Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
yanyol cepleri çok sikko, trafiğin oluşmasını sağlayan nedenlerden biri bu. yanyol ceplerinden birini geçince trafik biraz açılıyor taa ki bir sonraki yanyol girişine kadar, sonra yine mokoko
İstanbul garip bir yer oldu vallahi...
Metrobüs patlamaya başladı
Biyerden duymuştum.. gidiyor metrobüs.Aynı hat tünel olacak marmaray ile birleşecek diye.
Şimdi e5'e bir şerit daha eklense ne kadar rahatlar trafik dimi ?
Mert Songül ART
Try to use your imagination
ben bir şehir ya da ülkeye gittiğimde kule vinçlere bakarım, inşaatları göremesem bile vinçleri görmemek imkansız... şu anda İstanbul siluetine bakın, kule vinç dolu... her yerde yeni plazalar gökdelenler yapılıyor... sırf inşaatta bile ciddi nüfus artışı demek, ben mesela yaklaşık 50 kişi ile 4 aydır İstanbul'dayım, şantiyede yaklaşık 1.000 kişi çalışıyor çoğunluk da şehir dışından gelme... her semtte bu büyüklükte en az 20 şantiye olduğunu düşünün...
ben bu yatırımların bittikten sonraki halini düşünemiyorum, kesinlikle ne bunu kaldıracak yol var ne de yol yapılabilecek yer... metro vs zaten hayal kusura bakmayın, Topbaş 20 sene sonrasından falan bahsediyor... Allah İstanbul'daki arkadaşlarıma sabır versin...
E5'e istediğiniz kadar şerit ekleyin rahatlamaz.. Pik saatlerde yine içinden çıkılmaz olur yoğunluk bir anda başlayıp bir anda yok olmuyor.. Artık 01:00 e kaar devam eden bir trafik var ve sözde 24 saat yaşayan şehrin toplu taşıması 11:30 da bitiyor, 3 şeritli yol aktif olarak tek şerit kullanıyor 2 şerit otopark çünkü.. Konutlara otopark şartlı konulması lazım, ama öyle trişşşka dan mevzuatlar değil, konut oranına göre otopark gerekirse 1 kat fazla iskan verirsin mal sahibi müteahhit her ne zıkkımsa o da zarar etmez.. Dikey büyüme şart şehir planlamacıları boş geziyor acilen atamaları yapılmalı buradan başlanabilir.. Metrobüs en iyi geçici çözümdü, bitti artık geçiciliği fln kalmadı bütün taşıma eksenini yetersiz tek bir hatta verirsen olacağı buydu zaten..
farkındamısınız her ay aynı şeyleri konuşuyoruz
çözüm 2 tekerde beyler, otomobil ile bu iş gitmez istanbulda artık inat etmeyin
işin tuhafı nasıl tahammül ediyorsunuz onuda anlamıyorum trafiğe
aha arabam var garajda yatıyor işim olmaz ya
psikolojim bozuluyor
arabaya birşey yapıyorum denemek için 3. vitesin sonunu görebileceğim yer yok lan varmı böyle bir şehir ?
geçtim artık 4 ü 5. vitesi
valla evim seyrantepede iş yerim şişhanede
metro evdede iş yerindede kapımın önünde yürüme mesafem neredeyse 1,5 dakka ama evden işe gidişim metro ile 45 dakikayı buluyor 2 aktarmalı olduğu için
aynı yolu akşam sabah araba ile gidersem sabahları 20 dakka akşamlarıda 35 dakka sürüyor
ama kafaya koydum ilk baharda bi scooter alacam![]()
Sırf bu yüzden ciddi denilebilecek maaşlı işlere gitmeyip evime yürüme mesafesinden bi işe girdim daha ne diyim ömrümden gideceğine az kazanırım kafam rahat olur.Ciddi yazıyorum Dün enka holdingten aradılar kariyerden ulaşmışlar cvme yurt içi satınalma gelin görüşelim dediler yol yüzünden sağolun diyip kapattım.Yeter yıllardır çektiğimiz şimdi kafama göre çalışıyorum.
o sefaköy yokuşunun en üstüne mekanikçi açmak lazım, her allahın günü arıza yapan birisi oluyor illa birilerinin arabası o rampadan sonra isyan ediyor, 1 tane araç arızası bütün trafiği 10 km kilitliyor , bir de sabahları ve akşamları servis araçları , bazı servisçi arkadaşlar var biliyorum ama yanyola girmek yerine E-5te durup yolcu indirmek nedir akü.
