Esas Birliği 19 UNCU MOT. P.TUG. 2 NCİ MOT. P.TB. KH. VE KH.BL. /BALIKESİR EDREMİT /BALIKESİR
Kuvvet KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI Statü KISA_DÖNEM ER
Telden girdim okuyamadim onceki sayfalari, herkese hayirli teskereler simdiden.
Edit. Acemilik ustalik ayni yer
acemi birliğide usta birliğide kısa dönem er DENİZLİ İL JANDARMA KOMUTANLIĞI var mı denizliye giden denizlide askerlik yapan![]()
Erzincan 3. ordu çok iyi biyer. Halkı esnafı gerçekten çok sever askeri. Sdece biraz soğuk olur bu dönemlerde. Ama senin düştüğün yer 3. ordu ya bağlı istihkam taburu orasıda yerine göre iyidir. Kısa dönemleri ilk dönemler biraz eziyolardı. Sonrası dağıtım zaten.
Erzincanda general habercisi olarak yapmıştım askerliğimi. Topçu tugayına çok girdim çıktım. Soğuktan korunmak için sıkı giyinmelisin. Genelde rahat oluyor ordaki askerler. Amfi gibi yerleri var orda tabelalarla vs. eğitim alıyorsun. Çok sıkı bi askerliği olduğu söylenemez. Büyük ihtimal rahat atlatırsın
Doğunun parisidir Erzincan. Tek sıkıntı soğuk![]()
Kisa donem denizci hatay nasildir diye sormustum kaynamis aradavar mi hatay hakkinda bilgisi olan?
beyler yolunuz açık olsun, güle güle gidin çabucak gelin inşallah.
Allah bahtınızı açık etsin.
arkadaşlar ben acemiliği serinyolda yapıp hakkari çukurca'da usta birliğime geçmiştim.
Serinyol biraz sıkıntılıdır, ama gittiğiniz mevsim itibariyle sıcaktan etkilenmeyecek olmanız güzel tabi.
benimki ağustostu ve 45 derece havada 30 gün yat+kalk+sürün+koş askerlik yaptım.
alayda toplam 12 bölük var, ilk 4 bölük kısa dönem.
toplamda 1100 kişi falan var kısa dönem. kalabalık bir yer.
uzun dönem de 800 kişi vardır.
özellikle 4. bölük komutanı üstteğmen Fazlı içlerinde en kötüsü. (ne yazık ki bende o bölükteydim.)
diğer bölüklerin görmediği bütün eğitimleri biz gördük, bütün işkenceleri yaşadık.
o yüzden ilk 3 bölükten birine denk gelirseniz rahat nefes alabilirsiniz.
kantin skıntısı çok fazla. yeri geliyor içmeye su bulamıyorduk, ama dedğiğim gibi yaz vakti gitmediğiniz için size dert olmaz.
koğuşların içindeki banyolar çok yeterli değil ama her bölüğün kendine ait dışarıda duşları var; biz yaz olduğu için hep açık havada duş alıyorduk. bu konuda en kötüsü yine 4. bölüktü
öyle veya böyle bir şekilde geçiyor günler. başlamadan da bitmiyor.
bunları okudunuz diye de moralinizi bozmayın. her yerin kendine has zorlujları var.
rahat acemilik asla yok..
gidince uzun dönemleri görünce anlayacaksınız ne demek istediğimi.
ayrıca teslim olmadan mutlaka saçları 1 numaraya vurdurun. yoksa katilin biri gelip kafa derinizi yüzebilir.
iskenderun mu acaba bahsettiğiniz?
yakın arkadaşım iskenderunda yaptı denizci olarak kısa dönem ve pek memnun değildi.
ne kadar denize çıkamaz (raporlu, pskolojik sıkıntılı, hırlı hırsız, sabıkalı) tip var ise orada demişti.
Money talks, Shit walks.
www.gizadetailing.com
instagram.com/gizadetailing/
instagram.com/erkusriza/
Lan Antalyaya gelince haber edin. Cem özellikle sen haber et senin askerliği yakacam başlamadan![]()
Dört tekerlekle uçar gider kelebek gibi
Otobanlarda açar renk renktir çiçek gibi
Güzel havada var mı onunla gezmek gibi
Ayağı yerden kesen güzellik otomobil
ben 347 dönem kütahyada yapmıştım.valla ben 12 ağustosta gitmiştim hava sabah bayağı serindi.tek şunu söyliyim 20 yaşındaki çavuşlara ve onbaşılara komutanım diyorsun ama kesinlikle hakkınızı yedirmeyin size lan bile diyemezler ama eğitimi onlar yaptırıyor. ana kantin 1 tane yiyecek tost ve hamburger var başka bişe yok.kantinlerde az genelde kuyruk oluyor.meşhur g.t dağı var sabah onu görürüsünüz.hakkaten adına da benziyoruzun dönemlerin işi daha da zor çavuşları ve onbaşıları çok kötü davranıyor.eğitim ders şeklinde 45 dk ve 15 dk aralar var.eğitim kolay ve şaçma tüfekle eğitim yapılıyor tüfek m1 tarihi silah
neyse sorusu olan varsa cevaplarım.
Kisa donem acemilik antalya
Usta birliği diyarbakır 52. Bakim merkez komutanligi. Bilgisi olan varmidir
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)