yattım yattım :D
Printable View
Birazdan acil servisi arayıp tımarhaneye gidecem heee... :D
yüklemezse bişey olacağını sanmıyorum lagunada torku az bir araç değil ancak insan bu ustaların bu mantıklarını görünce üzülüyor. sanayi ustası adamın bu parçaları üreten fabrikanın hem sahibi hem eğitimini almış adama sallıyor hiç bir boktan anlamıyor dediğinide gördüm gerçi.
çok büyük yanlışın içindesin hocam ceremesini çekersin yapma etme.
ben sana ne yalan söylüyorum nede kötü niyetim var. burda sana bunu anlatıyosam daha halen iyi niyetimden bak.
onlar yanık değil sadece iz. al kullan tepe tepe kullan sıkıntısınıda çekmeyeceksin görmeyeceksin. şayet 170 lik volanını takarsan allah yardımcın olsun..
dahada bişey demiyorum.
2100 liralık volanla 1000 liralık volan arasında hiçmi fark olmaz ya? bi düşün...:icon_wack
neyse bu sefer cidden gittim.
O Lagunanın torku 270. RS ise 300.
Yani?? İngilizce var da amca biraz aşmış..
varsayalım 120k gitmez 60k gider :) 60k rs e binen kaç kişi var ki? arkadaş bu yolu tercih etmiş ustası bu yolu seçtirmiş hayırlı olsun demek düşer bizede. maaşallah arabasıda çok güzel.
ben inança diyorum bu konuyu açmasına değmez kargo masrafını düşüp al diyorum tavsiye olarak. o volan o paraya 10 tane talip bulur. hata yapıyor bu konuyu sıkıntı etmekle. ticaret bu satıcıysan alttan alıcaksın haklı bile olsan.
yani bak soldaki eski volanı sağdaki yeni volanı
eski volan kim bilir kaç km'de. demekki ilk kullanmaya başladığından itibaran o izleri yapıyor. zamanla volan aşındıkca izler dairesel bir şekil alıcakki benim baskı balata volana daha alışamadığı kadar yeniydi.
yani ustan usta olsa 170 lik laguna volanı koymazdı yani ustan usta değil sana bunu başından beri söylüyorum.
yani baktın 400 lira fazlasına sıfır volan var aklımda soru işareti kalmasın ben bunu alayım dedin ustanda elindeki ürünü satmak için seni gaza getirdi vazgeçtin. olay bu değilmi?
Yahu.. Çocuğumun üzerine yemin ederim alakası yok... Amala 5-6 kez telefonla konuştum. En son suratıma kapattı... Ben sana gözü kapalı ürünün parasını yolluyorum; sen bana hala güven miyorsun.
Bu volan yanık, ben takmam diye... Birbirimize inanmıyoruz ki.. Esas sorun bu.
peki ankaranın kralı şahin ustanın arkadaşın aracını kullanarak götürdüğü bu adam ustamı şimdi? bu mantık doğru bi mantıkmı?
ben geri almam demiyorum ama arkadaşın ustasının yaptığı yanlışın ceremesini ben neden çekiyorum?bi yanlıştan ortada olmayan bi sebepden ben neden kendimi sıkıntıya sokuyorum?
böyle anlamsızca atılan bir iftiradan dolayı ben neden suçlu olayım ?
belli usta dediği adam elindeki malı takmak için benim volanımı pislemiş. olay bu.
yanık olmadığı belliki, arkadaşda eğer yanık değilse yedek yaparım demiş kabul etmiş.
yanıksa alıcam kardeşim tamam...
Yarın 1 Allahın kulu bu volanı kullan desin; ben buraya çıkacam herkesin önünde özür dileyecem. Bu açıdan sorun yok. Hatta, takacam da...!!! Ben de meraklı değildim durduk yere sıfır volan bulmaya. Şartlar öyle gelişti. Ama sen buna inanmıyorsun ki... Hoş; bu saattir inandıramadık, bu saatten sonra da beklemiyorum. Ben sana bu volan hadisesi olduğundan beri inşallah sen haklı çıkarsın demiyor muyum??? Bugün tanımadığım o kadar çok insana ağız göz eğdik ki hiç yakıştıramadım kendime... Sen de bi empati yapmıyorsun ki arkadaş...
