senin bu konuyu açma amacın nedir önce oradan başla, fotoğraf koydun siteden yorum istedin, yanlış mıyım? yorumlar istediğin gibi çıkmayınca olayı arkadaşın şahsiyetine, ustanın şerefine, Şahin ustanın krallığına bizim de bilgisizliğimize vurmadın mı? Allahtan markadaş arkadaşların seni destekleyen yorumlar yaptı da olay dengelendi...
tarafsız yorum mu istiyorsun? usta malı beğenmemiş takmamış, alan arkadaşımız da volantı geri göndermek istiyor, gönderir sana sen satıp mı yollarsın hiç mi yollamazsın artık o sana kalmış, ama öyle bir yazıyorsun ki konuyu açan Kalipson, sana da sahtekar dedi, o fotoğrafları da 'alın sahtekar adam bana yanmış volant gönderdi' diye o koydu siteye...
dünyanın her yerinde 2 ile 2 yi çarpınca 4 eder, uzaktan 3 e benzetmeniz ya da çarpımı yapan kişiyi tanıyıp tanımamanız sonucu değiştirmez...
yorumdan daha çok gerçek bilgi istedim.
ben ustaya şerefsizmi dedim?
ben senin bilginin dibine vurmadım,mavi mor yanık demişsin ben orda mavi mor yanık göremiyorum dedim. onlar siyah izler dedim.
sahtekar olsam burda ne işim var benim? Malı çakar giderim arkadamada bakmam. bi çok forumda aynı isimle üyeliğim var bir kişiden benim hakkımda kötü birşey gösteremezsin. ben bu şekilde iyi niyetli davranıp karşılığında bu etiketi yemem çünkü HAK ETMİYORUM. sen beni tanı tanıma önemli değil ben kendimi tanıyorum.
25-01-2014, 12:37
gurcell
Gereksiz inat var arkadasta.
Ilker abi soyler zaten. Sonrasinda satan mi hakli, alan mi hakli goruruz...
25-01-2014, 12:51
Cliosportve
Aykut sen bana kumpas yapamassın cokda fazla konusmam
sana kumpas yapıyosun demedim ben ortada bole bir kar marjı varken herkes menfatine bakar demek istedim
kimse kimsenin babasının oglu degil herkes alcagı paraya bakar heleki ustalar...
bikere sunuda bırakın yok volanı ona gostercem yok buna, neyin yarısındayız
herkesin niyeti belli herkes sondakkada olsa ekonomisine gore karar vermiş, dahada bu saatten sonra o volan altında olsa bu degişmez, karar coktan verilmiş
yanlız herkes su soruyu bir sorsun
bu arkadas eger son dakka kafasına yatan baska bir alternatif bulmasaydı bu yanık denilen volanı bal gibi takacakmıydı takmıcakmıydı? 600 liraya alınan serviste 2150 lira olan volandan bahsediyorum
herkesin eknomik durumu kendine saygı duyarım
ama adama sorarlar madem cizigi bile onemsiceksin cıkma volan neden kovalıyosun, beni arayıp hafif volanı bana ayır deyip birden selamı neden kesiyosun
izmiri arayıp abi seninki daha uygunsa senden alayım neden diyorsun, işin finalinde zaten gunler evvelden anlastıgın inanctan volan alıp son dakka baska bir alternatif bulup yanık volan deyip neden cayıyorsun
ha cayabilirsin cokta umrumda degil
ama bir insan once ne yapmak istedigine karar vericek, karsısındakileri bosa oyalamıcak
ve sunuda son olarak yazıyorum asr li aracta heleki oynar volanda 1 kac kez devreye girdimi
illaki bir iz söz konusu olucak, asr nin mantıgı ne yoksa , saniyeler içinde defalarca yarım debriyaj yaptırıyor arabaya ve bu arabanın balatasında darbeyi az cok sönümlücek yaylar yok, ne bekleniyor yani
bugune kadar bir cok kişiyle ticaretim oldu
ve hafif volanı ınanca vermeme ragmen satıstan kaldırmadım bir sure daha tuttum cünkü
yaklasım ve konusmalardan bu işde bir cayma olacagını az cok tahmin ettim, olabilir dedim
ve sonucta olede oldu
nedenide inanc beni aradı ve hafif volana talip oldu
abi senden volan alacak arkadas benim volana talip oldu ben zaten 1000 km once yaklasık 2500-3000 liralık bir masrafla baskı balata volanımı yeniledim, ihityacım yok ama hazır bu işlemler yapılıyorken hafif volanıda alırsam guzel olur dedi, araca cok masraf yaptıgından dolayıda ancak kendi volanını satabilirse alabilecegini belirtti
ve bende inanca dedimki kendi volanını neden okadar ucuza veriyosun
maksat iş gorulsun abi dedi
simdi kim hatalı acaba 1000-1500 kmdeki volanı nerdeyse 4te 1i fiyatına veren adamdamı bizdemi alıcıdamı kimde
bir malın yorumu fiyatına gore yapılır
bana gore o volan 1250 liradan asagı satılmaz hadi sıkı bir pazarlıkla 1000 lira diyelim
ben sahsen 999 liraya vermem
1.5 2 ay servisten volan bekleyen adamlar oldu gecmişte
bu malzeme herzaman herdaim servisin elinde bulunamayabiliyor
bu arada glibli06 isminizi bilmiyorum abi diye hitap edeyim
bende maden muhendisiyim abi bu benim volan uzmanı oldugum anlamına gelmez
uzmanı degilim ama su an elimizde bulunan hafif volanın biraz daha hafifini yapma cabası icerisindeyiz
kafamızdaki bir kac pürüzüde giderirsek bir urun cıkarabilirz
ama ben genede volan ve metal uzmanı degilim
o volanın cok ta guzel bir sekilde kullanılacagını zannedersem ikimizde kabul ederiz
bana kalırsada 2 baskı balata donemini cıkarır
25-01-2014, 13:22
ArMy
Biz şimdi CUB can abiyle birlikte dukkandayiz kalipsonu bekliyoruz tecrübeye cikmislar. Detaylari yazarim burdan..
