Agir kaldirmayla ilgili yabanci makaleler vardi. cok bilmis gibi yazmak istemiyorum bilgili arkadaslara haksizlik olmasinguc antremani kuvvet icin max hipertrofi icin su vs.. donemsel degistirilmeli gibi yazilar
nese benim tecrubem 10 12 tekrar araliginin yani kismen daha uzun sureli yapilan calismanin daha iyi gelisim sagladigi..bi bakima yavas indir yavas kaldir...... (tabi bu sekilde omuz ve triceps daha cok calisiyor gozlemim)
e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic
Call for prayer
http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
Instagram hesabımız
miniksracing - humidorturkiye
şuana kadar uyguladığım powerlifting yani kuvvet idmanları içerisinde en verimlisi en pert edicisi max ot sistemi.
bu sporda en az 1 senelik geçmişi olanlar uygulamalı. senede 1 veya 2 kere uygulanır.
kısaca şu şekilde idman sistemi özet geçersek
3x6 şeklinde set küçük kas grupları 2x6
örneğin biceps de 2 hareket 2x6
max ot ta
ilk hafta kaldırabildiğiniz max. ağırlık.
2. hafta ilk haftadaki ağırlıkların %10 -15 daha ağırı
3. hafta 2. haftadaki ağırlıkların %10 -15 daha ağırı
4. hafta 3. haftadaki ağırlıkların %10 -15 daha ağırı
1 hafta ara verip
tekrar 4 hafta
dediğim gibi bu sistem yılda max 2 defa uygulanabilir.
kuvvet artışı ve hacim artışı gözle görülür bir şekilde oluyor. şöyle bir örnek te vereyim : o dönemde deadlift te 200 kg lara kadar çıkmıştım 2x6
Not: bu sistemi uyguladığım dönemde beslenmem, takviye kullanımım mecburi olarak 2 katına çıkmıştı.
aralıkta tekrar bu sistemi uygulayacağım..
Rs Racing Garage
MK2 Ford Focus Silver Bullet
BSİ Tercüme ve Danışmanlık Hizmetleri
arkadaşlar narkoz kandaki oksiijen taşıma oranını direkt olarak etkiler ve kolay kolay vücuttan atılmaz. Yüksek tempolu spor önerilmez kalp krizi riskini arttırır. Tavsiye bol alkolsüz bira ile vücuttan sökmeye çalışmaktır. Bol su maalesef yetmio. O kadar su içerseniz mideniz bulanır.Metrolarda alkolsüz bira satılıo. Oradan bulabilirsiniz.
IN BOOST WE TRUST
hafif kg çok tekrar fitness cıların işi o şekilde büyümen imkansız sadece kas ağrısı yaparsın
kasının büyümesi için yırtılması lazım yani ben bazı günler belki inanmıcaksın ama kan oturdugunu görüyorum
ben herzaman hareketleri 10-12 yaparım çıkmıyorsa yardım isterim her tükendigim yerde üstüne 2 tane daha yardımlı yapıp indirişi kendim yavaşça yaparım
herkesin idman yapışı farklıdır ama bir gerçekte vardırki bu sporda kasın büyümesini istiyorsan Ağır çalışıcaksın ben bunu bilir bunu söylerim
he ağuır derken kaldıramıyacagın kg değil yanlış anlaşılmasın
kaldırabildigin maksimum ağırlık ile nizami çalışıcaksın ağırlık atarak çalışmak 31 den başka bişi değil
Zaten diyet yaparken karboınhidrat kestigin için kg ler düşüde gecicek ozaman parçalanmak için hafif cok set yada drop set yaparsın
Bence sende idman şeklini değiştir hareketleri 10-12 tekrar olarak 4 set yada 3 set şeklinde en ağır kaldırabildigin kg ile yap
Call for prayer
Instagram hesabımız
Yavaş indir OK
ama kaldırış herzaman daha hızlı olmalıdır
indirirken yavaş indirmek güçlendirir
karşı kuvvet uyguladıgın için kasların güçlenir
bir kaç idman sonra direk 5 kg fazla bile girebilirsin korkmazsan
kalırışı yavaş yapmamak lazım kas altında kemikler ve eklemlerdeki sıvıları düşünmek lazım yavaş kaldırışlar hep kemiklere yük binmesi demektir
ben prof değilim sadece kendi tecrübelerimi sporculuk geçmişimdeki antrenorlerimizin bizlere öğrettiklerini paylaşıyorum
Call for prayer
Instagram hesabımız
güçlenmek için 1 idman şeklinde ben söyliyim bende ciddi olarak iş yapıyor
her gün sadece 1 bölge bu şekilde çalışılır
kaldırabildigin en agır kg x 8 tekrar
30 sn dinlenme
total 5 kg arttırış (2.5 bir tarafa - 2.5 bir tarafa)
4 tekrar 5 saniye dinlenme 4 tekrar
30 saniye dinlenme 5 kg artış
30 saniye dinlenme 5 kg artış
sonra başa dönüyorsun yine 8 tekrar ile başlıyorsun aynı program 3 set yapıcaksın
her bölge için nerenin kuvvetlenmesini istiyorsan bunu 1 ay yapıcaksın her hafta aynı bölgede ilk 8 tekrarda 5 kg arttırarak gidiceksin
1 ay sonunda bench te 100kg yapıyorsan 120 kg yapar hale gelceksin
1 ay dan fazla uygulamanızı ve aynı gün içinde iki bölgeye uygulamanızı tavsiye etmem
over training olursunuz
genelde büyük kas gruplarında ana hareketlerde tercih edebilirsiniz
Call for prayer
Instagram hesabımız
fitness vucudunun farki nedir?
