yerinde olsam anneyi dinlerdim gerisi teferruathani olduda içtin zehirlerse at demiştim dicek zehirlenmeden daha fena olucak
![]()
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
Sarabin sisede degil, meşe ficilarda yillanani makbuldur buke konusundan dolayi.
Ayrica bunlar suni kopuklu saraplar, yani suni sampanya gorunen o ki.Champaigne bolgesine ait uzumlerden yapilmadiktan sonra, heleki suni bir kopuklu sarabin yillanip yada yillanmamasi pek bir is yapmaz, aksine midenizi bozadabilir, hatta asidi kacmis bile olabilir.
Ama herseye ragmen bardaga koyup verdigi degerleri incelemek lazim, tat koku ve gorunus gibi.
Bunlar daha cok patlatmalik saraplar. Hadi sampanyanin muadili kopuklu beyaz sarap olabiliyor ama kopuklu kirmizi sarap artik isin sonu olmus, dugunde kutlamalarda iyice bir calkalayin patlatin gitsin.
In vtec we trust.
"Birilerininde Anitkabir'i beklemesi lazim." Behzat Ç.
"Dude I almost had you." RIP Paul Walker.
Mapped by Dr. Ecu
Rebuilt by Hizli Rektifiye
Powered by Sistem Honda
Ben meyvesuyu,süt vs. tarihi 1 gün geçse dahi içmiyorum onu.
Sende garantiye al içme boşver.
Bak nasıl canım Kalecik karası çekti şimdi.![]()
Murat CANTÜRK
Trafik ve Kasko teklifleri için lütfen pm mail atınız.
Renpar Sigorta
info@renpar.net
atma yav süs diye dursun işteatıcaksan da ben alırım yıllanmış şarap ayağı
![]()
annem zaten ben demiştim demek için hazırda bekliyor![]()
dibinde tortu göremedim ben şişe şeffaf değil
illaki birini açıp bakıcam dileyen olursa bi akşam enkada götürebiliriz
bu arada sanırım 2000 senesine ait
Sirkeye dönüşmüş olma ihtimalleri yüksek![]()
Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
Ev kosullarinda ne yazikki sarap-kopuklu sarap yillanmasi pek mumkun olmuyor. Gördüğüm kadari ile kirmizi ve yari tatli olmasi nedeni ile biraz daha dayanikli olabilecegini soyleyebilirim. Bence bi tadina bakinpatlarirken kirmizi oldugunu unutmayin lekesi cok pistir.
![]()
Muhtemelen sirke olmustur![]()
Don't believe everything you hear,
Real eyes, realize. real lies.2Pac Shakur
tortu olmuşsa naneyi yutmuş demektir bi cacık olmaz sadece patlatılır şov olsun diye sonra tıss bizim çatı katında 1 şişe var 1970-80 li yıllardan kalma şampanya diye biliyorduk beyaz şarap çıktı ama baya tortulanmıştı çevreden bikaç kişiye sorduk içmemizin sakıncalı olacağını söylediler
Beyaz degil kirmizi saraptan bahsediyoruz, ayrica dibine tortu birikmis sarap kaliteli saraptir, cokta guzel icilir.
Bunun icinde fine dining restoranlarda karaf kullanilir. Hem sarap dinlensin (aromasi bukesi yerine gelsin), hemde tortu karafin dibinde kalsin, servis bardagina dusmesin diye.
Okuyalim, soylentilere kulak asmayalim.
In vtec we trust.
"Birilerininde Anitkabir'i beklemesi lazim." Behzat Ç.
"Dude I almost had you." RIP Paul Walker.
Mapped by Dr. Ecu
Rebuilt by Hizli Rektifiye