25-01-2014, 13:27
yilmazcatalbas
Alıntı:
ArMy Nickli Üyeden Alıntı
Biz şimdi CUB can abiyle birlikte dukkandayiz kalipsonu bekliyoruz tecrübeye cikmislar. Detaylari yazarim burdan..
Bilgilendirme için teşekkürler. 15 kişi beklemedeyiz :)
25-01-2014, 14:08
kalipson
Simdi Sahin abinin dukkanindan ciktik ve volani gosterdik. Sahin usta bi yere kadar gitmisti. Tarik ustayla gorustuk... Birazdan Sahin ustayi da gormek icin ugruycaz. Cayini icicez kismetse...
Asil bombaya geliyorum... Volan hem yanik hem bozuk.
Yalniz rica ediyorum benden tel. No istemeyin. Sitede var. Arayin sorun.... Sonucta ben yalanciyim ya. Ne olur ne olmaz. Su inanmayan ama iki gundur klavyeden ayrilmayan arkadaslar bi zahmet arayip sorsunlar.
He yetkili servise de ugruycam.. Laf bizde agizdan cikiyor.
25-01-2014, 14:10
kalipson
Yarim saate kalmaz Mustafa Ustanin dukkanindayim. Bu arada bazi arkadaslar Evrenler otoya ugramis ve volani sormus. Kendi volanimin parasini yatirmaya gittigimde ogrendim. Fiyat olarak ne cevap almislarsa buraya yazarlar zaten...
25-01-2014, 14:42
ghibli06
Alıntı:
Cliosportve Nickli Üyeden Alıntı
bu arada glibli06 isminizi bilmiyorum abi diye hitap edeyim
bende maden muhendisiyim abi bu benim volan uzmanı oldugum anlamına gelmez
uzmanı degilim ama su an elimizde bulunan hafif volanın biraz daha hafifini yapma cabası icerisindeyiz
kafamızdaki bir kac pürüzüde giderirsek bir urun cıkarabilirz
ama ben genede volan ve metal uzmanı degilim
o volanın cok ta guzel bir sekilde kullanılacagını zannedersem ikimizde kabul ederiz
bana kalırsada 2 baskı balata donemini cıkarır
ben hayatımda hiç madencilik yapmadım, ama hali hazırda hem metal parçalar hem de inşaatla uğraşıyorum... onun alaşımı şudur, volant şöyle olmalı gibi cümleler de kullanmadım yani ben bir volant uzmanı değilim, ama ısı gören metali ayırt edebilirim dedim, hatta canlı görmediğim için durumunu bilemem parçanın dedim... kısıtlı bilgilerimle de , balatanın volanta tam dengeli basmadığını bunun neticesinde erken basma geç bırakma gibi bir karakterle iç çapa yakın mor-mavi-k.rengi gördüm dedim... bana bunun zıttı bile olsa, en ufak teknik bir şey yazan olursa güzel güzel tartışırız çok da yararı olur herkese belki ben yanılırım, belki ikna ederim... ama benim yazdıklarım buyken, aldığım cevapların seviyesi ve de ismen bazı kişi, servis ve ticari kişiliklerin geçmesini hiç doğru bulmuyorum...
25-01-2014, 14:50
FeaTuRiNG
1000 TL'ye sıfır megane rs volant varsa, sağ sol laguna aynası alıp onlarıda takın bence... takım olsun volantla
25-01-2014, 14:52
freelife
Alıntı:
FeaTuRiNG Nickli Üyeden Alıntı
1000 TL'ye sıfır megane rs volant varsa, sağ sol laguna aynası alıp onlarıda takın bence... takım olsun volantla
yeni avatarın hayırlı olsun :)...
25-01-2014, 14:54
FeaTuRiNG
Alıntı:
freelife Nickli Üyeden Alıntı
yeni avatarın hayırlı olsun :)...
Saolasın : ) Huzur Spec Yeminlen :P
25-01-2014, 15:49
ferhat-a
Alıntı:
RedSun Nickli Üyeden Alıntı
yani bu dediğiniz bu volanın yanık olduğu anlamınamı geliyor?
dediğine göre şahin ustanın önerdiği bu USTA! arkadaşın kendi volanının daha iyi durumda olduğu, benim yolladığım volanın daha kötü durumdaymış...
Göz var nizam var ya :D
sizin örnek resimde gösterdiğiniz resimle benim volanım birmi allah aşkına?
ben bu volanı söktüğümde en ufak bir sorunu kaçırması yoktu olmazda. çünkü volan daha maxxxx. 1500km'de!
ben dedimki kendisine bu volandan çıkacak en ufak soruna ben kefilim, tüm masraflarını karşılıcam dedim.
Ama OTORENO daki Mustafa usta arkadaşa sıfır volan takmış......
Hocam yanlış anlaşılmasın yazdıklarım ama.
