Şahsen 5.25 baksam lpg takılmamış olsun isterim... Bana biraz saçma geliyor![]()
Peki arkadaşlar sanırım tüp fiyatını tam olarak çıkarmıyor, modeli düşük bir araç olduğundan 3 4 ayda satıldığını düşünürsek, aylık 1000 km yol yapsam, 200tl gibi rakam aylık karı oluyor, yani 600-800 tl bana faydası olacak.
Tüplü satıldığında, 1000 tl geri alınabilir mi, ayrıca ben zaten ruhsat muayene vs işleri yaptıracağım, sıfırdan takılsa alıcı 500 tl kadar da bu masraflara harcar, bu açıdan da yararlı olur diye düşünüyorum.
Son olarak da atiker iş görüyor mu yoksa biraz daha ekle şunu al o iş görmez gibi bir durum var mı?
Arabanın durumuna da bağlı biraz satarken ki fiyat olayı, tam satacağın gün bişi çıkarır düşmek zzorunda kalırsın biraz daha, yani bence satımı düşünmemek lazım, performans ve yakıtı kıyaslamak lazım.
atıyorum 3 ay biniceksin ortalama 3 bin km yapsam benzinli bi 525 tahminimce 2000 binlira filan yakar benzinde 3 bin km de.
tüpte de kabataslak hesapladık mı 1200 liraya 3 bin km yol yapar diyelim.
Arada 800 lira fark kalıyor.
Düzgün bir lpg de v6 için 2000 lira, e bu hesaba göre 1200 lira kardasın tüp taktırmazsan, tabi benzinden aldığın zevk de cabası.
He dersen ki ben arabama 3 5 sene bineceğim ve günlük kullanıyorum, o zaman tabi ki tüp çok karlı olur. Ama max 1 yıla kadar bir faydası yok bence lpg nin aksine arabadan alacağın keyfi de azaltır. Otoparklara vs girememen de cabası.
Bence taktırmayın. Kimileri (mesela ben) lpg yüzü görmüş araba almaz.
Zaten Lpg maliyet. Yazarsınız ilana Lpg takılıp teslim edilecek diye olur biter. İstemeyen içinde fiyattan düşersiniz
En onemli konu regulator secimi ve nozzle olcusu..
Bayiler bu konuda zir cahil.. Kitten cikaj nozzle lar 1.8 mm, hic birsey yapmadan bunu takiyorlar sikinti burda..
Sen super kiti seciyorsun regulatir 300-400 hp yeterli.. Nozzle olcusude bir onceki mesajda yanlis yazmisim 2.5 mm olmali.. Bu cok onemli..
Hangi marka olursa olsun nozzle lu ise olcu 2.5 mm olacak, montaj yapan ne alaka yeaa desede bu konuda israrci ol..
Benim vectra 4 silindir 136 hp nozzle 2.5 mm son derece sikintisiz biniyorum.
525 190 hp 6 silindir, nozzle olcusu ayni olursa problem yasama ihtimalin azalir
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)