Bugün New York, London, Tokyo Berlin heryerde insanlar toplu taşıma kullanıyor. Birçok şehirde hatta merkez zone 1 geçtiği için iznin yoksa arabanla giremiyorsun bile. Filmlerde dahi görüyorsunuzdur ordada metrolar hınca hınç. Hatta modelleri bizimkilerdende eski. Ancak insanlar inatla toplu taşıma kullanıyor.
İnşallah bizlerde istediğimizde kullanamıcak hale geldiğimizde trafiği bizlerde o yolu seçeceğiz![]()
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Toplu taşımanın hali belli, daha bu haliyle bile insanlara yetmiyorken neredeyse her durak hıncahınç doluyken birde trafikte ki insanlar arabalarını bırakıp toplu taşımaya yönelse nasıl kaldıracak bunu sistem ?
Her sabah akşam Avcılar, Cevizlibağ, Mecidiyeköy, Zincirlikuyu (bunlar ana duraklar) duraklarına ve ara duraklara bakın kalabalığı görün, o kalabalığa trafikte ki binlerce insan katılırsa ne olacak?
Arkadaşlar işe gidiş ve çıkış saatleri için dünya çözüm bulamamış kim bulsun? Tüm şehirler için aynı şey söz konusu. öğlen saatide yaylanarak gider gelir herkes ama aynı araç o hattan gene geçer demi?
Kısacası katlanılacak bu duruma.
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Istanbula gocu durdurmak lazim. Artik kutugu burda olmayana ev mi satmazsin, kutugu burada olsa bile babasinin kutugu burada degilse gene mi konut sahibi olmasini engellersin, kiraci olarak bile kutuk zorunlulugu mu ararsin bilemem.
Bildigim tek birsey var ki nerelisin dediklerine Istanbul dedigimde "Istanbullu mu var? Baban nereli deden nereli?" cevabi aldigim. Hepsi Istanbul dedigim zaman, daha da geri gitmeye calisiyorlar. Ya arkadas siz gocebesiniz diye herkes gocebe olmak zorunda mi?..
You call it turbo lag , i call it foreplay ...
@cem sen bu işi bizimkiler yapamaz dediğinde yoldayken aklıma geldi, Konya-Polatlı arasını Yapı Merkezi yapmamışmıydı
Demek ki Çinlilerden para gelmeseydi bu işi bizimkiler pek ala yapamazmıydı![]()
bubi tuzaklarıyla dolu temizlik nedir ? insanlık nedir ? bilmeyen, hırsızlıgın kol gezdiği , bir koltuk yer için cinayet işleyebilicek insanların coğunlukta oldugu bir toplu taşımaya binmek istemiyorum içimden de gelmiyo bende isterim arabamı çıkarmadan rahatca gidip donmek kız arkadaşımla , kardeşimle gezmek ama yok. Arabamla devam sefam olsun. fikrim budur başka fikirlerede saygım sonsuz tabi.
Yüce F.U
PoloGTİ-CooperS R53-W204 AMG
geçen gün tokyodayım, aventador ile. imprezaWRC ile buluşacağız. baktım geç kalıcam buluşmaya.
hemen tokyParka çektim ispark hesabıatladım metroya. tamam metro hızlı ama herkes birbirine sürtüyo. neyseki tehlikeli bölgeleri çok ufak adamların
benim tamponda sağlam olunca çiftleşmeden vardım buluşma yerine
![]()
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
ben 4 sene tt s3 bmw arabalarım olmasına rağmen yüküm olmadıkça e5 üzerindeki okuluma metrobüsle gittim geldim birkere bahsettiğin gibi hırsız katil uyuşturucu kaçakçısı yamyam insana rastlamadım tek sıkıntı sıcak havalarda klimayı fazla açmaları
onlar gibi olsaydı dediğiniz ülkelerdeki metroların hepsini uzun süre kullandım romada metroya binmeyen birinin bir gün binerse söylediklerinden utanacağını düşünüyorum klima yok sesten kulakların zarar görmemesi mümkün değil vagondan bozma bir metro ve ahır gibi kokuyor aynı şey paris içinde geçerli ve en kötüsüde new york iş çıkış saatinde 4 zenciyle sarılmış vaziyette yolculuk ettiğimi biliyorum bunları gördüğüm için bizimkiler fasa füso
bunun dışında neden herkesin istanbulda olduğu ve neden 25 milyon olduğu konusundaki düşüncelere aynen katılıyorum bunun en büyük şikayetçilerinden birisiyim ipini koparan geldi memleketin anasını bellediler özellikle herkesin aman dediği bazı memleketlerin insanları isim vermem yanlış olur bilen bilir ..