Mustafa ustayı 20 yıldır tanırım babam sanayide esnaf ve ben Türk Hava Kurumu personeliyim. Çalıştığım yerdeki arkadaşlarımın reno veya başka marka fark etmez Oto reno Mustafa abiye yollarım ve kefil olurum. O adam kesinlikle parçadan para kazanma yoluna gitmez araç sahibine veya getiren kişiye parçanı al gel der. Oto reno Mustafa Caş renodan ayrılma 20 yıldan fazla zamandır reno üzerinde elleri nasır kaplamış bir insan Şahin abiye gelince kolay kolay kimseye referans olmaz. Referans olduysada kesin olarak yapılan işten başının öne eğilmeyeceğini bilir. (Yazdıklarım polemik yaratmak için değil hiç bir ustanın ekmeği ile oynanmasına karşı olduğum içindir.Senin sattığın malzeme için bir şey demem yanlış olur canlı canlı görmedim çünki)
25-01-2014, 17:02
Cliosportve
Alıntı:
ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı
ben hayatımda hiç madencilik yapmadım, ama hali hazırda hem metal parçalar hem de inşaatla uğraşıyorum... onun alaşımı şudur, volant şöyle olmalı gibi cümleler de kullanmadım yani ben bir volant uzmanı değilim, ama ısı gören metali ayırt edebilirim dedim, hatta canlı görmediğim için durumunu bilemem parçanın dedim... kısıtlı bilgilerimle de , balatanın volanta tam dengeli basmadığını bunun neticesinde erken basma geç bırakma gibi bir karakterle iç çapa yakın mor-mavi-k.rengi gördüm dedim... bana bunun zıttı bile olsa, en ufak teknik bir şey yazan olursa güzel güzel tartışırız çok da yararı olur herkese belki ben yanılırım, belki ikna ederim... ama benim yazdıklarım buyken, aldığım cevapların seviyesi ve de ismen bazı kişi, servis ve ticari kişiliklerin geçmesini hiç doğru bulmuyorum...
anladım abi sende kendince haklısın tabi, herkeste bu mevzuda kendince haklı
dogru durust basıp basmama konusunda ben gerekeni yazdım
bu aracın asr si tamamen volan ve balatayı yeme uzerine calısır
ilk megane rs ciler bilir 10 15 binde bir cok kişi balata degişmistir cunku 106 gibi 1-2 de surekli asr yaka yaka gezmislerdir
zamanla millet bilinclenip imkanı olan asr sini rs tuner cihazıyla iptal etmiştir
bu arabada asr butonu vardır ama kapasanız dahi 50 de tekrar devreye girer
cihazla bu limiti ben meseala 250 yaptım bazı arabalara guvenlik için 170 yaptım
kısacası yarım debriyaj gibi devereye giren bir asr cok kısa surede o izi olusturabilir
asr nin gostergede ısık yakması bu kadar onemlidir bu aralarda
adam sokmustur 1 kac defa asr ye dalıp unutmustur kapamayı yandan
o izi yapar
burda onemli konu volanın geri alınıp alınmaması degil volan zaten geri alınabilir
ama sen simultane aynı anda 3 kişiyle konusup herkesle ayrı bir pazarlık içine girip sonunda bir kişiye ibreyi cevirip ondan sonra 4. bir alternatifte karar kılarsan
ben bu ticaretten bir sey anlamam banada ters gelir
bu arada volan simdide bozuk oldu galiba
bikere volanı sıfır alırsınız hafif tok doner ust kısmı, 50 km kullan sok o yaylar yumusar ve 7-8 cm ileri geri oynar o volan
filanca ustanın isciliği insanlıgı beni ilgilendirmez,isterse 150 senelik usta olsun
inancın volanına laf eden usta acaba arabadan cıkan volanla o araba nasıl gidiyormus bir solesin ki bana gore o volan bile temizlense bir balata donemi gider
oynar volan mantıgı kavranamamıs ben onu anladım
bu arada bastan denseydi laguna volanını 500e falan bulurduk burdan gerek yoktu 1000 vermeye
yani kara gectim zannedilmesin
25-01-2014, 17:16
ArMy
Öncelikle bi özet geçelim konuya ne gördk ne yaptık..
1000tl'ye alınan sıfır volandan gireyim mevzuya..Evrenlere uğradım sordum megane rs volanı.1000tl vs.. Dedm referans ver bi karşılaştırıcam laguna ile karışabilir falan.Parçacı arkadaş bi panikledi duraksadı.Kıllandı galiba..Şasi lazım dedi biraz kem küm durumları oldu.Neyse 1-2 muhabbetten sonra volanı sandık motordan söktüğünü söyledi..Bir çok Rs'ci de bilirki o motorlar laguna motoru..
Sonrasında cub ile dükkana geçtik.Redsun'ın volan ve araçtan çıkan volan-baskı balata yerdeydi..O kahverengi dairesel çizgi araçtan çıkan volanda ve balatada da aynı şekilde vardı yani o dairesel kahverengi çizgimiz problem teşkil etmiyor.Redsun'ın volandaki siyah lekeler de sanki aracın asr açmasından ötürü gibi duruyordu. Tabi gene de kendi fikrimize bırakmadık ustaya gösterdik.
Benim ustaya ben lekeleri söyledim önemli değil cevabını aldım.Sonra sağa sola döndürdü salladı dedi bu bozuk..Nası olur 1500kmdeki volan dedim.O zaman tornacıya bi göster dedi.3-4 dükkan yandaki tornacıya geçtik.Aynı şekilde sağa sola döndürdü ve oynar kısmı sağa sola esnetti.Hem boşa dönüyor hemde sağa sola esniyor.Bu araca takılmaz bozuk değiştirmeniz lazım dedi.Peki lekeler dedim.Onlar önemsiz sıkıntısı yok dedi..
Yani sonuç olarak lekelerin ,yanıkların bi önemi yok ama volan mekanik olarak arızalı sonucu çıktı..
Ayrıca kalipsonun ustasının baya ismi geçti ona gelicek olursak.Efendi düzgün bi usta bizle de gayet iyi sohbet etti.Yanlız yerdeki baskı üzerinden konuşurken ben baskıyı kurdunuz mu diye sordum.Bunlara işlem yapılmaz cevabını aldım yani direk takmışlar.Burdan da anlaşılıyorki baskıyı kurmadan takmışlar..
Tarafsız olarak durum bu..Artık iş alıcı satıcı arasında nası sonuçlanır bilemem..
25-01-2014, 17:35
RedSun
Alıntı:
ArMy Nickli Üyeden Alıntı
Öncelikle bi özet geçelim konuya ne gördk ne yaptık..