azcık yavaşlıyor trafiği etkilemeyeceğini sanıyor ama
1.onun arkasında durmamak için orta şerite kayıyor
2.orta şeritteki yavaşlamamak için sola kayıyor
3.sol şeritteki önüne atlayandan kaçamayacağı için duruyor,
4.onun arkasındaki de duruyor o da duruyor o da duruyor
5.o durma metrelerce gidiyor, hele bi de bekleme fazla olunca trafik tıkanıyor
iki dk yolcu indiriyim bişi olmaz diyolar ama farkında olmadan trafiğin ağzına mıçıyolar
Mehmet Ali DİNÇ
M.A.D Custom Stickers
hocam güya İstanbul'dayken otel vs parası vermeyeyim diye ortağımın Mecidiyeköy'deki evine çöktükama ne oldu? akşamları Zeytinburnu'ndan çıkıp M.Köy'e varmam 2-2,5 saati bulmaya başlayınca burada Arapça'nın resmi dil olduğu bir otelde kalmaya başladım geldiğimde, sırf o trafiği çekmemek için günde 150 lira veriyorum, cebimin ayarını bozdu ama en azından beynimin ayarı sağlam
![]()
evden metro yürüyerek 6-7 dk
metrodan ayrılık cesmesi 14-16 dk
ayrılıkcesmeden kazlıçeşme 14 dk
otobusle bakırköy 7-8 dk
eğer hepsi birbirine denk gelirse kucukyalı bakırköy 40-45 dk sürüyor bu halden memnunum trafik yok binip iniceğim saat hep aynı.
arabayla geçtiğimde sabah 7 de cıkıyorum 9 da işteyim.
son 2-3 aydır söliyordum istanbuldaki yogunlugu yakın cevreme adamlar böyle bi arştrma yaparak bişiler kanıtlayarak benide aklamış oldular.
eskiden olsa 9 u 10 u bekler öyle geçerdim anadolu yakasına ama artık trafik bitsin diye beklemenin anlamı yok ne kadar önce cıkarsan o kadar erken varıyorsun eve.
ve herşeyi geçtim en kötüsü acil durumda cok büyük sıkıntı oluyoryakın zamanda yaşadım yol bitmedi.
Ben baska bir sehirde iş bulsam 1 dk durmayacağim burada..
Ama herkes buraya gelme çabasında, ataşehirdeki finans merkezini de actilar mi istanbul cok fena olur...
Built to fall....
Evimden enaz 40 45 km uzaklıkta bi kere y.bosnada otururken seyrantepede çalışma hatasını yaptım ömrüm gitti yollarda ara sokaklarda şimdi beylikdüzündeyim levent tarafına imkanı yok gitmem metrobüs zaten sürdüğün parfüm iki durak sonra tere dönüşüyor ki çok yavaş bi ulaşım 2 saat gider rahat servisi olsada gitmem ne zamandır kafamda A2 ehliyet almak motor var ehliyet yok kullanmıyorum.
Her yeni yapilan yerlesim yerine cikis verildigi surece bu trafik olacaktir. Cikislarin hepsi mevcut seride baglandigi surecede trafik olacaktir. 4 serit bir yolun kopru girisinde 20 serit sonra tekrar 4 serit olmasi sonucundada trafik olacaktir. Bence kimse dusunerek yapmiyor yollari. Zaten Turkiye klasigi her yol yer sene birdaha yapiliyor. Insaat bitmedi sehir tekrar tekrar yikilip birdaha yapiliyor, kamyonlar heryerde saat araliklari olsa bile saatinden once kenarda beklerken bile trafigi sikistirdiklari icin birsey fark etmiyor. Toplu tasima sistemi yetersiz tum sirketler servis sagliyor, baska bir ulkede "servis" kavrami varmi ben goremedim mesela. Metrobus vs yol ustunde giden hicbirsey ile bu sorun cozulmez. Sehir'i yerin altina tasimak lazim. Mesela Tokyo! Ankara kadar bir bolgede bizim iki katimiz insan yasiyor fakat trafik problem degil sistematik metro hatlari var, ve heryere ulasmak mumkun tabi tekrardan burasi Turkiye benim boyle bir beklentim yok bunlarin gerceklesmesi uzun yillar alir. Trafigi ilerlemeyen bir ulkenin insanida ilerlemez diye bir laf vardir..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)