User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
30 sonuçtan 20 ile 30 arası

Konu: İŞ güvenliği uzmanı olmak ıcın ?

gabxer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her tarafın iş güvenliği uzmanı dolması para kazanamayacağınız anlamına gelmez sorumluluk alıyorsunuz ancak piyasada düzgün çalışan uzmana hakkıyla parasını veren bir çok firma var. Ayrıca illa çok tehlikeli bir alanda hizmet vermeniz gerekmiyor.

Evet 42 kişi hapiste ancak attığınız imzanın kontrolünü düzgün yapmazsanız kaza olana kadar para kazanırsınız , kaza olduğunda ödemesini peşin yaparsınız.

Sonuç olarak yeni bir sektör ve nitelikli eleman ihtiyacı gerçekten var.Dolayısı diğer sektörlere göre avantajı var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ersandeniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sayi, bu isle ilgili en yetkili kurumlardan birinin yoneticisinin verdigi bilgidir..
    yetkili kurum kim? isggmi? çsgbmi?
    insanların gözünü korkutmayı çok sevio insanlar.
    hapis cezası alsanız bile ilk sefer olan ertelenir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı huseyinturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İnşaat mühendisi olarak iş güvenliği uzmanlığını çıkaranlara duacıyım, şantiyedeki üretimde değilde üretim sırasında doğacak bütün riskleri iş güvenlikçilere iteliyorlar. Emniyet kemerinin polis için takıldığı bir ülkede bu riske girmenin mantığını sen düşün..
    isg uzmanı, tespit ve öneri defterini düzenli ve düzgün tutuyorsa, eğitimlerini, risk analizleri düzgün yapıyorsa kimse bişey iteleyemez.

istanbuldaki koğuş yangınını hatırlayın isg uzmanını gözaltına alındı, tespit ve öneri defterinin gerekli nüshalarını gösterdikten sonra rahatlıkla sıyrıldı.
    Kaza olduğunda stresli iş, ama siz mühendis olarak biryerde işveren vekili, saha mühendisi kısaca yetkili kişi iseniz stresten uzak kalamazsınız zaten.
    Şöylede birşey var isg uzmanı gerekli evraklarla sorumluluktan kurtulurken, işveren/vekili şantiye şefi gibi yetkililer sorumululuktan kurtaramazlar

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şu an deli gibi fazlası var denmişte en yüksek puanlarla girilen hukuk fakültelerinin durumu bile öyle. artık netdeyse her alanda ekmek aslanın ağzında. 81.000 avukat 41.000 hukuk öğrencisi var ki bu EA öğrencileri için maksimum düzeyde bölümlerden biri.

eğer işini adam gibi yapıp A sınıfı iş güvenliği uzmanı olup hele ki İstanbulda iş yaparsan paraya para demezsin.. Arkadaşımın babası İzmirden İstanbula gidiyor belli periyotlarla ve sadece oradaki işleriyle çok güzel para kazanıyor.
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Ey Türkoğlu bu ihanetlerin tarihini sakın unutma!
    16.11.2013
    08.06.2014

ersandeniz
    Misafir
    peki arkadaşlar, madem piyasanın içindesiniz:
    C sertifikalı isg uzmanı maaşı nedir?
    işverenlerin isg uzmanının sözünü dinleme oranı nedir?
    gelecek yıl ağustos ayından sonra A sertifikalı uzman maaşları ne olacağı hakkında düşünceniz nedir?
    müfettişlerin gelmesini dörtgözle bekleyen iş güvenliği uzmanları var mıdır, yok mudur?

ben sadece, bir insanın sırf iş güvenliği uzmanı olmak için, 4 senesini bir yolda harcamasının çok mantıklı olmadığını düşünüyorum..

gabxer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ersandeniz
    Ankara'da bir OSGB sahibi olarak sorularınızı cevaplayayım.

-C sınıfı isg maaşı Ankara'da 1250 ile 3500tl arasında değişir.
    -İşverenlerin isg uzmanının sözünü dinleme oranı tamamen firma anlaşmalarına dayalı bizde. Eğer bir görüşme sırasında hizmet istemediğini sadece cezadan kurtulmak istediğini söyleyen firma olursa nazik bir dille anlatıp piyasada bu şekilde firmaların bulunduğunu onlarla çalışmaları gerektiğini söylüyoruz.
    -A sınıfı uzman maaşları ocak da yapılacak yeni sınav ile beraber 3500-5000tl arasına düşer diye tahmin ediyorum.
    -Biz firma olarak bile denetlemelerin başlamasını dört gözle bekliyoruz zira piyasada o kadar çok imza usulu ile çalışan firma var ki; ihalelerde fiyatları ile rekabet etmek mümkün değil.Denetleme ve cezalar ile birlikte bazı durumlar düzelecektir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki arkadaşlar, madem piyasanın içindesiniz:
    C sertifikalı isg uzmanı maaşı nedir?
    işverenlerin isg uzmanının sözünü dinleme oranı nedir?
    gelecek yıl ağustos ayından sonra A sertifikalı uzman maaşları ne olacağı hakkında düşünceniz nedir?
    müfettişlerin gelmesini dörtgözle bekleyen iş güvenliği uzmanları var mıdır, yok mudur?