1000tl'ye alınan sıfır volandan gireyim mevzuya..Evrenlere uğradım sordum megane rs volanı.1000tl vs.. Dedm referans ver bi karşılaştırıcam laguna ile karışabilir falan.Parçacı arkadaş bi panikledi duraksadı.Kıllandı galiba..Şasi lazım dedi biraz kem küm durumları oldu.Neyse 1-2 muhabbetten sonra volanı sandık motordan söktüğünü söyledi..Bir çok Rs'ci de bilirki o motorlar laguna motoru..
Sonrasında cub ile dükkana geçtik.Redsun'ın volan ve araçtan çıkan volan-baskı balata yerdeydi..O kahverengi dairesel çizgi araçtan çıkan volanda ve balatada da aynı şekilde vardı yani o dairesel kahverengi çizgimiz problem teşkil etmiyor.Redsun'ın volandaki siyah lekeler de sanki aracın asr açmasından ötürü gibi duruyordu. Tabi gene de kendi fikrimize bırakmadık ustaya gösterdik.
Benim ustaya ben lekeleri söyledim önemli değil cevabını aldım.Sonra sağa sola döndürdü salladı dedi bu bozuk..Nası olur 1500kmdeki volan dedim.O zaman tornacıya bi göster dedi.3-4 dükkan yandaki tornacıya geçtik.Aynı şekilde sağa sola döndürdü ve oynar kısmı sağa sola esnetti.Hem boşa dönüyor hemde sağa sola esniyor.Bu araca takılmaz bozuk değiştirmeniz lazım dedi.Peki lekeler dedim.Onlar önemsiz sıkıntısı yok dedi..
Yani sonuç olarak lekelerin ,yanıkların bi önemi yok ama volan mekanik olarak arızalı sonucu çıktı..
Ayrıca kalipsonun ustasının baya ismi geçti ona gelicek olursak.Efendi düzgün bi usta bizle de gayet iyi sohbet etti.Yanlız yerdeki baskı üzerinden konuşurken ben baskıyı kurdunuz mu diye sordum.Bunlara işlem yapılmaz cevabını aldım yani direk takmışlar.Burdan da anlaşılıyorki baskıyı kurmadan takmışlar..
Tarafsız olarak durum bu..Artık iş alıcı satıcı arasında nası sonuçlanır bilemem..
Armağan uğraştığın için çok teşekkür ederim. Ben hiç bişey demememe rağmen kendisi gidip volana baktı. Allah razı olsun.
Dual Mass volan sağ sola elbetteki oynar. Bunda bir bozukluk olduğunu düşünmüyorum. Volan elime ulaştığında bizde istişaresini yapıcaz.
Murata telefon açtım ve sordum bu volanı çıkartırken ne kadar oynuyordu hatırlıyormusun diye. bana az biraz sağ sola oynuyordu buda zaten normal dedi. olması gerekende bu.
Yani ben bunu sana yollarken bu, bu şekildeydi. Volan bana ulaştığında zaten sana yolladığım gibimi değilmi belli olur.
Ha şu var arkadaşım ben bilemem benim volanımın yaylarını kendi volanınamı taktın kastenmi bozdun.
Artık bunu demek zorundayım;
Bu volanı ben sana bozuk yolladıysam Rabbim benim 1000 belamı versin 10 katı benden ailemden, çocuğumdan çıksın.
eğer
Bu volanı sen yada senin tanıdığın başkası tarafından kasten bozduysa, düşürüldüyse ve bu volana zarar senin tarafından geldiyse üzerinde herhangi bir işlem yapıldıysa Rabbim senin 1000 belanı versin 10 katı senden ailenden çıksın.
hesap numaranı aldım pazartesi paranı yollicam. masrafı sana ait olarak bana geri yollayacaksın ben burda nedir ne değildir ne olmuştur olmamıştır detaylı olarak araştırıcam. önemli değil 600 lirayla ben fakir olmam başımın gözümün sadakası olsun.
Saygılar.
25-01-2014, 17:36
kalipson
"ARMY" nickli Armağan kardeşim durumları yazmış... Bundan sonra ben daha bişey demiyeceğim. Koskoca insanlarız. Can bey de durumun çoğuna bugün şahitlik etmiştir. Armağan kardeşim ile elimizde volanla istediği ustaya gittiğimizde, usta yorumunu bitirmeden ağzımı da açmadığımı ÖNEMLE belirtmek isterim. Ama mutluyum ki en başta ben, Şahin usta, Mustafa usta ve daha birkaçı da aklandık...
Volan işine gelince, bugün Merdan Usta'yı aradım. Saat tam 16:56 idi ve Armağan bey ile Can beyi henüz uğurlamıştım ve ayrılmıştık. Her ne kadar içim rahat olsa da yine de bi sorayım dedim. Mustafa Usta'nın yemin ederek ve en sonunda da bana kızarak referans numarasının aynı olduğunu gördükten sonra taktığını söylediği volanı sordum. Herhangi bir katikulle var mıdır diye? O da bana referans numarasının aynısı ise ürünün de aynı olduğuydu ve Laguna 2.0 T'lerde manuel şanzımanın zaten olmaması itibariyle şansa direkt orjinal Megane RS volanı çıkmış olabileceğiydi.... Merdan ustamın telefonu çoğumuzda vardır. İsterseniz siz de bi danışın; yardımcı olur ve anlatır... Çoğu arkadaşa da bu konuda yardımcı olacaktır.
Hee... bu her zaman olur mu? Bilemem... Ama EVRENLER OTO'daki arkadaş da isteyen olursa bu konuda yardımcı olacağını belirtmesiydi...
