User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
75 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Tır işletmeciliği & lojistik hakkında bilgi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstanbul üniversitesinde lojistik okuyorum ve aynı zamanda iş aramaktayım. Sektörün içinde bir çok kişi okulumuza geliyor, aynı zaman hocalarımızdan öğreniyoruz. Lojistik işinde para var ama temel şirketler çok büyüdüler ve ufak şirketler sadece büyük şirketlere araçlarını kiraya vererek para kazanabiliyor. Eğer gereli bağlantı bulabilirseniz, sağlam bir şoförle 2 araç alıp kiraya verebilirsiniz. Genellikle yurt içi taşımalarını alırsınız zaten. Yada Buğra abinin dediği gibi konteyner taşıma yapabilirsiniz. Ambarlı limandan kocaeline yapılan taşımalarda iyi para kazandıklarını biliyorum ve sıfır araç almanıza gerek yok. Zaten genelde gece taşıma yaparlar araçlar çok yıpranmaz. Ayrıca kanal istanbul projesini bekleyebilrisiniz, bir araştırmada Türkiye'deki hafriyat araçlarının yetmeyeceğini öğrenmiştim.

ÜDY-3 belgem iş arıyorum ama okul sebebiyle bulamıyorum, yardım edebilecek abilerim varsa çok memnun olurum. Abi konunun içinde konu açmış oldum özür diliyorum, sorum olursa silebilirm. Tekrar konu açıp forumu kirletmek istemedim.

Saygılarımla

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bugra_0101 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir nakliyat firmasında çalışıyorum operasyon bölümündeyim , ithalat ve ihracat yapıyoruz çok büyük lojistik firmalarının da acentasıyız , harfiyat işinde para var evet 1 yılda araba parasını çıkartır çift şofor çalıştırırsanız ama arabanında omru 2 senedir harfiyatta araba çok yıpranır. En temizi konteyner taşımacılığı 3 tane temiz ikinci el mercedes 1840 alırsın abi , piyasadanda sıfır veya ikinci el midilli kılçık dorse bir firmaylada anlaşırsın her ay sonu gidersin hesabını yapar alırsın paranı işine bakarsın konuyla iligili düşünürsen ben sana yardımcı olurum elimden geldiğince şoforle uğraşmak evet zor ama kımse kusura bakmasın yanlışta anlamasın ağızlarına sıçıp 7/24 üstlerine binerseniz eğer ne mazotunu çalar nede arabanı hor kullanır bizde maaşlar 1.5 filan değil 1100 lira + haftalık harcırat , ve sakın arabamı üzmesin diye 1.5 filan maaş vermeye kalkmayin

Anlaşma konusunu açarmısın lütfen?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emrhn28 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İstanbul üniversitesinde lojistik okuyorum ve aynı zamanda iş aramaktayım. Sektörün içinde bir çok kişi okulumuza geliyor, aynı zaman hocalarımızdan öğreniyoruz. Lojistik işinde para var ama temel şirketler çok büyüdüler ve ufak şirketler sadece büyük şirketlere araçlarını kiraya vererek para kazanabiliyor. Eğer gereli bağlantı bulabilirseniz, sağlam bir şoförle 2 araç alıp kiraya verebilirsiniz. Genellikle yurt içi taşımalarını alırsınız zaten. Yada Buğra abinin dediği gibi konteyner taşıma yapabilirsiniz. Ambarlı limandan kocaeline yapılan taşımalarda iyi para kazandıklarını biliyorum ve sıfır araç almanıza gerek yok. Zaten genelde gece taşıma yaparlar araçlar çok yıpranmaz. Ayrıca kanal istanbul projesini bekleyebilrisiniz, bir araştırmada Türkiye'deki hafriyat araçlarının yetmeyeceğini öğrenmiştim.

ÜDY-3 belgem iş arıyorum ama okul sebebiyle bulamıyorum, yardım edebilecek abilerim varsa çok memnun olurum. Abi konunun içinde konu açmış oldum özür diliyorum, sorum olursa silebilirm. Tekrar konu açıp forumu kirletmek istemedim.

Saygılarımla
    Öncelikle konuya yazmanın bi mahsuru yok umarım faydası olur sana.

