User Tag List

Sayfa 52/68 İlkİlk ... 242505152535462 ... SonSon
1289 sonuçtan 970 ile 988 arası

Konu: Paul Walker'ı Kaybettik.

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Büyük ayıp başlığı ile milliyet yayınlamış

Paul Walker'la ilgili şok iddia: 'Ölmedi' - Milliyet Haber
    Livestrong

aqustic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim bi Cem nikli üyemiz vardı nerde o?Kendisi bu gibi konularda iyi yazar iyi banlardı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben diyanet islerinin mealini dikkate aliyorum. Sonucta guvenecegim tek kaynak turkce olarak. Okursan daha "mantikli"

BEYYİNE 1 meali | BEYYİNE Suresi 1. âyet-i kerimesi meâlleri - Kur'ân Meallerini Kıyasla - Kuran-ı Kerim Meallerini Kıyasla.
    abi bende linki okuyarak sordum ztn kafir inanmayan anlamında değil mi?
    benim anladığım öncesinde hangi dine mensup olursa olsun inanmayan için cehennemliktir diyor
    ve diğer linklere baktığımızda başka dine inanıp allah inancı aihret inancı taşıyan insanlar içinde onlara korku yoktur cennete girebilirler diyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Siyaseti konusunda dini heryerde milletin gozune sokmaya calismayin.kahvede din sokakta din asansorde din statta din adam daha neye inandigini bilmiyor dinin ne oldugunu ozumseyememiş ama heryerde din konusuyor.bu arkadss icin solemedim ama canimi skiyo bu durum heryerde karsima cikiyolar ulan adam televizynda din programi yapiyor bide 50 60 milyar para aliyor ise bak bildigin talkshowculuktan farki yok git icinde yasa cevrendekilere anlat hadi tvye ckktin pari para alma.neyse paul öldu dunyanin en fedakar insanlarindan biridir belkide kotudur bilemeyiz ama bizim herseye dini karistiranlardan daha bi 'musluman' bana gore.selametle.

stlegal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı S.Özeren Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Büyük ayıp başlığı ile milliyet yayınlamış

Paul Walker'la ilgili şok iddia: 'Ölmedi' - Milliyet Haber
    Milliyet haberi techturkeyden aliyor sanirim
    Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı aqustic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizim bi Cem nikli üyemiz vardı nerde o?Kendisi bu gibi konularda iyi yazar iyi banlardı
    şafak 130-140 bilmem kaç ona şuanda
    1881 - 193

ersandeniz
    Misafir
    din forumu açılsın
    ne kadar meraklıyız başkalarının inançlarına sözlerine müdahale etmeye, sanki herşeyin doğrusunu biz biliyoruz, (Tevbe, 9/113)'ü 10 tane düzgün ilim adamına sor 10 farklı yorum alırsın..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı stlegal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Milliyet haberi techturkeyden aliyor sanirim
    yalınz şunu ilk yazanın hayal dünyasını çok merak ettim

"Biz hızlıyız diye herkesin hızlı olması gerekmiyor. Ben ölmedim her şey size ders vermek içindi" adlı sahneyle başlanılacak ve Paul "Six Days" adlı şarkıyla ortaya çıkacak
    Livestrong

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sitede bir cok gayri muslum arkadaslarim dostum var onlari bu soylemlerle yaraliyorsunuz yazik ediyorsunuz heryerde muslumanlik propogandasi yapmayin su inancinizi artik kendinize saklmayi ogrenin kac yasinda admlarsini ayip her halti sahiplendini allahi bile saahiplendiniz koca dunyada allah bir tek muslumanlarin geri kalan yansin avutun kendinizi

By_HaNNibaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şafak 130-140 bilmem kaç ona şuanda
    Cem abi şuan TSKnin himayesinde forum cok fazla umrunda değildir

En son bana illa geleceksen kısa dönem gel yazmiş hahaha

beyler burda sürekli yazip bi yere varamazsiniz bence konu kilitlensin real bir bilgi olursa ölmedi vs gibi o zaman konu acilir.

Din ve devlet işlerini birbirine kariştirma da üstümüze yok maşallah

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

"Biz hızlıyız diye herkesin hızlı olması gerekmiyor. Ben ölmedim her şey size ders vermek içindi" adlı sahneyle başlanılacak ve Paul "Six Days" adlı şarkıyla ortaya çıkacak
    Kardesim bende bunu anlamiyorum tum sevilen unluler bir turlu olmuyor ya burda ya surda gorundu allah rahmet eylesin

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BlackGetz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    99 ismi varken neden Tanrı ?
    Sizi tanrı bizi Allah C.C korusun.

Niye bu kadar takıldınıZ?

Tanrı

öz. a. din b. Kâinatta var olan her şeyi yaratan, koruyan, tek ve yüce varlık, Yaradan, Allah, Rab, İlah, Mevla, Halik, Hüda, Hu, Oğan.
    Instagram: mutusgarage

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

şarkı ismi verene kadar ciddiye almıştım

By_emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu konuyu ben başlattım galiba ufak bir bilgilendirme olsun diye not düşmüştüm inanmayan arkadaşlar es geçmek yerine dalga geçtiler biraz büyüdü konu

Eğer çok dua etmek isteyen varsa Kubilay kardeşimize dua edebilir.
    05 Civic Vtec ||
    Emre Ayg..

