Baaj :)))))
Printable View
Baaj :)))))
Önceden lan daha doğru dürüst Türkçe konuşamıyor bile derdik beğenmediğimiz biri hakkında.
Forumda da doğru dürüst yazamamak konuşamamakla aynı şey çünkü Türkçe'yi konuşamayan adam yazamaz da zaten.
Bu dile getirilince de darılmayın arkadaşlar aksine dikkat edip düzeltmeye çalışın.Buda kendini geliştirmektir.
Bense en çok üst satırda belirttiğim gibi daha doğru düzgün Türkçe konuşamazken birde terimleri ingilizce kullanmaya çalışan arkadaşlara gülüyorum.
Bir insan hiç mi merak etmez bu ne demek doğrusu nedir vs diye...
Ben direk isim versem herkes üstüme çullanır ancak böyle hata yapanların hepsini tanıyorum ben. Gözüme takılanların yani :) Yaşlarına bakınca hele ki bir de 30-35 yaş arasında bunları yapanları gördükçe ''oha'' diyesim geliyor.
Başlıca gözüme çarpanlar:
1-Yapdım
2-Herkez
3-Felan - En uyuz olduğum budur. Gerçek konuşmada da hep uyarırım. Yapan da biliyor kendini zaten okuyunca anlar :D
4-Gitdim
vs....
106tı, 206tı muhabbetine bende ölüyorum :D
Bir de -de -da -ki eklerini ayırmayanlar var. Her zaman birleşik yazıyorlar. Halbuki cümlenin anlamını çok değiştiriyor. Öyle cümleleri düşünerek çözmeye çalışıyor insan bazen. Buna gelene kadar neler var halbuki... Hepsi yazılmış zaten.
Belirtmeliyim ki,
Sağol değil => "Sağ ol" .
asker'de bile "sağ ol" diyince "SOL" diyeceksin diyorlardı :)
Bende "forget" yazanlara sinir oluyorum ama hiçbir zaman sinirlenmedim mesaj yazmadım, normal karşılıyorum.
Herkes iyi ingilizce bilecek, imla kurallarına uygun yazacak edecek diye bir bir beklentim yok, olmazda..
herkesi olduğu gibi kabul edin, kafanız rahat olur.
Konunun gündeme getirilmesi çok iyi olmuş.***** iki kelimeyi bir araya getiremeyenler var..Bahaneler aynı her zaman...
Ancak bundan daha önemli bir konu var bence.
Benim asıl yakıştıramadığım konu Türkçenin yozlaştırılması ve anlamsız yeni kelimeler kazandırılması..Özellikle bu forumda sıkça kullanılan '' sıkmak '' diye bir tabir var..Kullanıldığı yerler belli..
İngilizceden geçen bir kelime değil çünki yabancı forumlarda rastlamadım..
Nereden türetildiğini de çözebilmiş değilim açıkcası.
Önemsenmesi gereken bir konu noktalama işaretlerine bende pek alışık değilimdir. Dikkat etmek lazım benim en çok takıldığım konuda kelimelerin yanlış yazılmasıdır. Bunu forumda yapan çok fazla kişi var bunlara uymayanlar cahilmi bence değil sadece önemsememekten kaynaklı diye düşünüyorum. Önce kelimelerin doğru ve tam yazılmasına özen göstermeliyiz.
Bu konuda dayanamayip bi arkadasi uyarmistim :D herkese katiliyorum ek olarak gittikce buyuyen piril piril havada arka sis yakma modasini baslatana ayagim girsin.