Bak güzel kardeşim. Senin sorunların bende de bir dönem vardı ve maalesef tamamen psikolojik. Eğer işin içinden çıkamıyorsan en güzeli psikolojik destek alman (Sigara ve kola bağımlılığı için).
Beslenme konusuna gelince. 5 kg alınamayacak bir kilo değil. Neden kilo alamıyorsun çünkü yeteri kadar düzenli beslenmiyorsun. her oturduğunda 1 kg baklava yiyerek bile kilo verebilirsin. Burada önemli olan düzenli beslenmedir.
1. Sabah kahvaltısı çok önemli bir öğündür. Asla ama asla kaçırmamaya çalış. Diğer öğünlerde saat önemli değil. istersen tek seferde istersen 4 saatte bir yiyebilirsin.
Bundan sonra ki öğünlerine esmer pirinç, esmer makarna, bulgur gibi karbonhidrat kaynakları ekle. En azında 300gr kadar yemen gerekir.
2. Öğle yemeklerinde mümkün olduğu kadar 200-300gr civarı et tüketmeye çalış. bu et kırmızı-beyaz-balık olabilir. Değiştire değiştire tüketebilirsin. Öğle yemeklerine yeşillik sebze vs eklemen daha sağlıklı olur. brokolidir maruldur domatestir ne varsa artık götürcen.
3. Öğle sonrası bir öğün daha ekle kendine. Bu öğünde de aynı öğle yemeği gibi oturup ciddi ciddi yemek yemelisin. Kuru bakliyat olabilir sebze yemekleri olabilir. tercih senin
4. Akşam yemeğin yine aynı şekilde et ve bakliyat olabilir.
5. Yatmadan önce sigara kola yerine ballı-süt dene. Harika bir tadı vardır ve gerçekten iyi kilo aldırır
Bunların haricinde iştahın kesilmemesi için kesinlikle ara öğün yeme. Hele hele koladır vs içme. Öğün aralarında sigara içmek yerine yemekten hemen sonra içmeye gayret et. İlk zamanlar biraz uyum sorunu yaşayabilirsin ancak dediğim şekilde yaparsan çok hızlı kilo alabilirsin. ben de çok zayıftım bir dönem sonra düzene sokmaya başlayınca 11 kilo aldım spor vs derken toparladım
Tabi bunlardan bahsederken spordan bahsetmemek olmaz. Diyetine mutlaka spor ekle. Spor yaptığında metabolizman hızlanacak vücut daha çok kaynak isteyecek. Bulamazsa bulduklarını depolayacak.
Son olarak iyi beslenemediğin zamanlarda multi vitamin ve omega 3 takviyesi kullan. Bunlar için de uzman bir kişiden program al. Kendi kafana alırsan boşuna vücudu zorlarsın
Bütün bunları yaptın gene mi olmadı? O zaman bir öğün daha ekle kendine. örneğin sabah:8 kahvaltı, 12:30 öğle yemeği, 15:30 öğle yemeği 2, 18:00 akşam yemeği, 21:00 yatsı yemeği gb...
Umarım hedefine ulaşırsın. Bu arada arkadaşların dediği gibi bu süre zarfında şeker yok, tuz çok çok az, beyaz ekmek yok un tabi ki yok