User Tag List

Sayfa 5/11 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
208 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Volkswagen Otomatik Araba Yapmasın !!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    en iyi otomatik-yarı otomatik hangi arabada peki? 100hp atmosferik değil tabii, torku kallavi, hacmi orta şeker... otm. vitesi bitiren torktur, torkun ani gelişini önlemek için tork conv. kullanıyorlar mecburen, bence sorun da oradan kaynaklanıyor
    tork konvertorlu şanzımanların yakıt artıyor, performans da anormal düşüyor.
    örnek hondanın 5 ileri şanzımanı.

0-100 hızlanma 12,2. şehir içi tüketim 9,6 lt.
    manuel ise;
    0-100 hızlanma 9,9 sn , şehir içi tuketim 9 lt.

jetta için olayın dünyası tamamen farklı.

0-100 otomatik ve manuel de aynı ikisi de 9,8 sn

şehir içi tuketimler manuel 8,2 iken otomatik 7,7 lt

aslında olay o kadar açık ki..
    ideolojik körlük gibi bişey bunları görmemek..

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende vw tsi dsg kullanicisiyim 93k kmde dsg-7 var araci 2.el aldim 20k kmdir bende adam gibi surdukten sonra aekadaslarimdada hic sorun yasayanini gormedim

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fatiii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu i shiftteki sorunlar hondada değilmi yoksa

beyler abartmayın adamlar teknoloji geliştiriyor almanlar dsg yi arabalarına taktıklarında honda dsg ye anca dürbünle bakacak kadar alakadardı..tsi teknolojisinden falan bahsetmiyecem zaten honda gibi karadüzen olarak yoluna devam etmek istese eminimki bir wv bir audi 2 tane hondayı her acıdan rahat eskitir..

sıkıntı varsa git honda al niye 50 tane wv alıyosun..alman kaka ama herşeyi yapanda onlar yapacak bişey yok..
    Japonlar ve japon araclari urettikleri teknolojileri insanlarin ustunde denemedikleri icin, honda dsg ye durbunle bakiyordu. Emin olun enine boyuna en ufak parcasina kadar incelemeden honda dsg falan kullanmaz. Japonlar icin musteri memnuniyeti ve sorunsuzluk 1. sirada gelir. vw gibi teknoliji gelistirip insanlar ustunde arac deniyip " aa hatali mi olmus verin iyi niyet garantisinden degiselim " ayaklarina yatmazlar. Varsin karaduzen hondaya biniyim ama aylarca kuyrukta vosvosum gelecek diye bekleyip geldikten sonrada hergun sanayiye gider gibi servise gitmiyim. Iste japonun guzelligi
    DR. OWL

fore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2007 TDI Leon kullandım, 2013 yeni kasa tdi dsg kullanıyorum..

VAG gurubunda sadece Leon için konuşursam aralarında dağlar kadar fark var..
    Maliyet düşürmek için yapılan hatalar çok fazla ve çok basit hatalar..
    Depo doluyken arkada sanki 10 tane su damacanası var gibi ses geliyor dalga kıralar kısaymış. 4 kapıda da ses var daha km 13bin, ön konsoldaki gözü toplamda 10 kez bile kapatıp açmamış olmama rağmen bozulma alametleri başladı takılıyor. Cam fitilleri berbat camı zerre kadar temizlemiyor. Geri viteste aşağı inen sağ ayne yerine geri gelmiyor vs.... DSG ile henüz sorunum yok ama bekliyorum...

Ama asıl soru şu, Hani dizel otomatik Honda nerede? Yoksa Toyota'nın yarı otomatiği mi daha iyi? Ya da Ceed ya da I30 dizel alıp 8-9 litre mi yakmak lazım sorunsalında DSG'nin sorun olduğunu önceki 2-3 tecrübemden de bilerek gittim dsg aldım, Full life yaptım garantiyi 4 yıl...

Sonuçta DSG düzgün çalıştığı sürece çok konforlu ve düşük tüketimli bir şanzıman.

Bence şanzıman konuşurken dizel mi benzinli mi önce onu ayırmak lazım...

