User Tag List

Sayfa 5/6 İlkİlk ... 3456 SonSon
111 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Reflü hakkında | Yardım ve bilgi.

uerbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mide problemim yüzünden dr neredeyse herşeyi kesmemi istedi kahve,kızartma,cola , baharatlı yiyecekler, sigara,alkol vs vs hepsini kestim de bi çayı kesemedim
    bende sabahları 1 tane nexium atıyorum günü kurtarıyorum
    aynı zamanda birde mide fıtığı mevcut onunla uğraşıyorum
    TT

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Karşim şimdi bir Çakma Uzman olarak , Chine'da diyebilirsin
    Sana reflü hastalığı teşhisi kim koydu . . .

Sende farklı semptomlar gördüm , Örn. ağzına tabiri caizse kara su geliyor mu , ağızda ekşime oluyor mu , kusma hissi v.s

Bunlar olmuyor sadece ağrıysa sen reflü değilsin bir kere , gastrit denilen mide duvarı incelmesi
    (yarada ) diyebiliriz .
    Üstteki saydım durumlarıda yaşıyorsan yaşamasan'da genel olarak sistem aynı oldu için ufak farklar var sadece .

4'yıl uzun bir süre , eyer bunun önüne geçemessek ilerde büyük sıkıntılar yaratma olasılı olabilir

Reçete ; Temel Konu Başlıklarımız (Stres , Beslenme (Diyet) Zararlı Alışkanlıklar ) . . .

1.Psikolog
    Afedersin Oto boka sinirleniyorsan Psikolga git , İş , Arkadaş v.s ortamınsa nasıl düzeltebilirim yolu çıkmıosan psikolog iyidir .

2.Önem'li (Zararlı Alışkanlıklar )
    Sigara , Alkol , Gazlı İçecekler , Kahve , Sütte çok içme hatta hiç içme Bunları bırak .
    Psikolojiyi düzelttim mi etkilerinden kurtulmak kolaylaşır.

3. Önemli ; Diyet :
    Çikolata , hamur, baharat , acı , kızartma , sirkeli ve turşu gibi yiycekler .
    Süt içme zararlı . üstteki saydıklarım Mide asitini yükseltiler . . .
    diyet uygula sabze agırlıklı yeee haşlanmış ürünler v.s karnın acıktın mı yoğur ye ara öğünlerde elma yoğurdu zencefil yada tarçınla karıştır hem tat hem guffet olur .

'' Doğal bir Reçete : Güveniosan kendine midende çok hasar yoksa günde 1 Adet zeytin çekirdeği ile başla 2-3 yap 1 aya birşeyin kalmaz .
    Zeytin çegirdeği midene inmeden gırtlakta erir zaten içinde bulunan doğal oil ( yağ ) mide asidini düzenler . kısaca zeytin çekirdekle yut günde 7'den fazla yeme
    Agrı yaparsada yeme . . .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı oğuz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benimde yanma çok oluyordu,kilo alamama ağızda kotu tat oluyordu..
    dahiliye ye gittim,kan gata testı falan mikrop var denildi.helipak verdi,fena ağrı yaptı(ağrı başka ilaçla birlikte olduğu için yapmış sonra anladm) mecbur değişti ilacı doktor ama sonrasında geçti denildiği halde geçmemiş bunu anladık..
    Gastroenteroloji bolumune sevk ettir kendini,dahiliye vs sevk ediyor.endoskopi yapılsın,bişey çıkmazsa kolonoskopi..
    bende endoskopide bişey yok dedi ama ısrarla yanmadan şikayetçi olduğumu soyledım kolonoskopi de yapıldı ve ulser var denildi.şimdi helipak 14 gun.sonrasında mide koruyucu..
    reflude vardı bende şimdi yok,kullandıgım ilaçlar ile geçti sanırım.
    crohn hastalığı teşhisi yapıldı geçen hafta,4-5 aydır uğraşıyordum anca teşhis koyuldu.belki fikir olur...

flexamin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    panpas iyi bir ilaçtır.

