4 yıl vtec II de kullandım.Tupcuye sadece montaja gıtmıstık.Birde kucuk filtre degisimlerine :)
Printable View
4 yıl vtec II de kullandım.Tupcuye sadece montaja gıtmıstık.Birde kucuk filtre degisimlerine :)
Dun bi olcum yaptim palio ile (lpg 2,82) 20 tl gaz ile 90 km yaptim 10 km sehir ici 80 km uzun yol.
22 kurus yakiyor.
Oldukca memnun kaldim :)
Şehir dışı bu hafta içi 107 TL lpg ile tam 500 km yol yaptık. Daha az yakmasını bekliyordum ama bakım zamanı geçti biraz ondan diye tahmin ediyorum. 18 kuruşlara falan düşürmem lazımdı.
Megane 1 aracimda 2 sene lpg kullandim yakitindan memnundum ancak sitem 1 kere beyin 2 kez de matrix enjektor takimini yakti. Hos para vermedim garantiden degisti ama yolda kaldim aksiyon yaptim vs...
19 lt gazla 210 km yol yaptım 40 km kadarı şehiriçi olmak üzere daha içinde hala gaz var kış mevsimi iyi geldi bana
Burdan o kadar seyler okudum ki kafam karisti ve hemen biten depoya 50 Liralik gaz alip bir ölcüm daha yaptim. Sonuc olarak 2.74den aldigim gaz ile 228,XX km yaptim bitti. Sadece ve sadece sehir ici.
Arkadaslar Vtec2 icin hangi sistemi tavsiye edersiniz?
Aracima taktirmayi dusunuyorum ama sehiricinde de çok sık kullanmiyorum aracimi. Isim dolayisiyla Caglayan, Bakirkoy ve Kartal adliyelerine gitmem gerekiyor ve oralara da zaten metro-metrobus ile en rahat sekilde gidiyorum.
Uzun yolda ise her zaman olcum yaparım ve Bucak - Istanbul arasi tam 638 km. Depoyu fullerim ve her zaman Bucak ya da Istanbul'a geldigimde ceyregin bir cizgi altinda benzinim kalir. Yani bir depoyla 638 km uzun yol gelip, 100 km'de sehir icinde binebiliyorum.
Evet bazen Istanbul icin sıkışık trafikte cok yaktigim oluyor.
Ama 250 tl'ye depo dolar su sartlarda ve bu yaptigim kmlere hesaplarsak; 750 km gitsem uzun yol+sehir ici= 250÷750 km= 0.33 Krs yakar km'de.
Sistem ortalama 1000-1500 tl arasında.
Kapali otoparklara alinmama gibi dezavantaji da var.
Taktirip taktirmamaya hâlâ karar vermis degilim.
Vtec2 kullanicilari ne yakiyorlar km'de kurus hesabi yazarlarsa iyi olur benim icin.
4G92P aracımda yaklaşık 4 senedir Lovato Easy Plus kit kullanıyorum.Şehiriçi 9-10 litre uzun yolda 7-8 litre yakıt harcıyorum.Düzenli olarak filtrelerini değiştiriyorumHerhangi bir sorun yaratmadı şu zamana kadar.
bende corolla vvti var, lpg taktım çook memnunum
hiç naz yapmadı araç
yakıt çok iyi şimdi
Yeni olcum yaptim gaz 2.73 megane 2 1.4 16v.
Sehir ici dur kalk surekli isiklara takila takila 37 kurus.
Sehir disi 90-100 km hiz 21 kurus yaktim.
Ortalama 10 lt gaz tuketiyorum sehir ici sehir disi karisik.
Ocakta sattığım 2005 civicte brc my10 kit vardı. Filtre düzborulu hali uzun yolda 6.5 - 7 litre lpg tüketiyordu. Şehir içi kullanmadığım için bilmiyorum ama en baba 11 litredir. Ben taktırdıktan sonra 50 bin km yaptım 2 senede, fazlasıyla ekonomık oldu zaten :) Taktırdığınız kite göre 10bin 20 bin km de lpg parasını çıkarıyorsunuz :)
120 liraya 360 km yol gittim Otomatik E36 3.20ia ile 30 kuruşa felan denk geldi gazı 2.60 civarından almıştım
heheh yine ben
pazar gunu 130tl gaz aldım hatta 129,92de daha almadı
sonra Bursaya gittim giderken acelem vardı sürekli 130-170 arası gittim sonra biraz Bursa turu dönüşte sakin geldim 90-120 arası
ertesi gün işe gidilip gelindi
totalde 540km oldu henuz bitmemişti ama 10km içinde biter diye düşünüyorum
0,24krs 2.4 arac için çok iyi bence :)
A4 2.0T FSI quattro aracımda 8bin km dir LPG kiti var. Landirenzo Omegas kiti. Şu an da bu motora uygun olan bir kaç kitten birisi sanırım. Yorum için erken bir süre ancak şu an bir sorun yok.Sürüşe göre %37-45 tasarruf ediyorum. 14-15lt lpg yüketimi var. Performans kaybı hissedilecek düzeyde yok. Hatta bir miktar tork artışı olması gerektiği söyleniyor.
Bu motorlara taktırmayı düşünen varsa bildiklerimle yardımcı olmaya çalışırım.
