User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
58 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Benzinlik ve alım miktarı sorunu

onat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Benzinlik ve alım miktarı sorunu

Evet arkadaşlar biliyorum konu başlığı biraz değişik oldu ama elimden geldiğince kimseyi zan altında bırakmadan konu açmak istedim.

Benzin ışığı yanan aracıma ümitköy opet şubesinden 20 tl lik benzin aldım. Benzin ışığı yanalı aşağı yukarı 5 km olmuştur. Ardından benzin aldım fakat benzin ışığı sönmedi. Normal şartlarda aynı konumda farklı benzinliklrden aldığımda ibre hareket eder ve ışık sönerdi. Ama zaten antipatimin olduğu bu benzinlikten aldığımda sönmedi. Araçtan araca fark eder, 20 tl lik benzin söndürmez, sizin arabanızda gösterge sorunu vardır gibi akıllar yürütülecek fakat üstüne basa basa söylüyorum, aynı durumda farklı benzinliklerde bu başıma hiç gelmedi. 3 sene önce gene aynı benzinlikte bu sorunu yaşadım. Şikayet ettim. Yapılan inceleme sonunda hatalı bir durum yoktur diye opet yetkilileri geri döndüler. Bugünden sonra asla bir inancım kalmadı o şubeye. Birde üzerine 10 tl daha aldım. 30tl lik benzin en az çeyrek depoya yaklaştırırdı.

Şimdi gelelim derdime. Burda ne gibi bi durum olmuş olabilir ? Benzinlikçiler ne gibi yolsuzluklar yapıyorlar ? Bu o şubenin yaptığı anlamına gelmesede bu soruyu merak ediyorum. Dikkatimi çeken mesela pompadan benzinin çok hızlı aktığı. Rahatsız ederr derecede. Farklı bir opette daha yavaş akıyor benzin. Pompalar aynı. Fark ne ? Bilenler aydınlatırsa çok sevinirim.
    schumi
    dr.46
    iron tyson
    frank ' the chemist ' zane

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla ben opetten yakıt almayı kestim. Bir dönem çok iyidi ama daha az km yapmaya başladım araçla... sonra tekrar shell den ve bp den almaya başladım öncelik shell yoksa bp... opetin yakıtında mı pompalarında mı bilemem ama bence sıkıntı var son zamanlarda.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bir ihtimal bilmem kaç litre altını okumuyo bazı şamandıralar.örnek olarak vercek olursam : 1.4 i30(eski kasa) 70km range kala ışık yanar ve 50km range sonrası göstermez 49 yazmaz yani. bu gostermedigi durumda 7 lt altı benzini hiç bir suretle okumaz.

boyle bişeymi dicem ama
    1881 - 193

Eyüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir kere serviste denk gelmiştik,şoför hava basmışlar demişti...

Opet gibi bir firmada böyle birşey olabilirmi acaba? Yoksa fiyat belli litre belli..

driftboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende izmir shell'de yaşadım benzer bi sorun, ışık yandığında 50 lira benzinle (aynı fiyatta olan başka bir petrolden) çeyrek depoyu geçerdi, yine ışık yanar yanmaz shell den alınca çeyreğin çok çok altında oldu. aynı şey 2 defa başıma geldi aynı shell'de, başka yerlerde 50 liraya çeyreği geçiyor. ışık yanar yanmaz girerim bi petrole max 10 km içerisinde. 1 hafta önce b pet'den 50 liralık aldım neredeyse yarım depo dolcaktı çeyrekle yarımın ortasında bi yere geliyo 50 liraya b pet'de, tabi fiyat 4.17, shell'de 4.40 küsürlerdeydi yanlıs hatırlamıyosam. yani bahsettigim shell'de de sizin basınıza gelen benimde basıma geldi. ve 2. alısımda pompanın basında durdum bildiğin havayla karısık geliyo sanki belediye suyu kesmişte musluktan havayla karısık su gelir gibi ses yapıyo..
    Marblex Mining & Marble

Harput Yapı İnsaat

Alıntı CasabLanca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabanın önüyle arkası arasında 3 yaş fark var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı driftboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende izmir shell'de yaşadım benzer bi sorun, ışık yandığında 50 lira benzinle (aynı fiyatta olan başka bir petrolden) çeyrek depoyu geçerdi, yine ışık yanar yanmaz shell den alınca çeyreğin çok çok altında oldu. aynı şey 2 defa başıma geldi aynı shell'de, başka yerlerde 50 liraya çeyreği geçiyor. ışık yanar yanmaz girerim bi petrole max 10 km içerisinde. 1 hafta önce b pet'den 50 liralık aldım neredeyse yarım depo dolcaktı çeyrekle yarımın ortasında bi yere geliyo 50 liraya b pet'de, tabi fiyat 4.17, shell'de 4.40 küsürlerdeydi yanlıs hatırlamıyosam. yani bahsettigim shell'de de sizin basınıza gelen benimde basıma geldi. ve 2. alısımda pompanın basında durdum bildiğin havayla karısık geliyo sanki belediye suyu kesmişte musluktan havayla karısık su gelir gibi ses yapıyo..
    Aynen hidrofor bozuk ama su musluktan akmak için çabalar Gibi..Ya abartsız 3-5 sn içinde 20tl doldurdu depoya. Sonuçta bu pompalar başka şube ile aynı pompalar. Bir diğeri daha uzun sürede doldururken bu nasıl kısa sürede dolduruyor ?
    schumi
    dr.46
    iron tyson