çiğ sebzeden asitli ve mayalı içeceklerden uzak dur.

gece yatarken miden kaynarsa sol tarafına dön ve öyle yat. midenin kaynaması durur. (sola dönüp yattığında mide geri çekilir)
    Rs Racing Garage
    MK2 Ford Focus Silver Bullet
    BSİ Tercüme ve Danışmanlık Hizmetleri

dahan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben omeprol 20 mg diye bi ilaç aldım,,kulandıgım itibaren iyileştim,,bi deneyin arkadaşlar sonucu yazarsınız

Burak Kasim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı atituti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saolasın burak suan takip ediyorum dedigin kişiyi , peki sende nefesle ilgili problem oluyomuydu ? sanki bogazımı biri sıkıyo nefes alamıyorum gibi oluyorum. karbonat dediğin markette satılan karbonatlar mı yoksa eczanelerdeki mi ?
    Benim nefes ile ilgili bir problemim yoktu, cok yanma oluyordu geceleri uyurken.

Alıntı coolvtec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bilgiğin toz karbonat mı bu? soda diye de geçen?
    Eczanelerde satilan Ingiliz Karbonati, Cep Sodasi diye satilan Sodyum Bikarbonat.

Marketlerde satilanlar yemeklerde kullanildigi icin acma pogca onlarda fazla tuz oluyormus.

Ondan eczaneden alinmasi oneriliyor.

Verdigim adami takip ederseniz daha iyi bilgilenirsiniz, vucuda baya faydalari varmis sodyum bikarbonatin, vucudun alkali seviyesini dengeliyor vs.

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler selamlar hort olsun bakalım . Prabex adlı ilacı kullanan oldu mu gastrit reflü tedavisinde ? Ben de gün içinde aç karnına olsam bile afedersiniz geğirme sorunu var . Ne midem yanar doğru düzgün,ne de yediğim ağzıma gelir. Çok çok nadir olur ama bir tek geğirme var. Doktora gittim gerekli testlerden sonra endoskopi yapmaya ihtiyaç duymadı bu prabex, motilium ve rennie ilacını verdi. Motilium u kullanmıyorum ama.
    imzasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hindistan cevizinin suyu iyi gelir. cevizi marketlerde satıyorlar. deldikten sonra tepesinden yarım bardak kadar çıkar. ben reflü ilaç içme taraftarı değilim. çünkü derman olan bir ilaç görmedim tahriş olmuş olan mide ve yemek borusuna. belki anestezik özellik gösteren türde birşeyler varsa semptomları azaltır.

mide ruh halkiyle doğrudan ilişkili bir organ. o nedenle yenilen içilen şeyler yumuşak olacak, düşünceler de öyle.
    "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir,fendir" M.K.Atatürk.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende de 4 senedir va,annemde de var,dayımda da vardı.Dayım ameliyat oldu kökten hallettiler de ben cesaret edemiyorum çünkü
    mide ameliyatları sonrası yaşanan şüreç çok can sıkıcı oluyor.ha böyle daha mı iyi tabiki değil ama o cesareti gösteremedim.

Yanma,ekşime haricinde ben de aynı zamanda mide gazı da oluşuyor ki aslında en iğrenç tarafı bu(sosyal açıdan)
    Bu gaz olayı ile ilgili 2 kere endoskopi oldum sonuçta insan panik oluyor.2 endeskopide de reflü hariç ekstra başa birşey çıkmadı.

Nexium 20 mg 3-4 gün idare ediyor beni.Şimdilik bi yan etkisi yok ilerde ne olur bilmiyorum ama ilacı yapandan Allah razı olsun ne diyim.

Genel olarak sık ve azar azar yiyeceksiniz,yatış poz.u önemli düşük bel-kemeri sıkmak iyi değil,baharat iyi değil,gazlı içecekleri zaten söylemiyorum.
    Aynı şekilde ekşi meyvalar da vs....

