User Tag List

Sayfa 36/326 İlkİlk ... 2634353637384686136 ... SonSon
6190 sonuçtan 666 ile 684 arası

Konu: Vucut Geliştirme / Fitness / Sağlıklı yaşam / Kilo verme / Kilo alma

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı typermelih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar şuan inanılmaz bir sorunum var

5 gün önce ameliyat oldum

genel olarak bayıltıldım.yani narkozu bastılar

dün spora başladım
    10 tane barfiks cekemiyorum yada ağırlık kaldırmam % 50 düştü,moralim çok bozuk .nedir bu durum tıbbi açıklamsı ne olabilir.narkoz un etkisi hala vücudumda olması sebebiylemidir acaba
    Hem narkoz etkisi bence hemnde ameliyatın vucudu yorması diyebilir bence. Biraz dinlendir vucudu abi hemen idman yapmak zor olur birde sakatlanma durduk yere
    " Kontrolsuz güç gerçek güçtür. "

https://www.instagram.com/alpataktv/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Agir kaldirmayla ilgili yabanci makaleler vardi. cok bilmis gibi yazmak istemiyorum bilgili arkadaslara haksizlik olmasin guc antremani kuvvet icin max hipertrofi icin su vs.. donemsel degistirilmeli gibi yazilar
    nese benim tecrubem 10 12 tekrar araliginin yani kismen daha uzun sureli yapilan calismanin daha iyi gelisim sagladigi..bi bakima yavas indir yavas kaldir...... (tabi bu sekilde omuz ve triceps daha cok calisiyor gozlemim)
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alp1903 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hem narkoz etkisi bence hemnde ameliyatın vucudu yorması diyebilir bence. Biraz dinlendir vucudu abi hemen idman yapmak zor olur birde sakatlanma durduk yere
    narkozdan sonra bende de kemıklerde hassasıyet olmustu. kollarım kalkmak ıstemıyordu. 2 hafta sonra falan kendıne gelmıstı. nedendır bılmıyorum ama kesınlıkle agırlıkları alıp kaldıramıyordum.
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

flexamin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şuana kadar uyguladığım powerlifting yani kuvvet idmanları içerisinde en verimlisi en pert edicisi max ot sistemi.

bu sporda en az 1 senelik geçmişi olanlar uygulamalı. senede 1 veya 2 kere uygulanır.

kısaca şu şekilde idman sistemi özet geçersek

3x6 şeklinde set küçük kas grupları 2x6

örneğin biceps de 2 hareket 2x6

max ot ta
    ilk hafta kaldırabildiğiniz max. ağırlık.
    2. hafta ilk haftadaki ağırlıkların %10 -15 daha ağırı
    3. hafta 2. haftadaki ağırlıkların %10 -15 daha ağırı
    4. hafta 3. haftadaki ağırlıkların %10 -15 daha ağırı

1 hafta ara verip

tekrar 4 hafta

dediğim gibi bu sistem yılda max 2 defa uygulanabilir.

kuvvet artışı ve hacim artışı gözle görülür bir şekilde oluyor. şöyle bir örnek te vereyim : o dönemde deadlift te 200 kg lara kadar çıkmıştım 2x6

Not: bu sistemi uyguladığım dönemde beslenmem, takviye kullanımım mecburi olarak 2 katına çıkmıştı.

aralıkta tekrar bu sistemi uygulayacağım..
    Rs Racing Garage
    MK2 Ford Focus Silver Bullet
    BSİ Tercüme ve Danışmanlık Hizmetleri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar narkoz kandaki oksiijen taşıma oranını direkt olarak etkiler ve kolay kolay vücuttan atılmaz. Yüksek tempolu spor önerilmez kalp krizi riskini arttırır. Tavsiye bol alkolsüz bira ile vücuttan sökmeye çalışmaktır. Bol su maalesef yetmio. O kadar su içerseniz mideniz bulanır.Metrolarda alkolsüz bira satılıo. Oradan bulabilirsiniz.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Caesar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    100 kg 8 tekrar benc ile göğüslerim hiç ama hiç ağrımıyor.

