İki hafta önce golf mk6 tsi confortline aldım manuel süper şuan. Niyetim polo gti ifi sıfır olarak.ama almanya vw de çalışan bacanam asla dsg den uzak dur hemen değilse de ilerde kesinllikle sorun yaşarsın dedi ve almadım
Printable View
İki hafta önce golf mk6 tsi confortline aldım manuel süper şuan. Niyetim polo gti ifi sıfır olarak.ama almanya vw de çalışan bacanam asla dsg den uzak dur hemen değilse de ilerde kesinllikle sorun yaşarsın dedi ve almadım
Sanırım PSA grubunun Auto6R veya Auto5R şanzımanlarını kullanmadınız. Yoksa bu kadar net konuşamazdınız :)
Size DSG'nin neden sorunlu olarak görüldüğünü şöyle anlatayım;
Otomobil üreticileri yeni teknolojilerini ilk olarak lüks ve az satılacağı kesin olan modelleri üzerinde satışa sunarlar. Mesela Mercedes S-Sınıfı 1000 adet satılacaktır ve bunlardan 1 tanesi sorunlu çıkarsa hata oranı binde bir olarak açıklanacak. Fakat tek bir otomobilde olduğu için bu sorunu birçok insan duymayacaktır bile.
Fakat DSG gibi 10 milyon ünitede bi milyon adedi sorunlu çıkarsa yine hata oranı binde birdir. Fakat sorun yaşayan kişi sayısı fazla olduğu için daha fazla insan duyacaktır.
Yani olay esasında şanzımanda değil alınan örneğin büyüklüğünde.
Honda tavsiye eden arkadaşlar doğru söylüyorlar. Japon otomobilleri sorunsuzluk şartı ile üretilirler. Ama bunun dışında ne yakıt tüketimi, ne görsellik ne de malzeme kalitesi onlar için önemli değil.
Evet bir Honda alıp bir milyon km yapabilirsiniz. Fakat bir Jetta kadar konforlu ve ekonomik olmayacaktır.
Her şey bir arada olmaz. Olursa da muhtemelen o otomobili almaya paranız yetmeyecektir.
Robotize olarak adlandırılan yarı otomatik şanzımanlıysa kullandığınız otomobil doğrudur.
Vites geçişleri vasatın altında bir hıza sahiptir. İnanılmaz sarsıntılıdır. Düşürmesi gereken yerde vites düşürmez, yükseltmemesi gereken yerde küt diye yükseltir sizi ortada bırakır.
Bugüne kadar kullanmadığım çok az otomobil kaldı bu kadar kötüsünü kullanmadım.
Konu; yine VW sorunu yaşayan kullanıcı ve daha önce kara düzen aracı ile "hiç" sorun yaşamamış olan üyeler arasında gelip gitmektedir.
moderatörler el atsın şu konuya,
fabrikada yaptığın argeler insanların kullanım koşullarında sorunlar çıkartabilir.adamlar sorunlu parçaları zaten değiştiryorlar garantiden doğuş oto yamyamlık peşindeyse bu wv nin suçu değil..kaç tane motorunda sıkıntılar varki polo gti ların bi kaç modelinde yağ yakma sorunu var diye wv motorları sorunlumu oluyor..ona kalırsa mükemmel ultra mega iş yapan hondaların 2008 cbr 1000rr larındaki sıkıntıları biliyomusunuz?onlarda yağ yakıyor..
adam sana para çokomel eğrisiyle bu imkanları sunuyor..sen dsg yle sıkıntı yaşarsın başkası yaşamaz.adamlar olduda bitti maşşallah diyip 6 ileri dsg yle devam edebilirlerdi onlar oldukça sorunsuz ve ilk oldukları halde.sen dsg almaşsın ben alırım yapacak bişey yok ben bi sıkıntı çekmedim daha önce hiç..7 ileri dsg de sorunları tam anlamıyla çözemediler ama çözeceklerdir sorunsuz 7 ileri dsg üretildiğindede senin Japonlar alıp onun benzerini yapıp arabalarına takacaktır sonra sen burda gene gelip honda sorunsuz diye yazacaksın.bu işler böyle.
