acayip imrendiğin ama birtürlü neresinden başlayacagımı bilemediğim bir iş vucut geliştirme.... burda böyle yazıklanları okuyorum felan acayip iştahlanıyorum araştırmalar felan tam gaz dalıyorum google'a sonrası fıssss.... ama elbet birgün bende düzenli beslenebilecem![]()
![]()
Çıkar at acıları , Giy hadi cicileri ; Herşeyi unutturur Ankara Geceleri...
bende sizin gibi düşünüyorum 1 aydır spora gidiyorum gitme sebebim fit olmak memem şişmesin arka omuz kasımıdır nedir hulk gibi kapanıp kanbur bi duruş yaşatmasın fakat şunu gördüm vucut geliştirme işinde esneklik kazanmıyor vucüt yani spor değil aksine dahada kapatıyor bende boksa geçiş yapıcam dans edicemhareketli ve esnek bir vucut istiyorum
Powered By Demir Garaj Fast N' Loud
instagram brkdiinc-facebook burakdiinc
1 Ağustosta başladım,1 ekimde 83 kilodan 75 e düştüm.Neler yaptığımı paylaşmama gerek yoktur sanırım buradaki herkes bir çok kritik bilgili biliyor zaten,yine de yaz diyen olursa yazarım.
M gömlekleri,31 beden pantolonları giyebiliyorum artık,çok memnunum.
15 tane çok mu? 6 hafta boyunca gunde 30 tane yediğimi bilirim+ protein tozu + tavuk eti + gunluk evde pişen normal yemek + vs... Siz yurtdışındakilere bakmayın adamlar bizdeki tavuk fiyatina kirmizi et yiyorlar oyuzden yumurtsya vs gerek yok. Bizde 50 TL olan bonfile antirkot gibi kemiksiz etler 20 TL olsa kimse zaten yumurta tavuk vs. Uğraşmaz. Yumurta yemek ulkemizde tamamen en ucuz protein kaynagı olduğu icin tercih edilir yoksa tektip aminoasit kaynagı almak hiç mantıklı değil
Bu arada şeker konusunda dikkatli olmanı öneririm yaş olmuş +30 artık metobolizman 20 yaşlardaki gibi değil![]()
Maşallah hocam sende nasıl bir mide var anlamadım. 30 yumurta mr olympia lar yiyemez, her gün 12 öğün yiyin diyen rich piana bile böyle bir şeyden bahsetmemiştirKaç kiloydun ne kadar kas kütlen vardı bilmiyorum ancak fazla protein alımı pek yararlı bir şey değildir. Arkadaş yeni başlamış spora 15 yumurta 20 yumurtaya ne gerek var. Midesi iflas edecek sora bir sürü eziyet. Yemesi ayrı dert yedikten sonrası ayrı.
Vücut geliştirme pahalı bir spordur. Aynı motor sporları gibi. İş sadece 1 tabak yemek yemeyle olmuyor bunu zaten herkes biliyor. Yemek yemek spor yapmak ve dinlenmek bu işin görünen tarafıdır. Ancak insanların atladığı bir kısım daha var ki o da sağlık. Kimse o kadar supplement kullanıyorum, yemek yiyorum kalbimi zorluyorum ama dur bir check up yaptırayım demiyor. En azından benim çevremde öyle. Her zaman söyledim öncelik sağlık olmalı. Beslenmede dinlenmede spor da kurallara uygun olmalı. Öncelikle kişi vücudunu iyi tanımalı. Ne kadar protein ne kadar işine yarıyor bilmeli. Vücudu gün içinde ne kadar kalori yakıyor ne kadar ihtiyaç hissediyor bilmeli. Bilmiyorsa zamanla öğrenmeli.
instagram.com/omersaglm
yazının ikinci kısmına tamamen katılıyorum ve imzamı atıyorum benzer görüşleri birkaç sayfa önce ben de paylaşmıştım
yazının ilk bölümü için body building midesi olan adamların başarılı olabileceği bir spor değildir o yüzden ben de midesizin biriydimkas kütlesi için 5-6 sayfa önce fotomu koymuştum bakabilirsiniz.
Abi yazılarını okuyorunda bişey danışmak istiyorumYediklerimi yazsam bi düzenleme yapabilirmisin
doğrulrı yanlışları eksikleri fazlaları yazarsan sana zahmet çok sevinirim
sabah: 2-3 yumurta 1 dilim beyaz peynir 1 dilim kaşar peynir zeytin ıvır zıvır yarım kepek ekmeği
spordan önce lapa makarna yada pilav + tavuk göğsü yada ton balığı
Antremanı yapıp protein tozunu içiyorum sonra 30 35 dk yürüyorum
Biraz vakit geçtikten sonra yine makarna pilav yada tavuk ton balığı yapıyorum
Akşam ne yediğim pek belli olmuor sadece protein almaya özen gösteriyorum uyumadn öncede unutmazsam süt içiyorum
tabiki elimden geldiğince destek olmaya çalışırım, önce boy ve kilo durumun, vücüt yağ endeksin(% olarak değil dış görünüşte mesela yağ sorunun var mı?) kolay kilo alan yağ yapan bir metabolizman var mı gibi ve ne kadar süredir çalışıyorsun, hedefin nedir kısaca yazar mısın?
