Hangi aklın ? :)
Veriler aşağıda;
http://www.hizliresimyukle.com/image...2/12/7qeHF.jpg
Kaynak: ODD
Printable View
Hangi aklın ? :)
Veriler aşağıda;
http://www.hizliresimyukle.com/image...2/12/7qeHF.jpg
Kaynak: ODD
azmi 300 tl ndn odesinki manuel varken aklinda hep soru isaretleriyle yasamak bnce dgru dgl
Tr genellemesi yapmanın bir anlamı varmı ben arkadasın hissiyatına dayanarak aklın yolu bir dedim ;)
he senin yaşın kemale ermiştir ya da bıkmışssındır istemezsin.
ben empati yaparak yazıyorum 17-18 yaşında olsam manuel vites alır zevkle vites değiştirerek araç kullanırdım.
30 umdan sonra da oto. alırdım yeter diyerek..
dsg çok king şanzıman ya google yazın dsg sorun diye kaç sayfa yazı çıkacak bir bakın..
hersey ortada genelde problemliler bunun dahasi yok yani...simdi kesin biri cikar bugatridede bu sanzumani kullaniyolar der:)allah akil fikir versin
bunu artik kabul etmeli herkes dsg sorunlu sikintili problemli dahasida yok ahaa kawga sebebi
sen herşeyi güllük gülistanlık gösterme ben kötü olanları cımbızla çekmedim arkadasların yasadıklarını kopyaladım buraya ,okusaydın keşke neyse bidaha yazıyım...bak ilk sefer para yok ikinci seferde nolmus.tabi herkesin para verecegi anlamına yada vermecegi anlamına gelmiyor. ücret vermeyen yok demedim zahmet olcak ama ücretsiz degişen olsun bizahmet garanti adı üstünde.
bana degil onu vw ye yada araç sahibine söylemek lazım..
seve seve herzaman .bilmeye bilirsin her forumda carsaf carsaf var
Şu dsg kavgasını yapmak yerine durum iyi analiz edilse?
1- Dsg piyasada bulunabilecek en iyi otomatik şanzımanlardan birisidir. Daha iyileride dsg'den türemiş safkan spor otomobillerindeki modellerdir. Lütfen *** atmayın.
2- Dsg söylendiği kadarda sıkıntılı bir şanzıman değildir. Şayet kavraması biterse ve garantin yoksa dışarda 2000tl den aşağıya yaptıramazsın.
3- performans almak ama rahatta etmek istiyorsan alacağın en ekonomik en ulaşılabilir şanzımanlardan birisidir dsg..
Gelelim BENCE neden dsg( daha doğrusu genel olarak otomatik) almak saçma?
Şahsen yaşım gereği olur karakterim olur bir takım sebeplerden ötürü tüm kontrolün bende olmasını tercih eden bir kullanıcıyım. Saçma sapan bir yerde dsg'nin kararsızlığından ötürü kaybeceğime, kendi hatamdan kaybederim. Nede olsa bir hissiyatım var beklentim var ikinci seffere düzelir. Ama dsg'de makine sonuçta. Makinedense kontrolün bende olması daha güzel.
Otomatik arabaya binmezmiyim, evet binerim ama bu araçtan asla ama asla performans beklemem. Bence otomatik alınmasının tek iyi yanı konfordur. Bu yöndende cvt şanzımanlar çift kavramadan daha ilerde diye düşünüyorum..
Sonuç olarak, dsg alıyım bide yükleyim dersen bence yanlış yaparsın al onu pıtır pıtır bin keyifle. Hiçte sorun falan yaşamazsın. Ama yüklüycem şöyle hızlancak böyle hızlancam dersende bile bile ladese gerek yok derim. Hem arabanın potansiyeli beklediğin kadar artamıycak hemde korkacaksın, yada bu konudaki gibi dsg 'mi kırılır kesin yorumlarıyla canın sıkılacak.
Şuda bir gerçekki, çok iyi pilotaj'la dsg'yi aratmayacak kadar hızlı vites atılabilir.
DSG sanzumanın spor sanzuman dışında vites geçişlerinde çok boşluk ver sarsma oldugunu duymuştum 40 bin kilometrede 2011 passat 1.4 tsi a bindim kullanmadım arka koltukta vites geçişlerindeki boşluk ve sarsıntı bariz hissediliyor. Kıa ceed ve hyundaı i30 da ise öyle bir sıkıntı yok
Sıfır km alma ihtimalin varsa dsg al, yoksa manuel al. Garantisi bitmiş VW bana göre hem manuel hem dsg her turlu risk o da ayrı mesele.