Bir diğer husus, hala polemik yaratacak tipler çıkıyor... Yok ayna takalım, yok takım yapalım. Siz mutlu olacaksanız takarız; merak etmeyin !!! Şurada insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum, aynı zamanda haksız yere üzerime atılan çamuru temizlemeye çalışıyorum ama hala böyle tipler çıkıyor. Allah akıl fikir versin. Aklınız sıra espri yaptığınızı zannediyorsunuz...
Hee bu arada, tarafsız yorumu için "ARMY" nickli Armağan kardeşime sonsuz teşekkürler. Allah razı olsun.
25-01-2014, 17:47
kalipson
Alıntı:
Armağan uğraştığın için çok teşekkür ederim. Ben hiç bişey demememe rağmen kendisi gidip volana baktı. Allah razı olsun.
Dual Mass volan sağ sola elbetteki oynar. Bunda bir bozukluk olduğunu düşünmüyorum. Volan elime ulaştığında bizde istişaresini yapıcaz.
Murata telefon açtım ve sordum bu volanı çıkartırken ne kadar oynuyordu hatırlıyormusun diye. bana az biraz sağ sola oynuyordu buda zaten normal dedi. olması gerekende bu.
Yani ben bunu sana yollarken bu, bu şekildeydi. Volan bana ulaştığında zaten sana yolladığım gibimi değilmi belli olur.
Ha şu var arkadaşım ben bilemem benim volanımın yaylarını kendi volanınamı taktın kastenmi bozdun.
Artık bunu demek zorundayım;
Bu volanı ben sana bozuk yolladıysam Rabbim benim 1000 belamı versin 10 katı benden ailemden, çocuğumdan çıksın.
eğer
Bu volanı sen yada senin tanıdığın başkası tarafından kasten bozduysa, düşürüldüyse ve bu volana zarar senin tarafından geldiyse üzerinde herhangi bir işlem yapıldıysa Rabbim senin 1000 belanı versin 10 katı senden ailenden çıksın.
hesap numaranı aldım pazartesi paranı yollicam. masrafı sana ait olarak bana geri yollayacaksın ben burda nedir ne değildir ne olmuştur olmamıştır detaylı olarak araştırıcam. önemli değil 600 lirayla ben fakir olmam başımın gözümün sadakası olsun.
Saygılar.
Allah kimsenin belasını vermesin... Senin halen bilerek ve art niyetli olarak bu volanı göndermediğine inandırıyorum kendimi. Ama kusura bakma yani.. Neredeyse 10 tane usta gezdi bu volan ve bi Allahın kulu da bu volan bozuk değil demedi. Hatta samimi arkadaşların ile hem tanıştık, hem de istedikleri yerlere ikiletmeden ve kem küm etmeden gittik. Ağzımızı da açmadık bu yerlerde...
Sen de bunu kabulleniver artık...
25-01-2014, 17:48
RedSun
Alıntı:
kalipson Nickli Üyeden Alıntı
Allah kimsenin belasını vermesin... Senin halen bilerek ve art niyetli olarak bu volanı göndermediğine inandırıyorum kendimi. Ama kusura bakma yani.. Neredeyse 10 tane usta gezdi bu volan ve bi Allahın kulu da bu volan bozuk değil demedi. Hatta samimi arkadaşların ile hem tanıştık, hem de istedikleri yerlere ikiletmeden ve kem küm etmeden gittik. Ağzımızı da açmadık bu yerlerde...
Sen de bunu kabulleniver artık...
madem bukadar eminsin kendinden neden allah kimsenin belasını vermesin? ben kendimden çooook eminim. Rabbim görüyor ve biliyor herşeyi..
bu iş ya senden ya benden ortası yok..
ben diyeceğimi dedim arkadaşım.
konu benim için o volan istanbula gelene kadar kapandı.
25-01-2014, 17:56
kalipson
Ben de eminim kendimden... İstediğiniz ustalara gidildi, gösterildi... Cevap hep aynı; kusura bakma. Bu konuyu kapat ya da kapatma; farketmez. Sonuçta ben aklandım !!! Sen karasın da demiyorum ya da içimden gelmiyor. Ama kusra bakma, mal meydanda. Gerisini sen düşün. Sayende şu volanı ve bendenizi hem bu değerli site, hem de Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi tanıdı sayende şu iki günde.
Bu arada, bana sahtekar muamelesi yapan, sıfır volan bulunca İnanc beyin sıfır(!) ayarındaki volanını almaktan vazgectiğimi ısrarla belirten zat-ı muhteremlere de buradan selam yolluyorum...
Neymiş efendim?? Klavyeden yarmakla olmuyormuş o işler öyle; değil mi sevgili RS uzmanları ??
25-01-2014, 18:28
FeaTuRiNG
Alıntı:
Abi doğru söylüyorsun; lakin atladığımız nokta var... Bizzat niyetlendiğim bu yaz gördüm ki araç en basitinden baskı balata ve motor kulakları istiyordu ki sırf bunlar bile yaklaşık 3.000 TL ederdi. Eften püften de bi sürü şey çıkabiliyor; biliyorsun.. Benden sonra aracın nasıl gazlandığını sen benden daha iyi takip etmişsindir ki bence bu da aracın kuvvetle muhtemel yeni bir volan'a da gebe olduğunu işaret eder bence... Yani, bence aracın bu yaz temiz 5.000 TL masrafı vardı.............)
başka bir konudan alıntı, 5000 - 3000 TL = 2000 TL kendin yazmışsın zamanında volanta
Ayna konusunda ben espri vs yapmadım. yapsam smile vs koyardım..Durumu yazdım... İnşallah çözersiniz...
25-01-2014, 18:39
kalipson
Olayı çözdük... Merdan usta ve Mustafa usta da şaşırdı bu işe ama volan, Megane RS'in volanı. Şans... :)
Zaten ciddi ciddi sadece Lagunaya uyan ya da net bir şekilde Laguna volanı olsaydı benim eski volanımı Şahin ustaya teslim edip yaptıracaktım artık...