Stres olayına gelince o bambaşka mevzu.Şu yukarıda yazdıklarımı uygulayayım,hatta üstüne nexium da alayım ama işin içine stres girince gene başlıyor maalesef.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beyler selamlar hort olsun bakalım . Prabex adlı ilacı kullanan oldu mu gastrit reflü tedavisinde ? Ben de gün içinde aç karnına olsam bile afedersiniz geğirme sorunu var . Ne midem yanar doğru düzgün,ne de yediğim ağzıma gelir. Çok çok nadir olur ama bir tek geğirme var. Doktora gittim gerekli testlerden sonra endoskopi yapmaya ihtiyaç duymadı bu prabex, motilium ve rennie ilacını verdi. Motilium u kullanmıyorum ama.
    sizin mesajınızı yeni gördüm güncel konu gibi yazdım ben de
    Bu ilaçları kullanınca geğirme problemi geçti mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hndcrx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sizin mesajınızı yeni gördüm güncel konu gibi yazdım ben de
    Bu ilaçları kullanınca geğirme problemi geçti mi?
    Abi ben biraz takıntılı insanım ilaçları bile araştırdım,bilmiyorum verdiği ilaçları araştırdım ve kullanmayı bıraktım 4-5 gün kullandım bir faydasını görmedim.

Uzun araştırmalarım sonucu herkes tarafından önerilen mide hastalıklarına iyi gelen,zeytinyağlı kudret narı aldım aktarlardan onu yarın kullanmaya başlayacağım. Onun da bilinçsiz kullanımda karaciğere zararı var tek yan etkisi olarak başka da bir şeyi yok .
    imzasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi ben biraz takıntılı insanım ilaçları bile araştırdım,bilmiyorum verdiği ilaçları araştırdım ve kullanmayı bıraktım 4-5 gün kullandım bir faydasını görmedim.

Uzun araştırmalarım sonucu herkes tarafından önerilen mide hastalıklarına iyi gelen,zeytinyağlı kudret narı aldım aktarlardan onu yarın kullanmaya başlayacağım. Onun da bilinçsiz kullanımda karaciğere zararı var tek yan etkisi olarak başka da bir şeyi yok .
    Kullandıktan sonra artı veya eksi bir gelişmede burdan bilgilendirme yapabilirseniz çok sevinirim.

Yani bu gaz olayı gerçekten o kadar iğrenç birşey sosyal yaşamı altüst ediyor.
    Gerçi sizde pek yokmuş öyle yazmışsınız ama.

Genel tabirle hava yutmazsan geğirme problemi olmaz diyorlar ama ne alaka anlamadım.Oluyor işte

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kullandıktan sonra artı veya eksi bir gelişmede burdan bilgilendirme yapabilirseniz çok sevinirim.

Yani bu gaz olayı gerçekten o kadar iğrenç birşey sosyal yaşamı altüst ediyor.
    Gerçi sizde pek yokmuş öyle yazmışsınız ama.

Genel tabirle hava yutmazsan geğirme problemi olmaz diyorlar ama ne alaka anlamadım.Oluyor işte
    Abi ben doktora tutuldum,adama başka hiçbir rahatsızlığım yok ne bileyim gece uykumu bölen bir ağrım ya da kusma,midem de yanma vs. sadece geğiriyorum dedim sabah akşam. Kan tahlili yaptı ilaçları çaktı yolladı bu ne arkadaş ?. Yıllardır geğirme var ben de ama artık rahatsız olmaya başladım . Bazen ağır şeyler yiyince midem de ufak yanma oluyor çok nadir belki başlangıcı olabilir. Ama bu ilaçları kullanmayı sevmiyorum onun yerine biraz daha doğal yoldan ilerlemek tercihim.
    imzasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi ben doktora tutuldum,adama başka hiçbir rahatsızlığım yok ne bileyim gece uykumu bölen bir ağrım ya da kusma,midem de yanma vs. sadece geğiriyorum dedim sabah akşam. Kan tahlili yaptı ilaçları çaktı yolladı bu ne arkadaş ?. Yıllardır geğirme var ben de ama artık rahatsız olmaya başladım . Bazen ağır şeyler yiyince midem de ufak yanma oluyor çok nadir belki başlangıcı olabilir. Ama bu ilaçları kullanmayı sevmiyorum onun yerine biraz daha doğal yoldan ilerlemek tercihim.
    Ben de bu konuda çok doktor gezdim ilk bir kaç tanesi geğirme hava yutma ile alakalı dedi.Dedim yahu 30 senedir hava yutmuyordum da şimdi mi yutuyorum.
    En son Acıbadem hastanesinde (2010) gittiğimde orda dediler reflünün türlerinden bir tanesidir diye.
    Mümkün olduğunca 2 post önce yazdığım şeylere dikkat edip ilaç kullanacaksınız ama kesin çözüm ameliyat demişlerdi.