Ha birde ben sonunun VW'den çok Doğuş'tan kaynaklandığını düşünüyorum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.6 dizel arabaya full diye 80lira veriyorsan bunun için de minimum 2ay bekliyorsan aldığında sorunlarla uğraşıyorsan bunu da senin üstüne yıkmaya çalışıyolarsa daha bunun savunulacak bir tarafı yoktur.Fiat da bile 2 kere garantiden şanzıman değiştirdim,servisde kimse ağzını yüzünü eğmedi.Talep olduktan sonra daha iteklemeye devam ederler nasıl olsa satıyorlar,millet de alıyor.

O fiyatlara 2-3 yaşında mercedes alıcaksın kafan rahat olucak.

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Arasts61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tork konvertorlu şanzımanların yakıt artıyor, performans da anormal düşüyor.
    örnek hondanın 5 ileri şanzımanı.

0-100 hızlanma 12,2. şehir içi tüketim 9,6 lt.
    manuel ise;
    0-100 hızlanma 9,9 sn , şehir içi tuketim 9 lt.

jetta için olayın dünyası tamamen farklı.

0-100 otomatik ve manuel de aynı ikisi de 9,8 sn

şehir içi tuketimler manuel 8,2 iken otomatik 7,7 lt

aslında olay o kadar açık ki..
    ideolojik körlük gibi bişey bunları görmemek..
    İdeolojik korluk yok kimsede. Siz diyorsunuz sanziman iyi, hatta gidip veri koyuyorsunuz. İnsanlar bu verilerle koydugunuz gerceklige mi itiraz ediyorlar? Yoksa fazla ariza yasandigindan dolayi dsg alinmaz, kotu diyorlar. ( ayni insanlarin deneme konularinda huuu aracta dsg var deli gibi vites atiyor ya da adam dsg gibi atiyor dedigini hatirlatayim)

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güzel soru VW şanzımanlarını DSG grubunu kendi patentli tasarımı da üretimini kendi mi yapıyor yoksa dışarıya mı ? Bende merak ettim
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

Turboğuz54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HondatugraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Japonlar ve japon araclari urettikleri teknolojileri insanlarin ustunde denemedikleri icin, honda dsg ye durbunle bakiyordu. Emin olun enine boyuna en ufak parcasina kadar incelemeden honda dsg falan kullanmaz. Japonlar icin musteri memnuniyeti ve sorunsuzluk 1. sirada gelir. vw gibi teknoliji gelistirip insanlar ustunde arac deniyip " aa hatali mi olmus verin iyi niyet garantisinden degiselim " ayaklarina yatmazlar. Varsin karaduzen hondaya biniyim ama aylarca kuyrukta vosvosum gelecek diye bekleyip geldikten sonrada hergun sanayiye gider gibi servise gitmiyim. Iste japonun guzelligi
    hahahahahahahah bir fanatikten nameler
    SAPANCA AUTO CLUB

CRM PERFORMANCE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Volkswagen'den yapılan açıklama linkte

Olayı kısaca özetlemek gerekirse sadece DQ200 kodlu yedi ileri oranlı şanzımanlarda bir sıkıntı mevcutmuş ve bu skıntı mekatroniğin servislerde ÜCRETSİZ olarak ve sadece üç saat süren bir işlemle değiştirilmesi sonucunda halledilebiliyormuş.
    Yani olay Volkswagen'de değil Doğuş Otomotiv'de.

Ve ayrıca DSG Amerikalı BorgWagener tarafından geliştirilip patenti Wolkswagen'e devredilmiş.