25-01-2014, 18:41
Omak
600 tl veya 2000 tl bi metal parçası için bu kadar beddua bu kadar ima bu kadar hararet sinir stress gerek yok yaşlarınız belli. kolay kolay yazmam dahil olmadığım konulara ama
Satan malının arkasındaysa her türlü geri alır, malına bir zarar verilmediyse takılmadıysa.(1. sayfadan tek tek okudum merak etmeyin) önceki sayfalarda da demiş her türlü alırım malımı diye beğenilmese bile. ha geri alırsan ödemeyi, şartlarından dolayı söylediğin gibi yapabileceğini belirtirsin ki karşı tarafta gayet olumlu yaklaşıyor burada yazılanlara göre.
Alıcı ustasına güvenip onu taktıysa ki diyorsunuz olmaz, cezasını ceremesini yine kendisi çeker fazlasıyla da zarar eder öder başına çıkacak masrafları tekrardan o onu ilgilendirir, ki mala *** attığını da görmedim ben şahsen
Yani dolandırıcılık yok sahtekarlık yok bana göre, biri satsa mal yollamasa biri alsa parayı göndermese eyvallah da.
bence buraya bile gerek yoktu telefonda halledilirdi.
2 tarafı da tanımam etmem sadece yazılanları okudum, aslında evrenoz ve maxi noktayı koymuş ama neden diğer kişiler devam ediyor anlamıyorum.
25-01-2014, 18:44
RedSun
Alıntı:
Bu arada, bana sahtekar muamelesi yapan, sıfır volan bulunca İnanc beyin sıfır(!) ayarındaki volanını almaktan vazgectiğimi ısrarla belirten zat-ı muhteremlere de buradan selam yolluyorum...
Neymiş efendim?? Klavyeden yarmakla olmuyormuş o işler öyle; değil mi sevgili RS uzmanları ??
merak etme o volan elime ulaşınca neyin ne olduğu anlaşılcak..
25-01-2014, 18:44
kalipson
Allah bin kere Armağan kardeşimden razı olsun. Ayaklarına sağlık. İyi ki de gelmiş... Ben, bütün TR'yi dolaşsam anlatamayacaktım derdimi hem millete hem de Inanc beye...
Baktırdı da rahatladık.
25-01-2014, 18:47
kalipson
Alıntı:
merak etme o volan elime ulaşınca neyin ne olduğu anlaşılcak..
Lafım sana değildi İnanç bey... Laf gideceği yerlere gitmiştir; eminim.
25-01-2014, 18:56
kalipson
Alıntı:
Ausch Nickli Üyeden Alıntı
600 tl veya 2000 tl bi metal parçası için bu kadar beddua bu kadar ima bu kadar hararet sinir stress gerek yok yaşlarınız belli. kolay kolay yazmam dahil olmadığım konulara ama
Satan malının arkasındaysa her türlü geri alır, malına bir zarar verilmediyse takılmadıysa.(1. sayfadan tek tek okudum merak etmeyin) önceki sayfalarda da demiş her türlü alırım malımı diye beğenilmese bile. ha geri alırsan ödemeyi, şartlarından dolayı söylediğin gibi yapabileceğini belirtirsin ki karşı tarafta gayet olumlu yaklaşıyor burada yazılanlara göre.
Alıcı ustasına güvenip onu taktıysa ki diyorsunuz olmaz, cezasını ceremesini yine kendisi çeker fazlasıyla da zarar eder öder başına çıkacak masrafları tekrardan o onu ilgilendirir, ki mala *** attığını da görmedim ben şahsen
Yani dolandırıcılık yok sahtekarlık yok bana göre, biri satsa mal yollamasa biri alsa parayı göndermese eyvallah da.
bence buraya bile gerek yoktu telefonda halledilirdi.
2 tarafı da tanımam etmem sadece yazılanları okudum, aslında evrenoz ve maxi noktayı koymuş ama neden diğer kişiler devam ediyor anlamıyorum.
Valla ben, medeni bir şekilde İnanç beyi aradım ve durumu izah ettim. Daha usta beni arayıp da bu volan bozuk der demez. Ama o hem beni, hem de ustayı azarladı, olayı başka yerlere taşıdı.. konular açtı.. bir de sanki biz hırsız, üçkağıtçı, uğursuz, bilmem ne çocuğuymuşuz gibi açtığı konunun başlığına da "kalipso nickli üye ile ilgili" yazdı.
Olayı fitilleyen ben değilim yani... Daha ilk usta beni aradığı zaman ben ona "bak beni yanlış anlama, ben işim olsun diye uğraşıyorum" dediysem de o kendisi bu durumu bu yerlere taşıdı. Fotoğrafları istedi ve konuyu açtı.