Ama sanırım aynı şeyleri yaşıyoruz çünkü bende de gece ağrısı,kusma vs.. yok.Yanma da ben biraz baharat ve yağlı şeyleri fazla tüketiyorum dikkat etsem belki o da
    olmayacak sadece mide gazı dediğiniz gibi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de bu konuda çok doktor gezdim ilk bir kaç tanesi geğirme hava yutma ile alakalı dedi.Dedim yahu 30 senedir hava yutmuyordum da şimdi mi yutuyorum.
    En son Acıbadem hastanesinde (2010) gittiğimde orda dediler reflünün türlerinden bir tanesidir diye.
    Mümkün olduğunca 2 post önce yazdığım şeylere dikkat edip ilaç kullanacaksınız ama kesin çözüm ameliyat demişlerdi.

Ama sanırım aynı şeyleri yaşıyoruz çünkü bende de gece ağrısı,kusma vs.. yok.Yanma da ben biraz baharat ve yağlı şeyleri fazla tüketiyorum dikkat etsem belki o da
    olmayacak sadece mide gazı dediğiniz gibi.
    Abi bu endeskopi nasıl oluyor ? Ben bi giriyim diyorum ama annem önermedi çok sıkıntılı oluyor dedi. Nexium ppi içeriği olan bir ilaç mı ? Duydum adını olmazsa ben de ondan alayım . Ama kudret narını araştır derim ,ben yarın başlıcam taaa ne zaman oldu alalı ama onunda yok yan etkisi karaciğere vurabilir falan diye kullanmadım yeter bee ya dedim yarın sabah başlıyorum.
    imzasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi bu endeskopi nasıl oluyor ? Ben bi giriyim diyorum ama annem önermedi çok sıkıntılı oluyor dedi. Nexium ppi içeriği olan bir ilaç mı ? Duydum adını olmazsa ben de ondan alayım . Ama kudret narını araştır derim ,ben yarın başlıcam taaa ne zaman oldu alalı ama onunda yok yan etkisi karaciğere vurabilir falan diye kullanmadım yeter bee ya dedim yarın sabah başlıyorum.
    Endoskopiler önceden çok sıkıntılı oluyordu uyutmadan midene sokuyorlardı kameralı zımbırtıyı.Tam anlamıyla işkenceymiş(yaptıranların yalancısıyım)
    Ama şimdi uyutarak yapıyorlar.Yani bariz bir şekilde uyumuyorsun,doktorları az çok duyuyorsun ama yapılanları da hissetmiyorsun.15 dakika civarında sürüyor sanırım.
    Sonucu da hemen alıyorsun.Ondan sonra sana mideden alınan bir sıvı örneği mi ne veriyorlar.
    24 saat içinde o sıvının renginde herhangi bir değişiklik olmazsa virüs gibi bir durum olmuyor.Ben de değişim olmamıştı.

PPi dediğin nedir?Açıkcası uzun vadeli yan etkilerine hiç bakmadım çünkü o kadar tesirlli bi ilaçki aldıktan sonra anında etkisini gösteriyor.
    İlk kullandığım zamanlarda 40 mg kullanıyordum sonra 20 ye düşürdüm.Tabi bunu kullanma sıklığın tamamen senin beslenmene bağlı.

