ben sana aşınmadığını kanıtlarım
Printable View
ben sana aşınmadığını kanıtlarım
Sevgili " -HAKTAN-" , her harfinize katılıyorum da şu volanda yanık yok deniyor ya, işte film orada kopuyor ve takipçiler de 6 sayfadır yazıyor ve okuyor... Bir de esas sıkıntı bu volanın 100.000 ya da 1.000.000 km yapıp yapmaması değil; almadan önce hatasızmış gibi lanse edilmesi. Bana zaten bu hali fotoğraf olarak gelse ya da ben istemiş olsam ve görsem, vallahi almazdım billahi almazdım.
Satan kişi çizik bile yok, sıfır diyor. Tamam, mübalağa yapıyor. 100 metre bile gitse çizik olur. Onu zaten kabul etmeyecek kadar paranoyak değiliz de bu yanıklar neyin nesi deyince ortalık karışıyor...
Yarın buna servis de yanık diyecek. Sonrasında ne yapıcaz? Kim milyoner olmak isterdeki gibi seyirciye mi sorucaz??
inanç 3 kuruş için böyle bir konu açmaya deymez. o volan temiz bence, sen o volana mühendis raporu cıkarttırsan genede usta içine sinmediyse takmaz o volanı.
aradan ay geçmediysede sende esnek olmalısın, al gitsin geri kargo masrafları hariç. uğraşmaya deymez. adamın biri benden segman seti aldılar sıfır. ustası blok aşınmış bu olmaz özel ölçüde getirtcem demiş. ne kadar anlattıysam anlamadılar aldım iade. sonra ustası segman kestirip rse takıp sıfır getirttim demiş. arabasını alınca püfür dumanlı teslim alınca anlaşıldı değerimiz.
sende al geri, 1000 liraya orjinal olduğunu iddia ettikleri volanla mutluluk mümkün olucakmı meraktayım.
Magdem is yetkili servis raporuna kalmis ikiniz icinde hayirlisi demekten baska birsey diyemem
Ben sahsen anti yetkili servis taraftariyim
Genel olarak tarafsiz soylemek gerekirse bana gore yetkili servis personeli sok taktan baska biseyden anlamayan salla basini al maasini tiplerdir...
Evet... O da var. Hersey "sök-tak" olmuş....
hiç biri meg rs baskı balatasının montaj sırasında kurma olayını bilmez :) hiç birinde kurma aparatıda yoktur zaten :)
video çekmiştik bunla ilgili
Megane RS Baskı Kurma - YouTube
almayım demiyorum ama motoru yaptırdım parasını ödedim hafif volanı aytuğdan aldım sorun olmaz iadeside olurda turbo araçta tork var , dual mass volanda sürtünme izide olur biraz silse 2000 zımparayla girse anlıcakki o izler yanık değil.
şunada geri almaya durumum yok araç yapıyorum yapmışken bir kere yapmak istiyorum kimseye borcum harcım kalsın hakkım kalsın istemiyorum. aytuğdan aldığım volanda böyle izler olsaydı ben gram dert etmezdim. volana bakardım parlaklığına bakardım devam ederdim.
ben şahsen 1000 liraya aldığı volanada inanmıyorum ya neyse.
edit: bu arada iş içine sinmemesi değil bence kendi yanlışını bana kesmeye çalışıyor.
şu siyah kısımları kaliteli bi makineyle yakından çekip atma şansınız yokmudur ?
1000 liraya senin aracına volan yok...
yan sanayide yok hani olsa 1000 lira volan dicem yan sanayi ama yok yok..
anla bunu artık ya.
yanlış gelecek o volan göreceksin sende.
bu kadar konuştuğuna pişman olacaksın..
geldimmi faturasını koy buraya ben eşşeğim diye anırcam burda 1000 liraya mrs volanımı olur ya hemde sıfır.
taktırcağın ustaya çektiğimiz videoyu izletmezsen oda standart montaj yapacak ve 5 km sonra o volandada aynı iz oluşacak. hiç bir zararı olduğunuda pek sanmıyorum emin olmasamda. ancak biz ustalara bunu anlatsakta arkamızı döner dönmez sokarım kurma sistemine diyip standart araç montajı gibi takıyorlar o yüzden her rsin başına geliyor o izler. ben sorun çıkarıcağını sanmıyorum ama keşke bu usta milleti ılımlı olsa biraz.
1.6 uymaz lagunanın bir versiyonu var uyan. yarın öbürgün yüklersen çat eder. sonra kalır öyle araç yolda. çünkü gövde kalitesi 170lik lagunaya göre.
hatta ankarada motor ithal eden adam var volanları sandık motordan söküp ayrı satıyor iyi kar ediyor. ancak o adam meg rs motoru sanıyor laguna motorunu :)
aracı ben söktüm. taraf tutuyor gbi olmasın diye yazmak istemedim ama sanırım olay çözüldü. o nedenle yazayim dedim.
sıfır volan ve baskı da her ne kadar sıfır da olsalar yüzeysel yamukluklar olur. ha kiminde çok olur kiminde hiç olmaz. baskı-volan oturana kadar bu şekilde ufak izler yapar. sonuç da turbo bir araç, 60hp şahin değil. bu izler yanık izi değil, baskının volana daha çok temas eden yüzeyinin oluşturduğu aşındırma izleri. baskı yüzeyini toplayana kadar volanda bu şekil izler yapabilir. dikkat ettiyseniz izler hep aynı dairesel çizgide. ayrıca yanık volan lacivert-maviye kaçar. bence ince bir zımpara ile izler alınıp, gönül rahatlığı ile takıp kullanabilirdin.
edit: bu arada ustaları da yerden yere vurdunuz arkadaş :D
Buna çakma bişey uymaz. Hem parçacı hem de ustam bu hususta beni tatmin ettiler. Zaten aksi bişey çıkarsa sonuçlarına katlanırlar...
Yanlis anlamayin ama ne zaman garanti kapsaminda aracim oldugunda istemeye istemeye 2 katini verecegimi bilerek yetkiliye gitmek zorunda kaldysam disardan ve yetkiliden fiyatlandirmasi yapip gittigimde en basit ornek 15.000k rx8'im vardi dexelia ozel yagina kadar fiyat aldigimda net 2,5 kati olmasina ragmen aman garanti disi kalmasin alacak kisi iskillenmesin diye mecburi olarak yetkili serviste yaptirip fahis bir bedel odedim...
Disardaki is bilen usta minimum seviyede maliyet cikarir servis prosedure gore is cikarir ama baktiginda ikise ayni orj malzeme kullanip farkli maliyetlerle farkli iscilikler cikarir....
Yani is yine sok tak'a geliyor
Ne demisler ne kadar ekmek o kadar kofte...
Sayın "Murat", umarım öyledir... Umarım Inanc haklıdır da biz de g.t oluruz. Bu lafı da kullanayım da rahatlayacak varsa rahatlasın. Hatta iş öyle çıkınca da buraya da g.t oldum yazayım da delirmesin kimse...
Olmadı, kenarda bi volanımız olur ya da sıkışırız -ki şu an sıkışığız- bakarsınız satarız...
Sayın "GökhanRS" , emeğiniz için teşekkürler... Baya faydalı olmuş...
hadi eyvallah.