Ben ne yapabilirim ki şu durumda... :cool:
25-01-2014, 19:00
Cliosportve
herkese hayırlı olsun alınan volan megane rs volamıymıs:D size o volanın cıktıgı motoruda soyluyeyım f4r-776 renault nun cesitli modellerde kullandıgı 2.0t 170 hp motoru
ama kullanılcı bir kere inadırılmıs ne diyelim kendi bilir, bir ara istanbula gelirseniz size tarif edeyim kayısdagında bir ithalatcıda zebille var o motordan isterseniz komple motor alın isterseniz uzerinden parca parca sökün:D volanında fiyatı 500 tl, son kullanıcıya oda :D ordan dogup ankaraya göc etmiş bu motor ve volanlar:D
neyse herkes memnunsa sıkıntı yok
birde burda herkesin ovdugu kefil oldugu ustalar renoda ole bir ayar yok demişler olece takmıslar balatayı , cok biliyolarya ondandır cok iyi ustalarya
neyse oda sıkıntı etmez 60bin gidecek balata 40bin gider sıkıntı yok keyfimiz için para harcıyoruz
reno zaten vidyodaki mekanizmayı cocuklar oynasın diye yapmıs
renada kurmalı baskı balata sistemi yok arkadaslar hepsi yalan:D
25-01-2014, 19:04
kalipson
Alıntı:
Cliosportve Nickli Üyeden Alıntı
herkese hayırlı olsun alınan volan megane rs volamıymıs:D size o volanın cıktıgı motoruda soyluyeyım f4r-776 renault nun cesitli modellerde kullandıgı 2.0t 170 hp motoru
ama kullanılcı bir kere inadırılmıs ne diyelim kendi bilir, bir ara istanbula gelirseniz size tarif edeyim kayısdagında bir ithalatcıda zebille var o motordan isterseniz komple motor alın isterseniz uzerinden parca parca sökün:D volanında fiyatı 500 tl, son kullanıcıya oda :D ordan dogup ankaraya göc etmiş bu motor ve volanlar:D
neyse herkes memnunsa sıkıntı yok
birde burda herkesin ovdugu kefil oldugu ustalar renoda ole bir ayar yok demişler olece takmıslar balatayı , cok biliyolarya ondandır cok iyi ustalarya
neyse oda sıkıntı etmez 60bin gidecek balata 40bin gider sıkıntı yok keyfimiz için para harcıyoruz
reno zaten vidyodaki mekanizmayı cocuklar oynasın diye yapmıs
renada kurmalı baskı balata sistemi yok arkadaslar hepsi yalan:D
Siz öyle diyorsanız öyledir(!)
25-01-2014, 19:04
RedSun
Alıntı:
Valla ben, medeni bir şekilde İnanç beyi aradım ve durumu izah ettim. Daha usta beni arayıp da bu volan bozuk der demez. Ama o hem beni, hem de ustayı azarladı, olayı başka yerlere taşıdı.. konular açtı.. bir de sanki biz hırsız, üçkağıtçı, uğursuz, bilmem ne çocuğuymuşuz gibi açtığı konunun başlığına da "kalipso nickli üye ile ilgili" yazdı.
Olayı fitilleyen ben değilim yani... Daha ilk usta beni aradığı zaman ben ona "bak beni yanlış anlama, ben işim olsun diye uğraşıyorum" dediysem de o kendisi bu durumu bu yerlere taşıdı. Fotoğrafları istedi ve konuyu açtı.
yanıkti bozuk oldu..
daha neler çıkcak görücez.
azarlamadım seni.
3 günde 10 kere sorarsan bişeyi aşık usandırısın. 15 yaşındaki çocuğun annesine ne zaman ne zaman diye sormasına benziyo seninki. yeter,sorma! sökülünce yollicam dedim! bumu azarlamak!
senin saygı değer reno piri ustanla konuşmaya çalıştımda ne *****!
adamla 2 kelime konuşamadım! sinirli açtı sinirli konuştu! dedim sakin ol bi bana anlat! bu volan yanmış dedi! bozuk demedi! hee buna demekki ozamanlar bu volan bozuk değilmiş!
hele bi gelsin ya şu volan!
sen bu volan yanık demedinmi bana ilk? yanık diye tutturdun bende resimlerini istedim senden ne var bunda?
yerlere taşıyan ben değildim. sana o volanın yanık olmadığını anlattım! sonra beni eşin aradı buraya bana ne dediğini YAZMAK İSTEMİYORUM arkadaşım neden zorla üzerime gelip kendinide ailenide rezil edeceksin. ben kendimi bunun için tutuyorum ya zorlama beni!
sonra dedinki bu bozuk! ya ben nerden bilicem bana uyuz olup bu volana bişey yapmadığını! ben dedim arkadaşım bendense benden çıksın sendense senden çıksın. yeter la zorla kendini rezil ettirme bana!
25-01-2014, 19:07
Omak
Alıntı:
senin adının oraya yazılması bana göre hiç bir şey ifade etmez okuyan herkes az çok kimin nasıl yaklaştığını anladı, bence siz bir daha kesin ticaret yapmayın bedelsiz hibe mal bile olsa.
olayların gerçeklerini bilmem ama, şahsi fikrim olarak senin üslubunda bir bozukluk görmedim ben.
25-01-2014, 19:10
Omak
Alıntı:
yanıkti bozuk oldu..
daha neler çıkcak görücez.
azarlamadım seni.
3 günde 10 kere sorarsan bişeyi aşık usandırısın. 15 yaşındaki çocuğun annesine ne zaman ne zaman diye sormasına benziyo seninki. yeter,sorma! sökülünce yollicam dedim! bumu azarlamak!
senin saygı değer reno piri ustanla konuşmaya çalıştımda ne *****!
adamla 2 kelime konuşamadım! sinirli açtı sinirli konuştu! dedim sakin ol bi bana anlat! bu volan yanmış dedi! bozuk demedi! hee buna demekki ozamanlar bu volan bozuk değilmiş!
hele bi gelsin ya şu volan!
sen bu volan yanık demedinmi bana ilk? yanık diye tutturdun bende resimlerini istedim senden ne var bunda?
yerlere taşıyan ben değildim. sana o volanın yanık olmadığını anlattım! sonra beni eşin aradı buraya bana ne dediğini YAZMAK İSTEMİYORUM arkadaşım neden zorla üzerime gelip kendinide ailenide rezil edeceksin. ben kendimi bunun için tutuyorum ya zorlama beni!
sonra dedinki bu bozuk! ya ben nerden bilicem bana uyuz olup bu volana bişey yapmadığını! ben dedim arkadaşım bendense benden çıksın sendense senden çıksın. yeter la zorla kendini rezil ettirme bana!
ayıp olur yakışmaz sanada fazla özele inme bence sende.
dediğin gibi gelsin volanın sana halledersiniz ben siz yazın uzasın diye yazmadım.
