Yakın arkadasımdadır. :)
Printable View
.........:)
Kaan parasını aldımı aldı . Benım gozum aldıgı paradada degıl helali hos olsun. Fakat Benım derdim turbo.
Turboyu hazirlarken kaanla ben konustum olculer vs beraber karar verdik turbo yapildi custom turbo olarak 28 ayarinda guc alacagimiz bir sekilde ayarladik taktiniz guc cikmadimi turbodan tam anliyamadim o kismi kaan ukraydaki donemine denk gelen arac sanirim bir ara irtibat kopmustu turbonun ne turbosu oldugu onemli degil turbo firmalari bellidir ve ureticilerde onlardan alir kamyon araba fark etmez onemli olan olculeridir turbonun bilyali olsa is degisir fakat turbonuz milli eski duzen takmadan bu sekilde yaklasmaniz pek olmamis cunku yine diyorum 3076 ayarinda kullanan kamyonlar var alip takanlarda var twin sistemli turbolarida var hatta cokda verimli oluyo fakat bilinmedigi icin yok dodge turbosu falan deniyo durum budur ozel degilse kimin turbocusu bakti ve hangi turbocu ogrenebilirmiyim pmde olabilir farketmez
Selcuk abı olayın oralarınıda az cok bılmıyorsun zaten aracı satmıs satmamıs bu onemlı degıl burda yapılan ıs adamlıktan para ve cokomelden bahsedılıyor alana farklı satana farklı mı ıs yapıcak alan kısı bu camıdan olsaydı demek kı aynısını yapardıda bence bekle abı madem karsı tarafta yazsın bır gorelım sonra kım haklı haksız sen benı tanıyorsun az cok ben senı ben senı tanıdıgım kadarıylada sen bu mevzuları hıc bılmıyorsunda gırmezsınde onuda bılıorm bı dur gor konuyu oyle konusalım
şurda yazmadan duramıcam Aykut yinede çok iyi niyetli yazmış kırılan parçalar eksik malzemeler taktım deyip takılmayan parçalar yalan dolan yok ispatla arabanın yatmasıda cabası daha ne olusun ya esnaflıktan bi haberler üstüneüstük adam tıkır tıkır saymış parayı eline yinede Aykut sen efendi adammışsın bu kadarla geçiştirdin
beyler kusura bakmayın benı aramayın ben konuya yazmam :D
Arkadaslar turbo vaadedilen gucu verdi mi ?
5 ay 30 gün içinde turbo takılamadıki :) egzostcuda denendi fakat arabada ön kısımda yeterlı yer olmadıgı ıcın orjınalı kullandık.
Takılıp kullanabılmek ıcın radyator klıma boruları hortumları kesılmesi yenılerının yapılması lazım. ısı uzun.... Arabanın onunde o kadar mesafe varmı yokmu ona bıle bakılmadı. cuk dıye oturur bu buraya seklınde yapılmış.
enes alttan okuyordu yazmadan gıtmıs :D
turbonun verimi gücünden çok gt2871 dendiyse öyle olması lazım muadil felan dendiyse roketten çıksa bişey diyemezsiniz bence. gt 2871 denip custom bişey yapılıp roketten cıkan turbo uydurulduysa kalkıpda sen verimi gücü aldınmı demek doğru değil turbo bikere gt2871 değil
öncelikle aykut kardeşim çok güzel belirtmiş turboyu bana gönderdi bende geldiği gibi gösterdim nedir ne değildir diye.Turbonun garrett gt2871 olduğu söylendi aykutada bu turboyu yapan her kimse o marka modelde satmış gönderdiğinde turbo ile ilgili hiçbir fikrinin olmadığını anlattı zaten.Turbocu arkadaşın söyledikleri 3 turbo parçalanarak bir araya getirilmiş bir turbo.Eksoz tarafı alfa salyongoz kısmı ise dodge marka kamyon sınıfında bir arabanın ama işin garibi o kadar para verdirtirip harcattıkları gibi eksoz tarafı salyangoz tarafına göre karşılamıyormuş.Aykut ve ben bilgi sahibi olmamakla birlikte o turboyu yapan adamlar kimse para çok kolay kazanılmıyor kimsenin hakkı kimsede kalmaz bugün veyada yarın elbet çıkar.O işi yapanlar içinde dikkatli olun böyle insanların işi gücü para olduğu için insan kandırmak daha kolay olsa gerek.Teşekkürler ilgin ve alakan için aykut kardeşim başka insanlarda tanırsa en azından bir daha başkalarıda mağdur olmaz.
Ben bu turbo için söle yaptık bole yaptık diye ne kadar anlatırsam anlatayım anlattıklarım senin sabitletmiş fikirlerini değiştirmez o yüzdende açıklama.Turboyu 28 71 diye satmadık birincisi kaldıkı bu bilinen bir şey taktıracagınız kişi size soleyecektir 28 71 olmadıgını neden 28 71 diye satılsın ikinci bir konu ise sen satarken 28 71 olarak satmış olmayasın.HİÇ SIKINTI YOK. Fazla kendinide tüketme memnun değilsen getir turboyu al paranı.Pazartesi günü gelebilirsin musaitim 2 dakikamı ayırırım.
şimdi turboyu öncelikle görmedim etmedim, egzos kısmının karşılama olayınada hiçbr yorum yapamam, turboyada kim baktı tabi onuda bilmiyorum, ancak şöyle bi durum var, turbonun götü alfa kafası dodge kamyon diyen turbocu herhalde şunu bilmiyor, misal garret gt2871 i ele alalaım... bu turbonun 14234 tane çeşidi vardır, şöyleki, 2871 denildiği zaman üfleme, cfm, pal çapı bilmemne çapı vs vs gibi şeyler değişmez, hepsi aynıdır ancak aynı turbonun salyangoz kısmı alfaya uygun versiyonu subaruya uygun versiyonu zarta zurta uygun olan versiyonu vardır, ama özünde filanş yerleri dışında hepsi aynı turbodur, yani turboya bakan turbocunun şurası alfa şurası dodge demesi bence o turbosunun bu işi bilmediğini gösteriyor bana, turbocunun o tuyrboya baktığı zaman bunun emmesi küçük şu çapta, lakin şu çapta olması lazım vs vs gibi, içeriğinde matematiksel terimler içeren cümleler kurması lazım...