Eğer böyle bir durum oluşursa, bunu ustaya nasıl anlatırım? Ne derim? O da aklıma gelmiyor değil. Aynen söktürcez o zaman... Herhangi bi yük binmedi çünki.
Vay arkadaş... Biz neyin peşindeyiz, sen neyin... :D
konuyu baştan sona okudum çokta hakim değilim konuya ama inanç abi ile ticaretim olmuştu kendisi samimi biri hatta bana yardımcı olmuştu allah razı olsun.
arkadaşıma sordum b.evlerde kendisi renault servisi. mrs volan 1000 liralara varmı dedim varsa hepsini alalım al sat yaparız dedi :).
Rs e laguna volanı takma fikri çok ilginç hele hele bir ustanın böyle birşeye onay verip takması çok ilginç belki vardır bir bildiği diyicem ama olucak olan belli kısa süre içinde o volan yakıcak.
Resimdeki volan temiz duruyor ama hatali bir montajda olucak etkiyi bilemiyorum tabiki.
Genel olarak kısaca :) inanç abi kotu niyetle birşey yapmaz. her gün olur olmadık saatlerde aramama rağmen hep yardımcı oldu.
Bizi de her volanı sorduğumuzda neredeyse azarladı... Sanki volanını kaçırcaz...
http://i1231.photobucket.com/albums/...031530_HDR.jpg
http://i1231.photobucket.com/albums/...031544_HDR.jpg
yukarıdakı resımler bnm aracımın 80 bın km de ıken değiştirdiğim fabrıkanın takmıs oldugu orjınal baskı balata.sokmemın sebebı vıteslerın zor gecmesı sebebı dagılan bılyamızmıs.
resımlerını bıraz once cektım uzerınde uretımden kalan cızgılerı duruyor yer yer yanıkları mevcut .debrıyajı soktugumuzde usta banada volan hafıf yanmıs demıstı baktım gercektende bı ınce yer yer silmiş yüzeyi.
ama problem olucak bısey degıl denmişti ki bnm debrıyaj baskı balatamdan herhangı bır sıkayetımde yoktu. dıyecegım okı.
fabrıkanın taktıgı volanda bıle ınce ınce yanıklar olusabılıyorsa bunun torkla dengelı montajla alakası yok volanbaskı vs yanabilir çok aşırı olmadıktan sonra bunun kımseye zararı yoktur. bnce gereksız yere sıfır volan alınmıs .2ncı el alınan bı ınce taslanıp cıcek gıbıde kullanılabılırmıs.
eger ımkanınız var ıse 2000-3000 km sonra volanınıza sokup bakın benzer durum sızınkındede olucaktır.
Sizin aracınız nedir?
1.6civic....
valla kimse kusura bakmasın konuya yazma geregi duydum
öncelikle 1000 liraya volandan bahsediliyor akla bazı sorular geliyor
bu volan orjinal megane rs mi yoksa laguna veya yurtdısında megane 165 lik turbolarda cıkan volanmı, bir sekilde ithal yolla yurda giren
bu volanlar fiyat ve calısma olarak biraz farklıdır bunu belirtmek isterim
2cisi bir cok yetkili serviste ve bazı reno parcacılarında kapıdan girrdigim zaman %20 indirim alırım ve bu indirimi istemem bile direk fatruraya yansır ki %21 verin desemde kesinlikle reddedilir bazı istisnayi parcalar haric
asagıda guncel fiyatıgını verdigim volan nasıl oluyorda eger bu referansa sahipse 1000liraya alınabiliyor
farzedelimki bir sekilde alınabiliyor acıkcası bende olsam 1000liraya sıfırı varken tabi orjinal megane rs olması kaidesiyle bende 600-700 e cıkma volan almam
ama bunun bahanesi volan yanık olamaz ve olmamalı
benzer seyleri nadirde olsa bende yasadım
alıcı adam alternatif olmadıgında kölen olur ama farklı bir alternatif cıktımı baslar ık mık yapmaya
simdi bir resim verilmiş biri 1000km de volan digeri 60binde
