User Tag List

Sayfa 3/7 İlkİlk 12345 ... SonSon
128 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Otomobile ÖTV zammı

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı OrcunInce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben artık bir tepki bekliyorum halkımızdan. Gerçekten bu ülke 'yaşanabilirliğini' kaybetti farkında mısınız? Forum'umuz otomobil üstüne madem oradan konuşalım.
    -Oto almaya karar verdiniz, sıfır mı ikinci el mi düşünüyorsunuz, sıfır alırsanız bir yerinize yaklaşık %150 vergi kaçacak, ikinci el alırsanız hem risk var hemde sıfırı pahalı diye ikinci eli de çok ucuz değil. (ikinci elin pahalı olmasına kimse kızmamalı, çünkü adam arabasını satıp araba alacak sonuçta, yani siz ona o devlete yada bir başkasına domalacak zaten)
    -aldınız otomobili, sıra geldi tesciliydi, ruhsatıydı, sigortasıydı, kaskosuydu vs. kaçtı mı ikinci parti?
    -Aldın getirdin eve, otoparkın yoksa sokağa koyacaksın, noldu koyamıyor musun? Neden? İstparkçı yasal değnekçilik yapıyor çünkü.
    -Hadi diyelim verdin parasını parkettin kapının önüne yada uzağa koydun eve yürüdün.
    -Aldığın güzelim otoyu çıkarmak için dünyanın en pahalı benzinini yada mazotunu içine koyman gerek.
    -Hadi diyelim zenginsin onu da koydun.
    -Yola çıktık, aldığın sıfır arabayı ağız tadıyla kullanamazsın, çünkü ya trafik vardır yada kafan kadar çukur.
    -Ee ne anladım ben bu işten?
    -Ben 4 ay önce aldım Cupra'yı, sitede oturduğumdan dolayı kapalı garajım var, kendisini benden çok garaj duvarları görüyor. Arada görmek istediğimde yıkayıp, cilalayıp geri kapatıyorum. Sırf bunun için 2.000 tl kasko, 500tl sigorta, 1000tl vergi ödüyorum.
    -Bazen düşünüyorum da bu ülkede 'otomobil' en pahalı hobi sanırım.
    Harıka yazmıssın,sıyasete gırmeden dogruları gozumuze sokmussun...

exca- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yuh be! Allah belanızı versin, bin bir belanızı versin! %145 vergi mi olur yahu! soygunculuğu da geçti resmen adam .ikmeye çıktılar iyice!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    30.12.2013 te jetta aldık iyiki almışız son anda yırttık zamdan
    sahibindende 3 tane jetta ayırmıştım eğer sıfır almasak onlardan birini alcaktık 3 ü de ilandan kalkmış bide dolar euro arttı fiyatlar iyice arttı.
    #36. postta gerekeni yazmış zaten abimiz yorum yapmıyorum

C!N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha yeni artmamış mıydı bu ötv oranları !

_yekta_
    Misafir
    her ne kadar rahatsız olsakta , kendi oto piyasamızı üretimimiz olmadan istikrarlı hale getirebileceğimizi sanmıyorum , hoş o olsa bu seferde yakıt konsundaki bağlımlılık illa ki sorun meydana getiricek onun yanına vergi alarak ekonomiyi dengeleme çabaları zaten kallavili geliyor karşımıza , hoş arada devlet eliyle savunma sanayimizdeki ilerlemeleri yada ücretsiz veya destekli sosyal hizmetleri görünce içimden en azından bazı şeyler boşa gitmiyor diyorum ama işte dünyaya bakınca insan illa diyor ki bizde neden acaba bazı şeyler böyle ......