Bir not daha eklemek gerekirse bugüne kadar geri çağırma yapmayan otomobil markası neredeyse yok. Ama biz Türkler çok şanslı insanlar olduğumuzdan dünya çapında yapılan geri çağırmalardan bile etkilenmeyiz. Bize hep hatasız, cillop gibi otomobiller gelir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onur Fatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    honda honda herkes tutturmuş gidiyor peşinden honda sevdasının daha ehliyetinin almamış adam yorum yapıyor honda diye hayat onda diye yok vitek yok 5500 ne vtecmiş her hondacının arabasının vtec açtığını sanması yok mu gülüp geçiyorum adamın fd6 sı var imzasında on vtec 5500 rpm vitek bıktık artık
    geçen sene 1.6 ies kullandım virajlarda devrilecek gibi zaten 4000 devire kadar arabada tork namına bişey yok o arabayla uzun yola çıksam 5 ve 4 arasında gidip gelirim heralde
    bayramın ilk günü arabayı yıkatıp kuruluyordum 3k 1.4is geldi böyle bi özgüven olamaz o da başladı vtec mevzusuna canımı sıktı valla çektim gittim eve bildiği bişey yok arabam 5500 den sonra vtec açar diye tutturdu
    siz hondaya binmeye devam edin hyundai ayarında araba benim gözümde 20 bin verip ies alacağımı 1.8t a4 veya passat alırım bakarım keyfime
    Sana o kafayla değil Honda torosda olsa elimde satmam zaten.
    Alıntı Turboğuz54 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hahahahahahahah bir fanatikten nameler
    Adam akıllı araba uretenlerın fanatiği olmak normaldir zaten. Ama bu yazdıklarımın fanatıklıkle alakası yok kendınızı avutmak için uğraşmayın.
    DR. OWL

Dookan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    400 hp otomatik golf e biniyorum gayet memnunum gozunu sevdiginin hondasi bi yapsij gorelim.tech haric dunyanin neresinde anket yaparsan yap olc bic her zaman wag hondadan 2 kat kalitelidir yani hondanin gozunu sevecek bsy yok tech kapansin hondalarin foyati bile yuzde 30 duser
    Thanks to
    TURBO ZONE
    REMAPS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bır vw kullanıcısı olup üzülerek dıyorum kı vw alt takım,baskı balata,volant,şanzıman (bazıları dsg 7 felan) vw gurubunun kromık arzalarıdır hanı bır hondada şanzımanını kıramazsınz ama teneke hıssı wardır ya aracta kronık problem olarak bundada aga bu alt takım vs vs vs yuruyen aksamı cok kotu ama konyu alman japon kavgasına cevırmeyelım kı bıldıgımız gıbı almanlar sadece vw yapmamıs ben bugun bı audı veya bı bmw nın normal kullanıcısının bı volant bı dıfransıyel yedıgını gormedıım konu hemen alman japon kavgasına donuyor ne kadarda arzaları pahalıya mal olsada bmw audı mercedes kı bu ucunun pek arza werdıgı soylenemez almanlar bu ısı gercekten ama gercekten ıyı yapıyor
    pd130---> pd105--> d16a9--> z20let

Falmor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.2 TSI DSG lerde duyduğunuz,bildiğiniz bir problem var mı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dookan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    400 hp otomatik golf e biniyorum gayet memnunum gozunu sevdiginin hondasi bi yapsij gorelim.tech haric dunyanin neresinde anket yaparsan yap olc bic her zaman wag hondadan 2 kat kalitelidir yani hondanin gozunu sevecek bsy yok tech kapansin hondalarin foyati bile yuzde 30 duser
    Hondadan ıkı kat kalıtelı oldugu ıcınmı servisi dolduranlar ? Şu kaliteyi bende tadayım dicem ama henüz okadar düşmedik hele japonlar batsında yaşlanır yuruyemez olursak bitane vw de biz alalım
    DR. OWL

FATİH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dsg arıza çıkarıyor deyip aynı anda honda'nın otomatikleri arıza yapmıyor demeniz komik değil mi beyler? honda'nın otomatiği ile dsg arasındaki fark yontulmamış kalasla son jenerasyon bi mobilya ürünü kadar. yani şu ikisi gibi:

ben s-tronic'i neredeyse 1 ay araştırdım ettim de öyle aldım. forumlarda, şurada burada ahmet'in mehmet'in lafıyla almadım. araştırdığım kaynakları, sorup soruşturduğum yerleri söylesem şaşarsınız... burada yazılanların çoğu kulaktan dolma, bilmeden etmeden atılan yorumlar. ha s-tronic 10.000 deyince g.tümde patlayacak belki ama bunu siz bilemezsiniz, 150.000 deyip patlamayacağını da bilemezsiniz. yok tsi'lar şu kadar zaman sonra dökülecek, yok dsg'lar yıllar sonra gümleyecek, saçmalamayın.