30'una kadar manuel sonra DSG diyorum ;) Hem 30una geldiğinde DSG'de en iyi formuna gelmiş olur ;)
Ben manuel aldım istediğim devirde istediğim viteste geziyorum, Vites atmanın zevki gerçekten ayrı. Şirket arabam otomatik, rahatlığı tartışılmaz ama saçmasapan vites atıyor hasta oluyorum.
Ben DSG bir aracı sürerken manuelden daha çok zevk alıyorum.DSG farkı çok olmasa passatıda kesinlikle dsg alırdım, aldırırdım..Tabi birde nalet olası gülün dikeni var.Oda ap ayrı bir konu.
ben gti aldım gti alma sebebim hem dsg hemde hafif olmasıydı
5 sene önce 2008 de ilk 7 ileri dsg leri almıştık onlar çok fazla sorunluydu şuanda bakımları düzenli yaptırdıkdan sonra garanti bitsede kavrama için cebinizden para çıkmıyor
sadece gerekli bir iki tüyosu var
"
- tamamen durmadan d-r arası geçiş yapmamak
- trafikte kalkarken manuel ile kalkmak gerekmiyorsa trafikte 1. viteste sabit kalkmak
- yokuş yukarı çıkılıyorsa manuel ile çıkılmalı vites yükseltmeye çok fazla izin verilmemeli
- gazlarken manuele alıp yavaşlarken vitesi lüzumsuz gereksiz düşürmemeli
gibi gibi şeyler dikkat ederseniz dsg ye bişey olmaz , ama neticede kul yapısı bu arızalar çıkabilir.
aracım 73000 de 40000 de kavrama değişmiş 1 hafta önce doğuşa götürdüm tekrar bi güncellemeye girdi yağı değişti şanzumanın ve adaptasyon yaptılar kusursuz biniyorum
ayrıca ben aracımı mıncıklıycam hybrid gibi launch gibi kısacası dsg nin keyfi bence çok güzel
ben karşıya haftada 2 3 kere geçen biriyim önceki aracım ve diğer aracım manuel dsg den inince sıkılıyorum debriyaja basmaya :D
valla ben şahsen DSG den gün geçtikçe daha çok zevk almaya başladım.
Direksiyondan vites belki de bana çok zevkli geldi...
DSG de vites küçültmek , gazlarken direksiyondan vites atmak inanılmaz zevkli geliyor bana...
DSG sorun çıkartıyor mu evet. en baba 2000tl ye mal oluyor bu sorun ve dikkatli kullanım olan DSG lerde problem gözükmüyor.
birtakım püf noktaları var.
ışıklarda N konumuna almak,
dur kalk trafikte kesinlikle manuel moduna geçmek
kalkarken gaz pedalına yumuşak basıp yumuşak bir kalkış yapmak.
6 ileri Islak Tip DQ250 DSG lerde 60.000km de DSG yağını değiştirmek, bana kalırsa 7 ilerileri de aynı periyotta yağ değişimlerini yapmak mantıklı olacaktır.
Kendi aracımda 6 ileri DSG var,
gazlayacağım zaman direksiyondan vitesi kullanıyorum ve inanılmaz zevk alıyorum.
Zevkler ve renkler,
boşa tartışmaya gerek yok :)
Görüşünüz çok mantıklı tabiki zevkler ve renkleri tartışamayız aklımda hep manuel vardı ama dsg ile ilgili aldığım bilgiler beni manuele daha çok ısındırdı aracı biraz yormak istiyorum 160 beygir + revo2 yazılımlı bi arabanın tadını çıkarmak istiyorum bu yüzden dsg de bazı sorunlar çıkacağını düşünüyorum. Kullandığım otomatik arabalarda dip gaz yapınca devir 6 bine çıkıyor ve motor çok bağırıyor yeterince performans alamıyorum ama kullandığım araç 2001 golf mk4 du ondanda olabilir diye düşünüyorum dsg şanzuman çok farklı tabiki sizin Gtı da vites geçişlerinde sarsma oluyormu ? İşin zevki birazda debriyajla oynamakta devir doldurmakta diye düşünüyorum keyifli forumlar :)
2 manuel aracımdan sonra otomatik araca pek sıcak bakmıyordum ama aracımı aldıktan sonra iyi ki de almışım diyorum.Alacağın aracı ne şekilde yükleyeceğine bağlı ve bana kalırsa stage 2 ye kadar da dsg ile alakalı bi problemin olacağını düşünmüyorum işin şans faktörü de mevcut tabii :rolleyes:
Sen zaten kararını ikinci sayfada yazdıklarınla vermişsin .. gençsin ilk aracın olucak hor kullanıcaksın zorlıycaksın oynıycaksın manuel senin için en iyisi en ideali riske girmene gerek yok..
bunun dışında otomatik ve manuel kıyaslaması bence gereksiz anlamsız..
bir dsg,edc,cvt,smg,g-tronic v.b gibi milyon dolarlık argeler yatırımlar yapılarak teknolojininde en son nimetleri kullanılarak yapılan şanzımanların verimini kalitesini kullanılabililiğini konuşmak anlamsız bence..