ben sadece, bir insanın sırf iş güvenliği uzmanı olmak için, 4 senesini bir yolda harcamasının çok mantıklı olmadığını düşünüyorum..
    c uzmanın maaşı izmirde 1,500-2,500 aralığında,
    işveren söz dinlemese kurul tutanaklarına ve tespit öneri defterine gerekenler yazılır, ki söz dinlemediği için sözleşme fesih ettiğimizde oldu.
    ben bu sınavlarla biyere varılabilceğini düşünmüorum kaliteli a sınıflarının fiyatı düşmez ama c den direk a ya atlayanlar 3-5bin zor alır.
    çoğu işletmemiz denetime girdi, denetimlerden memnunuz. ama eğitim fotoğrafları olduğu halde birde eğitimin videosunun istendiği bile oldu
    saha/üretim mühendislerinin kıymeti çokmu biliniyor? utanmasalar 7/24 çalıştırcaklar, hele şantiyelerde çekilir çile değil. 1,5-2 ay tatilsiz çalıştığımı bilirim şantiyede

ersandeniz
    Misafir
    Bu arada yanlış anlaşılmasın, kamuoyunda öyle bir hava estiriliyor ki, iş güvenliği uzmanları işsiz kalmaz, geleceğin mesleği, tonla para kazanır şeklinde bir kanı oluşuyor, ama insanların geleceklerini planlarken olumsuz senaryoları da bilip bunu gözönüne alarak hareket etmeleri gerektiğini düşündüğüm için olumsuz yanlarını da yazıyorum, yoksa her meslekte işini iyi yapan, dürüstçe yapan, sorumluluğun bilincinde olan her zaman kazanır.

-İşverenlerin isg uzmanının sözünü dinleme oranı tamamen firma anlaşmalarına dayalı bizde. Eğer bir görüşme sırasında hizmet istemediğini sadece cezadan kurtulmak istediğini söyleyen firma olursa nazik bir dille anlatıp piyasada bu şekilde firmaların bulunduğunu onlarla çalışmaları gerektiğini söylüyoruz.
    Alıntı sanctuary35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    c uzmanın maaşı izmirde 1,500-2,500 aralığında,
    işveren söz dinlemese kurul tutanaklarına ve tespit öneri defterine gerekenler yazılır, ki söz dinlemediği için sözleşme fesih ettiğimizde oldu.
    Tebrik ediyorum sizleri, umarım birgün bütün isg uzmanları böyle davranabilir
    İş Güvenliği Uzmanlarının Görev,Yetki,Sorumlulukları ve Eğitimi Yönetmeliği madde 10/1-a'ya göre sorumluluk deftere yazmakla bitmiyor, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüklerine de bildirmeniz gerekiyor, bunu kaç İSG uzmanı yapabilir ki?

evolution_9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizim şirkette çalışıyor şu an bi kaç tane iş veren büyük firmaların çoğu şart koşuyor( enerjisa, statcraft gibi) şu anki dönemlerde çok rahat iş bulursun en az 2500 lira maaşla iş bulursun ama gel gelelim ömrün şantiyelerde geçer nerede yaşarsın bilemem
    evox

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada yanlış anlaşılmasın, kamuoyunda öyle bir hava estiriliyor ki, iş güvenliği uzmanları işsiz kalmaz, geleceğin mesleği, tonla para kazanır şeklinde bir kanı oluşuyor, ama insanların geleceklerini planlarken olumsuz senaryoları da bilip bunu gözönüne alarak hareket etmeleri gerektiğini düşündüğüm için olumsuz yanlarını da yazıyorum, yoksa her meslekte işini iyi yapan, dürüstçe yapan, sorumluluğun bilincinde olan her zaman kazanır.

Tebrik ediyorum sizleri, umarım birgün bütün isg uzmanları böyle davranabilir
    İş Güvenliği Uzmanlarının Görev,Yetki,Sorumlulukları ve Eğitimi Yönetmeliği madde 10/1-a'ya göre sorumluluk deftere yazmakla bitmiyor, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüklerine de bildirmeniz gerekiyor, bunu kaç İSG uzmanı yapabilir ki?
    bu bildirme işini, fesh etmeden önce düşündük, bize şimdiye kadar hiç bildirim yapılmadığı söylendi. bizde ilk olmaktansa firmayla ilişkimizi kesmeyi tercih ettik.
    Söylediklerinde haklısın, özellikle fizikçiler biologlarda katılınca işleri çok zor. hiç teknik bilmiyorlar çünkü mezuniyetleriyle uzaktan yakından ilgisi yok ama maalesef işsizlik onlarıda bu sektöre itiyor.
    bu sektör yılbaşında 23:59da şantiyede iş kazasıyla uğraşmanıza neden olabilir.

ZaZy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sanctuary35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    isg uzmanı, tespit ve öneri defterini düzenli ve düzgün tutuyorsa, eğitimlerini, risk analizleri düzgün yapıyorsa kimse bişey iteleyemez.

istanbuldaki koğuş yangınını hatırlayın isg uzmanını gözaltına alındı, tespit ve öneri defterinin gerekli nüshalarını gösterdikten sonra rahatlıkla sıyrıldı.
    Kaza olduğunda stresli iş, ama siz mühendis olarak biryerde işveren vekili, saha mühendisi kısaca yetkili kişi iseniz stresten uzak kalamazsınız zaten.
    Şöylede birşey var isg uzmanı gerekli evraklarla sorumluluktan kurtulurken, işveren/vekili şantiye şefi gibi yetkililer sorumululuktan kurtaramazlar
    aynen öyle ben de Aralık 21 sınavına gireceğim, noktasına kadar katılıyorum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)