Biraz daha neden tır işi istediğimi yazayım, aslen istanbul silivriliyiz, yani bu kanal istanbul projesinin yapılacagı alan en fazla 20km mesafemizde (selimpaşa tarafından açılırsa 20km - kınalı taragından açılırsa 6 km), yine halkalı gümrüğünü silivri gümüşyaka ya taşımak istiyorkar. Bana mesafesi 2 km. Marmara ereğli doğalgaz tesisleri 20 km. Çorlu çerkezköy yine yakın sayılabilecek mesafelerimizde. Antalya tarafında ise beldibindeyim, PO nun konyaaltı ve antalya limanı yakınımızda, kumluca dan sebze meyve imkanı var.

Bu büyük fırmalara kiraya verme fikri benim için en iyi yöntem olarak geliyor ama rakamlar nedr bilginiz varmı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mustafamutlubas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cng dönüşüm kısa mesafelerde çalışıp yüksek km yapan araçlar için mantıklı. çünkü her yerde cng istasyonu yok ama sepet koyabiliyorsunuz bahçenize şantiyeye vs . Naturelgaz bayii olmanın avantajını kullanıp cng ye dönüştürmek istedik fakat bize tüplerin koyulabilmesi için açık arazi gerekli dediler. Bizde şimdi daha büyük bir yere geçiyoruz. 1840 axorların ortalama dönüşüm maliyeti 30binlira civarında. ama 3 araç için dönüşüm şu anda mümkün değil. ve ford içinde mümkün değil . Bmc içinde şu an çift yakıtlı bir sistem var. Landirenzo olması lazım.
    Benim araçlarım bornova çiğli , bornova-buca , bornova-gaziemr(yeni fuar alanı), menemen-ödemiş , bornova-aliağa vs vs dolu boş çalışıyor hep. bu güzergahların hiçbirinde %34 den aşağıya düşmüyor mazot. 70 km gidiş 70 km geliş bir işin hakkı ton başına 10-11 tl + kdv dir

bu arada şöför maaşı konusunda 1100 sabit maaş + sefer primi + mazot primi veriyoruz. uzun yol şöförü hiç bir zaman harfiyata gelmez. yorucudur.
    70+70 km * 3 tur * 22 gün = 9.200 km yapıyır ortalama yeterli bi düzeymidir?

Sepet dediğinizi tam olarak açarmısınız? Cng dolumu için yedek tüp olarak düşünüyorum. Doğru mu?

Antalya dolum tesisi yol güzergahına 1 kmden az mesafede, boşken dolum yapıp 3 turda bir dolum olabilir.

3 araç için mümkün değil demişsiniz? Minimmum araç sayısı diye bir kısıtlamamı var?

Çift yakıtlı sistem yeterince tasarruf sağlar mı?

Naturelgazın sitesini inceledim, hafriyat için bmc nin alım olarak daha mantıklı duuruyor! Piyasasıda durgun değil

Diğer tırlar bu işten para kazanıyorda yapıyordur bende piyasaya gireyim vurgun vurayım diye düşünmüyorum. Efendice işimi yapmak istiyorum ama mal taşımama sorun çıkartırlarmı bilmiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Thracian Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle konuya yazmanın bi mahsuru yok umarım faydası olur sana.

Biraz daha neden tır işi istediğimi yazayım, aslen istanbul silivriliyiz, yani bu kanal istanbul projesinin yapılacagı alan en fazla 20km mesafemizde (selimpaşa tarafından açılırsa 20km - kınalı taragından açılırsa 6 km), yine halkalı gümrüğünü silivri gümüşyaka ya taşımak istiyorkar. Bana mesafesi 2 km. Marmara ereğli doğalgaz tesisleri 20 km. Çorlu çerkezköy yine yakın sayılabilecek mesafelerimizde. Antalya tarafında ise beldibindeyim, PO nun konyaaltı ve antalya limanı yakınımızda, kumluca dan sebze meyve imkanı var.

Bu büyük fırmalara kiraya verme fikri benim için en iyi yöntem olarak geliyor ama rakamlar nedr bilginiz varmı?
    Çok teşekkür ederim abi inşallah faydası olur.

