User Tag List

Sayfa 5/7 İlkİlk ... 34567 SonSon
117 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Engelli araçları hk.

phoenixs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler ankara için konuşuyorum bu raporu veren bi yer var tam nerde bilmiyorum babam aldı
    Gidip rapor için başvuruyorsunuz rapor sebebi ötv indirimli araç diyorsunuz sonra doktorlar size % rapor veriyor raporunuz %90 ve üzeri ise aldığınız raporu notere onaylatıp bayiye gidiyorsunuz bayi vergi dairesinden teyit aldıktan sonra işlemine devam ediyor

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı phoenixs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beyler ankara için konuşuyorum bu raporu veren bi yer var tam nerde bilmiyorum babam aldı
    Gidip rapor için başvuruyorsunuz rapor sebebi ötv indirimli araç diyorsunuz sonra doktorlar size % rapor veriyor raporunuz %90 ve üzeri ise aldığınız raporu notere onaylatıp bayiye gidiyorsunuz bayi vergi dairesinden teyit aldıktan sonra işlemine devam ediyor
    Başvuru makamını öğrenir misin. İnternet çok karışık kimi vergi indirimi için vd ye başvur diyor kimi ötv için başvurmaya gerek yok raporu aldıktan sonra başvuru diyor bürokrasi sıkıcı olur bir kaç günüm gitmesin nokta atışı yapalım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaslar sabah başvuru için hastaneye gittim. Rapor ucreti istediler. Engelli raporunda ücret alınmaz diye bir kanun var %1 bile çıksa ücretimi alabilecek miyim diye söyledim. Görevli memur otv özel hizmete giriyor. Ücret iadesi yapamayız dedi. Heyete girmeden çıktım. 184 sağlık Bakanlığına şikayette bulundum 170 sgk yi ara dediler 170 i aradım Maliye Bakanlığı na şikayet et dediler. Lanet olsun bunlara. Takip etmeyeceğim yazıklar olsun. 200 300 ünde değilim hak sa bu hakkımı kullanacagim ne diye rüşvet verecegim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bimer'e de yaz edevletten.
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Haklısın ogleden sonra yazayım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün Marmara Eğitim ve Araştırma hastanesine gittim. Kesinlikle para almadılar. Yalnız bir kağıt imzaladım raporda yüzde 1 engel çıkmaz ise muayene ücretlerini ödersiniz. Doğru olan buydu, evrakları verdik bakalım önce muayene sonra heyet bekleyeceğiz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bürokrasi uzun sürüyor. Fizik tedavi yüzde 80 Romatoloji 48 verdi yaptığım hesaba göre 89,6 yapıyor bu heyette 90 görür mu yoksa bir bölüme daha gideceğim

Runo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hangi bölümlerin bu konu hakkında rapor verdiğini görebileceğimiz bir yer var mı acaba ?
    .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bürokrasi uzun sürüyor. Fizik tedavi yüzde 80 Romatoloji 48 verdi yaptığım hesaba göre 89,6 yapıyor bu heyette 90 görür mu yoksa bir bölüme daha gideceğim
    Öyle ortalama olmuyor malesef onu heyet iş güç kaybına ve kendini idame ettirme olarak veriyor oranı ....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Runo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hangi bölümlerin bu konu hakkında rapor verdiğini görebileceğimiz bir yer var mı acaba ?
    Tam teşeküllü devlet hastanesi veriyor engelli raporu alıcam yardımcı olurmusunuz diyorsunuz onlarda size ne gibi şikayetleriniz var diyor sizde şikayetlerinizi sıralıyorsunuz ona göre bölümlerin heyet doktorları var diyelim fizik alakalı rahatsızlığınız fizik 3 o gün heyet doktor oluyor o inceliyor sizi şikayetinize göre bölüme yönlendiriliyorsunuz ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı salih_560 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öyle ortalama olmuyor malesef onu heyet iş güç kaybına ve kendini idame ettirme olarak veriyor oranı ....
    İşimiz heyet görüşünde mi o zaman. Ben hesaplama formülü gördüm bir kaç engelli sitesinde ona göre hesaplamistim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşimiz heyet görüşünde mi o zaman. Ben hesaplama formülü gördüm bir kaç engelli sitesinde ona göre hesaplamistim
    Evet heyet neye karar verirse ona göre oran çıkıyor şimdi daha zorlaştırmışlar rapor almayı ....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar güncel durumda ailesinden birine rapor alabilen var mı? Bu mahkeme vasi durumları vs bir şey danışmak istiyorum. Zihinsel engel harici mahkemeden vasi kararı alınması şart mı?