25-01-2014, 19:15
RedSun
Alıntı:
Ausch Nickli Üyeden Alıntı
ayıp olur yakışmaz sanada fazla özele inme bence sende.
dediğin gibi gelsin volanın sana halledersiniz ben siz yazın uzasın diye yazmadım.
ben kapadım konuyu volan bana gelene kadar konuşmicam diyorum kendisi bana cevap verme hakkı doğuruyor.
ne kadar medeni olduğunu anlatmak için, bana yakışmaycağı için kendimi tutuyorum.
bu iş külliyen yalan.
iş maddi boyutunu aştı benim için manevi boyutu var. gelsin o volan ben neyin ne olduğunu kanıtlayacam.
25-01-2014, 19:15
kalipson
Paramı gönder yeter. Benden de uzak, Allaha yakın ol. Senin için edebileceğim en baba hayır duam budur. Saygıyı yitirmeye gerek var mı?
Referans numarası bile aynı diyoruz; ama hala şunu nasıl g.t ederim derdinde olan arkadaşlar var.. Hey Allahım... Volanı da sizi de alsak da notere, üreticisine gitsek ona bile bişey uydurursunuz...
Diyelim ki volan, Laguna volanı olsun. Bu tarz yazılar yazmaktan zevk alan bi grup var. Ben, bi arkadaşım örnek veriyorum bi araba alsa ve hem benim hem de genelin beğenmediği bi modelse ve çok da para bağladıysa yine de hayırlı olsun, güzelmiş diyebilme erdemini gösterebiliyorum çok şükür. İstey yalaka deyin, ister ne derseniz deyin... Ama siz, hem işinize gelince rencide ediyor hem de laf taşıyorsunuz. Kendinizi bi sorgulayın... Bilmiyorum yani; bazı değerler markette de satılmıyor ki yokluğunda gidip alasın.
Oldu olacak gidip fişini alıp, üzerine "bu bir Laguna volanıdır, alan da hıyarın dik alasıdır" yazalım, evinize asın... pes!!
25-01-2014, 19:17
RedSun
Alıntı:
Paramı gönder yeter. Benden de uzak, Allaha yakın ol. Senin için edebileceğim en baba hayır duam budur. Saygıyı yitirmeye gerek var mı?
Referans numarası bile aynı diyoruz; ama hala şunu nasıl g.t ederim derdinde olan arkadaşlar var.. Hey Allahım... Volanı da sizi de alsak da notere, üreticisine gitsek ona bile bişey uydurursunuz...
Diyelim ki volan, Laguna volanı olsun. Bu tarz yazılar yazmaktan zevk alan bi grup var. Ben, bi arkadaşım örnek veriyorum bi araba alsa ve hem benim hem de genelin beğenmediği bi modelse ve çok da para bağladıysa yine de hayırlı olsun, güzelmiş diyebilme erdemini gösterebiliyorum çok şükür. İstey yalaka deyin, ister ne derseniz deyin... Ama siz, hem işinize gelince rencide ediyor hem de laf taşıyorsunuz. Kendinizi bi sorgulayın... Bilmiyorum yani; bazı değerler markette de satılmıyor ki yokluğunda gidip alasın.
ya banane senden istanbula gel sen ben istanbulu terk ederim.
allahım yarabbim......
25-01-2014, 19:20
kalipson
Sen lütfen sözünü tut ve zamanında paramı yatırıver sadece lütfen. Söz, sana süpriz yapıp da habersiz İstanbul'a gelmeyeceğim İnanç bey.. :)
25-01-2014, 19:21
BurakCengizhanoğlu
Bütün sayfaları okudum.O volant temiz be abicim :) Biraz ustanın cıbırlığına gelmiş :D
25-01-2014, 20:09
CUB
Olayın bu boyutlara gelmesi gerçekten üzücü , birbirinizi kırmayın üzmeyin dedikçe siz daha da abarttınız.
Bu gün gittik baktık. Volanın yüzeyi konusunda büyük bir sıkıntısı yok takılabilir diye düşünüyorduk fakat volan yüzeyi sorun değil volanın kendisinde mekanik sorun varmış bunu anlayabilecek teknik bilgimiz olmadığı için bilen kişileri soruldu. Ve sonuç olarak hepsi aynı cevabı vermiş (ben o an arkadaşların yanında yoktum) bu volan bozuk...
Şu saatten sonra birbirinizle anlaşıp sorunu çözmek düşer size. Fakat siz sorunu daha da büyük bir sorun haline getirdiniz sizin sorunun boyutu 600 tl yi de geçti Volan ı da geçti. Umarım sorununuzu en kısa sürede çözersiniz.
25-01-2014, 20:23
kalipson
Can hocam, haklısın. Umarım sorunu halledicez. İnanc bey sözünü tutacaktır; eminim. Bir de bu kadar usta bozuk derken onun da kendini bizim yerimize koyması gerekirdi. Bizi yalancı yerine değil... Ne fırsatçılığımız, ne yalancılığımız, ne şerefsizliğimiz, ne içten pazarlıklılığımız, vb. vb. kaldı... Yanlışsam, söyleyin. Uzatmak için söylemiyorum; harbiden haksızsam söyleyin...
Neyse, uzatmanın manası yok..
25-01-2014, 20:57
cagalazade
Ortada bir alisveris var sonucu beklenildigi gibi bitmeyen ama cözume ulasmasi icin o kadar insanin araya girmesinden sonra bile eşin beni aradi, bin kat bela okumalar vs yakışıyor mu üstünüze sevgili arkadaslar...
Hala volan duzgun bence, hayir bozuk ya filan gibi yorumlara "bence" gerek yok, mal satıcıya iade edilir ucret vs konulari konusulur, kapanir...
Deger mi olayi bireysellestirip kalp kirmaya, rencide etmeye... alisveris gecici dostluk baki millet...