Sonunda düzgün bi araba aldın :)
Subarulardan sonra BMW için dedi abim
Printable View
Sonunda düzgün bi araba aldın :)
Subarulardan sonra BMW için dedi abim
500 var,çok şekermiş diyen çok fazla
Özellikle iç -dış kırmızı olunca baya bakan var ve satarmısın diyen çok fazla :)
Egea ilk çıktığı zaman almıştım onda da her gittiğim yerde sürekli içine bakıp kullanmak isteyen oluyordu.
Doblo var şuan aynı zamanda taksi çıkması :D el edip durduran çok oluyor,yaşlı olanları durup alıp istedikleri yere bırakıyorum binerken taksi olmadığımı söylüyorum ama çoğu duymuyor zaten :) inerken para uzattıklarında da alamayıp taksi olmadığımı söylediğimdr tepkileri çok hoş oluyor :)
birinde migrosa gitmiştim 159 ile hafitende çakır keyifim ters çevirdim arabayı , hava gün batımı. turuncu parklar yanıyor boya korumadan çıkmış vs. cayır cayır yanıyor yani araba. yeni kasa kaşkayimiydi şimdi tam hatırlayamadım , adamın biride geldi 2-3 araba ileriye durdu , bende içeri girdim alışveriş yapmaya. camdan bi baktım adam bi sigara yaktı derin derin içine çekiyor sigarayı 159 a baka baka :D içimden dedim bari nazar etmese gavat arabamıza :D herhalde sürekli almak isteyipte çevre baskısı veya korkudan alamamış bir kimseydi. bizimkinide görünce efkarlandı adam.
hatta avatarımdaki fotoğrafta migrosun önünde çekilmişti aynı şekilde duruyordu araba. :)
günlük aracım freelander için kendim bile çok ön yargılı davranıp aldım acabalarla çevremdeki herkes lan delirdin mi bu ne bela vs. tarzı konuşmalar yaptı fakat şuan binen koltuk ısıtmayı açıyor öne binip ben de aşırı memnunum :) sti için de anlayan kesim çok başka davranıyor bir keresinde bmw 525xd arabasında pusetle çocuk olan bir abi satar mısın bile dedi ama anlamayan kesim kanat gerçek mi kardeş kaç beygir ralli arabası değil mi filanlar :)
Abimin RS6'yı kapıya getirdiğimiz gün babamın tepkisi çok güzeldi :D
''inşallah o kadar parayı bu arabaya vermediniz'' demişti gram sakinliğini bozmayan adam bi 10 dk falan küfür etti :D tabi bi Istanbul'a gidip geldikten sonra baya hoşuna gitti o ayrı
Peder bey, 3üncü kez Megane 2 RS'i kapının önünde görünce, her zamanki "gene mi gidip bunu aldın be oğlum" bakışını attı ama neyseki kondisyonu sayesinde bu sefer yırttık trip yemekten. Sonra da geldi, "bak buna kızmadım" diyor :D
Genelde işi bilmeyen amca ve teyzelerin tepkisi aynı oluyor;
-"Bunu satıp yüksek model bi araba alsana".
Hatta geçen gün Lada Vega'sı olan bir komşum, "Neden eski arabaya biniyorsun ki? Bunun derdi tasası hiç bitmez" dedi, cevap vermedim :D :D :D
"olm küçücük arabaya biniyorsun biraz daha büyüğünü alsan da rahat rahat binsek" dedi dayım adam arabalarımı hep sahiplenir. Nereye gidecek olsa ben götürürüm de...
Bug eye sti aldım, kapının önüne getirdim, hanımın tepkisi;
Niye Bu Toyota'dan aldın ki? Babamda vardı ben ilkokula giderken dedi.:cool:
aa arkada kapısı yok bunun
Komşu: Eniştemde 65 model 4 kapısı vardı bunun. Mustang demi?
mrbars: Evet ondan
(72 Camaro, 6 jenerasyon çıktı hepsi sadece tek kapı üretildi, 67'de başladı üretim. Mustang'in de 4 kapılısı yok. Muhtemelen halasının Buickleri ile enişte de karışmıştır)
1974 Volkswagen 1303 Big 1600cc
En çok aldığım soruyla başlayayım. Genelde orta-üst yaş grubu soruyor bu soruyu "Bik" mi bu ? :D
Kaç yakıyor bunlar ? Uzun yola gittin mi ? Yanlıyor mu? 100'e çıkabiliyor mu ? Bende de vardı eskiden. Bagajı önde değil mi bunların? gibi gibi.. Yeni toplanmış olduğu için çok dikkat çekiyoruz o yüzden satar mısın diye soran da çok oluyor. Bu sorular genelde tanımadıklarımdan, yolda karşılaştıklarımdan geliyor. Almadan önce karşı çıkan tüm akraba eş dost şimdi bayılıyor arabaya :)
Cooper s varken apaçi çevre sürekli roccodan sonra kupır mı peh karı arabası bu vsvs muhabbeti cok oluyordu :)
Memur çevrede Cooper s e binenler iğrenç berbat benim linea bundan cok daha rahat muhabbeti oluyordu:D
Şimdi fluence biniyorum herkes sesi kesti :D
Passat tan sonra Emotion Linea aldım. Ben mutluyum, huzurluyum, isteyerek aldım ama etrafım kasıldı nedense, At-eşşek muhabbetinden mi acaba?