@Bekir kitin maliyeti ne kadar ?
araç : 1.6 elantra otomatik
kit : kitmtm
simit demo var. litresi 2 liradan 70-75 arasına depo doluyor.
hayvanlar gibi basınca; 300-320KM
%80'i köprü trafiğinde karma kullanım : 350KM
Son peygamber,peygamberlerin peygamberi modda uzun yol : 495km
110bin km oldu lpgli araç. LPG her halukarda motoru biraz etkiliyor ancak sağladığı ekonomi, motorun tamamını eline alsan bile gözardı edilemeyecek seviyede.
kitlerden ,markalardan uçan ve kaçanlardan çok anlamam ancak keihin enjektörler cidden sessiz ve her anlamda performanslı
Konu acılmısken bende 1.6 ies için rakamları vereyım.
Sehir içi cok cok sıkı trafık olmadan (kartal tuzla sahılyolu, e5) sadece kat ıpatalım varken 10-10.5 ltre arası lpg yakıyordum. Ortayıda ıptal ettım yakıtım dahada dustu aynı sartlar altında nededeyse yarım ltre az yakmaya basladı sasırtıcı bır sekılde 9.5 - 10 ltre.
KEsınlıkte kat ve orta aracı cıddı anlamda sıkıyor ve yakıtını 1 lıtre dolaylarında artıtrıyor. Kesınlıle ıptal edılmelı. Alt devırler kesınlıkle iesde olmüyor. (oldugundan geri gitmiyor)
Gelelim sehır dısı yakıt tuketımıne arcata 3 kısı cok cok fazla yuk olmadan, denız sevıyesınde 6 - 6.5 ltre lpg ye duser. BEn babama bıraktım arabayı koy yolu uzun yol full karısık hesapta bıle fişlerden hesapladıgımda 7.1 lt lpg yakmıstı.
Kesınlıkle cok net dıyorum 1.6 kategorısnın en az yakanlarındandır ies. Ama vtec2 lpg de o tatlı sanzuman oranlarıyla ıesden de az yakar.
Zaten kımsenın arabası yakmaz :)
iesle ve yakıtla ılgılı her turlu bılgıyı paylaşırım.
Uzun yolda, 54 TL LPG ile, 340 km yol yaptım ben.
Araç 1.6 TS 147 / 2 kişi + 1 valiz.
Gemlik - İzmir girişi arasında yaptığım yol.
Bayram zamanı. ( 1 saat dur - kalk Trafik )
Alfa, çok yakıyor diyenlere gelsin :)
Hyundai sonata 2.7 v6 otomatik..
Uzun yol geçen yaz bodruma git gel de en dusuk 10 lt harcatabildim, rekorumda 1 depoda 19 lt, 2 gün üst üste boğaz + fsm trafiği çektim :)
Hyundai az yakar diyenlere gelsin :)
albea 1.4 aracımda atiker simit tüp var. şdışı 17-18 kr civarı yakıyor 3.000 devri geçmedikçe (5. 100-110 km/h) , sıkıntı şu ki lpgde iken bazen benzin yakıyor/eksiltiyor olması onun dışında memnun sayılırım :) konu açmak istemedim forumda benzeri bi konuda bulamadım benzin yakmasını nasıl engelleriz.
Otomatik 1.4 hb civic'le gaz 1.99tl'den şehiriçi maksimum 21 kuruş yakıyordum
Colt ile (1.3 95 hp amt) 1 gün de 1100 km yol yaptım sorunsuz sıkıntısız.
10.000 Km de maliyetini çıkardım denebilir. Tık etmedi. Çok memnundum. İst da yaşamadığım için otopark sorunum yoktu.
Getz 1.6 16v 105hp AKL otogaz sistemi var uzun yol 15-16 kuruş şehiriçi 18-19 kuruş Maşallah :)
ben artık gaz ayarımı kendim yapıyorum. elm cihazı ile sft ve lft değerlerine göre telefondan dashcommand uygulamasından takip edip, yolda laptop tan ince ayar.
bağlantı kablosu program falan hepsi var, kocaoğlan artık lpg de daha iyi gidiyor, lpg ci ustamın bunlarda ayar bu kadar olur laflarını çekmekten kurtuldum çok şükür :)
ayar düzgün olduğundan arıza ışığı da yanmıyor. ama eskiye göre birazcık fazla yakıyor (afr yi 14-15 aralığında tutturunca) 45 litre gaz ş.içi 380 km klima hep açık 2.4 accord
uzaktan gören de tuning ci falan sanıyor beni elde laptop falan :)
Bende 1.4 lacetti ile yaklaşık bu değerleri yakalıyorum istanbul şehir içinde...
Bir kaç araç dışında (2.4t5 s60 vs) arıza ışığı yanıyyorsa ayar sorunu vardır. Bu kadar olur olayına inanmayın... Araçlarımın çoğu lpgliydi... Hassasım bu konuda ve lpgye bağlı bir sorun hiç yaşamadım arabalarımda...
Kit ruhsata işletme işlemleri dahil 4200 tl (taksitli). Ben 1,4 yılda amorti etmiş oluyorum. Yaklaşık yarısını amorti ettim bile. @rodya nın dediği gibi sağlanan ekonomi sayesinde motor problemi riski rahatlıkla alınabilir geliyor bana da ki bendeki sistem ihtiyaç anında yani sıcaklık artışında benzin püskürten bir sistem. Uzun yıllar sıkıntısız kullanmayı umuyorum.
1.4 clio 16V rxt 1 senedir bende. şehir içi klima açık 50tl ile 250 km atıyor. uzun yol olunca 16 kuruşlara düşüyor.
yalnız bu aralar alt devirlerde arada tekleme yapıyor. sanırım bobinlerden biri cortladı. bu ister istemez tüketimi de arttırıyor.