vw'nin dsg'si çıkalı yıllar oldu ancak araç satış adedi maaşallah her sene artıyor da artıyor. (satılanların çoğunluğunun dsg olduğunu söylememize gerek yok.) adamlar 5 sene içinde otomobil pazarında dünya liderliğini planlıyorlar. ulan vw madem bu kadar can sıkıyor, bu insanoğlu neden ısrarla vw de vw diyor? bunu da düşünün... ben düşündüm, "sorun da çıkarsa teknoloji için çalışıyorlar" cevabını buldum. yani otomobili nasıl daha iyi hale getiririz derdindeler. bu da destek görüyor insanoğlundan. buyurun a3'le gezdireyim sizi. vitesin geçtiğini anlamanız mümkün değil. devir saatinde kadran şak diye inip kalkıyor. bu kadar mı sarsıntısız (0 sarsıntı) bu kadar mı hızlı (saliseler içinde) olur birader...

yıllardır forumlarda japon araçlarının sorunsuzluğu; vw’nin, alfa’nın, fransız’ların sorunlu olduğu yerli yersiz hep söylenir. ben de şunu hep kabul ederim, japon araçları harbiden sorunsuz. derim ki keşke her araç japon gibi kafa ağrıtmasa, keşke her araç japon gibi sorun çıkarmadan yıllarca sahibine hizmet etse ancak bu namümkün. bir de alman/japon savaşı vardır kullanıcılar arasında. bazen düşünürüm; bizim milletin bi kısmı alman, bi kısmı da japon soyundan mı geldi ki devamlı bunun tartışması çıkıyor? herkes tercihini yapmış birader, güle güle kullansın. ben a3’ümle çok mutluyum hamdolsun, kimisi de ahirette iman; dünyada megane diyor. bi diğeri jazz’dan aldığı zevki başka araçta alamıyor vs... ancak bunu milliyet savaşına dökmenin olayı ne aga?

demek istediğim madem birşeylerin savunuculuğunu yapıyosunuz, adam akıllı yapın. ben de bazen bazı konulara balıklama dalarım, sonra pişman olurum. siz olmayın.
    . . . audi . . .
    Vorsprung durch Technik

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    suan toyota bayiisinde calısıyorum 2.ele bakıyorum.
    daha önce de

renault,opel,dacia,subaru,fiat,citröen,infinity,ch evrolet,alfa romeo vede son olarakta fiat servisinde mekanikerlik atölye şefligi vs yaptım honda zaten ata sporum.

bnm liseden arkadaslarımda vw audi bmw mercedeste calısıyor, yanımdaki servis mesela VW yağ yakma mevzunu soruyorum arkadasıma bn kesiyorm olm getirde kesiyim diyor istanbuldaki servislerinde bazıları biliyor diyo,DSG yi soruyorum lanet olsun öyle şanzımana hergün bitane deiştiriyoruz diyor,ezbere atıp tutmuyoruz yani

VW'nin 2.elide arkadasım(DOD) VW araç gelince ona soruyorum DSGsi sağlamsa eski TSİ'lardan degilse al diyor.

şunu derseniz anlarım DSG suanda geliştiriliyor 2-3yıl sonra çok güzel bi şanzıman olucak ozaman okey.körü körüne savunmayın, servislerin kendisi kabul ediyor arızaları zaten siz etmezseniz o sizin bilceginiz bi iş

toyota honda süper aooaaa demiyoruz ama yarı otomatikte olsa toyota ,hondada dizel otomatik olmasada, adamların şanzımanları bozulmuyor varmı ötesi? CVT şanzımanı zaten biliyorsunuz övmeye gerek yok mal ortada.

Berkel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı sorunlar bizim iki volkswagende ve bir arkadaşın arabasında daha oldu bu adamlar gerçekten otomatik şanzımandan hiç anlamıyorlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu kadar sorun varken hala 6 ay sıra bekleniyor..yani talebi cok demekki sorunsuz olanlar daha fazla

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynı sorunlar bizim iki volkswagende ve bir arkadaşın arabasında daha oldu bu adamlar gerçekten otomatik şanzımandan hiç anlamıyorlar.
    18 yaşındaki otomobil gurusu da yorumunu yaptığına göre konu kapatılabilir.

Volkswagen'e de haber verin kapatsın DSG hattını

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)