DSG bencede.
Bugun bile gidip en egzotik spor arabayı aldığınızda otomatik geliyor.
Ferrari 458,488 ben manuelini görmedim.
Printable View
DSG bencede.
Bugun bile gidip en egzotik spor arabayı aldığınızda otomatik geliyor.
Ferrari 458,488 ben manuelini görmedim.
bi c seçeneğimiz var mı :)
Aren abi videolarda vitesin geçiş hızı salise bazında ekranda gözüküyor mu ? Dsg bilmem kaç salisede çift kavrama sayesinde vites geçişi yapıyor. Senin rolling videolarını biliyorum keyifle izlediğim videolar arasında. Fakat dsgden hızlı olman gerçekçi gelmedi bana. Ciddi yazdığını var sayarak cevapladım :D
Allah büyük konusturmasin ama bi lpg li araba kullanmam bi de debriyaji olmayan... Ne kadar rahat olursa olsun kafana göre cat cut düşürüp yukseltemeyeceksin devir veremeyeceksin vs. Bi kolun arabaya bağlı olacak. Bana kalsa sadece hidrolik direksiyon yeter spor arabaya. Hatta biraz daha abartayım tıpkı 4c gibi olmalı. Herşeyi hissetmelisin... Ama kalabalik sehirde yaşıyorsan ve gündelik kullanacaksan düşünme dsg al kardeşim. Ne kadar spor vs desek de gündelik kullanimda dur kalk işkence olur bi zamandan sonra...
2010 Dsg Scirocco aracım vardı.Müthiş keyifliydi artı Dsg'nin çatırdaması da vites geçişlerin de çok haz vericiydi.
Istanbulda manuel araba cilginlik artik
Sadece haftasonu icin kullanilan bir arac bile olsa zor is yine de katlanmak zor
Manuel in keyfi ***** evet ama keyfini alabileceginiz sartlar mevcut degil
dsg iyidir derim 24 saat gazlama modunda olmayacağınıza göre sıkıntı yoktur
gayet basit dsg elde kalmayacağı garanti olsa zaten manuel - dsg arasındaki fiyat farkı 20bin falan olur, o zamanda parası yetmeyenler sadece manuel alır. yoksa manuelin dsg ye karşı savunulacak birşeyi yok. 201x model arabada neyin vites atma keyfi olsun zaten debriyaj hidrolik, vites o kadar hissiz geçiyorki konumdan anlıyorsun geçtiğini. şahini manuel kullanmak zevkli mesela bi savaş var içerde çünkü, vitesi atıp gazlarken düşünüyorsun acaba kaça girdi diye baktın sorun yok " ohh doğru atmışım". ben böyle düşünüyorum şahsen
http://forum.sciroccom.com/
herhangi bir güncel konu;
http://forum.sciroccom.com/index.php...seen#msg397885
Seçim sizin, sıfır alacaksanız garantili bir araç DSG alınır, ama 2. elde Asla DSG almam...
Günlük, uzunyol ve konfor aracını bile manuel tercih eden biri olarak, Scirocco'yu düşününce direkt manuel... :icon_tup:
Keyif için manuel, konfor için sorunsuz tork konvertörlü şanzımanlar varken dsg,edc vb arıza potansiyeli yüksek çift kavramalılar hala tercih edilesi değil bence. Kötümü? hayır, güvenilirmi? yine hayır.
458 filan örneği verilmiş ama bu araçlar günlük kullanım için değiller zaten max performans, min süre kaybı gibi amaçlar güdülüyor. Günlük aracımla işe yetişmeye çalışırken şanzımanın yarı yolda bırakmasıyla işten olmam ve serviste yatması can sıkıcı olur.
Scriccom forum admininin yazdigi :D
öncelikle geçmiş olsun ben senin yerinde olsam parcayı çıkma yada dışardan 0 olarak alır güvendigim bir yerde montajını yaptırır sonrada aracı satardım.
allaha şükür bu güne kadar sadece 1 kere şanzuman problemi yaşadım roccoda oda garantiden halledildi r da hiç sorun yaşamadım ama saatli bomba gibi gezmekten sıkıldığım için R ı sattıktan sonra bir daha dsg şanzımanlı bir araç almayı asla duşünmüyorum
Çift debriyajlı şanzımanlar her zaman sıkıntı yaratma potensiyeline sahiptirler, Daha önceden sayfalarca yazıldı,
Su anda 2011 dizel dsg polo hanımda, 80 bin km de, Allaha şükür hiçbir sıkıntı yaşamadım ama çok dikkatli kullanıyorum, kasislerden geçerken şangır şungur sesler mi dersin, çok nadiren de olsa kavrayamama sorunu mu dersin, diken üstünde kullanıyoruz arabayı resmen.
Ama BMW nin zf8 i cok iyi olmuş, tork konvertorlu ama bence tork konvertorlulerın en iyisi...