Tırları kiraya vermeyi açıkcası sektörün içinden adam bulmak gerekli, özellikle ücretleri konusunda bağlantıyı kuran adamlar çok önemli. Otobüs şirketleri bile hep kiralık araç kullanıyorlar, özellikle ankara-istanbul arasına ulusoy-varan-metro tarzı firmalara kiraya verilen araçlardaki kazanç çok fazlaymış ama hava paraları kesin vardır.

Bulunduğunuz konum kanal istanbul için ve limanlar açısından çok elverişli. Halkalı eninde sonunda gümüşyakaya taşınıcak zaten, sizin için limanda çalışan arkadaşlarımdan bilgi almaya çalışayım. Konteyner taşımacılığı yapabilir gibi duruyorsunuz ama herşey bağlantıda bitiyor. Hatta yarın liman gezimiz var,ordada araştırayım.

Saygılarımla

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kiralık iyi para kazandırır ama, siz aslen sermayenizi tüketiyorsunuz, 70bin euroya aldığın çekiciyi 3-4 sene sonra aynı paranın TL sine satıyorsun, dorseyi zaten sorma gitsin... hele ki harfiyat ya da blok taş taşıyacaksan onu da çöpe at belli bir süre sonra...

bak benimkiler yıllarca TEKEL, Arçelik vs firmaların Anadolu dağıtımını yaptı, paralar oradan kazanıldı, her gün 100den fazla aracın takibini yapıyorlardı... sağlam firmaların işini bağlarsan para kazanırsın diğer türlü piyasada iş kovalama kısmı en stresli ve yıpratıcı olaydır...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kiralık iyi para kazandırır ama, siz aslen sermayenizi tüketiyorsunuz, 70bin euroya aldığın çekiciyi 3-4 sene sonra aynı paranın TL sine satıyorsun, dorseyi zaten sorma gitsin... hele ki harfiyat ya da blok taş taşıyacaksan onu da çöpe at belli bir süre sonra...

bak benimkiler yıllarca TEKEL, Arçelik vs firmaların Anadolu dağıtımını yaptı, paralar oradan kazanıldı, her gün 100den fazla aracın takibini yapıyorlardı... sağlam firmaların işini bağlarsan para kazanırsın diğer türlü piyasada iş kovalama kısmı en stresli ve yıpratıcı olaydır...
    Çok doğru. Benim baba emekli de oldu, yakındır işi bırakması. Kim sorsa yapılmaz bu iş diyor. Ben ileteyim de

ACTPK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    70+70 km * 3 tur * 22 gün = 9.200 km yapıyır ortalama yeterli bi düzeymidir?

Sepet dediğinizi tam olarak açarmısınız? Cng dolumu için yedek tüp olarak düşünüyorum. Doğru mu?

Antalya dolum tesisi yol güzergahına 1 kmden az mesafede, boşken dolum yapıp 3 turda bir dolum olabilir.

3 araç için mümkün değil demişsiniz? Minimmum araç sayısı diye bir kısıtlamamı var?

Çift yakıtlı sistem yeterince tasarruf sağlar mı?

Naturelgazın sitesini inceledim, hafriyat için bmc nin alım olarak daha mantıklı duuruyor! Piyasasıda durgun değil

Diğer tırlar bu işten para kazanıyorda yapıyordur bende piyasaya gireyim vurgun vurayım diye düşünmüyorum. Efendice işimi yapmak istiyorum ama mal taşımama sorun çıkartırlarmı bilmiyorum
    Bmc'nin bakımları 10.000km'de bir. Mercedes ise 40.000km Bmc çok pahalıya geliyor bakım yönünden. Birde şoför milletine araç beğendiremezsin. Mercedes'i Man'ı olan adam gelir iş teklif eder senin Bmc'yi bırakır rahat diye diğer araca gider. Çalıştığı araçla gelip, araçlarımız klimalı diye "iş varsa sizde çalışayım bizim patrondan şöyle şikayetçiyim böyle şikayetçiyim" diyen çok oldu bize Bunlar ufak tefek şeyler ancak işi bırakan adam gittiği zaman araç yatar nihayetinde. Günde 2 sefer olarak düşünün. Yolda şoför başka bir şoför arkadaşına rastlar çay molası verir, yemek molası verir, aracı çektim yağlattım der. Herşeyi minimum gelirle hesaplamakta fayda var. Beklediğinizi bulamadığınızda dumur olmazsınız.

