User Tag List

Sayfa 10/11 İlkİlk ... 891011 SonSon
208 sonuçtan 172 ile 190 arası

Konu: Volkswagen Otomatik Araba Yapmasın !!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Forumda yeni acilmis konulardan powershiftle sorun yasayanda var renault sanzimaniyla sorun yasayanda var arkadaslar, dsg icin 10 kisi konu acip sorun yasadigini soyluyorsa digerlerinde bir kisi cikip anlatiyor sorunlarini, buda satis adediyle alakali birazda. Turkiyede kac tane powershift, kac tane edc ve kac tane dsg satildi buna bakmak lazim, sadece bizim cekirdek ailede 2 tane dsg sanzimanli aracimiz var. Sorun sayisina degilde sorun yuzdesine bakilmali. 2012 2013 modellerde sorunlar daha az gibi gorunuyor. bende almadan once dsg li bir polonun 100.000 km uzun donem testini okumustum ve sansizamanla ilgili en ufak bir sikinti yasanmamisti aracta. Yanlis anlasilma olmasin, ben demiyorum ki dsg sanziman % 100 sikintisiz sorun yasatmaz hic bir sekilde ama bu kadar haksizlik yapilacak bir sistemde degil

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bakin burda dsg tamiri yapiliyormus bilen varmi?

Connecting site...
    Experience is what you get when you don't get what you want.

SGTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Fatih

Ne yalanı hocam yalan söylesem ne olur sizin paylaştığınız istatistikler ne kadar doğru bilmiyorum ama ben o % lerin çok fazla olduğuna inanıyorum.Neredeyse her 2 vw den birinin sorunlu olduğunu iddaa ediyor o liste.Benim yazdığım bir önceki postum DSG için geçerli.
    Caddy dede golf dede arabanın TÜMÜYLE alakalı bir sorun yaşamadık ama mesela benim polom fabrika çıkışlı bir sensörün yanlış konumlanmasıyla beraber geldi bana.100 km kullandım arıza ışığı yaktı.Bu kadar basit bir sorunu 3 hafta boyunca çözemedi servis/doğuş.Yeter ulan derken sensörü değiştirdiler bir sorun kalmadı.Marş motorumda bir problem oldu marş motoru değişti problem kalmadı.2 sene içerisinde 2 hatayla karşılaştım kısaca GTI gibi bir arabada ama şu an için tamamen gönlüm rahat kullanıyorum.Ama denildiği gibi bu kadar teknoloji/güvenliğe sahip arabayı 97 model vtec le karşılaştırıp.Sendede turbo var benim vtecdede turbo var bak 100 boy attım sana demek sanırsam gayet abes olur.Sadelik sorunsuzluktur yıllarca aynı şeyi kullanmışsındır herşeyi çözmüşsündür..Yeniliği aradıkça sorun çıkar bu gayet normal zamanla buda sade hale gelicek buda sorunsuz vaziyete gelicek zaten.

Hakan Burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Olaya farklı bir boyuttan bakıyorum da, marka fanatikliği yapa yapa 2.el veya sıfır otomobil fiyatlarını yükseltmedik mi?
    (Vergiler haricinde marka-model prestij değerleri üzerinden.)

Bir tarafta VW'ciler, öbür yanda Hondacılar. Babanızın şirketleri olsa bu şirketler amenna ama neden bu tartışma telaşı anlayamadım.

Bir sorun var çözülmek isteniyor ama çözmek yerine o daha iyi bu daha iyi diye tartışılıyor.

Bana sorarsanız da ne Honda alırım, ne de VW. Çok param varsa Mercedes'e binerim, orta kararda da Mazda'ya binerim.

Benim için sorunsuzluk ve konfor önemlidir, bazısı için de başka şeyler. Kim kimin keyfine karışabilir ki?

FATİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    DSG'de arıza ile alakalı yorumum şöyle benim, arıza yaşayan da var hiç yaşamayan da var ama olası arıza sonucu eğer garanti falan da yoksa maliyetler çok yüksek olduğu için korkuyor insanlar. o yüzden arıza yaşayan belki yaşamayandan azdır ama yüksek faturalar yüzünden hep dillerde. 2. el DSG şanzımanlı bir araç almam ben mesela olası bir arıza durumunda üzeceği için.
    aynen.
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kulaktan dolma yerine birebir yaşamış insanlar ile konuşmak her zaman daha doğru zaten, peki görüştüğünüz servis yetkilileri nasıl bir istatistik verdi arıza durumlarıyla ilgili?
    servis yetkilileri ilk zamanlar özellikle vw'deki dsg'lerde çok kafalarının ağrıdığını söylüyorlar. zamanla sorunun çok ama çok azaldığını da söylediler. bir de dsg 7'lerin arıza kayıtlarında dsg 6'lara fark attığı gerçeği varmış. yani dsg 6'da sorunlar çok düşük seviyeye indirgenmiş. (inşallah ters söylemedim.) ancak dsg öyle bazılarının dediği gibi basit bi şanzuman değil. almanya'daki akrabam biz bu şanzumanı tork dayanıklılığını artırıp lamborghini'ye, bentley'e veriyoruz dedi. s'lerde ve r8'de de kullanılıyor. (yukarıda arkadaş yazmış, bugatti'de dsg var diye. asla basit bi şanzuman olamaz.)

ikincisi, her iki servis de (acarsan ve özsa) doğuş'tan şikayetçi. müşteri tarafından olayın asıl koptuğu nokta bu zaten. almanya'da, fransa'da veya italya'da dsg arızası garanti altında hemen giderilirken (komple şanzuman değişimi de dahil) türkiye'de doğuş baskısı mıdır nedir servisler rahat davranamıyorlarmış. yani vw aracının arkasında ama doğuş değil.

araştırıp soruşturmalarda vardığım ve çok tuhaf bulduğum sonuç şuydu: dsg ile s-tronic neredeyse tıpatıp aynı ürünler olmasına rağmen dsg'nin s-tronic'ten %75 daha fazla sorun çıkarmaya meyilli olduğu. bakın dsg'de 5'de 2, s-tronic'de 20'de 3 arıza ihtimali var. bunu da sorduğumda dsg'den farklı olarak s-tronic'lerin yerleşiminden ve yağlı/kuru tip farkından kaynaklanabileceğini söylediler.

@dragon07; eyvallah. elbette kimsenin hiçbir araçla sorun yaşamasını istemeyiz. maksadım sizlerle atışıp durmak değil inanın. kaldı ki sizin bilip benim bilmediğim, şahit olmadığım bi sürü şeyler var. tek isteğim insanların forumlar üzerinde otomobilleri takım tutar gibi savunmaması. yine söylüyorum, hiçbir marka modele karşı torpilli yaklaşımda bulunmam. vallahi billahi amcamın oğlu araç alacaktı geçen ay. bana aynen "abi hiç kafamı ağrıtmayacak bi araba lazım" diye sordu; direk "toyota al" dedim. öyle illa vw olsun, illa audi olsun derdim değildir. aracım daha yeni. diyelim 5.000'de şanzumanı veya başka bi mekaniği canımı sıktı; çıkar burada paylaşırım. tıpkı 0 km ds5'in kapısından gelen çıtırtıları veya passat'ta canımızı çıkaran sorunları yazdığım gibi.

sonuçta dsg'ler kesinlikle sorunsuz değil. pahalı ve can sıkan arızaları var doğru ama bu şanzumanı arıza istatistiklerinde çok eski tip bi şanzumanla kıyaslamak da bi o derece yanlış.
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

acn90 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herşey iyi güzel ama bu araçlar garanti dışına çıkınca ne olacak ? şimdilik çoğunluk rahat görüldüğü kadarıyla önemli olan ilerleyen zamanlar bence

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Türkiye'deki en büyü sıkıntı Doğuş Otomotiv.
    Volkswagen, DSG7'lerin sıkıntlı olduğunu kabul etmiş ve sadece mekatroniği değiştirerek bunu çözdüklerini belritmiş. Mekatroniğin korozyona uğraması sonucunda şanzıman sorunu ortaya çıkıyormuş. Geliştirilmiş olanla değiştiriliğinde de sorun çözülüyor.
    Olay şu ki Doğuş nedense kullanıcıyı başından savma yöntemini seçiyor. Zaten servis şikayetlerinde de kafaya oynuyorlar.
    Birçok markanın hatalı üretimleri mevcut. Ama onlar kullanıcılarını üzmeden, sıkıntıya sokmadan çözmeyi tercih ediyorlar.
    Eğer Almanya ile temasa geçmeniz mümkünse deneyin derim.