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir ihtimal bilmem kaç litre altını okumuyo bazı şamandıralar.örnek olarak vercek olursam : 1.4 i30(eski kasa) 70km range kala ışık yanar ve 50km range sonrası göstermez 49 yazmaz yani. bu gostermedigi durumda 7 lt altı benzini hiç bir suretle okumaz.

boyle bişeymi dicem ama
    Başka yerde çeyreğe geliyor aynı alımla aynı araba
    schumi
    dr.46
    iron tyson

driftboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen hidrofor bozuk ama su musluktan akmak için çabalar Gibi..Ya abartsız 3-5 sn içinde 20tl doldurdu depoya. Sonuçta bu pompalar başka şube ile aynı pompalar. Bir diğeri daha uzun sürede doldururken bu nasıl kısa sürede dolduruyor ?
    heralde pompa benzin çekeyim derken havada çekiyor. benzin çektiğini sanıyor. bence mantıklısı başında bekleyip 20 şer lirayla pompa kontrol etmek lazım. şu ses olayındna dolayı.

Alıntı onat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Başka yerde çeyreğe geliyor aynı alımla aynı araba
    fiyatlar aynı mı ? 4 liraya aldığın yerde 5 litre gelir, 4.5 a aldığın yerde 4.4 litre. aradakı 0.6 litre azımsanacak kadar degil ama. atıyorum 15 lt de çeyrek depo gösterir ibre ama 13 litrede çeyrekle ışığın arasında kalır. aracın şamandırasıylada alakalı bu durum
    Marblex Mining & Marble

Harput Yapı İnsaat

Alıntı CasabLanca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabanın önüyle arkası arasında 3 yaş fark var

coder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dalmacana götürüp deneyin 2 tane alın 20 liralık iki petrolden alıp karşılaştırın önlerine koyün
    RESPECT YOUR ELDERS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    heralde pompa benzin çekeyim derken havada çekiyor. benzin çektiğini sanıyor. bence mantıklısı başında bekleyip 20 şer lirayla pompa kontrol etmek lazım. şu ses olayındna dolayı.

fiyatlar aynı mı ? 4 liraya aldığın yerde 5 litre gelir, 4.5 a aldığın yerde 4.4 litre. aradakı 0.6 litre azımsanacak kadar degil ama. atıyorum 15 lt de çeyrek depo gösterir ibre ama 13 litrede çeyrekle ışığın arasında kalır. aracın şamandırasıylada alakalı bu durum
    İşte ben pompanın çekmeye çalıştığını değil, aksine çektirildiğiini düşünüyorum.

Şirket aracı olduğu için ben genelde bu rakamlarda alıyorum hep. 20-30 tl. Zaten aşağı yukarı 45 km yol yapıyorum. Her zaman çeyreğe gelen gösterge farklı benzinlkten alınca ışığı söndürmedi. Eve gelene kadar neler çektim. Normalde 30 tl bitmez bide 10 km falan yapardım. Ne hikmetse daha önce şaibe olduğuna inandığım bu benzlikte gene aynısını yaşadım. Lan dedim yolda kalrıım falan şurdan alayım. Almaz olaydım

Ps: litre fiyatı bakmadım hiç. .
    schumi
    dr.46
    iron tyson

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coder Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dalmacana götürüp deneyin 2 tane alın 20 liralık iki petrolden alıp karşılaştırın önlerine koyün
    Aklıma oda geldi de bu terör ayağına damacanaya benzin vermiyorlar. Hadi rica minnet koydurttuk, bunlar onuda ayarlar bi şekilde diye düşündüm.
    schumi
    dr.46
    iron tyson

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    opetin anca tuvaletini kullanırım
    Livestrong

denizalpakinci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı istasyonda LPG de sıkıntı yaşamıştım bende.1 depoda 60 km daha az yol yaptırdı.Hava mı bastılar ne yaptılarsa artık.Yıkaması dışında kullanmıyorum artık opetleri.
    Astra H (Sold)e46 Compact (Wrecked)e46 Coupe (Sold)207Rc(Sold)Focus St(Sold)Astra Bertone(Sold)R56 CooperS(Sold)
    RCZ(Sold)A5(Sold)

Alıntı !KO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    söküp gelicem ben sadece donla geliceeem

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Opette aynı durumun tribine düştüğüm anda ilişkiyi kestim Demekki yalnız değilmişim.

-ER- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En güzel çözüm gideceksin elinde bidonlar alacaksın litre aldığın litreye bakacaksın sonrada tartacaksın asıl sorun çzülmüş olur

Yani merak edilen kaç litre kaçırma falan filan vamrı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı istasyonda bU kadar kişi varsa sorunu yaşayan, bunda gerçekçilik vardır o zaman. Nasıl yol izlemek lazım acaba
    schumi
    dr.46
    iron tyson

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hangi shell

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ümitköy Opet kesinlikle tavsiye etmem. İşten dönüşte yolumun üzeri ancak yolda kalacağımı bilsem yine almam.

Eryaman Opet'ten 100 liralık alınca minimum 400 km giden araç Ümitköyden alınca 350 km anca gidiyor.

canozyavuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün 20 liralık benzin aldım aynı şekilde ilk defa. Vay anasını keşke aşağıdan Shell'den alsaydık :S Ben elektronik gösterge olduğu için bişe anlamadım pek.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)