Eleştiriler çok ağır değil mi ?
0 - 100 konusu mesela , kaç kişi 1.6 dizel aile otomobili ile 0-100 kasmak için alıyor ? Tamam 1.3 astra h kadar ölü olmasın tabi ama 0.2 saniye 0.5 saniye hesabı yapmak garip değil mi ? Draglara katılmayacağız sonuçta. E şehir içinde lambadan kalksak zaten 70 - 80 yapılacak kadar yer oluyor.. Ki 0-100 benim için en önemli kriter diyen insan 1.6 dizel c sınıfı hb mi alır ?
1600 kg denmiş ama katalogta 1440 kg diyor. Ağır mı ağır.
Fakat , bu araç 1400 kg olarak 1.3 cdti ile 95 hp güçle çok daha az torkla izmirde 5.5 litre ortalama ile dolaşıyordu.
Şimdi aynı ağırlık , 40 hp güç , 100nm ye yakın tork kazandı. Yakıtının düşmesi normal değil mi ?
pejo 308 71 lira civarı dolusunun başlangıcı. astra sport 136 , 71 bin lira. Gayet normal.. Opsiyonlara baktım tabi sunroof , flexride , afl , ses sistemi isterseniz 81 bin lira oluyor. Düşünülebilirliği var hala.
Ben asla 0 almam orası ayrı fakat piyasaya göre bakıyorum , acımasız eleştirmemek mantıklı olmak gerek derim.
Edit : SAdece flexride ve sunroof alınır gerisine gerek bile yok , 76 liraya bu sınıfın en şık ve az yakanlarından biri olarak mis gibi binilir.