Onun yerine 50 kg 50 sn yaklaşık 25 tekrar bench ile kemiklerimde bile yanma hissediyorum.

Hilmi ağır çalış demiş ne kadar ağır olursa o kadar çok büyür ilkesini savunan çok insan var. Ersin kurelin antremanını izledim sadece motivasyon için ağır çalışıyorlar hafif çok tekrar daha iyi dedi.

Siz ne düşünüyorsunuz bende hafif çok tekrar yapip kemiklerimde yanma hissediyorum. Çok yapınca kg yi yanma falan hissetmiyorum
    hafif kg çok tekrar fitness cıların işi o şekilde büyümen imkansız sadece kas ağrısı yaparsın

kasının büyümesi için yırtılması lazım yani ben bazı günler belki inanmıcaksın ama kan oturdugunu görüyorum

ben herzaman hareketleri 10-12 yaparım çıkmıyorsa yardım isterim her tükendigim yerde üstüne 2 tane daha yardımlı yapıp indirişi kendim yavaşça yaparım

herkesin idman yapışı farklıdır ama bir gerçekte vardırki bu sporda kasın büyümesini istiyorsan Ağır çalışıcaksın ben bunu bilir bunu söylerim

he ağuır derken kaldıramıyacagın kg değil yanlış anlaşılmasın

kaldırabildigin maksimum ağırlık ile nizami çalışıcaksın ağırlık atarak çalışmak 31 den başka bişi değil

Zaten diyet yaparken karboınhidrat kestigin için kg ler düşüde gecicek ozaman parçalanmak için hafif cok set yada drop set yaparsın

Bence sende idman şeklini değiştir hareketleri 10-12 tekrar olarak 4 set yada 3 set şeklinde en ağır kaldırabildigin kg ile yap
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M3CSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Agir kaldirmayla ilgili yabanci makaleler vardi. cok bilmis gibi yazmak istemiyorum bilgili arkadaslara haksizlik olmasin guc antremani kuvvet icin max hipertrofi icin su vs.. donemsel degistirilmeli gibi yazilar
    nese benim tecrubem 10 12 tekrar araliginin yani kismen daha uzun sureli yapilan calismanin daha iyi gelisim sagladigi..bi bakima yavas indir yavas kaldir...... (tabi bu sekilde omuz ve triceps daha cok calisiyor gozlemim)
    Yavaş indir OK

ama kaldırış herzaman daha hızlı olmalıdır

indirirken yavaş indirmek güçlendirir

karşı kuvvet uyguladıgın için kasların güçlenir

bir kaç idman sonra direk 5 kg fazla bile girebilirsin korkmazsan

kalırışı yavaş yapmamak lazım kas altında kemikler ve eklemlerdeki sıvıları düşünmek lazım yavaş kaldırışlar hep kemiklere yük binmesi demektir

ben prof değilim sadece kendi tecrübelerimi sporculuk geçmişimdeki antrenorlerimizin bizlere öğrettiklerini paylaşıyorum
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı flexamin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şuana kadar uyguladığım powerlifting yani kuvvet idmanları içerisinde en verimlisi en pert edicisi max ot sistemi.

bu sporda en az 1 senelik geçmişi olanlar uygulamalı. senede 1 veya 2 kere uygulanır.

kısaca şu şekilde idman sistemi özet geçersek

3x6 şeklinde set küçük kas grupları 2x6

örneğin biceps de 2 hareket 2x6

max ot ta
    ilk hafta kaldırabildiğiniz max. ağırlık.
    2. hafta ilk haftadaki ağırlıkların %10 -15 daha ağırı
    3. hafta 2. haftadaki ağırlıkların %10 -15 daha ağırı
    4. hafta 3. haftadaki ağırlıkların %10 -15 daha ağırı

1 hafta ara verip

tekrar 4 hafta

dediğim gibi bu sistem yılda max 2 defa uygulanabilir.

kuvvet artışı ve hacim artışı gözle görülür bir şekilde oluyor.

