User Tag List

Sayfa 1/6 123 ... SonSon
111 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Reflü hakkında | Yardım ve bilgi.

canimrecepcim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Reflü hakkında | Yardım ve bilgi.

Herkese selam olsun önce ;
    Böyle illet bir hastalığa sahibim.Hatta hastalık olduğu bilmeden gelip geçicidir diyerek 4 sene geçirdim.Neyse asıl sorum şu bu yanma hissi bazen adamı delirtecek seviyeye ulaşıyor.Buna çare olacak ilaç alternatifi bir çözümü olan var mı ?Çünkü ilacın ciddi yan etkileri var uzun vadede o yüzden ilaçtan mümkün olduğunca kaçınıyorum.

Bu illet hastalığı bilen yaşayan tecrübelerini paylaşırsa şahsım adına çok faydalı olur.Şimdiden teşekkürler .
    - Doğruları konuştuğundan dolayı hüküm giymiş user.

ersandeniz
    Misafir
    Ben ilaç olarak sadece Gaviscon şurup kullanıyorum, rahatlatıyor,
    Hani derler ya kendinizin doktoru olacaksınız, belli yiyecekler özellikle tetikler reflüyü ve herkeste farklıdır. Öncelikle onları tespit edeceksiniz. Özellikle, acı,yağlı yiyecekler, kahve, çikolata baş şüphelidir. Birçok sevdiğim yiyecekten uzaklaşmak zorunda kaldım..
    Hiç bir zaman tıka basa yemeyeceksiniz, yatmadan önce yemek yemek de yasak. Aç da gezmeyeceksiniz, acıktığınızda mutlaka atıştıracak mideyi tutacak birşeyler olacak yanınızda; leblebi vs. gibi..
    Yukarıda yazdıklarım %70-80 oranında azalttı bende şikayetleri, olduğu zamanda Gaviscon içiyorum.
    Aslında en önemlisi stresten uzak durmak ama onu bu hayat düzeninde yapmak imkansız olduğu için yazmıyorum, ben özelden kamuya geçerek biraz olsun azalttım stresimi..
    Size ilaç olarak ne verdiler?

punto_multijet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    surekli ilaç olarak dr ada danışman ile nexium kullanabilirsin. bende ileri derecede vardı. mide fıtığına bağlı olarak gelişen. yıllarca çektim öyle böyle değil en son ayaktayken bile bitiyordum resmen. cebimde onlarca adetle renie ile çıkıyordum dışarı. ameliyat oldum 1 sene rahat ettim ancak sonrasında tekrarladı. gerçi tekrarlamasında hatam var. kahve çikolata agır yemekler cola portakal vb yiyeceklerden uzak durman lazım aslında bu liste inanılmaz uzun. şimdiden geçmiş olsun sana.

eğer yapabilirsen yemek ile ilgili olarak yaşam tarzını düzenlersen inanılmaz rahat edersin. yemek saatlerinden ne yiyeceğine kadar. genelde drların önerdiği 6 öğün az az yemek yemek. yatmadan min 3-4 saat öncesinde yemeğini yemiş olman lazım falan filan

noVankel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yatmadan yemek yememeli..aç kalmamak ve sigarayı bırakmak...ben bıraktığımdan beri nescafe denilen pislik haricinde hiçbirşey pek etkilemedi...he çok sıkıntı çıkardığında da gaviscon güzel marka şurubuda tabletide iyi..
    ersandeniz'in dediği gibi stres cidden büyük faktör..kurtulmanın yolunuda bilmiyorum...
    07 13b-msp
    04 4g63
    15 k9k 608

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslında süt anında kesiyor bir süre idare ediyor.Her sabah 1 litre süt içiyorum bu yüzden bu da daha farklı sorunlar yaratıyor.ders ortasında wc koşmak gibi afedersin.

Kolayı da sık içmiyorum ama içtiğim zaman da maşallahım var.Sigaradan endişe duyuyorum en çok bazen sigara içince bile azıttığı oluyor.

