353 KD konusunda sadece acemi birlikleri ile usta birlikleri kaldı post olarak malzeme vs kalmadı silindi o mesajlar.
O yüzden giden tecrübeli arkadaşlar paylaşırlar zaten görürlerse :)
Printable View
Beyler 1 onceki sayfada yazilmis kimse size cep telefonundan dava acamaz yakalatirsaniz diye, boyle birsey yok.
Ben Disiplin Subayi olarak gorev yapiyorum su an burada ve kisa donem de dahil olmak uzere geldigim mayis ayindam beri yuzlerce adama ceza verdim.
Ilk dosyaniz geldiginde 7 gun, ikinci ve ucuncu dosya geldiginde ise 15'er gun askerlik uzuyor.
Kisa donemin birisine cep telefonu yuzunden ilkinden 7, ikinci dosyasindan 15 gun ceza verdim, totalde 22 gun askerligi uzadi.
1 gun 1 gundur burda.
Goturmek isteyen yine gotursun ama yakalatinca hakkinizda arkadasin yazdigi gibi dava acilmayacak diye birsey yok. Disiplin Kuruluna sevk ediliyorsunuz ve akabinde askerliginiz uzuyor aldiginiz ceza yuzunden.
Benden de tavsiye, bi telefon icin uzatmasin kimse askerligini. Gercekten de kotu bir durum. Kontorlu telefonda varsin 10 dk daha bekleyin siranin size gelmesi için.
Ama goturmek isteyen olur da yakalatir ve dosyasi hazırlanıp Disiplin Kurulu'na sevk edilirse en az 1 hafta daha eklesin şafak kartına.
Ayrica her turlu elektronik cihaz, usb, mp3 calar, radyo, su isiticisi vs. Kullanmak yasaktir. Bunlarin da yakalanmasi durumunda yine ilk yakalanis 7 gun, akabindeki yakalanislarda da 15'er gun uzamali olarak devam eder. Bilginiz olsun.
kısa mı çıkacaaak yedek subaylık mı çıkacaak ne çıkacaksa bi an evvel çıksın artık merak etmekten sıkıldım :)
vatan sana canım feda vatan sana canım feda sol sol sol sağ sol
ihtiyaca göre alıyorlarmış. sınav falan yok. biraz not ortalaman iyiyse zannediyorum o etkiliyordur.
ya kısa çıkacak işte 6 ay yapacaz yada yedek subay olarak 12 ay. artık yedek subay mı oluyo ast.teğmen mi oluyo ne oluyosa. oldum olası bu rütbe mevzuunu çözemedim :)
kime sorsam birşey götürme iç çamaşırları dışında diyor herşeyi veriyorlar diyor.
öyle olacaksa ve hırsızlık olmuyorsa ben ipod alırım yanıma telefon alırım iç çamaşırları alırım ingilizce kitapta götürdüm mü tamamdır :D sırt çantası gibi birşeyle gidilecek gibi :) ya da biraz büyük omuzda taşımalık spor çanta
arkadaş yasak dedi mp3 player vs. hapı yuttuk o zaman 6 ay
Bana göre er/erbaş telefon kullanamazsa, rütbelide telefon kullanamaz. Disiplin kanunun 14.maddesinde bu belirtilmiş.
Gerçi komutanına göre değişir. Benim aram iyiydi, nasıl davranılması gerektiğini biliyordum, sorun yapmıyorlardı. Zaten hiçbir komutanda; gel burada telefon kullan, bende göreyim demiyor. Alenen kullanmayında, napıyorsanız yapın.
Alo Mehmetçik Hattı ve BİMER 150 üzerinden askeriye ile ilgili şikayetlerinizi de belirtebilirsiniz. Özellikle BİMER, 2 gün içerisinde müfettiş gönderiyor.
Bu arada belirtmekte fayda var; bütün komutanlar hemen hemen otomobil aşığıdır :) Bu şekilde sohbet edip, yardımcı olursanız işiniz orada dahada kolaylaşır.
Bu kadar büyütülecek bir şey değil KSD askerliği, boşuna korkmayın. Ortama alıştığınız zaman her şey kolay gelecek. Sivil kadar rahat edemeyeceksiniz, orası ayrı bir konu :)
Ayrıca geç gitmeye çalışan arkadaşlar çok büyük yanlış içerisindeler. Ne kadar geç, o kadar güç demektir. Bazen dayanamıyorsunuz ve sinir krizi geçirme noktasına kadar geliyorsunuz. Zira ben ilk 2 ay psikolojimi alıştırana kadar çok uğraşmıştım.
Arkadaşlar 24'ünde ne zaman nereye gideceğimiz belli oluyor. Gitmeden ne zaman döneceğiz onu da sorayım :)
dün ve bugün şubatta gidecek olan uzun dönemleri açıklandı e-devlette. belki bizimkilerde yakın zamanda açıklanır.
onlarda aynı bizler gibi 25 inde sülüs alacaklar.
sayfalar çoğaldıkça kimin gitceği subatta karışıyor bence liste yapalım herkes adını yazsın sıralamada kım nereye çıkarsa 24unden sonra karşısına yazar adının aynı yere düşenler birbirini kollasın en azından :)
başlıyorum
1. burak demirci
2.
1. burak demirci
2. s.mert
3.
1. burak demirci
2. s.mert
3. Aktaş
1. burak demirci
2. s.mert
3. Aktaş