Mesela ben eger aldıktan sonra aynı gün full yağlı,baharatlı yersem ertesi gün de alma ihtiyacı hissediyorum.
    Ama aldın ve reflüyü azdırıcı şeyler yapmazsan 4 gün bile idare ediyor seni.

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    bende de şişkinlik oluyor nefes alamıyorum, iki kere panik oldum. Akciğerlere baskı yapıyormuş sanırım.
    Sonra neden olduğunu anlayınca rahatladım, şimdi daha iyiyim.

Endoskopi yapıldı reflü var ama yara yok, nexus gibi proton pompaları çok işe yaramıyor ama motirilum mudur nedir diye bir ilaç alıyorum midenin kasılma sayısını arttırıyor, çok iyi geldi, şişkinlik azaldı
    Built to fall....

ProdriveSTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Arkadaşlar patates suyu gerçekten mide sorunlarına iyi geliyor mu ? Deneyen oldu mu ?
    Murat CANTÜRK

Trafik ve Kasko teklifleri için lütfen pm mail atınız.
    Renpar Sigorta
    info@renpar.net

TechTurkey M_PROJECT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    HORT

Refluyu bir tik uste tasidim 2013'de en son buraya yazmisim .

Uzun zamandir ( 3-4 ay ) yemeklerden sonra ( bu artarak gelisti ) bogazimda bir sey kalmis gibi gicik oluyordu .

Taaki 1 ay oncesine kadar , bir anda bu takilma hissi yutkunamama hissine dondu , inceden bir panik olmadim degil , buna es zamanli gida alerjisi de cikti bende , neyse onu cozduk Allah'tan , Penicilin alerjim olmasindan kaynakli " kuf " alerjim varmis, yedigim ictigim seylerin kufsuz olmasi gerekiyor vsvs

Neyse konuya donersek ben bu yutkunamama panigi ile hemen bir gastrocuya gittim , anlattim reflum var dedim , gida alerjim var dedim , yutkunamiyorum dedim ( yemek yerken bir sey icerken sorun yok , durduk yere bogazimda birsey var hissi olusuyor ) endoskopi istedi , bakti ciddi reflu var . Lansor verdi , diet onerdi gonderdi . Ben bu arada 7-8 kilo verdim bile 2-3 hafta icerisinde . Fakat Lansor fln bi ise yaramiyor , arastirdim bide Kbb ye gittim . Girtlak reflusu (larengofarengeal reflü) dendi , mideden gelen asit , yemek borusu - ses telleri olan kismi tahris etmis . Bir ara sesim degisti , hafif oksuruk olustu fln , bunlar zaten belirtiymis . Lansor gitti Nexium 40 mg sabah aksama dondu is . Isin kotu yani bu hastaligin tedavi suresi cok uzun , 6 ay 1 sene diyen doktor var . Halen yutkunma sikintim var , hapsiriyorum girtlagim inanilmaz aciyor , reflu yastigi fln aldim , yeme icme duzeni tamamen degisti , kilo verdim , spor yapiyorum ama sanki cok yavas etki ediyor gibi .

Daha once larengofarengeal reflu olan var mi aramizda ? Yada bu hastaliga sahip olan ama farkinda olmayan , cunku teshisi de bir okadar zor bu hastaligin .

Ilaclara devam ediyorum , mide yanmam yok ama gaz sikintim var , bu hep vardi gerci . En kotusu su gecmeyen yutkunamama sikintisi ,cok can sikiyor , bezdiriyor .

Konuyu hortlatayim dedim , belki bu rahatsizliga sahip birileri varsa ( insallah yoktur , kimse cekmesin ) bilgi paylasimi yapariz .

Yediginize ictiginize dikkat edin , sigarayi mutlaka cikarin hayatinizdan , ufacik bir rahatsizlik insani nasil etkiliyor , bin sukur cok zor bisey degil , hayati bir durumda degil ama insan sagliginin degerini hasta olunca anliyor.
    Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)