bırak 1000 km dekini 60bindeki bile yanık degil siz neyden bahsediyorsunuz
o volanın yuzeyinde elinizi gezdirdiginizde engebe yoksa o volan inceden bir el zımparası ile veya telle silinip bal gibide kullanılır mekanizması bozuk degilse veya ses yapmıyorsa
burda inancı yalancı durumuna sokmaya calısmayın adam bana daha bu mevzu yokken sıfır baskı balata volan aldıgında solemişti
bahsettigimiz volan asr li megane rs oynar volan
sen tak sıfır volanı arabaya 2 defa asr devreye girsin bilmem kac bin devirde donerken o volan yalattıra yalattıra baskıya degsin bıraksın ondan sonrada sök o volanı bakalım o sıfır goruntusunu bulabilcenmi o volanın
kısacası o volana cöp diyen kusurlu diyen adam onu bir gecicek
kusura bakılmasında bir alısveris 2 kişi arasında olur, araya baskaları salcalanırsa yok o ole dedi yok bu bole dedi yok usta onu alma o mındar dedi ben sana baska volan buldum falan olaylarına benim karnım tok
bu kumpasları ben cok gordum o yuzden karnım tok
son olarak bu kalipson denilen arkadas işin basından beri farklı farklı arayıslardaydı ben dahil 2-3 kişiyle surekli irtibatta kalarak kimden hangi volanı alayımın derdindeydi
bu piyasa ufaktır oturdugum yerden hersey gelir kulagıma merak edilmesin
finalde bu iki kişinin napacagı olayı nasıl sonuclandıracagı aralarındadır
ama burda 1000 liraya nerden nasıl geldigi neye gore alındıgı belli olmayan bir volan bulundu diyede dümenden iş bozulmaz
bu arada inanca hafif volanıda satan benim burdan kendisinede ne zaman isterse ozaman odemesini yapabilecegini soyluyorum,, ne zaman dilerse
cunku onun su anki durumunu cok iyi anlıyorum ve bu tarz işleride hic sevmiyorum sevemedimde
bu arada inanc oyaladı gondermedi volanı gibi birseyler ima edilmiş
adam motor yaptırıyor motoru sokturmeden nasıl gonderebilirdi volanı hala onu hesabını yapmaktayım kendi kendime:D
hadi hayırlı geceler
aytu
http://img545.imageshack.us/img545/3758/7bfe.jpg
bu arada bir onceki sayfayı pas gecip yazmısım
volan zaten lagunaymıs mutemelen buraya gelen ithal motorların uzerinden sokulme büyük ihtimal
ithalatcılardan 400-500 liraya temin edilenlerden
400-500 kar edilmiş işten hayırlı işler dilerim:D
ustada haklı ayakustu 400-500 gelicek sahsen kutusunda sıfır volanda gotursen kulp bulur
Bu tip işlerde laf soz olmasi en cekindigim mevzudur. Ondan satın alan iade istedimi makul sure içinde hemen para iadesi ve ürünü geri almak itibar açısından en temizi. Adanaya tial wg satmistim hiç kullanmadigim ikinci el almıştım sattığım kişi ertesi gün dediki bu mal sorunlu geri al hemen aldım para iadesi cart curt. Bozuk dedikleri wg ile bu yaz 2.1 bar bastım herhangi bir şey yok belki bahane etti iade etti ama burda kırk laf edeceğine parasini gönderdim gitti yoluna.
bakın 2. sayfadan sonra okumayı bıraktım
anlamsız yere uzamış konu
-volan 1km de bile yanabilir, kullanım ile alakalı
-ilk resimdeki volanda çok az yanık izi var
-bu dünyanın sonu değil
-5dk zımpara yap hoop düzeldi
-önemli olan derin çizikler, çizik yoksa sorunda yok
kısacası basit bir zımpara sonrası takılacak volanı mundar ettiniz.
O volanda benim gordugum kadari ile bir sey yok.
