belirttiğin tutarda kısması bekleniyor tüm piyasalarda.
seninle aynı görüşteyim..
Printable View
dolar sabah 2.17 2.18 lerdeydi şu an 2,22 lerde
euro sabah 3 ün altındaydı şimdi üzerine çıktı..
fed açıklaması yaklaştıkca kur artar daha..
Uzun zamandir luleburgaz'da gayrimenkul isi ile ugrasiriz.kendi gucumuz yettigi kadar elimize nakit gectigi kadariyla alir kendimiz satariz arsalar tarlalar gun gectikce deger kazaniyor trakya bolgesinde.bi kac unlu ile calistik hala calisiorz tabi onlar bile gelirleri cok ust duzeyde olmalarina ragmen 100 binden fazla para gommuyolar trakya bolgesinde ve kazandigi paralardan cok memnunlar.cerkezkoy-silivri falan bunlar artik 100 bin yatirim icin hayal olmus yerlesim yerleri.oralari artik arsayi al fabrika kur seklinde dewam ediyor.yada en az 5-6 yil beklemeyi goze alman gerekir.bunun icin 100 binde yeterli deil kesinlikle.
Corlu sonrasi (edirne'ye dogru) ve luleburgaz civarinda guzel arsalar bulunabilr o paralara.
Sakin yanlis anlamayin beni internete yazdiginiz zaman luleburgaz corlu edirne'de 100 u gecik gayrimenkul danismani var amacim sadece bilgilendirmek :icon_tup:
"147930661" , "77852352" , "134069918" , "140383250" , "149808255" .....
Sahibinden'de tarayabildiklerim. En az 180 metrekare ve 4-5 kat imarlı, yeri ve muhiti para eden ARSAlar...
Muhit çok önemli. Bakılan arsanın yakınında AVM, Kamu kuruluşu, vb var mı? Yoksa da ileride yapılması muhtemel yerlerin konusu geçiyor mu? Asanın yakınındaki bi kahveye gidip 1 adet ince bel çay içerken bile az çok fikriniz oluşur.. :)
Tarla olacaksa da en az 1500-2000 metrekare bakın ki yarın öbür gün imara açıldığında duruma göre yarısına kadar mundar olabiliyor; yol, vb. geçiyor...
Arsa alınırsa "x" zamanda prim yaparsa, tarlada bu süre genelde yaklaşık "2x" olur. Bunu da yazın bi kenara.
o bölgede bölge derken trakyadan bahsediyorum yatırıma şu an için bana göre uygun en ideal bölge saray ve çevresi artısı istanbula yakın olması hiç bir toplu konut site hiç bir yatırımın olmaması ... otobandan bassan 15-20 dakkada basamasan sohbet ede ede 45 dakikada istanbul merkeze gelirsin.. yatırıma uygun fabrika site v.b gibi .. zaten ytong pepsi falan fabrikaları var orda..
tek sıkıntısı işde heryer tarla ve hiç biryerde imar izni yok.. bakalım tekirdağ büyük şehir olursa belki olardada bir kıpırdanma olur.. yada şu büyük kanal üçüncü şehir havalanı v.b gibi projelerden biri oralara denk yakın gelirse ancak o zaman..
not : konuyu açan arkadaş için uygun değil.. :) genel olarak yazdım ben saraydan yer alıcaksan unutucaksın 5-10 sene o yeri ancak öyle bir para eder..
Evet... Arsa alacaksan minimum 2-3 sene. Tarla ise 6-10 sene arası değişir.
Tabii prim, prim olsun derseniz. Yoksa, 100e alıp seneye 120ye satmak çok da bi ekmek yedim denilebilecek bir rakam değil bence.
Bugun is icin saray bolgesindeydim ytong fabrikasi musterimiz orada tavsiye ettiginiz yer fabriklarain oldugu gidis gelis cift yon yol kismi sanirim ... Otoyoldan saray cikisindan cikinca o yola kadar olan kisim tek yon , koy evleri var , o kisimda imar vardir sanirim ama cok arada
Beylikdüzü tarafında daire almak isterseniz yardımcı olurum.
