Benim Şahin'de rahatım da dedemde Kartal SLX var. Geçen direk marşa bastım diye azarladı. Kontağı açıp biraz bekleyince ÇIT diye ses geliyor, sonra basmak gerekiyormuş. :D 96 model Kartal'da bile bekliyoruz 3 sn, biraz bekleyin siz de. :D
Printable View
Benim Şahin'de rahatım da dedemde Kartal SLX var. Geçen direk marşa bastım diye azarladı. Kontağı açıp biraz bekleyince ÇIT diye ses geliyor, sonra basmak gerekiyormuş. :D 96 model Kartal'da bile bekliyoruz 3 sn, biraz bekleyin siz de. :D
o değilde motor dönmeden yağ pompa nasıl dönüyor da yağlama başlıyor.
Hiç bi arabada acımam , direk yapıştırırım marşı.çünkü arabalar benim değil :)
ben genelde benzin çubuğunu bekliyorum.Bu aradada zaman geçmiş oluyor.Oda fazla uzun sürmüyor zaten:o
mantık şahane. Başkasınınsa ciğerini sökmek lazım , tam otoparktaki valelerin mantığı her arabayı patiyle kaldıranların. Şirket aracı kullananların olayı buymuş demek :D Ben izmirde her gördüğüm 34 plaka şirket aracına neler sayıyorum.. Kırmızı yandığını göre göre hala gaza basıp son metrelerde frene asılıyorlar , bakıma kendileri sokmuyorlar tabi..
Yazık günah basılan marşa , yaktıkları mazota benzine , lastiğine balatasına. Hor kullanılan her aracın bakımıyla bir şekilde gereksiz para harcanıyor bu ülkede. Keşke azcık bilinçli bi toplum olmaya başlayabilsek :(
Eski bir alışkanlık , ama bence benzinlide olsa en azından pompayı biraz beklemek gerek ha bu işin bide spot ettirme kısmı var fan açıksa susana kadar beklerim
Benzin pompası ve check ile ilgili bir durum diye böyle yapıyordum doğruymuş.:)
abs ışığı bazen yanık kalıyor, bazen sönüyor o ışığı bekliyorum bende, yanık kaldığında "ulan gene akü zayıflamış" diyorum, ışık söndüğünde "ohh bee akü biraz daha gider" diyorum :D
yanımdakiler genelde stop ederken azarlıyo, çünkü 30-40sn çalıştırmadan stop etmem :)
ben dikkat ediyorum benzin pompası sesini dinliyorum bişey olmasa bile en azından bana daha sağlıklı geliyor :)
Sonuçta elektronik araba kullandğmz arabalar, bende bütün ışıkların sönmesni beklerim, dizellerde ısıtma bujisi için beklenir, benzinlilerdede elektronik olduğundan acıyorum ondan bekliyorum :)