10 sene oldu herhalde; ilk clio rs ı almadan (clb) önce bır hevesle ledli stop, uzatmalı kaput almıştım inançtan.
henuz nısanlıyım tabı, aılemle yasıyorum.
babam kapıyı acıpta; benım belden üstümü kaplayan kaput, nısanlımda stopları gorunce kapıyı aynen yuzumuze kapatmıstı :D
yorumları sız tamamlayın :P
memur oglu memur olup da; bu alemde yasamak, laf anlatmak pek zor :)
Sti için her 3 kişiden 2si kaç yakıyor bu diye soruyorlardı. Bende artık 'zaten parayı hazır ettin de kaç yaktığı dert oldu' şeklinde cevap vermeye başlamıştım.
Neyse ki tt tayfasında herkes ne olduğunu biliyordu da öyle garip sorular gelmiyordu.
Öğrenci olduğum için kendi aracım yok ama babamın kangoo ya 40 cm L7 yi takınca şey demişti ; arka koltukları sökelim daha büyüğünü al a*k oğlu
Geçen günkü apartman toplantısında yöneticinin sorduğu soru: Önder bey arabaya ne sürüyorsunuz? Bizde yikatiyoruz sizinki gibi parlamıyor:))
leon mk2 nın arka kapısından az cekmedım :) tek kapımı aldın, hadı ınde bınelım :)
Sitede içindeki garajda arabayla uğraşırım genelde gelen geçen özellikle yaşlılar soru sorar. Araba 205 GTİ ikindi namazından dönen yaşlı bir amcayla aramda geçen diyalog:
-Hayırlı olsun araban, ufakmış az da yakar bu iyi olmuş. Motoru falan ufakdır, kaç motor 1.4 mü?
-Sağol abi yok 2.0 motor
-2.0 mi küçücük araba yavv nasıl 2.0 motor? Dizel o zaman bu he?
-Yok abi benzinli 2.0 motor :)
-Aç bakıyım şunun kaputunu nasıl bi şeymiş? Eee tüp de yok bunda yakıtına yetişilmez valla :D
Güncel hikayesi olan varsa dinlemek isteriz günceli :D
babamın yıllardır vazgeçmediği her arabama ısrarla söylediği şey: bu arabayı üreten marka, tasarlayan mühendis mal sen çok akıllısın :)
eşimin: yine hiçbirşey yapmayacam deyip arabann heryerini sökeceksin dimi :)
Mahallemiz elit bi semt değil, mahalledeki en lüx arabanın da doblo 4 premio olduğunu varsayarsak vw cc yi aldığım gün;
-Nerden buldun lan parayı
- bu uçağı çekin burdan kimin bu(abartmıyorum)
- bu kaç motor ikibin mi? Öyle duruyor da + yok abi 1.4, o arabada ikibin duruşu var
- bi gün ver de karıya gidelim
Diyenler oldukça fazla :D
Su aralara sık araç degiştiriyorum, bişey demeye kalmıyolar:D
" Kaplama mı bu, kaça yaptırdın?"
" Niye boyanmış, taklalı mı?" -aynen, bizim ülkede takla atmadan araba komple boyanamaz
" Motoru sonradan mı dakdırdın ortaaaam"
" Ahmet bag lan bag ikibin motorlu cliyo"
- Ahmet cevap verir, " Sittir lan öyle şeee mi olur amg, kesin sonradan yaptırmıştır"
" Arabayı iyi parlattın ha, kesin ilana koyacaksın dimi?" - aynen, alsatçıyım :D
Slk varken 60-65 yaşında bir amca her Allahın günü bana aynı soruyu soruyordu, her seferinde de aynı ciddiyet :
"Şimdi yeğenim diyelim arabayın üstünü açdın, geziyon. Yağmur başladı, tavan da dudukluk yaptı, gapanmadı. Nasıl yapacağan o işi? Sucuh gibi olursun valla ha!"
- Amca manuel olarak kapatılıyor, kilidi var. Bagajın içine kendin yerleştirebilirsin"
- GAvur yapıyorrr haaaaaaa, kaç para bunlar???"
Dayatsu, kore malımı bu çinmi?