Canselmo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayiptir gunahtir bu ulkede yasamak o kadar zorki hersey pahali .
    Benzin desen 5 lira olmus
    Elektirik desen hersene zam ustune zam
    Vergiler desen hicbir dunya ulkesinde , afrika ulkelerinde bile bu kadar vergi oranlari yok.
    Birde utanmadan ekonomimiz super bilmem ne derler , isciye emekliye %5 zam yaparlar o zami kat kat vergiyle cikarirlar , yazik gunah bu ulkede 800 liraya gecinmeye calisan insanlar var ben kendimi gectim onlari dusunuyorum

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sayın bakanlar, yatak odanızı halka açın, biz gelip uzanalım. maksat işiniz görülsün. böyle dolaylı yollara gerek yok. direk mikin milli iradeyi.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

alikarabalik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araba=kolay vergi
    Herkes kazık yiyebilir,mesele ders almak...

RickPierOneiL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [IMG]http://www.gazeteciler.com//data/news/1/1318832774-screen-shot-2011-10-17-at-9.19.07-**.png[/IMG]

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    YENİ YIL ZAMLARI

Bakanlar Kurulu Kararına göre, otomobil, alkol, tütün, cep telefonu gibi ürünlerde uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranları ile maktu ve asgari maktu vergi tutarlarında değişikliğe gidildi.
    19
    Değişikliğe ilişkin karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kararla aralarında motorlu araçlar, alkollü içkiler ve tütün mamullerinin de olduğu bazı mallarda uygulanan ÖTV oranları ile maktu ve asgari maktu vergi tutarları ve işlenmemiş tütün ithalatından alınan tütün fonu tutarında değişikliğe gidilmesi kararlaştırıldı.

OTOMOBİL ALACAKLARA KÖTÜ HABER

Buna göre, yeni binek otomobil alımında ödenen ÖTV'de artışa gidildi. Motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçmeyenler için uygulanan yüzde 40 vergi oranı yüzde 45'e, motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçen fakat 2000 cm3'ün altında olanlar için uygulanan yüzde 80 vergi oranı yüzde 90'a, motor silindir hacmi 2000 cm3'ü geçenler için uygulanan yüzde 130 vergi oranı ise yüzde 145'e yükseltildi.

ALKOLLÜ İÇKİLERDE DURUM NE?

Alkollü içkilerde de asgari maktu vergi tutarı birada yüzde 15, diğer alkollü içkilerde yüzde 10 oranında artırıldı.

Bakanlar Kurulu, tütün mamullerinde uygulanan ÖTV'de de artışa gitti. Buna göre, paket başına asgari maktu vergi 3,22 liradan 3,75 liraya, TL’ye, paket başına maktu vergi de 9,22 kuruştan 13 kuruşa çıkarıldı.

Cep telefonlarından adet başına uygulanan 100 liralık vergi de 120 liraya yükseltildi.

TÜTÜN FONUNDA İNDİRİM

Öte yandan Bakanlar Kurulu, işlenmemiş tütün ithalatından alınan tütün fonu tutarını, AB komisyonuna verilen Eylem Planı doğrultusunda 1.500 dolar/tondan 1.200 dolar/tona indirilmesine karar verdi.

HANGİ ÜRÜNE NE KADAR ZAM GELECEK

ÖTV'deki değişiklikle birlikte, söz konusu ürünlerin fiyatlarının artması bekleniyor. Uzmanların verdiği bilgiye göre, söz konusu düzenlemenin ardından binek otomobil fiyatlarında ortalama yüzde 3,5-4 civarında artış olabilecek.

Uzmanlar, yeni vergi düzenlemesiyle birlikte alkollü içecek fiyatlarında ortalama yüzde 8-15 civarında, sigara fiyatlarında ise ortalama yüzde 3 ila yüzde 17 arasında artış olabileceğini ifade ediyor.

oguz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkes şikayetçi ama yıne de kımse gıkını cıkarmıyor , bazen dusunuyorum sokaga cıkmak lazım dıye ama sokaga cıksak onda da Bu halk sanırım 12 eylul donemını felan mı anımsıyor ne cıkmak ıstemıyor, herseyın en pahalısını kullanıp en az maas zammını ve alan ve en zor kosullarda yasayan bır ulke , basıt bır ornek , odtulu bırı mezun oluyor 800 lıra ıle ıse baslıyor , Odtulu bır muhendıs , ve bır suru genc bu sekılde , muhendısler işçiye dondu , herseyın sacmaladıgı bır ulke yazık ... Otomobıl ıhtıyactır , 2.yada 3. otomobıl hobı olabılır ama bızde ıhtıyac her zaman en buyuk luks.....
    keyfimiz paşada yok halimiz itten beter

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bu konuyu bile bir hafta sonra hatırlayan olmaz öyle özümsemişizki..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    adamlar yüz milyonları götürüyor oğlum bu 10 kuruş 20 kuruş zamlarlamı uğraşcaklar..