Tekirdag-saray veya kocaeli-cayirova 'dan arsa alabilirsin.fena gelisiyorlar.cerkezkoy kapakliyida dusunebilrsin.diger taraftan sicak paraya ihtiyacin olabilecegi gunler gelecek likiti korumak lazim.
evet orası önden girişi birde karadenizden girişi var saraya ytong gene arkalarda önlere doğru tem çıkışından saraya döndüğünüzde pepsi fabrikası vardır beyazköy bahçedere köyü sinanlı köyü v.b detaya girilirse o civarları bence aşmamak lazım çünkü teme aşırı yakın.. ytong oralarda iyi ama aşalarda kalıyor biraz..
sarayın karadeniz girişide müthiş bir yeşillik doğal ortam var tem giriş tarafı daha çok tarla..
toki nin orda yerleri var bu biliniyor ama daha ibr şey yapmadılar sarayda doğalgaz tesisleri doğalgazda var yer altı kaynakalrıda zengin..
zaten gezersseniz görürsünüz bazı tarlaların ortasında beton atmışlardır.. zamanında bp falan oralarda araştırma yapılmış.. köylülerin dediği bir şey bulamamışlar yada çıkan gaz belki çıkartmaya değmiycek bir orandaydı neyse gitmişler deldikleri yerleride beton atmışlar..
bizim ordaki sohbetlerdede dedim bir şey bulamasalar niye beton atmakla uğraşsınlar örterler giderlerdi.. beton atmışlarsa bence bunlar ilerde çıkartmalık bırakıp gitmişlerdir ..
yani oralarda potansiyel var ama sıkıntı şuki ne zaman bilinmeyenli bir denklem ama 5 yıl sonra ama 15 yıl sonra.. primde yapıyor yapmıyor değil 2005-2006 ya 15 bin tl eden sallıyorum bir tarla şu anda rahat 110-120 bin tl ediyor..
araba al sat o parayı katla derim
Tekirdağ Merkez'den şaşmayın. Risk almayın bence. Sonuçta şehir merkezi ve Büyükşehir olacak. Tekirdağ'daki emlakçılara değil de başka illerdeki emlakçılara bile şu soruyu sorun... "Büyükşehir olacak bir şehrin merkezinden mi yer alsak, yoksa uzakta kalan ama ileride potansiyel prim yapacak yerden mi??"
1 tane bile farklı cevap çıksın, ben de buradayım.
Bir de şu var. Atacak bir tane merminiz var. Neden uzakta kalan hedefe atacaksınız ki?? Önemli olan şey, 12'den vurmak değil mi...
önemli olan şey cebindeki paraya göre en ideal yeri almak.
arkadaşın 100 bin tl si var..
100 bin tl ye bırak tekirdağı şu anda çatalca,silivri,çerkezköy civarında ele avuca tutulur ileriye dönük projelik (apartman,villa,fabrika v.b ) bir yer bile bulmak zor iş..
tabi araştırmak lazım bazen sıkışan oluyor süpriz fiyatlı yerler oluyor kovalamak lazım..
Tekirdağ merkez'de böyle yerler inanılacak gibi değil ama hala birkaç tane var.
Benim bile sattığım bir arsa var ve yarın kısmetse kaporasını alıyorum bi aksilik çıkmazsa.
Merkez'de çok enteresan yerler var. Yolun bi tarafı 2 kat imarlı, diğer tarafı 4 katlı. Bazı yerler 5 katlı ama fiyat fırlıyor bu sefer de...
Bir bilenle araştırmak lazım. Hemen atlamamak lazım. Fiyatı uygun kalıyor diye 2 katlı yerleri "itelemeye" çalışan çokça emlakçı ile karşılaştım. Ama araştırınca 4 katlı olanını bulduydum mesela. Yanı başına da hastane yapılacak.