Not: bu sistemi uyguladığım dönemde beslenmem, takviye kullanımım mecburi olarak 2 katına çıkmıştı.

aralıkta tekrar bu sistemi uygulayacağım..

güçlenmek için 1 idman şeklinde ben söyliyim bende ciddi olarak iş yapıyor

her gün sadece 1 bölge bu şekilde çalışılır

kaldırabildigin en agır kg x 8 tekrar
    30 sn dinlenme
    total 5 kg arttırış (2.5 bir tarafa - 2.5 bir tarafa)
    4 tekrar 5 saniye dinlenme 4 tekrar
    30 saniye dinlenme 5 kg artış
    30 saniye dinlenme 5 kg artış

sonra başa dönüyorsun yine 8 tekrar ile başlıyorsun aynı program 3 set yapıcaksın

her bölge için nerenin kuvvetlenmesini istiyorsan bunu 1 ay yapıcaksın her hafta aynı bölgede ilk 8 tekrarda 5 kg arttırarak gidiceksin

1 ay sonunda bench te 100kg yapıyorsan 120 kg yapar hale gelceksin

1 ay dan fazla uygulamanızı ve aynı gün içinde iki bölgeye uygulamanızı tavsiye etmem

over training olursunuz

genelde büyük kas gruplarında ana hareketlerde tercih edebilirsiniz
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    fitness vucudunun farki nedir?
    Daha cok tekrar yaptiklari icin daha mi dayanikli oluyorlar, *daha gucsuz olduklari kesin
    Built to fall....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ranthor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fitness vucudunun farki nedir?
    Daha cok tekrar yaptiklari icin daha mi dayanikli oluyorlar, *daha gucsuz olduklari kesin
    Fitness dedigim iri olmak istemeyen ama fit bir vucudu olan kişiler

yani irileşmek daha fazla büyümek derdi olmayan insanlar

daha dayanıklı demiyelimde daha esnek oluyolar diyelim
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10 krktr...

TechTurkey Caesar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Agir yaptığımda yanmıyor işte derdim o. Salı gunu 120 kg 8 tekrar 100 kg 10 tekrar 80 kg 12 tekrar benc yaptim 1dk sonra atp düzeldiği gibi acı gidiyor.

Sonra ben hiç bişey hissetmedim dedim ve kg yi 50 ye çektim 50 sn boyunca yapabildiğim max tekrarı yaptım işte bitmek tükenmeyen kas ağrısı o an geliyor bana.

Kollarımı kaldıramıyorum bile o derece. Önemli olan kasları yıkmaltır bence kilonun ağır olması sakatlanma riskini artiriyor.

Spor yapanlar benc gününde bir denesin sporda kas yıkılır dinlenmede tekrardan inşaat edilir çok ağır az tekrarlamı daha çok yanacak az kg çok tekrarlamı daha fazla yanacak bi deneyin

onat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı durum bndede var. Az kilo ile daha çok hissediyorum
    schumi
    dr.46
    iron tyson
    frank ' the chemist ' zane

ragıp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaslardaki ağrı EŞİT DEĞİLDİR kas kütlesi koymak.....diyen var.

Kaslardaki ağrı EŞİTTİR kas kütlesi koymak....diyen var.

Bu konularda bir sürü yabancı makale de var. 2008 de vardı. Şimdi daha da çok vardır.

Bence bu spor tecrübedir. Her insanın vücut yapısı, idmana tepkisi, beslenmeye tepkisi farklıdır. Bir kimsenin maksimum ağrı duyduktan sonra mı yoksa daha az ağrı duyup daha ağır kilo kullanarak mı daha fazla kas kütlesi koyduğunu tecrübe etmesi gerekir.

Çünkü nasıl tıpta hastalık yoktur, hasta vardır deniyorsa, vücut yapmak konusunda da herkes, diğer kişilerden farklıdır. Kimi zaman çok, kimi zaman az.

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Agir yaptığımda yanmıyor işte derdim o. Salı gunu 120 kg 8 tekrar 100 kg 10 tekrar 80 kg 12 tekrar benc yaptim 1dk sonra atp düzeldiği gibi acı gidiyor.

