Mesela bu cümlede anlatım bozukluğu var.
: ))))))
Printable View
Burada bunları tartışıyoruz ama hala diğer konularda hatalar devam ediyor :)
Türkçe Giderse Türkiye Gider sayfasından.
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
Bunun gibi birşey işte. Gel de delirme.:ofk:
kimse kitap okumuyor.
Onu bırak makale de okumuyor.
Forumdaki kullanicilarin genel kultur seviyesinin bu kadar dusuk
olmasi beni uzuyor.
Bilmiyor olabilirsiniz ama neden okumuyorsunuz.
Konu başlığı kim daha iyi Türkçe konuşacak değil arkadaşlar.
Sadece özen gösterin, anlaşılır yazmak için çaba sarf edin. Ben yanlış yazdı diye kimsenin hatasını kovalayıp düzeltme taraftarı değilim, çünkü hepimiz hatalı yazabiliyoruz.
Klavyen takılır basmaz hata yaparsın, telefonun sapıtır hata yaparsın. Hiç birimizde buna laf ediyor değiliz.
Tek isteğimiz anlaşılır yazmak için çaba sarf edin. Bir post yazdığınızda çıkıp gitmeyin konudan. Yazdığınız postu hızlı okuduğunuzda anlaşılır olup olmadığını kontrol edin, hepimiz mutlu olalım. Bu forumunda bizlerinde kalitesini yükseltir, insanları bize gıpta ettirir.
Benim en büyük sıkıntım adanada Manifolt kullanılmıyor, "Manifort" diyorlar.Onlar manifort dedikce bende hiç bilmiyormuş gibi soruyorum manifortmu? nasıl yani manifort ne diye?
İlk aklıma bu geldi konuyu okuyunca hemen yazdım,diğer yandan yok sanayinin %50 si ilk okul terk, orta okul terk, yada ne bilim ticaret için burdalar şöyleler,böyleler gibi konuşmalarla insanları rencide etmeye gerek yok.Bende üniversite mezunuyum ama forumda yazarken çokta dikkat etmiyorum açıkcası yazdıklarıma,insanlık hali yanlış yazımlarımız illaki oluyordur.
Ama o ilk okul yada orta okul terk olan sanayi ustaları olmasa kendi arabanızı kendiniz mı yapacaktınız? hiç sanmıyorum bir çok üniversite okumuşun eline tornavida versen dolma oyacağı zannederler.Gürsel abi konuyu açarak güzel bir noktaya değinmiş ama okuduğum birkaç yorum üniversite mezunu olduğum halde bana çok ezici geldi.İnsanları sanayici,ilk okul mezunu o, bu,şu diyerek sınıflandırmak kendi Egosunu tatmin edememiş kendini o küçük gördüğü insanların dahi altında gören ezik insanın tavırlarıdır.
Eklere, bağlaçlara, egsoz egzoz eksoz gibi ufak şeylere de takılmamak lazım. Edebiyat sayfası olmadığımız için, imla veya ufak hatalar kabul edilebilir. Lakin şu üstte yazdığınız mesajda bile birden çok hata var :) Ama aileye ayle, değile deyil demek biraz varoşluk, bu da ayrı mesele :D Konu dil dışına çıkıyorsa ben de hemfikirim.
'' arabam yaa yakmıyo - kabortada çürük çarıg yok - biyenzinde az yakıyo - goltuklarında delik neyim yok - jontadan yağ gaçırıyo bu makhınaa '' gibi araba konusunda Türkçeyi katleden çok insan gördüm. Gerçekten yazık başka ülkelerde böyle şeyler var mı hep çok merak etmişimdir??? Yoksa bu sadece bize özel mi?
bir de ünlü yumuşaması var, o ayrı konu ... :)
yanlız değil , yalnız
ç'leri sorunlu olanlar da var: "işte yeni araçım..." veya "hastane önünde incir ağaçı..."