Bunlar hep faiz lobisi yüzünden. Valla bak.

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

CaNeR44 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben artık bir tepki bekliyorum halkımızdan. Gerçekten bu ülke 'yaşanabilirliğini' kaybetti farkında mısınız? Forum'umuz otomobil üstüne madem oradan konuşalım.
    -Oto almaya karar verdiniz, sıfır mı ikinci el mi düşünüyorsunuz, sıfır alırsanız bir yerinize yaklaşık %150 vergi kaçacak, ikinci el alırsanız hem risk var hemde sıfırı pahalı diye ikinci eli de çok ucuz değil. (ikinci elin pahalı olmasına kimse kızmamalı, çünkü adam arabasını satıp araba alacak sonuçta, yani siz ona o devlete yada bir başkasına domalacak zaten)
    -aldınız otomobili, sıra geldi tesciliydi, ruhsatıydı, sigortasıydı, kaskosuydu vs. kaçtı mı ikinci parti?
    -Aldın getirdin eve, otoparkın yoksa sokağa koyacaksın, noldu koyamıyor musun? Neden? İstparkçı yasal değnekçilik yapıyor çünkü.
    -Hadi diyelim verdin parasını parkettin kapının önüne yada uzağa koydun eve yürüdün.
    -Aldığın güzelim otoyu çıkarmak için dünyanın en pahalı benzinini yada mazotunu içine koyman gerek.
    -Yola çıktık, aldığın sıfır arabayı ağız tadıyla kullanamazsın, çünkü ya trafik vardır yada kafan kadar çukur.
    -Ben 4 ay önce aldım Cupra'yı, sitede oturduğumdan dolayı kapalı garajım var, kendisini benden çok garaj duvarları görüyor. Arada görmek istediğimde yıkayıp, cilalayıp geri kapatıyorum. Sırf bunun için 2.000 tl kasko, 500tl sigorta, 1000tl vergi ödüyorum.
    çok güzel yazmışsınız tebrik ederim kısaca hep sıkıntı

maverick2305 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yakında nefes alma vergisi diye bişey çıkacağından korkuyorum, arkadaşlar devamlı şu soruyu soruyorum kendime devlet nedir ? neden vardır ? insanlar için mi devlet vardır ,devlet için insanlar mı ? aslında orantısı olması kaydıyla her ikisi içinde varız fakat sorun şu ki biz şu durumda tamamen devlet için bi hayat sürüyormuşuz izlenimine kapılmamak mümkün değil,100 tl lik benzin alıp 60 tl devlete vergi veriyorsam,sıfır bir araç alıp (artan vergilerden sonra) 1-2 araç devlete alıyorsam,1 alkollü içki alıp 2 tane devlete alıyorsam kafayı bulmuş bir ekonomik sistemin olması geyet normal gibi görünüyor.
    Üretmeyen Türkiye,Yönetilen Türkiye'dir...

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    güncel fiyatlar geliyor yavaştan

1.5 ay once aldıgım ceed 56.900 liste fiyatı olmuş 61.350

proceed 70 lerden 75 e
    proceed gt 72 den 78 e çıkmış vs vs
    1881 - 193

eanday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Haram zıkkım olsun !
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene !

Gry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    söyleneceklerin hepsini söylemişsin
    Jackson Racing Supercharger Setup / Nardo Fn2 TypeR

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yetmez ama evet, evet, evet, devam et...

Ya istiklal ya oğlum mantığı olursa böyle olur tabi...
    🌟-Elektron Motors-🌟

Elektron Quasar - 2.400 Hp, 3.000 Nm

www.elektronmotors.com

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)