fransadada toplu taşıma kullandım italyaya kadar bile girdim hatta oda yetmedi bu begenmediginimiz mısırda dahi kullandım bizimkinden kat kat iyidi. Sana denk gelmemiş olması güzel bişey ancak metrobüste defalarca telefon cüzdan para çaldıran eş dost biliyorum. He memleket meselesine gelince benim memleketim görüldüğü üzre diyarbakır eger buna ince bir gönderme yapıyosan bunun memleketle hiç hiç alakası yok kendini geliştirmekle alakalı yoksa istanbullu hayvanda bolayrıca tt s3 vs model bişey ifade etmez bence bu konuda.
Yüce F.U
PoloGTİ-CooperS R53-W204 AMG
kesinlikle katılıyorum söylediklerine. kız arkadaşımı, kardeşimi, kuzenimi alıp binemediğim iğrenç mahlukların kol gezdiği bir toplu taşıma sistemini kullanmak istemiyorum. Trafik olduğunu bildiğim saatlerde gitmiyorum kalabalık yerlere. Yolumu 5km uzatıyorum trafiksiz yerden gidiyorum. Sözüm meclisten dışarı ama toplu taşımada başına bu tarz olaylar gelmemiş olanlar anlamayabilir, trafik olmasın diye katil olamam kimse kusura bakmasın.
işin özü göçdür..
türkiyeyi istanbula doldurmaya çalışırsan bütün işi gücü atolye fabrikaları v.b bu bölgeye kurmaya çalışırsan
sabah akşam 24 saat istanbul aşağı istanbul yukarı haberler diziler kliper şarkılar yaparsan..
adam samsunda,konyada ,bitlisde, trabzonda v.b ulusal bilindik kanalları bir açıyor sabah akşam varsa yoksa istanbul ..
sen koskoca memleketi istanbul yaparsan türkiyede istanbula göç eder.. her yer tıkabasa dolar yollar toplu taşıma hınca hınç dolar gidemessiin adım atamassın..
insan iş için göç eder ,insan özenir göç eder, insan kısaca bir nedenden göç eder ve göç göçü doğurur..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Darkmoon her zamanki gibi guzel yazmissin..
Metro vs olayina gelince Rusyada sanirim 50 mi sanirim dahada eski olabilir. o kaddar dandik kapilari zor aciliyor bilmemne bizimki ucak kalir onun yaninda ama herkes halinden mutlu egitim var saygi var huzur var...
bizde otobuse binsen alt kategori sinifinda insan oluverirsin hemen....
e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic
Ogrenciyim, hergun bir saat eryaman sihhiye arasi yol cekiyorum dolmusla. Git gel hergun iki saatim dolmusta geciyor. Kismetse ocakta arabami alicam, sirf bu dolmus illetinden kurtulmak icin cok az yakan bir araba almayi planliyorum. Arabayi alinca ne kimsenin sabah sabah agiz kokusunu ne milletle akraba olmayi ne sabah sabah oturabildim diye gozuyle s.kercesine taciz edenlerle ne deodorant roll-onnun icadindan haberdar olmayan insanlari cekmiycem net. Veririm parasini arabmla gider gelirim umrumda da olmaz kimin ne dedigi. Ressmen su dolmus sacmaligi hindistandaki toplu ulasim standartinin bir tik ustu allah kimseyi mecbur birakmasin su sacmaliga. Ha metro acilinca giderim metroya kadar birakirim orada metroyu kullanir donuste alir arabayi giderim. Toplu tasima boyle oldukca hayatta kullanmam mecburiyet harici.
romada yada pariste hangi metro bizimkinden daha yeni daha iyi bunu açıklayabilirmisin kardeşim ? metro ağı konusunda geri olduğumuz doğrudur bişeyler yapılmaya çalışılsada o seviyeye ulaşmamız çok zaman alır ama istasyon ve trenlerimiz onlarınki yanında havaalanı gibi metrobüs için edilen küfürleri dün gibi hatırlıyorum şimdi istanbulun yarısı tepesinde neyse..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)