şunu inanılmaz öneririm.Peynir altı dan değil gerçek sığır etinden alınan protein
Nanox Carnilox Hydrolyzed Beef Protein Isolate 2000 Gr | Supplementler
şunu inanılmaz öneririm.Peynir altı dan değil gerçek sığır etinden alınan protein
Nanox Carnilox Hydrolyzed Beef Protein Isolate 2000 Gr | Supplementler
Şimdi ben zaten kilolu oldugum için sana farkı söylemem.Ama şunu sölim
1.Gerçek et proteini oldugu için "kaliteli protein kaynagı"
2.Avrupa malı.Belçika üretici.Dandik ürün çıkmaz-çıkaramaz
3.Daha hızlı sindiriliyor daha çabuk etki ediyor
4.Bu benim için geçerli peynir süt vs bana dokundugundan weider mideme dokundu benim.Bu ise sıfır etki.Aynı et yemiş gibi oluyorsun tadıda güzel çikolatası.
Benim vucut geliştirici sağlam bir arkadaşım var eğitmen , onun gazıyla başladım zaten neyse bana yine "weider" al diye tutturmuştu.Sonra söledim kızdı bana olm niye weider almadın falan dedi , dedim nanox carnilox aldım bir bak netten cep telefonundan girdi okudu , weider ile tabloları karşılaştırdı " Oha çok iyiymiş kullandan bundan" dedi.. Bende şimdi 2. kutuma geçtim.Ben çok memnunum açıkçası. Şu yazıda dursun okursan
Et proteini, kaliteli bir kırmızı etin sağladığı kadar size ihtiyacınız olan proteini sağlayabilir. Bundan şüphe edenler olsa da gerçek budur. Hidrolizasyon süreci et proteinini amino asitlerine kadar ayrıştırır ve bu onun daha kolay sindirilmesini sağlar. Et proteini %95 ya da daha fazla oranda konsantre edilmiş saf protein içerir.
Kırmızı et mükemmel bir protein kaynağıdır. Et proteini, dana eti ya da hamburgerde bulunan yağı ve kolesterolü içermez ama yine de etin içerisindeki proteine sahiptir. Et proteini ayrıca A, C, B6, B12 vitamini, tiamin, riboflavin, niasin, kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum ve potasyum içerir.
Arizona Eyalet Üniversitesi’nde sertifikalı diyet ve beslenme eğitmeni olan Rick Hall, “Etin içerisindeki protein, antrenman yapan herkesin faydalanabileceği bir besindir” diyor. “Ette sadece protein yoktur; dokuz esansiyel amino asite ve yüksek biyolojik değere de sahiptir. Bu da yüksek oranda sindirilebilir ve tüm vücut tarafından kullanılabilir olması anlamına gelmektedir.” Araştırmalar da, antrenman sonrasında kasları onarmak için yüksek biyolojik değere sahip gıdalara yönelmeniz gerektiğini söylemektedir.
Etin beslenme ile ilgili vücuda kazandırdıkları, proteinin çok ötesindedir. Etin içerisindeki faydalı minerallerin başında antioksidan etkili selenyum, yüksek oranda sindirilebilen demir ve bağışıklık sistemini güçlendiren çinko ve en etkili vitaminlerden olan tiamin, riboflavin, niasin, pantotenik asit, B6 ve B12 vitaminleri gelir.
Hall, “Bu mikrobesinlerin çoğu enerji metabolizmasına dahil olur ve vücudun karbonhidratları ve yağları enerji olarak kullanmasına yardımcı olurlar,” diye belirtmektedir. Yaklaşık 500 gr. başına 2 gr. kreatin içeren kırmızı et, daha yüksek ağırlıklar kaldırmanız için vücudunuza yeterli oranda kreatin sağlayacaktır.
Peki içerisindeki yağ miktarı? Evet, biftekte ya da hamburgerde derisiz tavuk göğsünden çok daha fazla yağ bulunur ama testosteron seviyenizi korumak için vücudunuzun biraz doymuş yağa da ihtiyacı vardır. “Etin içerisindeki doymuş yağın üçte biri stearik asittir ve bu da kandaki kolesterol seviyesi üzerinde etkili değildir”, diyor Hall. Etkili olsaydı bile, palmitik asit gibi diğer doymuş yağ asitleri ciddi kalp hasarlarına sebep olmaktadır. Bu yüzden beslenme uzmanları ve büyük baş hayvan otoriteleri bile yağsız kırmızı etler tercih edilmesi gerektiğini söylemektedir. Hall, “Et ne kadar yağsızsa, gram başına kas yapımına yardımcı proteinin oranı o kadar artmaktadır,” diyor.
Beyler şimdi şöyle bir hesap yaptım bilen dogru yanlış dürtsün beni.. günlük protein ihtiyacı kilo x 1.5-2 arası deniyor. 90 küsür kg olan ben 150 gram diye ortalama hesapladım günlük almam gereken..