mercedes honda toyota :))) vw nin bütün arabaları problem heleki 1.2 1.4 motorlar 5-6 yıl sonra patır patır dökülcek DSG şanzımanları söylemiyorum bile :)
DSG demek problem demek eğer 10 kullanıcıdan 7si problem yaşadıysa burda bi sıkıntı var
0km aldığın arabanın yağ yakması, ayda bir servise gitmek hoş mu sence?
Senin benim için problem değil bunlar belki her allahın günü sanayideyiz zaten. polo gti'ların bir kaç modeli değil baya bir kısmında var yağ yakma. fabrika bunu çözemiyorsa sorun devam ediyor demektir
şuan 11.000km deyim. dsg 7 ünitesine sahip en ağır arabaya sahibim. şanzımanı en yoran araç tabiki . şuanlık bir işaret dahi vermedi. ben kendimi garantiye aldım 4 yıllık garamtiyle aldım :)
bu arada honda sorunsuz diyenker kara düzen honda mekaniğinden bahsetmesin. ben accorda otomatik şanz revşzyonu yaptım
model derken yıl olarak diyorum 2012 lerde 2013 lerde fazla sıkıntı duymadım..ki bana kalırsa wv sorunlu bütün motorları sorgusuz değiştiriyodur ama doğuş oto bedavaya iş yapmayı sevmediği için yedirebildiğini geri göndermiş hakkını arıyanların işlemlerini ücretsiz yapmıştır..burda buyuk sıkıntı wv den daha çok doğuş otodadır bence
honda honda herkes tutturmuş gidiyor peşinden honda sevdasının daha ehliyetinin almamış adam yorum yapıyor honda diye hayat onda diye yok vitek yok 5500 ne vtecmiş her hondacının arabasının vtec açtığını sanması yok mu gülüp geçiyorum adamın fd6 sı var imzasında on vtec 5500 rpm vitek bıktık artık
geçen sene 1.6 ies kullandım virajlarda devrilecek gibi zaten 4000 devire kadar arabada tork namına bişey yok o arabayla uzun yola çıksam 5 ve 4 arasında gidip gelirim heralde
bayramın ilk günü arabayı yıkatıp kuruluyordum 3k 1.4is geldi böyle bi özgüven olamaz o da başladı vtec mevzusuna canımı sıktı valla çektim gittim eve bildiği bişey yok arabam 5500 den sonra vtec açar diye tutturdu :)
siz hondaya binmeye devam edin hyundai ayarında araba benim gözümde 20 bin verip ies alacağımı 1.8t a4 veya passat alırım bakarım keyfime
şanzımanları ureten otomobil firmaları değilki, şanzıman firmaları.
siz otomobil firması olarak bu işe ne kadar para ayırıp kendi üreteceğiniz araç modeli için geliştirtirseniz aracınız o kadar kaliteli şanzımana sahip our.
ne kadar kaliteli şanzıman kullanırsanız araç uretim maliyetiniz de o kadar fazla olur.
gidip golfe a6 daki şanzımanı koyarsanız o golfun fiyatı 70 değil belki 90 olur.
adamda en ucuza mâlettiğini alıp kullanıyor ve fiyatı optimum seviyede tutmaya çalışıyor. ama mmt , auto6r, easytronic, mcp, 4 ileri dandik klasik, 5 ileri dandik honda klasiği kullanmıyor. aslında istese de kullanamıyor.
dsg kalitesiz demek olayın mantıgını anlamamak demek. kaç farklı dsg var, en düşük maliyetlisini alırsanız en kolay da o bozulur.