A.Cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neredeyse herkes olumsuz yorum yapmış, ben de yakinen bildiğim bir durumu aktarayım; çok yakın bir arkadaşım 2 sene önce 24.000 TL'ye 98 model as 950 aldı, şu an hafriyat işinde şoför dahil 5500 TL + kdv'ye kirada. Parayı 60 gün vadeli alıyor. Aracın da hiç öyle aşırı bir masrafı olmuyor, yani çok düzgün para kazanıyor. Şoföre 1400 civarı birşey veriyor. (+ ssk)
    Custom Electronic Projects

bugra_0101 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anlaşma konusunu açarmısın lütfen?
    mesela bizim firmamızda kiralık araçlar var bazısı şahıs bazısı şirket , araçları çalıştırıyoruz ordan oraya sürdürüyoruz ay sonunda mal sahipleri gelip hesap çıkartıyolar her ay da çıkartmazsın 3-5 ayda bir gider toptan da yaparsın , firmayla anlaşmaktan kastım bu , ama piyasada kiraya verenler var mesela 5000+kdv şeklinde fatura kesiyolar emin ol hiç bir karı yok külliyen zarar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bugra_0101 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mesela bizim firmamızda kiralık araçlar var bazısı şahıs bazısı şirket , araçları çalıştırıyoruz ordan oraya sürdürüyoruz ay sonunda mal sahipleri gelip hesap çıkartıyolar her ay da çıkartmazsın 3-5 ayda bir gider toptan da yaparsın , firmayla anlaşmaktan kastım bu , ama piyasada kiraya verenler var mesela 5000+kdv şeklinde fatura kesiyolar emin ol hiç bir karı yok külliyen zarar
    K belgesi bu şahıslara mı ait ? Siz ek kart mı veriyorsunuz?
    Marka model yaş km sınırlaması varmı?
    Şöför dahil mi hariç mi?
    Ne tür mal taşınıyor?
    Kaç aylık şözleşme yapılıyor?
    Ödeme sıkıntısı oluyormu?

MeTHea35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    c2 belgeli firmamız var yurtdışına daha doğrusu balkan hattına çalışıyoruz,En son korkacagınız arabalar ve cıkaracagı masraflar olsun.Güvenilir Şöfor çok önemli parayı kazandıran en önemli unsur. Sen işi bağlarsın belki piyasanın üstüne bile taşıyabilirsin ama şöfor o navlunu 1 serviste bitirebilicek potansiyel'ede sahip. Tavsiyem Bu kadar büyük para bağlayıp çok stressli ve insanlarla çok ugraşmaya değecek bi iş değil.
    Volkswagen TPower

coders - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    her isin bir zorlulugu var zorlulugu riski olmayan iş yok işi dogru düzgün takip edip acemilik dönemini gectikten sonra ve o işe uyum sagladiktan sonra yapılmayacak iş yoktur cevremde bu harfiyat tır kamyonla ugrasan insanlarin %80 nin durumu cok iyi kötü olan görmedim...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şuana kadar forum içi yada forum dışı, en önemli konu 1- şöför 2- iş bulma 3- işletme giderleri şeklinde gidiyor, genel kanı havuz dorseyle, hafriyatçılık. Şuanda yapabilirliği güksek olan taş ocagından limana mermer çekmek, bunu da cng li sistemle desteklemek.

Alternatif olarak iş önerebilecek olan var mı?

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Konu dışında da olabilir ama, Otomobil bayilerine araç taşımacılığı yapılabilir mi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni yıl itibariyle konu daha önem kazanmıştır. Yardımcı olabilecek varmı?

erturul çiçek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tam olarak ne düşünüyorsunuz şehir içi-dışı mı ? Kamyon-kırk ayak-tır hangisinde karar verdiniz ? İş konusunda kendiniz mi takip yapacaksınız yoksa komisyon usulu çalışır mısınız ? Fikriniz nedir ona göre yardımcı olmaya çalışayım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tır olacak. Ama dorseye karar vermedik. Komisyonlu yada aylık kiralık olabilir. En önemli konu ödemelerin düzenliliği

erturul çiçek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben sana numara vereyim oturup görüşün pm atıyorum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)