İlaç olarak hepsini denedim.Lansor falan hikaye.En kralı Rabelis saniyede kesiyor ama işte yan etkileri ürkütüyor.Bu arada sizin dediğiniz şurubu hiç denemedim.Tavsiye eder misiniz ?

noVankel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    süt protein'ini her vucüt sindiremez bunu unutma...aslında rahatlatır ama mideni de yorar unutma..
    07 13b-msp
    04 4g63
    15 k9k 608

metin_1989 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam bende de var aynı durum oncelıkle gecmıs olsun bende 5 6 senedır cekıyorum ılac olarak ılk sunları onereyım eger fazla yanma yoksa tacıd dıye bır hap var atıyorsun emıyorsun seker gıbı ıctıkten 10 15 dk de keser eser kalmaz ama gercekten coook sıddetlıyse gavıscon dıye surup var onu ıc max 5 dk kesıyor benı hee hayır hıc buralara kadar gelmıyeyım dersen baktın agırıyor yogurt ye sınır yapmıycaksın nescafe yı gunde 1 taneden fazla ıcmıyceksın baharatlı ısotlu cok yuksek acısı olan seylerı yemıyceksın en onemlısıde stres gercekten cok buyuk etken uzulup sınırlendıgımde hıc olmadıgı kadar cok acınısını cekıyorum tekrar gecmıs olsun

Satış Yasaklı EmrGti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ersandeniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben ilaç olarak sadece Gaviscon şurup kullanıyorum, rahatlatıyor,
    Hani derler ya kendinizin doktoru olacaksınız, belli yiyecekler özellikle tetikler reflüyü ve herkeste farklıdır. Öncelikle onları tespit edeceksiniz. Özellikle, acı,yağlı yiyecekler, kahve, çikolata baş şüphelidir. Birçok sevdiğim yiyecekten uzaklaşmak zorunda kaldım..
    Hiç bir zaman tıka basa yemeyeceksiniz, yatmadan önce yemek yemek de yasak. Aç da gezmeyeceksiniz, acıktığınızda mutlaka atıştıracak mideyi tutacak birşeyler olacak yanınızda; leblebi vs. gibi..
    Yukarıda yazdıklarım %70-80 oranında azalttı bende şikayetleri, olduğu zamanda Gaviscon içiyorum.
    Aslında en önemlisi stresten uzak durmak ama onu bu hayat düzeninde yapmak imkansız olduğu için yazmıyorum, ben özelden kamuya geçerek biraz olsun azalttım stresimi..
    Size ilaç olarak ne verdiler?

işte kişiden kişiye değişiyo mesela ben çok yağlı yiyorum çok aşırı acılı yiyorum ama bende çok fazla değil baktım rahatsız olucam hemen Gaviscon içiyorum daha aşağıya inerken rahatlatıyo bence o ilaçtan kullanın
    Emirhan Altınbay

205 GTi

‎5500'den Sonra Başlayan Hayat Geç Kalınmış Bir Hayattır...

Erkekler evde en son sözü söyleyen kişidir ve genellikle söyledikleri son söz " tamam aşkım" dır

ersandeniz
    Misafir
    Alıntı ILongBoardDude Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aslında süt anında kesiyor bir süre idare ediyor.Her sabah 1 litre süt içiyorum bu yüzden bu da daha farklı sorunlar yaratıyor.ders ortasında wc koşmak gibi afedersin.

Kolayı da sık içmiyorum ama içtiğim zaman da maşallahım var.Sigaradan endişe duyuyorum en çok bazen sigara içince bile azıttığı oluyor.

İlaç olarak hepsini denedim.Lansor falan hikaye.En kralı Rabelis saniyede kesiyor ama işte yan etkileri ürkütüyor.Bu arada sizin dediğiniz şurubu hiç denemedim.Tavsiye eder misiniz ?
    sigara coşturur reflüyü,
    gaviscon, film tabakası oluşturup, yemek borusunu korumaya alır, yanma hissi oluşmaz, yemek borun tahriş olmaz, acıbadem bakırköyde gastroentroloji uzmanı bir prof. vardı, o ayrıntılı anlatmıştı bana,
    doktora gitmediyseniz mutlaka bir gastroentroloji uzmanına görünün, endoskopi yapabilirler, mümkünse komple bayıltsınlar, basit ama şakası olmayan bir hastalık, çok uzun süreli reflüler, yemek borusunda kansere yol açabiliyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla çok güzel öneriler aldım.İlgi gösteren herkese teşekkürler.

Buradan çıkardığım bilgilere göre , baharatı azaltmam gerekiyor.Zaten öyle çikolata ve kahve düşkünlüğüm yok.Ama gaviscon şurubu kesinlikle bir kere denemem lazımmış.Ayırca günde fazla öğün şekli yapıp sürekli açlığı bastırmak gerekirmiş.