Herşey Türklük için

alex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı stlegal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sitede bir cok gayri muslum arkadaslarim dostum var onlari bu soylemlerle yaraliyorsunuz yazik ediyorsunuz heryerde muslumanlik propogandasi yapmayin su inancinizi artik kendinize saklmayi ogrenin kac yasinda admlarsini ayip her halti sahiplendini allahi bile saahiplendiniz koca dunyada allah bir tek muslumanlarin geri kalan yansin avutun kendinizi
    Çok dogru söylüyorsun abi

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tanrı işini neden uzatıyorsunuz ilk türkler müslüman olmadan önce tanrı diyordu bakınız :

Türklerde Tanrı Kavramı Nasıl Gelişti?

Türkler, toplu olarak İslam’ı benimsemeden önce Gök Tanrı Dini‘ne inanıyorlardı. Bu dinde de tek Yaratıcı bulunuyordu ve Türk Ulusu bu Yaratıcıyı “Kök Tengri” olarak adlandırmıştı. İlk olarak Orhun Yazıtları‘nda görebildiğimiz “Tengri” sözcüğü, Türkler‘in Maniheizm’i ve Budizm’i kabul etmeleriyle birlikte değişmemiş ve aynen kullanılmıştır. İslamiyet’in 10. yüzyılda Türkler arasında yayılmaya başlamasını takip eden birkaç yüzyıl boyunca Türkler Yaratıcı’ya “Tanrı” adıyla seslenmişlerdir. İlk müslüman Türkler’in 14. yüzyıla kadar yazdıkları birçok eserde “Tanrı, Mevla, Hûdâ, İlah, Çalap, Allah, Rab” gibi Yaratıcı adları kullanılmaktadır. Bu adlardan “Mevla ve Hûdâ” Farsça kökenli, “İlah, Allah ve Rab” Arapça kökenli, “Tanrı ve Çalap” ise Türkçe kökenlidir. Bu adların hepsi, Yaratıcı’yı karşıladıkları için, Osmanlı‘nın kuruluş döneminde bile bu adların tümünün kullanılmasında sakınca görülmemiştir.

Osmanlı döneminde kullanılan dil, Türkçeyi resmen dışlamıştır. İki üç sayfalık Osmanlıca metinlerde, yalnızca 5-10 tane Türkçe sözcüğün geçtiği bir dönemi yaşayan Türkler, İslam’ın etkisiyle Arapçanın ve Farsçanın üstünlüğüne inanmaya başlamışlardır. Bu nedenle binlerce Türkçe sözcük gibi, “Tanrı ve Çalap” sözcükleri de unutulmaya başlanmıştır. Bu sözcüklerin kullanılmasının caiz olmadığı, İslam’ın yalnızca Arapça yaşanabileceği düşüncesi ile yobazlaşan Türkler, öz dillerindeki nice güzel sözcükleri unutmuşlardır. 14. yüzyıldan 20. yüzyıla gelinceye dek, Osmanlı’nın Türk ve Türkçe karşıtlığı yüzünden “Tanrı” sözcüğü kullanılmaz olmuş, hatta bu sözcüğün Türkler’e ait olmadığı söylenir hâle gelmiştir.

Nihayet Atatürk‘ün dil devrimiyle birlikte unutulan sözcüklerimizin bir kısmı, yeniden kullanılmaya başlanmıştır. Fakat bu kez sorun, yabancı ulusların konuşmalarının Türkçeye aktarılmasında “Tanrı” sözcüğünün kullanılmasıyla birlikte insanların Tanrı’yı yabancıların Allah’ı olarak algılamaya başlamasıdır. Özellikle yabancı dizi ve filmlerin çevirisinde “God” yerine hep “Tanrı” adının kullanılması, bu adın yabancılara mâl edilmesine neden olmuştur. 21. yüzyıldaki anlayış, bu şekilde gelişmiştir. Tanrı adının “gevur icadı, ecnebilerin kelimesi” olarak adlandırılması, işte bu dizi ve filmler yüzündendir.

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sanki hristiyanlığı , yahudiliği götlerinden uydurdu insanlar. O da allahın dini saçma sapan konuşmayın ya.

Müslümanlığı insanlığa kötü tanıtan en büyük unsur bu cennet bekçileri !!! Yukarıda işler nasıl işliyor bir onlar biliyor. Kim nereye gidecek kararı onlar veriyor . Ne adam kılıklı itler var bu ülkede camiden çıkarken karı kıza bakan sapıklar , imam olup tecavüzcü olanlar , namazdan kalkarken hangi vergiyi nereden kaçırmanın hesabına düşenler.

Bunlar inanan da , iyi İNSAN olan hristiyanlar cehennemlik değil mi ? Allah yobazdan korusun, amin.

B.Battal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne zaman bir kafir vefat etse işin dini boyutuna giriliyor burada çok saçma. Eğer müslümansanız rip deyin geçin imansız gidenin ardında rahmet okunmaz.

Yalnız haber kıllandırdı ama bunun şakası da olmaz ki birader millet perişan özellikle genç kızlarımız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B.Battal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ne zaman bir kafir vefat etse işin dini boyutuna giriliyor burada çok saçma. Eğer müslümansanız rip deyin geçin imansız gidenin ardında rahmet okunmaz.

Yalnız haber kıllandırdı ama bunun şakası da olmaz ki birader millet perişan özellikle genç kızlarımız
    sessiz sessiz çaktırmadan kuytularda ağladığını duydum
    Livestrong

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)