e bu duruma göre benim volantım yanmışmı yanmamışmı sizce
yanlış anlaşılmasın benim volantım ayna gibi olan...
ben kendisine aracımın şase numrasınıda yolladım kendi herhangi bir reno servisinden ne zaman alındığını kaç km de aldındığını görebilir.
yahu 2100 liralık volanı 600 liraya verdim nerdeyse sıfır hemde.
yukarda allah var bu volan yanmışmı ya???
2.0T FSI
ben bu fotoğrafa istinaden söylüyorum, o mor-mavi olan kısımlar ısı görmüş, yakından görmediğim için 'bu komple yanmış' vs diyemiyorum...
bu tarz polemiklere pek girmem kime yanlış anlamasın, zaten son zamanlarda sitede mühendislerle makara yapılmaya başlandı, ben eğitimim ve işim gereği metalden biraz anlarım...
yanan metal mavi mor ve k.rengi görünür, metal kararmaz benim gördüğüm kadarıyla oralarda her 3 renk de mevcut, neyse dediğim gibi amacım polemik değil, bu haliyle sıkıntı çıkarır mı çıkarmaz mı takılmayacak gibi midir değil midir canlı görmeden bir şey diyemem... ama ustanın gördüğünü benim gözüm de seçti maalesef...
madem işiniz metalle az çok alakadar, bu metal kaç derecede yanar?
kaç derece lazım mavi mor olması için?
2.0T FSI
alaşımını bilmek lazım, bütün volantlar aynı alaşımla çıkmaz, ama bana sanki sorun balatanın tam basmaması nedeniyle olmuş gibi geldi, dikkat ederseniz sadece iç kısımda var, balatanın dar çapı sanki geniş çapla aynı düzlemde değilmiş gibi, göbekten basmış, her debriyaja bastığınızda erken basmış içi geç bırakmış gibi hafif bir yanık izi yapmış...
yani bu dediğiniz bu volanın yanık olduğu anlamınamı geliyor?
dediğine göre şahin ustanın önerdiği bu USTA! arkadaşın kendi volanının daha iyi durumda olduğu, benim yolladığım volanın daha kötü durumdaymış...
Göz var nizam var ya
sizin örnek resimde gösterdiğiniz resimle benim volanım birmi allah aşkına?
ben bu volanı söktüğümde en ufak bir sorunu kaçırması yoktu olmazda. çünkü volan daha maxxxx. 1500km'de!
ben dedimki kendisine bu volandan çıkacak en ufak soruna ben kefilim, tüm masraflarını karşılıcam dedim.
Ama OTORENO daki Mustafa usta arkadaşa sıfır volan takmış......
2.0T FSI
ya ben kendimden ve volanımdan eminim. yoksa neden böyle bişey yazayım. adamın dediğine gibi yanmış olan volan falan yok ortada.
en sonunda patladım.
1 haftadan beri bir volan 1000000000000 kez sorulmaz. ne zaman söktün ne zaman yollican yeter yahu.
arkadaş 2 kez sordum demiş burda resimleriyle kanıtlatım ne 2 keresi????
kaldıki arkadaş benimle anlaşmış olmasına rağmen, söz vermiş olmasına rağmen halen başka kişilerde daha ucuzunu bulmanın peşinde olan birisi.
delirdim artık...
2100 lira olan nerdeyse sıfır volanı 600 liraya alıp ardından böyle *** atılmasına daraldım..
2.0T FSI
inanç hem anlamam diosun hem de sorun yok diosun. Abisi sen düzgün mal almış olabilirsin arabana ama takan usta düzgün takmazsa düzgün torklayarak sıkmazsa volan tam basmadığı için hafif egzantrik çalışıp yanabilir. O gördüğün nokta nokta kısımlar yanık izi olabilir. Normal bir volan üzerinde yani tam basan volan üzerinde o noktaları görmezsin bütün basan yüzey eşit aşınır. Resimlerden tam belli değil ama senden çıkan malda düzgün değil maalesef. Yanık diyemem ama hafif kusurlu. Ama volan yeni olduğu için tek pas torna ile kurtarılabilir diyede düşünüyorum.
IN BOOST WE TRUST
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)