Ikincisi yetkili servisteki is bilmez tiplere mi soracaksiniz? Hic ugrasmayin, adam gibi bir garaja sorun Ankara'da, daha cok aydinlanirsiniz. Ha size benim en guzel tavsiyem sasmaz Yilmaz Tork konvertore gidin ve Turker yada Ilker usta'ya gosterin bu volani. Ilker abi kadar bu ulkede baski balata - tork konvertoru vs tarzi islerden anlayan yoktur. Tarafsizdir ve hayatta yalan soylemez
Benim selamimla Ilker abiye gidin.
Adres :
Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi 1 Cadde 24. Sokak No:10 Güvercinlik / ANKARA
2787778
Evrenleri iyi tanırım Ankara daki en büyük parçacılardandır. Hattaki bir Clio Rs imi zamanında onlar almıştı. Müsait bir zamanda sıfır volan için konuşur bilgi alırım.
Şahsi fikrim ise ikinci el olarak alınan bir volan için gayet temiz takılabilir. Zaten arkadaşta hafif volan bulup almasaydı bunu kullanmaya devam edecekti anladığım kadari ile. Eğer böyleyse zaten kendi arabasında bile kullanmayı düşündüğü ürünün temizliğinden emindir diye düşünüyorum.
Alıcı kısmını gelince ; ne konuşuldu ürün alınmadan öncesi bilmediğimden bir şey demek zor , eğer konuşulandan farklı bir ürün geldi ise tabi ki alıcı içinde iade isteme gibi bir durum olabilir bunu da satıcının anlayışla karşılaması gerekir.
Kısacası ; üzmeyin kırmayın birbirinizi , yeri zamanı gelir tekrar ticaret yaparsınız , aynı masada oturur muhabbet edersiniz. Anlaşın aranızda iki tarafta mağdur olmasın sorun çözülsün.
Ustanin dedigi, sifir volanin referansi bile benim aracimdan cikaninkiyle ayni. Buna ne diyeceksiniz??
Aytug bey... Beni ne kadar taniyorsunuz ki kumpas felan diyorsunuz. Kumpas kurmaya kalksak en dik alasini yapariz. Yakistiramadim....
Bana siz bi yer soyleyin de ben oraya gideyim ve orada gostereyim su "sifi" volaninizi.. ***** heran kumpas falan kurariz...
İnanç bu volanı kim takmıştı?
Aykut, bir parçanın aracına birebir takılabilir olması o parçanın RS parçası olduğunu garanti etmez.
Bunun örneklerini bütün RS kullanıcıları bilir.
Gökhan ve Aytuga sör istersen acemi bir göze nasıl bütün 170 lik parçalarının 225 gibi göründüğünü.
Aytug kadar uzun yazacak sabrım yoktu fakat yazdıklarına katılıyorum.
İkiniz arasındaki ticarete karışmam bize düşmez, volanı da canlı görme şansım yok maalesef.
bunu yetkili servisemi soracaksınız?
hala anlamadınızmı servislerin çalışmasını?
parça ya sıfırdır, yada kaka dır onlar için
Motomot parca sekliyle almamak lazim tabii ki.Ama referans no.su da ayni.
Diger konuya yazmak da istemiyorum aslinda. Keza yazdikca adam yerine koydugumuz tipler oldugunu aci bi sekilde gorduk. Cebine gore hareket edip, bi urun alirken bircok yere fiyat sormanin etik bir hareket olmadigini savunabilecek kadar seviyesiz insanlarla karsiladmisiz. Neyse, yapacak bisey yok. Kaderde bunlarla da tanismak varmis. Adamlar bizi resmen ahlaksiz moduna soktular.
Benbu volanin bana soylendigi gibi gelip gelmedigime bakarim arkadas.. Yok yuzbin gidermis.. yok kabahat bendeymis.. arkadas bu urun su an ayipli mi ayipli. Bu ne terbiyesizliktir bu ne seviyesizliktir ya. Hala bu adami savunuyorsunuz...
Ama daha durun... Daha volani gezdirmedim. Ak g.t kara g.t cikacak yakinda... Aslinda cikti da dun aksam karanliga kaldi....
İnanç volanında izler var ben ne dedim tornada ince pas geçin yanıksa izler durur değiilse geçer.