ANIL ERCAN
    Misafir
    Gerçekten vw'nin dsgli arabaları aşırı sıkıntı çıkartıyor.

Bi ara VW Servislerinde DSG Sanzımanı arızalı 10larca scirocco ve Turbo yiyen caddylerle doluydu..

Aynı sıkıntı pederin sirketindeki 2011 model DSG Sanzımanlı caddy'dede oldu, 18.000 km'de sanzıman arızası gosterdi sürekli araba sanzıman ısındı diye uyarı veriyordu, servise gitti yazılımmı ne güncellendi ama 15 20 km sonra gene aynı uyarıyı verdi Komple sanzımanı değişti..

Ve en büyük sorunda 23.000 km'de turbo yemesi oldu, Araba sirket arabası oldugu halde narin kullanılan bi arabaydı yük vs. vurulmuyordu 23.000 de turbosu değişti.

Zaten bu yapılanlardan sonra araç satıldı.

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne kadar hareketli parça = o kadar fazla arıza bu bu kadar basittir

tercih meselesidir ne dsg beni yanılttı nede 1.4 tsı lar ilk çıktıkları zaman güvenilmez olduklarını söylemiştim

mercedes konusunda eğer mercedes alıcaksanız e serisinden aşşa ve 6 silindirden ufak motor alırsanız gerçek mercedese binmiş olmazsınız w124 ler hariç onlarda sorunsuz hantal eşşeklerdir

bu 1.4 tsi lar dsg ler 10 15 yaşlarına geldikleri zaman acaba kaçtane sorunsuz sıkıntısısz araba kalıcak çok merak ediyorum

muhtemelen manuelleri biraz daha uzun yaşar
    atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dünyanın en sorunlu şanzımanı dsg herhalde. üst düzey bir yöneticinin de evet dsgler sorunlu bla bla diye açıklamaları vardı bu dsg hakkında.. alırken de kullanırken de dikkat etmek iki kere düşünmek gerekir..
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Adamlar Dsg problemleri diye sayfa açmışlar facebook da

https://www.facebook.com/pages/DSG-G...71892302907958

işin şakası bir yana vw avustralya 25 bin aracını dsg den dolayı geri çağırmış

Volkswagen Australia recalls 25,000 cars over DSG defect |*CarAdvice

burdada geri çağrılan ülkeler ve modeller verilmiş yeni zelandada 2500 araç geri çağrılmış..
    çin ,japon,avrupa ve maerika pazarındakilerde çağrılıcakmış.. 2008 ve 2011 arasındakiler çağrılıcakmış sadece..

VW's DSG problems have existed since 2009 | Stuff.co.nz

Volkswagen in New Zealand has instituted a recall of more than 2500 Volkwagen cars following recall reports from China, Japan, Europe, the US and most recently Australia.

Models affected are Caddy, Golf, Jetta, Polo Passat and some Tiguans, produced between June 2008 and September 2011, and sold in Australia and New Zealand. Audi and Skoda have also announced similar recalls

bu vw resmi yenizelanda sitesindeki çağrı duyurusu..

Volkswagen New Zealand | Volkswagen NZ Voluntary DSG Recall

Forumlardaki şikayet sıkıntıları yazmadım bunlar resmi siteler ve kurumsal sitelerdeki bilgiler..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

FATİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şunlar da tüketici şikayetleri: http://www.sikayetvar.com/firma/detay/volkswagen
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tugral Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konunun benle ilgili kısmına yorum yapıyorum telefondan girdiğim için kesemedim gerisini. Yani diyorsunki sen hiç otomobilleri eleştirmedin hayran hayran ağzın açık kqbullendin öylemi? Futbol eleştirmenlerinede karşısındır sen mutlaka, nede olsa bi ronaldo olmadan ronaldo eleştirilmez sana göre...
    İşim bir otomobil dergisinde otomobil test etmek. yaklaşık 10 yıldır bu işi yapıyorum. Yani işim otomobilleri eleştirmek. Dünyanın en iyi otomobilini de getirsen mutlaka bir kusur bulurum. Yani dediğin gibi 'ağzım açık bir şekilde hayran hayran ağzım açık' kabullenmiyorum otomobilleri.

