Geçen Corsa'yı satarken aracın ilanı. 14.750 idi.
biri yazmış 10,000 veriyim diye,
cevap yazdım;
yanında 100 tane pokemon taso verirsen neden olmasın ?
diye...
mesajı almıştır herhalde![]()
Sahibindene istediğin fiyatı yada yakın bi fiyat yazamıyorsun ki 30 yazdıysan adam 26-27 ye verir bu diyo 26 yazsan 23e alırım her türlü diyo tam psikolojik savaş![]()
Ne Mutlu Türk'üm Diyene....
Bi kere almaya niyeti olan adam gelip bakıyor beğenirse zaten alıyor aracı.
Piyasayı iyi görüp doğru fiyatı belirledikten sonra o fiyatta diretirim usulen 3-4 bin fazla yazarsın aracın değerine göre. Kalkıp 30 bin TL lik araca 40 bin yazılmaz bence.
Fiyatta iyise adamda alıcıysa zaten fazla diretemiyor. Ama kalkıp malını değerinden fazla okutmaya çalışırsan çingenesi de gelir ısrarcısı da gelir gelirde gelir.
Ve bir kaç arkadaş yazmış ilk çıkan müşteriye vereceksin lafı gerçekten çok doğru .Bugüne kadar ilk gelen müşteriye vermediğim her malı daha ucuza haftalarca bekleyip başkasına sattım. Bu yüzden ilk geleni çok kırmadan 3-5 bakmadan vermek lazım.
Geçen gün Discovery ve NC'de bir belgesel vardı. KAdın biri 67 Camaro SS satıyor. Sunucu en son şu kadar olmaz mı dedi? O fiyata olsaydı ilanı neden 10 bin dolar yazayım dedi ve kadının istediği rakama anlaştılar. History Channel'da Kont'un arabaları diye bir program var. Ordaki pazarlıksa çok garip. 50 bin dolar dedikleri arabaya adam 20 bin dolara alıyor.
Ben bakırköy'de oturuyorum adamın arabası Tuzla'da. Hem kendi hem de onun vaktini öldürmemek adına en son ne olur diyorum. Sonuçta rakamım belli. Olmayacak duaya amin demenin alemi yok.
geçen elimde satılık lastik vardı 350 tl yazdım çok arayan oldu son ne olur kargo parası düş şunu düş vs vs Denizliden biri aradı 325 olur dedim 2 gün sonra yine aradı ciddi alıcıyım dedi 290a bıraktım al işin görülsün dedim haber vereyim dedi aradan 2 gün daha geçti başkası aradı fiyat son ne olur diye şudur budur derken 300e bıraktım 2-3 kişiye sanada öyle olur aşağı vermem dedim abim geçen gün aramış 290a bırakmışsın dedi evet dedim o fiyattan vereceksen gelelim dedi iyi gelin dedim geldiler baktılar lastikte kusur aradılar 270den kapı açtılar olmaz dedim ben size son 290 demedimmi dedim ozaman ortada buluşalım dediler daha önceki alışverişlerimden bildiğim için inatlaşmadım verdim gitti ilk bakan kişi almış oldu
Temiz efendi gerçekten kullanıcı adama pazarlık bende yapıyorum. Ama bazı ölücüler var ki, bu kişilerle sizde muhattap olmuşsunuz malın değeri 5 se 5 10 sa 10 gram aşşağı inmiyorum.. Galericilere falan daha fazla fiyat çekiyorum keza alım-satımcılara da öyle![]()
Misal geçen ay aracımı satıyordum, adamın biri ölü bir fiyat verdi 1-2 yaş büyük arabalara yönelttimama yılmadı 2 kere daha arayıp ölü fiyat çekti... Yetmedi başkalarını arattırdı... En son geldi benim istediğim fiyata, bu kez de arabanın fiyatını arttırdım
Allah zora sokmasın, yoksa bu tip insanlar arabadaki taş izini bile problem yapıp 10-20 nerden koyarsam derdine giriyorlar. Arabana güveniyorsan gerçekten temizse burnundan kıl aldırmazsın. Olay budur bence.
Fluence i satarken cok kişi cingen pazarligi yapti arac 36 istiyorum digerlerinden fazlasi da var ee 2010 modeli 33 e veriyorlar pert kayitli al onu ozaman beni arama biri geldi 35 dusunurmusun iyi gel konuşalım o para diye dusunme pazarlik sunnetir geliyor e su bu zaten piyasadan 2 milyar asagi yaziyorum hizli satilsin diye adam diyor e servis bakimi yapilmamis kardes yazdim oraya okumamistim 34 e alalim maden geldik dedim gerek yok bastim gittim ariyor tmm 35 olsun sana satacak arabam yok dedim bi arada galerici dadandi 32 verem 33 verem su bu dedim isim olmaz ya kardesim Allah tan ne istiyorsun arabani alacam iste diyor cevap yazmadim sovecem yoksa sonra ariyor arayinca sana satacagima yakarim dedim siz cagresiz insanlara yapiyorsunuz ah li arac alip satiyorsunuz iş anlayisinizi sikim dedim sizin gibilerin dedim ne kufur ediyorsun diyor la satmiyorum kapa dedim akoyarim arabaninda seninde dedim aramadi birdaha 35 e sattim gitti duzgun birisine binicye istanbul a
son arbamı 24.050 tl ye aldım gerisini siz düşünün...
adamın yüzüne amma çingenmişsin dedim armut gibi sırıtıyordu...
Hepimiz hem alıp satıyoruz. Benim gözümde alıcılar ne kadar sacma sapan teklif yapıosa bi o kadarda sacma sapan sekilde yalancı dolandırıcı satıcı var yani al birini vur ötekine![]()
pazarlıktır edilir neyse de yanına gidince söylediğinden farklı birşey çıkınca insan çok kızıyor..üstüne birde şu var diyip o da çıkmayınca kazıklandığını hissediyor..
Crm performance
43 bin liralık arabamıza telefonda arıyıp 40 teklif ediyor kabul etmiyoruz adam neyse geliyim arac basında anlasırız diyo arac basında 38 teklif ediyo.. şaka gibi![]()
#NeMutluTÜRKÜMDiyene!
bende ilk çıkana satma taraftarıyım artık valla vti aldım aldığım gibi 29 verdiler vermedim komple oem di sonra 9 lira harcadım o fiyatı veren çıkmadı,birazda nasip kısmet sonrasında satıldı pazarlık konusunada gelirsek adam 200 lira istediğim ürüne 150 olurmu diyo gönlün olucaksa 300 diyim 200 yapıyım diyorum![]()
35 KU 606- Outlander MT Turbo
34 ENP 29 - TypeR
34 VTE 64 - S2000
34 VG 3670 - Type-R
10 E 6622 - Civic vti
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)