Daha cok tekrar yaptiklari icin daha mi dayanikli oluyorlar, *daha gucsuz olduklari kesin
Built to fall....
Call for prayer
Instagram hesabımız
10 krktr...
Agir yaptığımda yanmıyor işte derdim o. Salı gunu 120 kg 8 tekrar 100 kg 10 tekrar 80 kg 12 tekrar benc yaptim 1dk sonra atp düzeldiği gibi acı gidiyor.
Sonra ben hiç bişey hissetmedim dedim ve kg yi 50 ye çektim 50 sn boyunca yapabildiğim max tekrarı yaptım işte bitmek tükenmeyen kas ağrısı o an geliyor bana.
Kollarımı kaldıramıyorum bile o derece. Önemli olan kasları yıkmaltır bence kilonun ağır olması sakatlanma riskini artiriyor.
Spor yapanlar benc gününde bir denesin sporda kas yıkılır dinlenmede tekrardan inşaat edilir çok ağır az tekrarlamı daha çok yanacak az kg çok tekrarlamı daha fazla yanacak bi deneyin
Aynı durum bndede var. Az kilo ile daha çok hissediyorum
schumi
dr.46
iron tyson
frank ' the chemist ' zane
Kaslardaki ağrı EŞİT DEĞİLDİR kas kütlesi koymak.....diyen var.
Kaslardaki ağrı EŞİTTİR kas kütlesi koymak....diyen var.
Bu konularda bir sürü yabancı makale de var. 2008 de vardı. Şimdi daha da çok vardır.
Bence bu spor tecrübedir. Her insanın vücut yapısı, idmana tepkisi, beslenmeye tepkisi farklıdır. Bir kimsenin maksimum ağrı duyduktan sonra mı yoksa daha az ağrı duyup daha ağır kilo kullanarak mı daha fazla kas kütlesi koyduğunu tecrübe etmesi gerekir.
Çünkü nasıl tıpta hastalık yoktur, hasta vardır deniyorsa, vücut yapmak konusunda da herkes, diğer kişilerden farklıdır. Kimi zaman çok, kimi zaman az.
Gunde Tek kas calistigimda hep buyudum ama tabi balk buyudum her zmnda piramiylt calistim 15-12-12-10ve sonra guc pres ozellikle buyuk kaslarda mesela goguste 5 6 set son setler tavan kilo ile adam akilli isi bilen birinin yardimiyla kiloyu lap diye almayacak seni asagida aglatacak goz bebeklerim oynayacak kicim basim oynamasin diyede dizlerimese birini bastirtirim guc preste bunun faydasini hep gordum 4 aylik surekli idmanlarimdada 150 155 lere kadar guc preslerde 4 5 tekrar cikarirdim. Suan daha cok parcalamaya yonelik calisiyorum tekrarlari 12 hatta en az 10 yapiyorum goguste 110 kg 10 tekrara kadar basladim gene ama simdilik guc pres girmiyorum bakalim sonuc ne olacak
'' Titremene gerek yok, ben kral değilim. Kureyşli kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum..!!'' Hz.Muhammed s.a.v
Oncelikle selamlar abilerim;
Sormak istedigim ve ogrenmek istedigim ilk baslangic evresi hakkinda;
Gecen dus aldim aynada kendime baktim yag baglamisim midem bulandi igrenc bi goruntuydu. Benim amacim muhtesem kaslara sahip olmaktan ziyade biraz kilomu azaltip vucudumu normal fit bi sekle sokmak oramin buramin sarkmasini engellemek. Biraz omuzlarim genislesin birazda kollarim kalinlassin istiyorum.
Yas 20 Boy 1,87 Kilo 100
Tavsiyelerinizi bekliyorum. Spor salonuna gidebilecek maddi gucum var. Supplement alabilecek maddi gucumde var.
Onerileriniz icin cok tesekkurler simdiden.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)