Fakat 'ya bu adamlar bu işi bilmiyor yapmasınlar' dersen iş başka noktaya gider. Daha iyisini yap derim bende sana. Daha iyisini yapanı göster veya. DSG kadar gelişmiş bir şanzıman henüz yok. Yapılamaz mı? Evet yapılabilir.
    Birçok çift kavramalı şanzıman var fakat henüz DSG kadar iyisi yok.

Test için aldığımız Aston Martin Vantage'nin şanzımanı yoğun trafikte ısınıyor ve arıza veriyordu. Yoğun trafik dediğim de öyle meşhur köprü trafiği değil. Haliç girişini düşün. Kısa süren ama sık sık dur kalklarla ilerlerken. Bildiğin dandik robotize şanzıman vardı üzerinde. Ama geçişleri, performansı karşılayabilmesi gücü neredeyse kayıpsız aktrabilmesi ise nefisti.

Şimdi kalkıp Aston Martin otomatik şanzıman yapmasınn yaeee desem sence ne kadar doğru olur?

En başından beri diyorum. Volkswagen'in 7 ileri DSG'leri sorun çıkartıyor doğrudur fakat bu çözümsüz bir sorun değil. Sadece ithalatçı firmanın işi yokuşa sürmesi.

Konunun başlarında yazmıştım yine yazayım. Hata oranı alınan örneğin büyüklüğü ile de ilgilidir. Bin tane satılan otomobilden biri kusurlu çıkarsa bu görmezden gelinebilir. Kimse duymadan çözülür. Ama bir milyon da bin tanesi arızalı çıkarsa oran değişmese de arızalı araç sayısı arttığı için daha fazla dikkat çeker.
    Bizim en büyük şanssızlığımız Volkswagen'in Türkiye'ye Doğuş aracılığı ile gelmesi. Başka bir şey değil.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    eğerki vw dsg tüm dünyadaki şanzımanlı araçlarını geri çağırmışsa.. yukarda resmi vw ve diğer kurumsal sitelerin linklerini verdim.. geri çağırıyorsa şayet hala neyin derdindeyiz yada neyin tartışmadsındayız fabrika bile yapdığı sorunlu ürünü kabullenip geri çağırıyorsa nedene bilinir..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

dc5 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    müsadenizle bende fikrimi söylemek istiyorum.
    DSG şanjıman= ekonomi, konfor ve performans üçlüsü ileri teknoloji gayet güzel heyecan veren bir şanzıman. aması bir takım sorunları olmasıda normal bence, belki kullanıcı hataları ve henüz yeni teknoloji olmasıdan kaynaklanıyor demek istemyorum ama mühendisleri tarafından geliştirilip kusurlarını gidermelerini beklemek gerekli diye düşünüyorum. umarım en kısa zamanda bu problemler çözülür ve DSG nın tadını çıkarırız.
    konunun birazda VW ve HONDA atışmasınada döndüğü için, başta konu sahibi ve sizlerin affına sığınarak;
    honda kullanıcısı olarak bir kaç eleştirimde olacak.
    frenler çok iyi değil. ses yalıtımı kötü, otomatik şanzıman çok yakması,(bu nedenle manuel kullanıyorum)donanım olarak az seçenek, tork fakiri, dizel motor sedan araç türkiyede satılmaması.(2.2ctdi Accord hariç vergi dezavantajından dolayı) 2 eli sıfır satıldığı zamandan daha pahallı satılması örnek: ies, vtec2, fd6 civicler.
    bunun dışında düzenli bakımlarını yaptıktan sonra yolda bırakmaz. sorunsuz ve keyiflidir.
    vw gelirsek eski kalite maalesef değil, tartışmaya açıktır. ama hala çoğu markadan konforlu ve prestijlidir. c sınıfı jetta civic den hala konforlu,kaliteli ve donanımlı olduğunu düşünüyorum. ama benim için önemli olan sorunsuz olması. konfor prestij 2 planda. arz talep meselesi.
    iyi bir bütçem olursa Mercedes E ve S serisi, Maybach, Rolls Royce. vs araçlara binerdim.
    bu tür sorunlarla uğraşmamada gerek kalmazdı. aradığım herşey var hız konfor kalite prestij.
    3 yılda birde sıfırlar, hiç bir sorun sıkıntı yaşamazdım. bu foruma girme gereği bile duymaz bu kadar yazı yazacak zaman bile harcamazdım.
    özetle: alman ve japon kardeşlerimizi seviyoruz. yaptıkları işleri takdir ediyoruz.
    fanatik olmadan herşeyin iyi ve kötü yanlarını paylaşmalı, seviyeli şekilde tartışmalı, bilinçli yorumlar yapalımki herkes faydalansın bilgi sahibi, fikir sahibi olsun. forumun amaçıda bu değilmi? sonra herkes istediği araçı gidip alabilir.
    özür dilerim ama 10 sayfa yazıdan 1 sayfa faydalı aydınlatıcı yazı göremedim. lütfen yazmak için yazmayalım zamanımızı boşa harcamayalım.
    sabrınız için teşekkürler. iyi forumlar. hoşçakalın.

