polo 1.6 tdi var gören 1.2 mi diyo 1.6 dizel dediğim zaman şaşırıyorlar kasaya fazla değilmi diye :) ulan adam koymuş işte
birde kaç para oldu şimdi bunlar diyen var 120 civarı dediğim zamanda o kadar ediyormu çıktı :D
Printable View
polo 1.6 tdi var gören 1.2 mi diyo 1.6 dizel dediğim zaman şaşırıyorlar kasaya fazla değilmi diye :) ulan adam koymuş işte
birde kaç para oldu şimdi bunlar diyen var 120 civarı dediğim zamanda o kadar ediyormu çıktı :D
Diyorum bak altını söyleyin daha keyifli oluyor muhabbet :)
Arkadaş ortamında
"kanka mangala gidelim be tüm tayfa bineriz zaten"
aile ortamında
"köye gidelim"
trafikte
"sığıyor mu bunlar her yere"
tamir bakımda
"iyi gitmiş yav bu kilometreye kadar"
8+1 caravelle 600k + km :)
Mercedesin yaylarını taktırdım, orjinallerde bagajda. Otoparkta denk geldik, dedimki şunları ofise götürür müsün? Ne ki o dedi. Dedimki arabanın orjinal yayları. Tepki: Araba yaysız mı gidiyo???
İlk 18" jantları aldım, güzelim Mercedesin içine s.çtın, Linea jantına benziyo dedi.
Sonra 19" ları aldım, üzerindede PSS lastik vardı. Jantlar güzelde, sende hiç mi akıl yok gidip bitik lastik almışsın? (deseni biraz düz:D)
Arada sırada gelip der ama, "senin araba diğerlerine göre güzel duruyo he:)"
Bir tane de uyanık sanan tayfadan ekleyeyim. Aracım vardı satılık. Bir abi var talip oldu. Fiyat kırmaya çalışıyor. Diyalog şöyle.
B: Ben 0:Ayarsız dayı
B: Buyur abi dedim. (Araba 78 Golf!) (Zamanında 4750 ₺ yazdım ilana.)
O: Yav kardeşim sizde Golf varmış.
B: Evet abi.
O:3250 lira param var. Gel dersen gelirim.
B: Abi o paraya sen başka araba al dedim.
2 gün geçti. Aracı satmadık ilan süresi doldu. Telefon çaldı.
B: Buyur abi.
O: Kardeşim satıldı mı araba?
B: Evet abi
O: Ne kadara verdin?
B: 4650 abi.
O: Tüh bee. Ben o paralara çıkardım ya şimdi olsa veririm. Alacaktım o aracı dedi.
B: Arabayı satmadık abi şaka yaptık gel 4500 liraya al dedim.
O: Hee. Ya aslında eski araba dedi. Kapattı ruh hastası.
1 hafta sonra istediğim meblağlara sattım.
E90 330i
Arabayı dün sattım ancak düne kadar her gören elleri arkasında birleştirip kaç motor bu? 3000. Çok yakar bu.
*Hırsız arabası
*Hakan peker - Bir efsane
Şirket aracı Duster ,
Kim görse bunlar teneke bunlar şöyle,, Arabayı boklayıp duruyorlar , Yaw şu piyasada maden işinde ( bizim ki gibi ağır fiziki şartları olmayan ) gayet yeterli iş görüyor. Benim tercihim değilki..
Bakıyorum kim bokladıysa aldı, özellikle Lpg li olanlarından çok alan var ..
Şimdi bende karşı ataktayım.. öyle boklanmaz böyle boklanır deyip :)))
Hanım'ın aracı 1.6 powershift fiesta, ona da çok yakıyordur lpg niye yok vs .. çoçuk olsa işe yaramaz Arızası çok,, . 4 senede 18.000'e gelmiş araç hep yaksa nolur yakmasa nolur yaw..
Abimde 2.0 dizel Sportage var 2012 model onada dünya laf ettmişlerdi Yok Kia ya bu paralar verilmez , 2.0 motora ne gerek var satamazsın elinde patlar vs .. şu zamana kadar arıza çıkarmadı 180 bin km olmuş , daha da Kia dan şaşmam diyor.
E seviyorsun sen bu arabaları , zarar da etmiyorsun hayırlı olsun der geçerler :)
Var mı günceliniz :D
Bana hala o arabalara nasıl o paraları verip alıyorsun diyolar :D
Kaç para yakıyo, ferrari mi bu?, ne çok ses çıkarıyor, polis nasıl ceza kesmiyor, kaç para bu
Kasislerden çapraz geçerken
-şu hareketlere bak serseri yılan :)
- trafiği yavaşlattın
- aha sürttü işte için yanmıyor mu
- bu nası zevk bi insan arabayı niye yere basar anlamam ki vs vs vs diye gidiyor
bi yere gidilceği zaman dağa tepeye ahmetin araba basık o gelemez muhabbeti çok oluyor :)
Yaklaşık 10 yılda toplam 3 spor yaylı Honda ve sayısız jant değişikliği yaptıktan sonra evlenmemden dolayı dizel otomatik Fluence'e geçiş yaptım.
Gören herkes ne zaman jant takacaksın, ne zaman basıyorsun aracı diye soruyor istisnasız.
Her zaman açmam ama bazen egzoz açık gelip gittiğimde "nasıl ceza yemiyor" diyor babam. Aileden çok laf geliyor da bir keresinde tümsekten geçerken "istersen arabadan ineyim" demişti. :D
Ben genelde ''uyuz'' diye anılırım. Ustaların sevmediği, arabama binenleri huzursuz olduğu, kapıyı kapatırken gözümün içine baktıkları insanım. Lafa gelince çok güzel araba bakar diyorlar ama arkamdan saydırdıklarına kalıbımı basarım. :D
Senin araba güzel ama piyasası yok.