Heleki 60-70 yıldır hiç bir değişiklik yapılmadan kara düzen eski teknoloji ile üretilen manuel şanzımanın çift kavramalı yeni nesil şanzımanlarla kıyaslanması çok çok anlamsız..
mantıklı elle tutalabilir bir yanı yok çünkü..
Dsg sorunludur arıza çıkartıyordur bu tür şeyleri dışarda tutuyorum ki arkadaşımın golf'ü de dsg arızası vermişdi.. genel olarak yazıyorum bütün çift kavramalılar adına..
adamlar 7 ileri 8 ileri gidiyor.. hyundai 10 ileri yapdı sanırım genesislere uyguluyor yada uygulamaya başlıycak.. bunların hepsinin nedeni daha yüksek performans daha düşük yakıt motordan maksimum verimde faydalanmak ve kullanıcıya maksimumda sürüş keyfi vermesi..
ben daha çevremde manuelden edc dsg smg g-tronic li aracı alıpda tat tuz keyif almayan adam görmedim.. çoğunun dediğide manuelden çok daha keyifli zevkli olması yönünde.. bu konudada manuelden dsg ye geçmiş aynı şeyleri yazan insanlar var demek ki doğruluk payı var..
Ne alırsan al güle güle kullan.. :)
DSG Golf kullandım geçişler çok zevkli rocco da da öyledir eminim. VW den hiç anlamam sadece halk yorumlarına göre konuşuyorum arıza çıkartan ve yüksek meblalara hallolan bi şanzımana sahip. 60 70 milyarlık araba alıpta 7-8 milyar ayriyeten para harcamak mantıklı değil bence.bide gazlarım sert kullanırım diyosan biraz geri kafalı düşünüp manuel seçmelisin derim ;)
manuel candır :D
Dsg al stage 1 yükle yazılım filtre egsoz yeterlidir rocco için fazlasını istiyosan gti almalısın mis gibi dsg dururken manuel düşünmek hata
kız arkadaşınla gezerken rahat rahat elini bile tutamazsın manuel alırsan benden sana tavsiye güzel kardeşim :)
Dsg al söktür 3000 e manuel şanzıman bul dsg nide 13000 e sat tüm modifiye masrafların çıksın :D
Eskiden otomatik arabaya hayatta binmem derdim, simdi de otomatikten inmiyorum.
A3 de Jetta da DSG ve inanılmaz memnunum.
35 e geldin evleniyosun, mutlusun, ileride Allah nasip ederse çocuk falan filan :)
bu şartlar altında benmi kullanıyım otomatiği sayın dragger Yavuz Bey :D
istanbul gibi trafiğin felç olduğu ilerlemediği yeri gelip saatlerce dur kalk yapıp ancak 20 metre ilerlediğin şehirde otomatik yaşın ister 20 olsun ister 50 ilaç derde derman..
Bu dediğine kendin inanıyor musun acaba ? Elinde duran saatli bir bomba ile yolculuk yapmak ne kadar mantıklı bence kendine bi sor bunu abi.
Manuel viteste aşırı derecede yol kat edildigini düşünüyorum 4 ten 5 e ve en sonunda 6. vitesin çıkışı ardından uzun kısa sanzıman olusu ve daha da ekleyince spor sanzımanların ortayı cıkısı bence gayet mantıklı ve aşıkar duruma geldigini düşünüyorum.Suan kullandıgım arac manuel gene alıcak olsam gene manuel alıcam.Dip gaz 7000 devirde iken birden debriyajı bırakıp 3.vitese kadar yan vererek kalkmak mı ? yoksa cat cat vites atarak kontrolün onda oldugu bir aracı kullanmak mı zevk bir birine ? Ben tamamı ile bu olaya karsıyım kimsenin fikrine tezatlık olusturmuyorum ama eski kafalıyım ve MANUEL diyorum.Turbolu bir araçta da debriyaj da blow off ötürüp sürekli turbodan ses getirmekte ayrı bi zevk olarak görüyorum.