Arkadaşlar kampanyaya desteklerinizi bekleriz. İlgi gösteren arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.
http://www.change.org/tr/kampanyalar...ls%C4%B1n#news
Arkadaşlar kampanyaya desteklerinizi bekleriz. İlgi gösteren arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.
http://www.change.org/tr/kampanyalar...ls%C4%B1n#news
tam da motosiklete merak sarmışken böyle olursa ne güzel olur
altın elbiseli dayı da dile getiriyordu bu durumu..
Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Ey Türkoğlu bu ihanetlerin tarihini sakın unutma!
16.11.2013
08.06.2014
biz bunu uzun zamandır götürmeye çalışıyoruz ama destek veren çok az oldu o kadarda kurye motorla evlere servis yapanlar falan varken..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Ötv kesinlikle kalkmalı herkes daha kolay motor alabilmeli bu formu dolduralım mı herkes dolduruyor mu ?
S2000 turbo
Lütfen duyuralım 10.000 imza tamamlanmadan maliye bakanlığına gönderilmeyecek. Sayının tamamlanması seçimlerden önce olması avantajımız olacaktır mutlaka.
memlekette hiçbir şeye teşvik yok, çare bisiklet..
bir de, şu change.org'da atılan imzalar gereken yerlere ulaşıyor mu, merak ediyorum. mesela bu imzalar gerçekten Maliye Bakanlığına gidicek mi acaba?
Hepimizin endişeleri olmuyor değil. Ama bahsi geçen site dünyanın en büyük imza kampanyalarına sahip çıkıyor.. Umarım ayırdığımız 1-2 dk. ihtiyaçlarımıza cevap olur.
Change.org - Vikipedi
bugun motorsiklet fuarını gezdim de fiyatlar maşallah hobinin de hobisi durumunda, ötvsizde satılsa euro dolardan dolayı cok ciddi rakamlardalar.
tüm cclerde olmasa da belirli hacme kadar ötvden muaf olması güzel olurdu
hobi zevk işi ayrı ama randımanlı şehir içi şehir dışı vasıta olarak süren biri için genel giderlerde dahil 250cc türkiye orantısında gayet ideal vergi sigorta bakım servis yakıt v.b ..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Belki haklısınız ama 250-300 cc lik japon malı bir motorsikletle bir otomobil arasında ÖTV uygulanması arasında fark olmalı yanılmıyorsam. Sonuçta klima bile yok lüks sayılsın motorsiklet.
Özel Tüketim Vergisi:
Özel tüketim vergisi - Vikipedi
Ülkemizde 11/06/2013 tarihli uygulanan ÖTV değerlerinin bağlantı adresi;
Untitled Document
Aşağıda paylaştığımda bizi daha çok ilgilendiren ÖTV ile ilgili 2014 oranlarıdır. Kısaca haberi süzersek;
Binek otomobil alımında ödenen ÖTV'de artışa gidildi. Motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçmeyenler için uygulanan yüzde 40 vergi oranı yüzde 45'e, motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçen fakat 2000 cm3'ün altında olanlar için uygulanan yüzde 80 vergi oranı yüzde 90'a, motor silindir hacmi 2000 cm3'ü geçenler için uygulanan yüzde 130 vergi oranı ise yüzde 145'e yükseltildi.
2014-ÖTV ne kadar oldu? 2014-ÖTV'ye yapılan zamlar - Memurlar
Kalan 3.480 imza günceli...
Ya şu internetten bir iki fieldli form doldurup aha milyon kişi imzaladı ümidi ile vergi kaldırtacağını düşünenlerede bayılıyorum![]()
biraz duyarlı olmak lazım bu konuda ötv aldı başını gitti, fuarı 3üncü günü gezdim fiyatlara çok şaşırmamıza rağmen hepsinin satılmış olması ve stoklarda motor kalmamasına da ayrı şaşırdık
bi kaç tane örnek veriym siz de gittiğinizde zaten karşılaşırsınız diğer segmentler de aynı şekilde sanırım fiyat olarak:
Honda Cbr 600RR 40.000TL (5000tl aksesuarla) ilk gün satılmış,
fuarın 3uncu gunu stokta sadece 2 adet kalmıştı. 33.500TL fiyatı sıfır fiyatı var aksesuarsızın.
Honda Cbr 1000RR 43.500TL - stokta sadece 1 adet hrc ve 1 adet beyaz kalmış
Suzuki 47500 TL GSX-R 1000 ve 40.500 TL GSX-R 600 ikisi de satılmıştı...
bu tabi ki ikinci eli de fazla etkiliyo, yakın zamanda hondadan sıfır 1000rr a 36bin TL fiyat almıştım şimdi ikinci elleri bile 38-40 bin TL oldu...
umarım bi şekilde insanlar tepki gösterir ve bir şeyler olabilir
05' 34 PY 777 - s2000
05' 34 CCS 05 - s2000
08' 34 MOF 34 - s2000
07' 34 HZ 3005 - Evo IX
04' 34 TB 2314 - E46 M3
Avrupada bazı ülkelerde motosikletten vergi alınmıyor çünkü her geçen gün artan trafik problemine bir çözüm olduğunun farkındalar. Türkiyede de gerçekleşmesi ümidiyle inşallah olur diyorum
benim bildiğim şu anda imzalanan şey motorsiklette 250cc ye kadar ötv indirimini kapsıyor
ne kadar motorsiklette ötv indirmi densede bütün hacimleri kapsayan bir indirim değil..
zaten imzanın başındaki "Motosiklet en hesaplı ulaşım aracıdır. Bu sebeple lüks ürünlere uygulanan ÖTV vergisi motosikletlerden kaldırılmalıdır.Bu şekilde hem trafik ve hem de yakıt tüketimi azalarak tüm Türkiye kazanacaktır. " mantığıda bu...
yoksa 600cc ve üstü bir kaç motor dışında çoğu motorlar zaten araba gibi yakıyor ve trafikde ufak hacimli motorlar gibi manevra kabiliyetleri cüsselerinden dolayı yok araba gibi trafikde ilerliyorlar ve yer kaplıyorlar hesaplıda değiller ve işin hobi kısmına yani lüksüne kayıyorlar bence...
250cc ye kadar gereklilik neticede kuryeler,evlere sipariş götürenler motor ile diğer işleri yapanlar 250cc yi geçmiyor..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)