emir abi tüketici haklarına verıcez artık avukat var zaten tadınık ıns bı r sonuca varırız saolasın yorumun ıcın
Printable View
Şirket bilgisayarlarımız dell ... Şuana kadar bir sorun yaşamadık tek sorun geçen sene kar yağdığında ufak bir kaza geçirdim kapak kısmındaki ön ekran çerçevesi çatladı değişim istedik... ekran kasasını komple verdiklerini ve 250 tl olduğunu söylemişlerdi yaptırmadık. Bence dell bir tek servisi pahalı...
Yıllar önce yani yaklaşık 6 seene kadar önce packard bell laptop almıştım zerre sorun yaşamadım.
lenevo netbook var zerre sıkıntı yok...
CASPER MASA üstü almıştık aldığımızdan beri 6 kere servise gitti en sonunda kavga gürültü değiştirtmiştik.
Bu casper kadar dengesiz bi servis görmedim. 4 sefer kasanın menteşe ile birleşen yerinin kırılmasından dolayı servise gitti. Her seferinde farklı işlemler yaptılar. Biz kasa değişsin diyoruz. Anakart değişiyor. Hardisk değişiyor(daha düşüğü ile).Kasa değişiyor(Çıkma) Mahkemeye vericektik ki yiğen faturayı kaybetti. Böyle salak bi servis görmedim. Bundan sonra ne casper alırım. Ne aldırrım.
2008 de casperdan bilgisayar aldım geçen sene malesef elektriklerin gidip gelmesinden dolayı anakart yandı onun haricinde 1 kere içerdeki tozları temizlemek için açmışımdır maşallah başka hiç bir sorun çıkmadı
bende şuan casper kullanıyorum ilk aldığımda anacart değişti bi kaç aysonra 1.5 hafta kadar sonra geldi sonra bi sıkıntı çıkmadı ama memnunmusun dersen kesinlikle memnun değilim casper alacağına seçenek çok geçmiş olsun inşallh sorunun çözülür...
Tüketici hakları der ki,
Ürün garanti süresi içerisinde iken 3. aynı arızada(arıza sebebide aynı olmalı. Yani aynı parça değiştirilmeli) veya 5. farklı arızada üretici/yüklenici firma ürünü yenisi ile değiştirmek zorundadır. Ürünün yenisi üretimden/satıştan kalkmış ise, muadili, muadili yoksa daha üstün özellikli ürün ile ücret farkı talep etmeksizin değiştirmelidir.
Eğer ürün fatura tarihi itibari ile ilk 30 gün içerisinde arıza yaparsa, tüketici tercihine göre ürünü değiştirmek veya ürünün faturası üzerindeki ücretini iade etmek zorundadır. (Bu madde için üretici firmanın yetkilendirdiği satıcıdan almak şartı vardır)
Özetle: Elinde 5 servis fişi varsa açık açık değişim iste. Yok derse ver tüketici mahkemesine her türlü alırsın yenisini.
Elinde 5 servis fişi var ve her fişte bir işlem gördü ise cihaz. "Evet" diyorum.
3 kez aynı parça değişir veya 5 kez farklı. O zaman cihazın yenisi senin kanuni hakkın. Sen sözlü isteyerek alamazsan Tüketici mahkemesi almasını bilir:)
TR'nin en bilindik firmalarından birinde çalıştım yıllarca. Dayanıklı tüketim üzerine. Sıradan değişim olayları. Mesela o pc ekranı kır 7 sene sonra ücreti karşılığında 30 iş günü içerisinde yapmak zorundalar. Yapamazlarsa en az o özelliklerde yoksa daha iyi özelliklerde cihazı tamir ücreti karşılığında vermek zorunda.
8 yıllık plasma tv değişimine şahit oldum. Power board'u yok diye
abi 1-2 tane fiş var ama servıs kayıtlarında zaten benm pc mın kac kere servıse gıdıp geldgı kayıtlarda mevcuttur abi 5 i yollamak ıstemıyorum artık gına geldı bıktım 5 ay boyunca servıste gectı pc nın ömrü ne olursa olsun mahkmeye verıcem abi bu 2. oluyor servısten arızalı gelişi diğerınde dedgım gıbı pil sarj almıyordu geldgıdne mıkrfon gırıslerı calsımıyordu yeni taktıkları pilin kösesi darbelıydı
simdide anakart degıstırmısler ana kart cıkma usb gırıslerı pislık dolu ve pil kılıdlerının 1 tanesı yok
illallah dedirtti artık
Estağfurullah kardeşim. Teşekkürlük bir durum yok. İnaşllah derdine derman olurlar. Genelde dediğim gibi tüketici mahkemeleri tüketici lehine karar veren tamamen tüketici dostu bir kurum.
Yorumlanacak bir durum olursa senin lehine yorumlanır. İçin rahat olsun. Tüketici mahkemeleri en son belediye binaları içindeydi. Bir belediye'ye uğra derim