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar güncel durumda ailesinden birine rapor alabilen var mı? Bu mahkeme vasi durumları vs bir şey danışmak istiyorum. Zihinsel engel harici mahkemeden vasi kararı alınması şart mı?
    Ben size şöyle bir örnek vereyim. Annanem %100 yüz raporlu. Kendisi 13 yıl önce ani bir beyin kanaması geçirdi,Çok şükür hayatta ama vücudunun sağ yani felçli yürüyemiyor,konuşamıyor.Onun adına araba almak istedim.ilk bayiye gidildi rapor kontrol edildi herhangi bir sıkıntı görülmedi.Araca kapora verildi buraya kadar hiç bir sorun yoktu.Teslimattan önce gidip yapmamız gereken işlemleri sorduğumuzda noterden 1 günlük dahi olsa işlemleri başlatabilmek için vekaletname istendi.Bunun içinde tekrar sağlık raporu istendi.(Araç alan kişiyi getirmeyi teklif etsek te kabul olmadı) .Ankara da bir kaç tane noterle görüştük Hasta konuşamadığı için bunun mümkün olmadığını vasi ataması olmadan bu işlemi gerçekleşemeyeceğini belirttiler.Bizde bu durumdan vazgeçtik.
    Sizin konunuza dönecek olursak bence tanıdık noter veya başka noterlerle görüşmeyi deneyin. Verasetçiler arasında sorun yoksa en son vasilik için uğraşın derim.

SK10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    böbrek nakli olan birine rapor çıkıyormu extra şeker (diyabetik) hastalığıda var
    20’WW PASSAT 2.0TDI 240HP 4MOTİON ELEGANCE

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SK10 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    böbrek nakli olan birine rapor çıkıyormu extra şeker (diyabetik) hastalığıda var
    tum hastalıklarıyla %90 rakamını gormesi gerek net yorum yapması zor

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

koraycano - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı makif84 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben size şöyle bir örnek vereyim. Annanem %100 yüz raporlu. Kendisi 13 yıl önce ani bir beyin kanaması geçirdi,Çok şükür hayatta ama vücudunun sağ yani felçli yürüyemiyor,konuşamıyor.Onun adına araba almak istedim.ilk bayiye gidildi rapor kontrol edildi herhangi bir sıkıntı görülmedi.Araca kapora verildi buraya kadar hiç bir sorun yoktu.Teslimattan önce gidip yapmamız gereken işlemleri sorduğumuzda noterden 1 günlük dahi olsa işlemleri başlatabilmek için vekaletname istendi.Bunun içinde tekrar sağlık raporu istendi.(Araç alan kişiyi getirmeyi teklif etsek te kabul olmadı) .Ankara da bir kaç tane noterle görüştük Hasta konuşamadığı için bunun mümkün olmadığını vasi ataması olmadan bu işlemi gerçekleşemeyeceğini belirttiler.Bizde bu durumdan vazgeçtik.
    Sizin konunuza dönecek olursak bence tanıdık noter veya başka noterlerle görüşmeyi deneyin. Verasetçiler arasında sorun yoksa en son vasilik için uğraşın derim.
    Kesinlikle satış danışmanının hatası var. Mantıken felçli biri imza atamaz zaten en başında size vasii kararı ve ek kararınız var mı diye sorması gerekirdi.

Genelde kalp hastaları , diyaliz hastaları vs gibi kişiler gidip imza atabildikleri için onlar vekalet verebilirler. Ama zihinsel,gözleri görmeyen, yaşı 18 den küçük vs gibi durumlarda vasii olması gerekmektedir.
    ~ Feel The Difference ~

Canselmo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizde dedem icn engelli raporu almak istiyoruz kendisi 3 ay once kanser yuzunden agir bir hastalik gecirdi ve yatalak kaldi. Konusup elini kolunu oynatabiliyor sadece. hem aylik bakicinucreti hemde otv sen yararlanmak istiyoruz.

Bakalim ins kolay bir sekilde %90 ve uzeri alabiliriz
    Elleme Sekelesin...

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı koraycano Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle satış danışmanının hatası var. Mantıken felçli biri imza atamaz zaten en başında size vasii kararı ve ek kararınız var mı diye sorması gerekirdi.

Genelde kalp hastaları , diyaliz hastaları vs gibi kişiler gidip imza atabildikleri için onlar vekalet verebilirler. Ama zihinsel,gözleri görmeyen, yaşı 18 den küçük vs gibi durumlarda vasii olması gerekmektedir.
    Dediğinizde haklısınızdır.Prosedürü,kanunları tam bilmediğimden satış danışmanına bir şey söyleyemedim.Vasi olayı da şuan bana uymadığı için vazgeçtik.Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)