Sonra ben hiç bişey hissetmedim dedim ve kg yi 50 ye çektim 50 sn boyunca yapabildiğim max tekrarı yaptım işte bitmek tükenmeyen kas ağrısı o an geliyor bana.

Kollarımı kaldıramıyorum bile o derece. Önemli olan kasları yıkmaltır bence kilonun ağır olması sakatlanma riskini artiriyor.

Spor yapanlar benc gününde bir denesin sporda kas yıkılır dinlenmede tekrardan inşaat edilir çok ağır az tekrarlamı daha çok yanacak az kg çok tekrarlamı daha fazla yanacak bi deneyin
    Maksat kanı kasa çekmekse bence en mantıklısı çok tekrar ile kanı ilk önce merkeze kadar getirebilmek. Sonrada basabileceğin maksimöum ağırlığı en az 8 defa basmaktır. 3-4 tekrar ile 500kg bassan ne olurki?
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

yearone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Drop set yapmışsın işte. Ağrı ondan oluşmuş. Önce ağır girip sonra yarı ağırlıkla maksimum yapınca o ağrı oluşur.

Yani ilk 50 kg ile 4x50sn yapsan ve bench pressi tamamlasan o büyümeyi hissetmezsin.

civelek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gunde Tek kas calistigimda hep buyudum ama tabi balk buyudum her zmnda piramiylt calistim 15-12-12-10ve sonra guc pres ozellikle buyuk kaslarda mesela goguste 5 6 set son setler tavan kilo ile adam akilli isi bilen birinin yardimiyla kiloyu lap diye almayacak seni asagida aglatacak goz bebeklerim oynayacak kicim basim oynamasin diyede dizlerimese birini bastirtirim guc preste bunun faydasini hep gordum 4 aylik surekli idmanlarimdada 150 155 lere kadar guc preslerde 4 5 tekrar cikarirdim. Suan daha cok parcalamaya yonelik calisiyorum tekrarlari 12 hatta en az 10 yapiyorum goguste 110 kg 10 tekrara kadar basladim gene ama simdilik guc pres girmiyorum bakalim sonuc ne olacak
    '' Titremene gerek yok, ben kral değilim. Kureyşli kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum..!!'' Hz.Muhammed s.a.v

Rasse
    Misafir
    Oncelikle selamlar abilerim;

Sormak istedigim ve ogrenmek istedigim ilk baslangic evresi hakkinda;

Gecen dus aldim aynada kendime baktim yag baglamisim midem bulandi igrenc bi goruntuydu. Benim amacim muhtesem kaslara sahip olmaktan ziyade biraz kilomu azaltip vucudumu normal fit bi sekle sokmak oramin buramin sarkmasini engellemek. Biraz omuzlarim genislesin birazda kollarim kalinlassin istiyorum.

Yas 20 Boy 1,87 Kilo 100

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Spor salonuna gidebilecek maddi gucum var. Supplement alabilecek maddi gucumde var.

Onerileriniz icin cok tesekkurler simdiden.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Rasse Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oncelikle selamlar abilerim;

Sormak istedigim ve ogrenmek istedigim ilk baslangic evresi hakkinda;

Gecen dus aldim aynada kendime baktim yag baglamisim midem bulandi igrenc bi goruntuydu. Benim amacim muhtesem kaslara sahip olmaktan ziyade biraz kilomu azaltip vucudumu normal fit bi sekle sokmak oramin buramin sarkmasini engellemek. Biraz omuzlarim genislesin birazda kollarim kalinlassin istiyorum.

Yas 20 Boy 1,87 Kilo 100

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Spor salonuna gidebilecek maddi gucum var. Supplement alabilecek maddi gucumde var.

Onerileriniz icin cok tesekkurler simdiden.
    yaşın genç. Fazla kiloyu hemen verirsin. Tavsiyem cardio ağırlıklı çalışman. koşu bandı yerine normal koş. Onun dışında idmana gidip istasyon çalışması şeklinde çalışırsan yani idmanda her bölgeye yönelik çalışman yeterli olacaktır.
    IN BOOST WE TRUST

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)