honda toyota vs 70 model şanzıman kullanıyorlar onun için onlarda sıkıntı yok. ama neden dizel otomatik honda yok. sene 2013 honda da dizel otomatik araç yok :)
neden toyotada mmt gibi dsg nin çeyrek fiyatı olan dandik şanzıman var. dsg nin taşıdığı torkla mmt ne kadar dayanır o da ayrı bir husus. :)
hala şunu anlayamayan arkadaşlar var. yeni emisyon standartları nı tutturmak için eski tip otomatikler yeterli değil. ya mmt gibi yarı otomatik dandik şanzıman kullanıp emme basma tulumba gibi seyahat edeceksiniz, ya da yeni tip çift kavrama veya cvt geliştirteceksiniz.
vw bunu 2005 den beri yapıyor. şimdi edc, tct, powershift vs ler de çıktı. onların da uzun dönem macerasını beraber izleyeceğiz.
vw grubu motora uygun şanzıman seçerken şunu yapıyor.
250 nm ye kadar dsg7 (dq200)
350 nm ye kadar dsg 6 (dq250)
daha ustu için dsg7 (dq 500) veya ZF7hp ,8hp vs vs.
kafasına göre koymuyor bi mantıgı var yani:
hondacılara da müjde olsun. zf onlar için 9 ileri geliştirecek. alman şanzımanı ama fark etmez ZF iyidir :):)
otomobili alınca yanında şanzımanınıda almıyormuyuz yani , şanzımanda arıza cıkarsa vwye degilde üretici firmayamı mail atalım?
en iyi otomatik-yarı otomatik hangi arabada peki? 100hp atmosferik değil tabii, torku kallavi, hacmi orta şeker... otm. vitesi bitiren torktur, torkun ani gelişini önlemek için tork conv. kullanıyorlar mecburen, bence sorun da oradan kaynaklanıyor
dostum demek istediğim o değil,
demek istediğim şanzımanı geliştiren vw, honda, toyota değil. hani vw yaptı, iyi yapamadı vs deniyorya ondan diyorum. vw uygun aracına uygun şanzımanı seçiyor.
maliyetide optimumda tutabilmek için her modele başka bir tane koyuyor.
Siz anca kendinizi kandırırsınız beyler honda hayat onda daa olummm gerisini siz düşünün işte (düşünemedi)
bence en güzel dizel otomatik şanzımanı KİA ile hyundai yapıyor orta segmentte hem saglamlarlar hemde vites geçisleri çok iyi :) hele kia ceed ile i30lar bence mükemmel adamlar kendilerini geliştirmişler.
benzinli araç sanzımanı hususudada toyota ve hondadaki CVT şanzıman süper.
Wv mi gelistiriyor sanziman ureticilerimi bi karar verin :D Japon firmalarinin cogu sorun yerine kendini kanitlamis secenekleri kullanmayi tercih ediyor bu kadar basit. Zaten Boyle oldugu icin insanlar honda vs alir rahat ederim diyorlar. Zaten kendinizde demissiniz sanziman firmalari gelistiriyor diye. Nissan GT-R da bulunan sanziman gibi basarili bir sanzimani gundelik araclari icinde isteyebilir, nissani takip etmek lazim mesela :) birde fiyat farkini goz ardi etmeyin. Fazla verip teknoloji aliyorsunuz ama guvenilir degil. Bazi insanlar icin guvenilirlik on planda demek ki. Bunu hemen marka fanatikligine yormayin. Suanda tum alman severlere sorayim 2003 ve oncesi uretilen araclarin kalitesiyle yeni nesil araclar ayni mi? (İc mekanda kullanilan malzemeden (tasarim degil) yuruyen dayanikliligina, verdigi surus hissine karsilastirarak degerlendirin) benim icin alman 2003 te bitti. Gittigim ozel servisler bile ayni seyi soyluyor. Tamam teknoloji var ama eskisi gibi alman tanki fln degil hic biri. Sizce?