Berkel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HondatugraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sizde bi ara 18 diniz konuşmalarınızın " ti " ye alındığını hatırlıyormusunuz ? Yada ti ye alındığınızda neler hissettiğinizi ? Bu işin yaşla alakası yok herkes görüşünü bildiriyor. Yorumları insanların yaşlarına değilde bilgi ve yorumlarına bakarak yaparsanız 30 yaşında olduğunuzu yaşınıza bakmadanda anlayabılırız.
    Yazdığınızı görmemiştim savunduğunuz için teşekkürler.

İbrahim Erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuda diğer markaların yeni nesil şanzımanlarında da çıkan sorunlardan bahsedilmiş de.

Aslında firmalar riske giriyor sanki. Zira otomatikler eski tip tork konvertörlü değil artık. Mümkün olduğunca hızlı ve pürüzsüz geçişler yapması manuelden daha ekonomik olması haliyle karmaşık ve biraz da narin sistemler gerektiriyor. Eskiden otomatik bir lüks iken şimdi ise vazgeçilmez haline geldi beklentiler büyüdü.

DSG ile ilgili çok konu açıldı ve okudum. Gördüğüm kadarıyla dsg deki sorun dizayn hatası değil onarılabilecek bir sorun ama tüm sorun doğuşun ilgisizliği. Aynısı da söylenmiş zaten.

facia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yanlış konuyu tartışıyoruz bence ... Esas sorulması gereken DSG şanzumana Amerika da Çin de 10 yıl garanti verilirken TR de sadece 2 yıl garanti ile satılıyor.
    Bugün vw 10 yıl garantiyi verse TR ye isterse bu şanzuman problemli olsun banane en fazla 2-3 gün araba servisde kalır. Kaldı ki DSG arzasından servise giden araçlara ikame araç veriyorlar.
    Bana bu hizmeti sunduktan sonra VW düşünsün malını dahaa sorunsuz yapmayı ya da olduğu gibi devam etmeyi.
    Everyday I ** Çapulling!!!

M U R A T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emir_b16a Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ne kadar hareketli parça = o kadar fazla arıza bu bu kadar basittir

tercih meselesidir ne dsg beni yanılttı nede 1.4 tsı lar ilk çıktıkları zaman güvenilmez olduklarını söylemiştim

mercedes konusunda eğer mercedes alıcaksanız e serisinden aşşa ve 6 silindirden ufak motor alırsanız gerçek mercedese binmiş olmazsınız w124 ler hariç onlarda sorunsuz hantal eşşeklerdir

bu 1.4 tsi lar dsg ler 10 15 yaşlarına geldikleri zaman acaba kaçtane sorunsuz sıkıntısısz araba kalıcak çok merak ediyorum

muhtemelen manuelleri biraz daha uzun yaşar
    1.4 tsi lar hakkında söylediklerini ben duymamıştım duysaydım almazdım da neye göre böyle bir şey söyledin kullandın mı herhangi bir tecrüben oldu mu bu motorlar la ilgili?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)