Eskiden otomatik arabaya hayatta binmem derdim, simdi de otomatikten inmiyorum.
A3 de Jetta da DSG ve inanılmaz memnunum.
Printable View
Eskiden otomatik arabaya hayatta binmem derdim, simdi de otomatikten inmiyorum.
A3 de Jetta da DSG ve inanılmaz memnunum.
35 e geldin evleniyosun, mutlusun, ileride Allah nasip ederse çocuk falan filan :)
bu şartlar altında benmi kullanıyım otomatiği sayın dragger Yavuz Bey :D
istanbul gibi trafiğin felç olduğu ilerlemediği yeri gelip saatlerce dur kalk yapıp ancak 20 metre ilerlediğin şehirde otomatik yaşın ister 20 olsun ister 50 ilaç derde derman..
Bu dediğine kendin inanıyor musun acaba ? Elinde duran saatli bir bomba ile yolculuk yapmak ne kadar mantıklı bence kendine bi sor bunu abi.
Manuel viteste aşırı derecede yol kat edildigini düşünüyorum 4 ten 5 e ve en sonunda 6. vitesin çıkışı ardından uzun kısa sanzıman olusu ve daha da ekleyince spor sanzımanların ortayı cıkısı bence gayet mantıklı ve aşıkar duruma geldigini düşünüyorum.Suan kullandıgım arac manuel gene alıcak olsam gene manuel alıcam.Dip gaz 7000 devirde iken birden debriyajı bırakıp 3.vitese kadar yan vererek kalkmak mı ? yoksa cat cat vites atarak kontrolün onda oldugu bir aracı kullanmak mı zevk bir birine ? Ben tamamı ile bu olaya karsıyım kimsenin fikrine tezatlık olusturmuyorum ama eski kafalıyım ve MANUEL diyorum.Turbolu bir araçta da debriyaj da blow off ötürüp sürekli turbodan ses getirmekte ayrı bi zevk olarak görüyorum.
Bence Dsg'nin en büyün eksisi maalesef aracın kesiciye girmemesi. Yani bunu ses için vs söylemiyorum,hiçbir şeyi sürücüye bırakmıyor.
Dsg'yi en azından manuel kullanırken vites atmayı kulakcıkları kullanarak sürücüye bıraksa çok daha keyifli olucağını düşünüyorum. Ben Dsg kullanırken en çok istediğim şey buydu.
Sırf bunu yaptığı için Edc şanzıman kullanmasından ötürü eleştirilen yeni Clio Rs'i azda olsa övdüler :)
Dsg Sorunları hakkında kafamda pek soru işaretleri kalmadı :) Ama gönlüm manuelden yana
Her zaman düz vites tercihim olmuştur ama dün anneme dsg vitesli bi araç baktım kullandım dsg harika bi şey
kişinin kullanım yerine ve tarzına göre degişir bu tercih. kimisi anlık herşeyi kendisi yapmak ister kimisi elektronik olarak olsun ben karışmayayım ister. her ikisininde artıları eksileri var. fakat ben hala daha elektronik bir otomatik sanzuman yerine mekanik çalışan şanzımanı tercih ederim. çünkü benim istegim dışında kendi kendisine işlem yapması sürüşe eksi katkısı olur ve bi sorunu olsa manuele oranla çok daha fazla masraf çıkartır. otomatikte yolda kalma oranınız daha yüksek...
herşeyin üstünde otomatik mi manuel mi sorusuna cevabım manuel olurdu...
DSG Konusunda yanlışınız var. Hala kuru tip kavrama kullanılıyor. He ne oldu 3. kez revizyon gördü. Eskisi gibi sorunlar olsa bile yaptırması ucuzladı çünkü tanınan bir şanzıman oldu ankarada ve stanbulda çok güzel dsg ustaları var
utkunun dediği gibi artık tanınan ve problemleri olsa bile artık doğuş tarafından benimsenmiş bi durumda şuan aracımın kavraması değişiyor şuanda 30k kmde 2010 daki Sciroccomda aynı kmlerde değişmişti Garantili dsg candır :)
http://i.hizliresim.com/xEAbkg.jpg Baska soru?
DSG çok güzel bir şanzıman ama çıakrttığı sorunlar gerçekten adamı bezdiriyor. Otomatik hiç sevmedim bu zamana kadar her zaman Manuel :)
Dsg derim, 2005 de arabayı alırken 3bin Tl fark verip almadığımız için çok pişmanız yeni alınacak araba %100 otomatik olacak trafikte sol ayak uyuşuyor artık...