Sabah kahvaltı 3 yumurta beyazı = 30 gram
idmandan sonra protein tozu= 30 gram
Şimdi buraya kadar 60 gram çıktı aşağı yukarı 100 gram daha ihtiyacım var.Hindi eti aldım 5 kg bunları günlük 500 gram ayrı poşetlerde ayırdım dipfrize koydum.Hergün 500 gram hindi eti yiyorum.100 gram da 20 gram protein var .. Yani yarım kilo hindi bana 100 gram proteini sağlıyor.. Ama şöyle birşey varmış ki vucut bir defada 30 gram dan fazla protein sentez edemiyormuş.. Bende bu hindi etini sabah haşlayıp idmandan sonra 5 ara öğünde gidip gelip agzıma atıyorum 2-3 saat aralıkla toplamda 500 gram yemiş oluyorum.. Hemde aksam yemeğim yerine geçiyor.. Aralarda da acıkırsam tam tahıllı yulaf yiyorum çerez niyetine.
Doğru bir protein alımı yapmış oluyorum diyebilirmiyiz ?
Vücut bir defada 30 gramdan fazla protein sentezleyemiyormuş kısmı tamamen doğru bilinen bir yanlış. Yapılan bir sürü araştırma var bu konuyla ilgili.
Protein Rehberi
Bu araştırmayı inceleyebilirsiniz.
Esasen doğru bir tez anacak hiit yapan fitnesscılar, prof sporcular yahut bb lar için geçerli bu sentez olayı senin okadar sık beslenmen kilo amanla sonuçlanacaktır. Bu dediğim adamlar günde en aşağı 3 saatini salonda geçiriyor. 3 öğünde total 130-150 gr proteini alman yeterli olur. İsolate whey kullnaımınıda spor yaptığın günler dışında kullanman çok gerkli değil bildiğim kadarırla yeni başladın. Birde yumurta konusu var 3 yumurta beyazından max L boy varsaysak 15 gr protein alabilirsin.
Hocam bende bodybuilding yapıyorum 4-5 ay oldu başlayalı , hergün gidiyorum ve 2 saat idman 40 dakka kardiyo yapıyorum.Ve ağır çalışıyorum.Zaten ileri seviye bb yapanlar çok fena yiyor benim arkadaşım günde 200 tl besine harcıyor herifin 1 günlük yemeği bir ailenin 1 aylık yemeği :D :D Whey protein kullanmıyorum Beef protein kullanıyorum ama aynı olay dediğin gibi gitmediğim zaman kullanmıyorum.E hergün gidiyorum o yüzden sorun yok bitek haftasonu pazar bazen cumartesi gitmediğim oluyor dinlenmek için o zamanlar kullanmıyorum zaten.
Sık besleniyorum ama yediğim sadece yağsız haşlanmış hindi.Ha protein kiloya döner diyorsan onu bilemicem ama fazla protein aldıgımı düşünmüyorum.Spor yapmasam bile günlünk ihtiyacım olan zaten 80 gram protein.. Ben 2 katını alıyorum ki bu çalışmama normal bence.Ha 200 gram protein alıyorum alayım diye hesaplıyorum ama kagıt üstünde bu.. Vucuda giren tahminimce 170 gram falandır ki bunun ne kadar tam sentezleniyor işe yarıyor oda ayrı muamma.. Ha bide gördüğüm kadarı ile her bünye farklı deneyip görmek lazım , kimine bu aldıgım yetmez ken kimine kilo yapabiliyor.. Belki de daha fazlasına ihtiyacım var.. Belki daha az.. Deneyip görmek lazım.Ama benim dediğim rakamlar bence extrem rakamlar değil.. 200 grama kadar bir sorun teşkil edcegini sanmıyorum.
ben bu bilgilere bakıp öyle sandım valla , 4 tane beyazından yemek lazım kafadan :)
https://i.hizliresim.com/4MP8oY.jpg
100gr i gösteriyor orda. tahminim bi yumurta 60gr falan gelir 40gr i beyaz olsa 7 tane yumurta beyazi gerekir. 50gr olsa bi yumurta 8-9 tane gerekir.
bi ogunde en fazla 30gr olayi palavra bana göre. 200gr tavugun yarisi bosa mi gidiyor simdi? et zaten yavas sindirilen bisey belki 300gr yesen 3 saat boyunca sindireceksin. ki aralikli beslenenler vucut gelistirmeciler var.
1 ay kadar önce hayvan gibi göbege sahip oldugumu farkedince diyete basladim. makarna ekmek pilavi tamamen kestim. 2 veya 3 ögün degisiyor. yag - protein - sebze. meyve yiceksem aksamlari abartmadan. ara ögün yemedim hic. göbek baya gitti. benim mantigim vucut yag yakarken mudahele etmemek. sürekli biseyler yeyince vucut tam olarak o yag yakma moduna giremiyor sürekli depolama hali. kisiden kisiye degisir tabi sekeriniz düsüktür sürekli atistirmak gerekir vs.