genel beslenme önerisi olarak benim yaptıklarım full proteinli beslenme(zaten yazmıştım karbonhidratı istemesek de alıyoruz) sadece antreman öncesi enerji vermesi açısından 50-55dk önce full karbonhidrat ki ben makarna yada pilav yerdim(lapanın tadını sevmiyorum10-15dk önce de 3-5gr arası aminoasit.( ozmana amino 3001 yada 2001 kullanıyordum) ve Calcium Sandoz C vitamini için B vitamini için de Bemix olması lazım adını unuttum eczaneden rahatça labilirsiniz 500mg B vitamini komplexi, pembe ilaçdı hem ucuz hem etkilidir böylece kendi BCAA mı oluşturuyordum
![]()
antreman sonrası yenilenme ve kas yapımı için full protein + 7-8gr aminoasit
özetle: enerji için antreman öncesi karbo, yenilenme ve kas yapımı için antreman sonrası full protein ve uyku, bunun dışında o yıllarda öğrenci olduğumdan bütün gün evde oturup yemek yiyip miskin miskin uyuyordum
not: şimdi sorabilirsiniz madem antreman öncesi karbo diyorsun ama neden az da olsa amino da alıyorsun derseniz, ağır çalışma sırasında kaslara zarar gelmemesi yani kısmen deanabolizan etkisi yani yıkım olmaması için koruma amacıyla 3-5gr alınabilir.
bu arada kardeşim antreman öncesi yağlı olduğundan balık yemek mideni bulandırmıyor mu
koşu yada mekik yaparken sıkıntı verebilir
estağfurullah, bilmişlik yapmak yada polemik çıkartmak gibi bir niyetim asla yok. Ben tecrübe ettiklerim doğrultusunda genç arkadaşlara yardımcı olmak için yazıyorum, hiç bir maddi/manevi beklentim de yok ne ürün satarım ne spor salonum var, bakmayın yazmaya da hiç vaktim yok ama bugün grip olduğumdan evde dinleniyorum da vakit buldum.
Yazdıklarım %100 doğrudur diyemem, birçok şey zamanla değişiyor yanılma payım vardır
ama yazdıklarım; daha önce araştırılıp, okuyup, öğrenilip, derece yapmış sporcular ile birlikte uygulanarak %100 tecrübe edilmiştir bunu söyleyebilirim.
boy 1.77 kilo 83 şuan. Yağ sorunum var göbekliğim yaniEvet çok çabuk yağlanıyorum bırakmadan önce 79 kiloydum ilk ay tatildi falan derken kilo almadım ama 1 ay evde yatınca 4 kilo aldım. bırakmadan önce 6-7 ay falan yaptım. Ama büyük bi hatada yaptım hiç karbonhidrat almadan çalıştım bilmiyodum çünkü bide hiç bacak çalışmadım artık çalışıyorum
Bırakmadan önce sıcakken böyleydim
resim yüke
Bıraktından sonra soğukken durum buydu. şuan ki halimin fotosu yok olsada paylaşmam kocaman göbeğim var haha
resİm yÜkleme
Hemen hemen beslenmem iyi gibi sadece amino asit yok bcaa hapım var ama kullanmıorm kullanmaya başliyim onu o zaman
Kollar 40 42 cm civarı olsa diğer yerlerde o orantıda olsa yeter aşırı bişey istemiyorum tabi göbeğinde gitmesini istiyorum hafifden bi six pack hiç fena olmaz
küçük süzgeç aldım kendime ona döküp iyice yağını akıtıyorum samangibi oluyor tonbalığı![]()
Normalde yazmayacaktım ama yorumuna hayran kaldım. Tartışmalar olgunluk seviyesinde gidince bir başka güzel oluyor. Spor da bazı konular görecelidir. Görecelidir çünkü herkes kendi vücudunu bilir. Mesela kullanılan besinler, ek besinler, takviyeler kişiden kişiye göre etkisi değişir. Spor alt yapısına göre değişir. Psikolojik durumuna göre değişir. Bu yüzden biraz çekinceliyimdir. Spor programı paylaşırım da besin programı paylaşmam mesela. Paylaşsam da ufak tefek tavsiyelerin ötesine geçmez. Mesela milyarlarca dolar dönen supplement piyasasında masum gösterilen supplementlerin o kadar da masum olmadığına inanırım. Çok yemek yemenin de vücut geliştirmede etkisini bilirim de aynı ürünlerden onlarca veya kilolarca yemenin sağlıklı olduğunu düşünmem mesela. Yeni başlayan çocuklara şu supplementleri kullanmazsan gelişemezsin diyen zihniyetleri, Yeter ki vücudum büyüsün gerisi hiç önemli değil diyen gençleri görünce de çok üzülüyorum. İçerisinde sağlık bulunan hiç bir konu bence basit değildir. Günde 1 kilo et ye kesin yaparsın düşüncesi gibi. Konunun senle ilgisi yok yazdıklarımı fikir paylaşımı olarak algılarsan sevinirim.
instagram.com/omersaglm
uzun zamandır konuyu okuyorum ve sonunda spora basladım.3 hafta oldu, ögrencinin elinden geldigi kadar proteinli beslenmeye baslıyorum tavuk yumurta süt tüketiyorum fazlasıyla salondan bir program yazdılar ama ne kadar saglıklı emin degilim. boyle dev olma gibi bir istegim yok biraz sertlesip az da hacim kazansam yeter kafasındayım. boyum 1.86 77 kiloyum yag problemim vs yok var mı program yazabilecek onerebilecek olan? Şimdiden tesekkürler..
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)