sıkıntı bence opette :) fazla lt veren o.
Printable View
Aracınıza lpg alırken eğer lpg tankınız tamamen boş ise lpg almadan hemen önce resimde görülen yani lpg nin doldugu o valfi anahtarınızla ileri tikleyerek içindeki havayı boşaltın
görüceksiniz aracınız daha çok km yapacak
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...dwUcMQ-GzNZh8Q
sıkıntı butun benzıncılerde hepsınde bır hile var ben defalarca yakaladım
en saglıklısı depoyu fullemek 200 tl ye dolan depo hep 200 e dolar
depoyu doldurmaya baslamadan once pompadakı arkadasa mutlaka soyleyın aracımın deposu 200 tl ye dolmakta fazla cıkmasın dıe cunkı orada olan ıbnelıgı onlar bılıyor
herkes yolunda :)
20 liralık benzini zaten pompayı sokmadan çıkarıyolar :D
6-7 senedir her iki aracıma da ümitköy opet ten benzin alır depoyu doldururum. Hiç bir problem yaşamadım ve/veya hava basıldığını hissetmedim. Günümüz denetim koşullarında hava basmanın da kolay olduğunu düşünmüyorum.
Evren abi atladım ama, kusuruma bakma:)
Benim anladığım, (yanlışta olabilir tabii) lamba yandıktan az biraz sonra alınmış yakıt, 0 konumunda değil ve yine yanılmıyorsam lamba son 5-6 litre kala yanıyor.
Lamba yandıktan biraz sonra aldım diyince, sanki 6 litrelik yakıtla çeyrek depoa ulaşması zor gözükmüyor:confused:
peki bir başka opet şubesi benzini aynı pompa ile daha uzun sürede veriyor olması, bunlarınsa adeta 3-5 sn içinde işlemi bitirmiş olması, şüphelenmemiz gereken birşey değil mi ? resmen ben o pompadan hava geçtiğini hissediyorum yani. o kadar hızlı bir debisi varki tetiğe basar basmaz 10 tl koydu cihaz.
Her zaman ışık yandığında Kavacık Opet'den 100liralık benzin alıyordum ve 280-300km yol yapıyordum. Son 1 senedir ise benzini sadece Maslak Opet'den alıyorum. Özellikle yaz dönemi 100liralık benzin ile yaptığım km 200-220lere kadar düştü. Bu durumu benzin zamları ve yoğun klima kullanımına bağlarken içime kurt düştü ve 1 aydır Shell veya Bp'den almaya başladım. Trafiğe bağlı olarak ışık yanana kadar 250km'yi rahat görebiliyorum.
Ortada sahtekarlık var mı yok mu bilmiyorum, belki yakıt kalitesinden kaynaklanan bir sorun, ama Opet'de bir sıkıntı olduğu kesin.
Maslak Opetten alıyodum mazot hiç bir zaman aynı kullanımla aynı yol git gel (ev-okul) bazen full depo 650 bazen 700,710,780,830 civarı km yapıyorum hiç düzeni olmadı hep 30-40 km fark etti bir önceki doldurduğumla, şimdi bu konuşmalardan sonra Maslak Shell'den almaya başladım 900 km ye yakın gider oldu araç kafam çok karışık :)
İşe bak resmen dolandırıcılık. Zaten litre fiyatında dünya şampiyonuyuz, onuda eksik alıyoruz!
Hava bastıklarını biliyorum '' Eyüp - Rami '' opet te sadece shell ve bp tercih ediyorum Opette sadece arabayı yıkatıyorum :)
Anadolu yakasında Bostancı SHELL ve bostancı TOTAL harici biryerden almamaya calısıyorum.İkiside direk firmanın olduğu için sorun olmuyor
10 TL dediğin şey topu topu 2 litre,
Hava yoktur, hile yoktur demiyorum ama söylediğin meblağlar o kadar düşük ki.. 2 litre gayet hızlıca dolabilir. Ya da en yavaş doldurur diğer opet, 1 dakikada dolar.. O kadar farazi doneler sunuyorsunki, somutluğu yok.. Bu kadar vakit harcayacağına, forumda kesinliği asla bilinemeyecek bir çözüm peşinde koşacağına al eline bir bidon, şüphelendiğin pompaya git doldur. Hatalı dolum varsa şikayet et, neye ulaşmaya çalışıyorsun burada? Ooo seni kazıklamışlar desek nolucak? Somut şekilde kanıtlayıp adamların yüzüne vuramadıktan sonra kalacak burada yazı olarak.
opetin sahibi sensin ya sorayım dedim :)
neye ulaşmaya çalışıcam allah aşkına ? benzer sorun yaşamış kimler var, nasıl yaşamışlar, adamlar yolsuzluk yapıyorsa neler yapıyorlar ayık olalım mantığında konuyu açtım. kazalı araba sorgusu olduğunda kişiler neye ulaşıyorsa benzer bir amaç var. kaldıki benzer sorun yaşayanlar olması sebebi ile bugün sanayi ve ticaret bakanlığına bi şikayet maili attım. maksat genel olarak bu yani.
ümitköy opetin sahibini tanıyorum gerçekten öyle şeyler yapacak insanlar değil. ama pompacılardan dolayı olan bişeyse kesinlikle yorum yapılamaz. şikayet edin kontroller yapılsın. içiniz rahatlasın.
olay su bazen ben 50 milyon alıyorum 100 alıyorum yerinde duruyor ibre yavas yavas gidiyor ama arabam dewamli benzin alıralmaz kalkıyor ama bazen işte o samandıra sapıyor ki düzelene akdar 4 litre 4 zaten yer:D