Bununla adam dövmeye gidersin.
İçi çok geniş.
Tam uzun yol arabası..
(araç mondeo)
https://i.hizliresim.com/of59iaf.jpg
la sagrada familia kilisesi
ben dahil hiçkimsenin biteceği konusunda ümidi yok :D
komşu her gördüğünde;
-Amarok nasıl memnun musun?
-senin Amarok çok yakıyor mu ya?
-naptın Amarok u sattın mı?
(Aracımın Hilux olması dışında sorularda gariplik yok aslında :))
-Kaç yakıyor bu?
-10-11 litre amca
-küçücük araba mı 10-11 litre?
-evet amca, gaza basmazsam 10-11 litre
4 koltuk ve hardtop olması sebebiyle bilmeyen , kadınlar , yada sanayideki dayılar ,,o dönem jettasının coupesi gibi bi model sanıyor..Üstü açılıyor diyince cam tavanı açılıyor sanıyolar ,, aa güzelmiş vs deniiyor..Asıl şok üstü açtığında yaşanıyor:)
senin arabanın ekzozunda acayip kara duman atıyo :D senin motor bitik :D
Bindiğim focus 4 wagon bu zamana kadar en çok kutuplaşılan arabam oldu.
+Ford'un böyle bir arabası mı varmış, çok beğendim, sedanından çok farklı duruyor
+Jantları güzelmiş
-Olmadı bu araba sana, halbuki şu araban ne güzeldi
-Jantları çok çirkin, şuna güzel bir jant al bari
En çok yorum janta geliyor, aldığımda ilk işim jant değişikliği diyordum, ama benim de gözüm alıştığından mıdır nedir başka jant takarsam uyumu bozulacakmış gibi geliyor.
https://i.hizliresim.com/2x3cqye.jpg
Bu araba kimin??? sorusunu çok duydum duyuyorum :)
Polisler dahil modifiyeli Golf yorumunu çok duyuyorum. Orijinal R. :D
Z4'ü aldıktan sonra farkettiğim en büyük değişim trafik ışıklarına geldiğimde satıcı veya dilenci birileri varsa işi gücü bırakıp bana koşuyor ak
Kardeşim yandaki Clio daha pahalı ona gitsene :)
Sırf bu yüzden Cadde'ye Bostancı tren istasyonunun ordaki köprü altından çıkılan ışıkları haritamdan sildim asla kullanmayacağım.
Hele üstü açık yakalanırsan bittin direkt akraba olmaya çalışıyorlar
Bizim ailedeki en negatif insan babamdır bu araba konusunda. Yıllar önce ilk tipoyu aldığımda bu niye dijital ibrelisini alaydın ya dedi. Onu sattım 2.0 tipo aldım 1.6 sı neyine yetmiyordu öbür araba ne güzeldi dedi. Birkaç sene geçti onu sattım Marea aldım. Oha çok pahalı almışsın bu niye gri öbür araba kırmızı kırmızı çok iyiydi dedi . Neyse onu da yolculadık birkaç ay önce. Bu sefer 1.6 Benzin+otomatik Focus aldım. Çok pahalı almışsın ve çok yakar bu dedi :)
bugün duydum, duymaz olsaydım keşke
'bunu alacağına, a3 alsaydın ya'
Rkadaş:Valla bmw alacamda korkuyorum
Ben: dökük bakımsız alırsan üzer diğer arabalar gibi benim 5.bmw bu sıkıntı çıkarsa gider alırmıyım hiç
Rkadaş:çok yakar bu, jant sürtmüyomu, yere çok yakın nasıl sürüyorsun
Ben:sen araba alma,olurda alacak olursan mümkünse bmw olmasın tamammı.
;)
Genellikle "yarış arabası mı bu " diyorlar.1.8 atmosferik 140 hp cvt araçtan ne de güzel yarış arabası olur ya :D
kuzenime m50 turboladık 1-2 gün bende kaldı araba. önceki araçlarımdan da ne kadar rahatsız olduğumu bilirler her şeyini anlattırdılar. manyaksınız siz oğlum kafayı yemişsiniz gibi yorumlar aldım geçtiğimiz aylarda :D kuzenimle binmeye ortak bi e30 aldık m54b30 swaplı. uyguna gelmişti. coupe sunroof kelebek cam m görünüm. o araba zamanında da evlen artık doymadın mı arabalara yaşın geçiyor diye yorumlarda almışlığım vardır :D
üst komşumuz 1 sene önce taşındı kendisi imam :D arabadan anlamaz çok parçalamışlar zamanında hem satıcılar hem de servisten. taşındığından beri 4 araç değiştirdim. aracımın koltuklarını söktüm yıkıyordum kapıda otomobiller üzerine sohbet açıldı aramızda. 2 saat kadar konuştu benimle. o günden sonra aldığım her arabayı istedi benden :D sen aldıysan iyidir güzeldir var mı eksiği yaptır bana anahtar teslim ver der :D 1-2 defa da beni araba bakmaya götürmüşlüğü vardır :D
Güncel varsa alırız
Ford ecosportumu verip, 3 ay önce mx5 aldım. %95i kocaman arabayı satıp bunu mu aldın, bir de üstüne para mı ekledin diyor. :D
Annemin klasik sözü;
Oğlum senin hiç düzgün bi araban olmayacak mı?
Vay be konu hortlamış. Şu ara en çok duyduğum "ne yapıyon laa gay arabanla mutlu musun" C5A araç. Çoluk cocuk var artık bizden geçti :)
kodiaq aldığımızdan beri hiç yorum gelmiyor :( iyi diyen de yok, kötü konuşan da. tam aile stili oldu be.