Seçimlere kadar aldın aldın zaten... Sonra en az %20 fark ekle üzerine.
Konuyu sapıtmak istemem sadece burada bu konuya bu işlerle uğraşanlar bakabilir düşüncesi ile yazıyorum. Çerkezköy'de bir arsamız var 4 dönüm uzun vadeli yatırım amaçlı almıştık. Şimdi evlilik vs durumlarına girdim ev, düğün vs derken arsayı satmak istiyorum, o civarlarda bu işlerle uğraşan bizden güvenilir biri varsa bana yazarsa sevinirim. Teşekkür..
kıyaslamam yok sadece zarar eden arsa göster diyorum..
kar zarar kişiye göre değişmez kar kardır 3 aldığın şeyi 5 satıyorsan bu kardır.. ama o karı bir günde yaparsın ama bir yılda..
dersen ama o kar beni kesmez o senin kendi teferruatında olan bir şey geneli bağlamaz..
Ben olsam bostancı erenköy civarında nargile cafe açardım
Ankarada arsa yatırımı yapmayı düşünen olursa bana özelden ulaşabilir karlı bir yer var.Ben aldım çok şükür şuan üzerinede koydu ve koymayada devam ediyor.
örnek yanlış.. öyle bir kar şekli olmaz..
tefe tüfe nin üstündeyse kardırki arsa herzaman tefetüfenin 10 misli üstünde kar yapar..
bu arada verilen örnekde abest öyle bir arsada bir kar olmaz yani 2010 a aldığın yer 2013 de 11 liraya satma gibi bir durum olmaz..
sorum gayet açık ona cevap verebilirmisiniz size göre kar ama bana göre zarar herkes yatırım yaparken altın döviz mantıgını yapar altın 2010da 53.000 lira şu an 90.000 lira bu karı hiç birşey yapmadı malesef
soru açıkda kar oranı mantıksız öyle bir kar olmaz..
bırak arsayı en kör yerden tarla olsa 10 a aldığın yer 3 sene sonra satarsın en kötü konumda olsa 15 - 20' ye ..
Kaldıki arsada olay değişikdir...
bir duyum alırsın yada öyle bir şans yüzüne gülerki karşına bir benzinlik yada yanına bir site bir fabrika yada dev bir proje yapılır yada yapılıcakdır senin 10 aldığın arsan 3 sene sonra 200-300'de olur biz bunlarıda çok gördük..
yada mütahit gelir hayır diyemiceğiniz bir teklif sunar arsanıza apartman avm iş merkezi v.b yapılır ordan size iki üç daire 5-10 dükkan verir ne altını ne dövizi kira verseniz hayatınız kurtulur..
bu yada diye yazdığım şeyler gördüğüm şeylerdir onuda belirtiyim yaşanmış şeylerdir yani..
Dediğiniz doğrudur enstruman çokdur altın döviz fon borsa forex v.b akıllı girişimci adam 53 bin tl den 120 bin tl yapmasınıda bilir onun üstünü yapmasınıda bilir buralarda ama bunlardada risk faktörü vardır her daim neticede inişli çıkışlı konjektüre siyasi ekonomik duruma göre değişen şeyler..
altıncılar hergün piyasaları takip ediyor yok şu kadar indi yok şu kadar çıkdı toprakda öyle bir mevzu yok aldınmı at köşeye unut bitti..
arsada düşüş asla olmaz olsa olsa ekonomi kötü olsa çıkışında ağırlaşma olur o kadar.. yani iyi bir ekonomide 30 alıp 40 satıcağın yeri ekonomi kötüyse 36-37 ye satarsın.. ama gene karın sabittir arsa asla zarar ettirmez riski hiç yokdur..
Yanlış anlaşılmasın altın almayın demiyorum bende alıyorum azda olsa cüzzi forex de oynuyorum hobisel cüzzü miktarlarla..
döviz,altın forex bunlarda kovalanırsa güzel para getiriyor..