Volan işine gelince 1000 liraya Megane RS volanı bulamazsın. Sürekli Fransaya gidip geliyorum her sene 2 kere. Fransa fiyatı 493€. Bu fiyat yüzünden bende gittim ktecten aldım almışken düzgünü olsun diye 850 poundluk kiti aldım. Arabanın orjinal baskı balata ve volanı stock olduğu sürece sıkıntı yaratmıyor. Yüklemeye başlayınca ilk zaten volanın kendi merkezi dağılıyor sonra yayı kırılıyor ondan sonra başlıyor ötmeye.
Bide volan 1000 km de yanar mı demişsin ya. Ben sana 100 km de volan paramparça teslim ederim istersen. Kullanmana bağlı. Arabayı en dik yokuşa vur Üzerinde sürekli geri viteste yüksek devirde in çık in çık 50 km sonra debriyaj biter. 10 km bitik tutmayan ayırmayan debriyajla yol yap gaza basıp çekerek volan aynen paramparça olur.
Şahin usta için ankaranın kralı demişsin ama gerçekten öyledir. Imprezada sorunumuzu o giderdi. İlk yolladı sorun yaşadık tamam dedi yeniden yolladı tutturamadık. Tamam abi ücret istemiyorum benim hatam var dünya işçilik verdiniz komple yeni hks stage 3 baskı balata yolluyorum bu twin plate ı da tamir edip yolluyorum dedi çok komik bir para aldı.
Yav.. Adam sifir gibi, ciziksiz volan gonderiyorum dedi; ustu yanik icinde. Bu urun bana atilmis kaziktir; kimse kusura bakmasin. Burada iki gundur ahkam kesen tiplerin de cogunun nasil ve hangi sekilde mal aldigini, hafiye gibi arastirdiklarini cok iyi biliyorum. Ayni durumda onlar olsalar su iki gunde bu site konu kirliliginden kitlenmisti....
Isin garibi, bu durumu surf kankigilliklerine baglayip savunan adamlar var.
Adam hala malini savunuyor.. Ben boyle yuzsuzluk gormedim.
Şahin usta Ankara'nın kralı, alıcı yalancı kumpasçı, renault parçacısı sahtekar, usta ise şerefsizin önde gideni... bunları beyan etmek için de konu açmış arkadaşımız, 600 lira için itham edilen kişilere ticari işletmelere yapılan suçlamalara bakın...
volant çok güzel arkadaşım, çizik bile yok dediğin gibi, sen de 120bin ben diyeyim 220bin km sorunsuz gider, garantisi de kendimim...
volant da 'rodaj' olur evet, volantın önce içi sonra dışı aşınır, aşındıkça da rodaj olur, arada yanar , balata da gram çizik olmaz, çünkü arabanın aşınan parçası volanttır...
Kalipson boşver arkadaşım, yolla adamın volantını kapansın konu, satarsa parçasını alırsın paranı, nasılsa ayna gibi parça ben 2 günde sitedeki RS çi arkadaşların alacağını tahmin ediyorum...
Ya abi ben boyle seviyesiz adamlar gormedim... Ama kabahat bunlari bulanda. Onlarda degil...
Arkadas, buyuyun artik. Beni kotulemekle beni kotu olmam, ovunce de adam olmam. Ben sana kazik attim diyemiyorsun ama bakarak alsaydin zorla mi sattim diyorsun. Yani o seviyene inmeye calisiyorum; dun aksamdan beri beceremedim.
Referans no su ayniysa o zaman isler degisir. Fakat fiyat cidden ultra iyi.
boşver inme, ben olayın başlığını okuyunca teknik bir şeyler konuşulabilir zannedip yazdım, yoksa ne işim olurdu... olay 'Ankara'nın alayı böyle' ye doğru gidiyor, artık kişi ismi ticari işletmelerin ismi vs geçmesin herkes zan altında kalıyor, lütfen...
dediğim gibi, volant çok iyi, sen geri gönder, nasılsa daha kargodayken satılır o malzeme alırsın sen de paranı takma kafana...
Ya yemin ediyorum, soyle 50-100 liralik bi iscilik olsa sokecem su volani. Gosterecem altinini ustunu no.sunu.... Ama ne gerek var. Numarayi printerdan da cikti alir koyariz biz zaten....