Kendi tecrübelerime göre söyleceğim ise kesinlikle süt.Abartmadan içildiğinde biraz rahatlatıyor.
    Ayrıca günde saat başı 500ml su içmek uzun vadede iyi geliyor diye duymuştum bir ara.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her sabah aç karına yarım çay bardağı kadar taze sıkılmış patates suyunu bekletmeden içebilirsen 15 gün iç sonrası reflü meflü kalmaz yaptım ve 2 senedir mide,bağırsak sorunum yok şükür...

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Gaviscon iyidir ama tedavi etmez, o an için rahatlatır. Eğer ileri derecede değilse reflü, Yediklerine ve içtiklerine dikkat edersen stabil tutabilirsin mideyi..

Geceleri kıvranarak uyandığım çoktur, özellikle ağzımın ayarını tutturamadığım zamanlarda.. Gaviscon ve hemen arkasından 1 bardak su içerim, toparlar bir kaç saniye içerisinde..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ninja Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Her sabah aç karına yarım çay bardağı kadar taze sıkılmış patates suyunu bekletmeden içebilirsen 15 gün iç sonrası reflü meflü kalmaz yaptım ve 2 senedir mide,bağırsak sorunum yok şükür...
    Patatesi ne ile sıkıcam abi öğrenci evinde.Fikir verebilirsen denerim.

Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gaviscon iyidir ama tedavi etmez, o an için rahatlatır. Eğer ileri derecede değilse reflü, Yediklerine ve içtiklerine dikkat edersen stabil tutabilirsin mideyi..

Geceleri kıvranarak uyandığım çoktur, özellikle ağzımın ayarını tutturamadığım zamanlarda.. Gaviscon ve hemen arkasından 1 bardak su içerim, toparlar bir kaç saniye içerisinde..
    Tedavisi yok gibi bir şey zaten sonrasında tekrar etmesi muhtemel genelde.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Katı meyve sıkacağı ile sıkıyorum ancak rendeleyip bir bez parçasıyla süzebilirsin sanırım !!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ninja Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Katı meyve sıkacağı ile sıkıyorum ancak rendeleyip bir bez parçasıyla süzebilirsin sanırım !!!
    Çok ilgimi çekti en azından denemeye değer.Çünkü bazen miğdeyi kesip bi köşeye fırlatasım geliyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benimde yanma çok oluyordu,kilo alamama ağızda kotu tat oluyordu..
    dahiliye ye gittim,kan gata testı falan mikrop var denildi.helipak verdi,fena ağrı yaptı(ağrı başka ilaçla birlikte olduğu için yapmış sonra anladm) mecbur değişti ilacı doktor ama sonrasında geçti denildiği halde geçmemiş bunu anladık..
    Gastroenteroloji bolumune sevk ettir kendini,dahiliye vs sevk ediyor.endoskopi yapılsın,bişey çıkmazsa kolonoskopi..
    bende endoskopide bişey yok dedi ama ısrarla yanmadan şikayetçi olduğumu soyledım kolonoskopi de yapıldı ve ulser var denildi.şimdi helipak 14 gun.sonrasında mide koruyucu..
    reflude vardı bende şimdi yok,kullandıgım ilaçlar ile geçti sanırım.

highpower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar sigaranın mideyi bu kadar etkilediğini bırakınca anladım resmen yerlerde kıvranıyordum bulantı yanma ağrı geceleri uyku uyuyamıyordum sigarayı bıraktım ertesi gün düzeldim yüzde seksen desem abartmış olmam yediğime dikkat edersem midem yerinde yok gibi şuan ama yemek yemeyi abartırsam yağlı kızartma v.s hafif uyarıyor
    high power tuning [ subaru -honda]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı highpower Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar sigaranın mideyi bu kadar etkilediğini bırakınca anladım resmen yerlerde kıvranıyordum bulantı yanma ağrı geceleri uyku uyuyamıyordum sigarayı bıraktım ertesi gün düzeldim yüzde seksen desem abartmış olmam yediğime dikkat edersem midem yerinde yok gibi şuan ama yemek yemeyi abartırsam yağlı kızartma v.s hafif uyarıyor

Zaten sinirli ve stresli bir insanım abi.Onun da etkisi var tabi ama sigarayı da bırakırsam bu sinir ve stres ile akıl sağlığımı nasıl korurum diye başlık açarım herhalde buraya

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu *** yiyen hastalık bendede var heralde mide yanması oluyo bide asit gelio ağzıma bazen tesadüfi öğrenmiştim arkadaşm anltrken. bnm yanma yapınca soğuk süte çok az nescafe atıorm tat versin diye yavaş yavaş içiyorum genelde alıyor yanmayı

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)