https://www.facebook.com/video.php?v=923685337683313
Son sahne... Herşey eskiden daha güzeldii
Printable View
https://www.facebook.com/video.php?v=923685337683313
Son sahne... Herşey eskiden daha güzeldii
18-19 yaşlarındaki adamlar filmin son serisini eleştirmeye başlamış yok ilki gibi değil falan diye.. Ulan ilk bölüm oynadığında 3 yaşındaydın sen neyin peşindesin eleştiri yapıyosun
Şimdi mutlaka demek istediğimi anlamayıp "ne var bütün bölümleri iki günde izleyemezmi insan" falan diye çıkışanlar olur :)
Filmin senaryosu zaten 4 ten sonra değişmeye başladı aksiyon sahneleri falan eklendi, tıpkı bizlerin şu anki görsel modifiye anlayışının sadece oem parça ve janttan ibaret olduğu için dünya genelindede bazı şeyler değişiklik gösterdi..
Benim görüşümde bütün seriler aynı şekilde şehir yarışları şeklinde devam etseydi bu film bu kadar tutmazdı, bence herşey çok güzeldi, başrol oyuncularının oynamadığı tokyoyu sona bağlamaları ve aon sahneye kadar paul u öldürmemeleri şahaneydi.
Uzun lafın kısası imdb 9.3 vermiş biz kalkmış burda eleştiri yapıyoruz.
Bende dün gidenlerdenim.Çok detay vermicem ama uyuz olduğum şey salonda bazı sahnelerde bazı insanların gülmesiydi binalardan atlarken vs
Ulan biz matrix izlemiş insanlarız onların sacma olduğunu bizde biliyoruz sen neyin kafasını yasıyorsun ? filme bilet bulacaz diye bitarafımızı yırttık resmen git gelme seyretme nediyim..
Sonuc olarak 1-2 ve tokyo gibi tuning severlerin fenomeni olan bi film değil ama karakterlerin bizim üzerimizde hayranlığı herseyi izlettirdi resmen.
Son sahne içinde soylenecek birsey bulamıyorum duygulanmadım desem yalan olur :)
Filmi izlemedim de abartı veya değil olarak algılamaktan ziyade o puan verenlerin bir çoğu çekim efektleri vb gibi teknik detayları da göz önüne alıp puanlama yapıyor. Bunlar bizde atlanıyor, bizde full drag drift olsun beklentisi var heralde. Filmin türü aksiyon..
film eskı temaları arattı sokak olayı polisiye seklıne almıs tabıkıde teknolojı hardcore olmus bana fazla hıtap etmedı kapanıstakı yanı kumsal dan sonrakı sahne ve yol ayrımı olayı gercekten ıyıdı
Benim izlediğim salondada sahil son sahnede millette ayaklanıp gitti salonun yarısı ayaktaydı halbuki 3-4 dk lık bi sahne daha vardı ve ayağa kalkanlar yüzünden pic oldu sahneler.. sinemada en uyuz olduğum şey yazılar gelmeden kalkıp gitme olayı, izlemeyi bilmiyoruz ki eleştiri yapalım...
-Ne alaka yasla?O zaman IMDB Top 250 listesini siz izlemeyin,Ordaki 250 filmin rahat 150'si siz Dunyada yokken cekilmis filmler :) IMDB Diyorsunuz ya ondan diyorum :)
-Ayrica her puani yuksek olan film super olacak diye birsey yok,yada her oscar odulu alan film.
Oscar odulu alan birdman'i izlerken uyuya kaldim ben mesela ciddi ciddi,kotu film oldugu anlamina gelmez ama begenmedim.Herkeste begenmek zorunda degil.
-Valla ben kahkahayi bastim bazi yerlerde,cokda gulen oldu abarti sahnelere :) Evet bizler matrix,intersteller izlemis adamlariz ama onlar "Bilim Kurgu",bu film "hizli ve ofkeli".Dusunsenize matrixin yenisi cikiyor modifiye arabalar ve sokak yarisi oluyor?Bu sacmalik olur,matrix neyse seri devamida oyle gider.
-Bakim "film tutmazdi" diyorsunuz,evet adamlar tutmasi ve para kazanmalari icin filmin ruhunun icine ettiler.Izledigimiz film tamamen abartili vurdulu kirdili bir filmdi o kadar...
biz ilk fılmınde 106larla avsar sınemasını basmıstık :)sonra kopuk ucurtma gıbı E-5 :)hey gıdı gunler hey hersey eskıden daha güzeldi..
herkesin kişisel fikri vardır tıpkı zevk ve renk meselesi gibi senin beğenmemen benim beğenmem bu elbette kimseyi alakadar etmez..yaşla alakalı kurduğum bağlantı 18 yaşındaki adamın tıpkı 40 yaşında gelmiş görmüş geçirmiş her boku yemiş gibi konuşup yorum yapmasıyla alakalı idi.. bunu bu forumdada okudum facebook tada okudum başka forumlardada okudum o yüzden bende kendi kişisel görüşümü paylaştım..
filmin mazisi 15 sene adamın yaşı 18 ? anlatabildimmi ?
Dom arabayla Dagdan assagiya yuvarlaniyor,2 kere maserati ile kafa kafaya carpisiyir,3 gokdelenden 10kat assagi atliyor birsey olmuyor.
Filmin son sahnesinde otoparkin 3u katindan ucuyor arabayla,neyse arabadan cikiyorlar kalbi atmiyor 9 cani bitti herhalde :D Paul hemen kalp masajina basliyor,bunun hatunda suni tenefus yapiyor.Neyse paul surekli kalp masaji yaparken artik herkes oldu diye aglamaya basliyor :) sonra Domun hatun bunu kucagina aliyor konusuyor iste herseyi hatirliyorum hafizam yerine geldi,seni seviyom olme tarzinda zirvalaniyor.Domda cat gozunu acip daha degil diyo :D
Sadık girmiş konuya bana müsade :D
kardeşim benim yasım 30 filmin serinin 1. filmine gittiğimi hatırlamıyorum (15 senesi vardır) yani ortalama 15 senedir ilk cıktığı gün sinemada seyrettiğim bir filmden bahsediyoruz.Matrix bilim kurgu olarak izleyebiliyorsun gülmüyorsun komik değil ozaman bu filmede komedi gözüyle bakıpta gülmeyeceksin.Seansta yer olmadığı için gece 1 de 2 de filme giren arkadaslarım var benim gibi F&F fanatikleri. Fanatik değilsin yada benim gibi filmi 2 yıldır beklemiyorsun ilk gün gitme ozaman.
Sonuc olarak soyleceğim şu aslında her filmde sacma sahneler var teknolojinin dibini vurmus milyon dolarların harcandığı filmden bahsediyoruz.Paramı verdim keyif almadım hakkını vermedi diyebilirsin tabiki hakkın.Ama benim gibi biraz daha manevi olarak olaya yaklaşan ,hiç kimsenin filmin en heyecanlı sahnelerinde gülüpte filmin havasını kacıracak saygısızlığı yapmayacaklarını düşünüyorum
+ olarak toretto kalp masajından sonra zaten tepki gösterdi kızın konuşmasıyla hayata dönmedi, iyi izleyememişsiniz malesef o sahneyi
Uzatmayacagim,yasla alakasi yok.Sizden daha genc sinema elestirmeni insanlar var.
Sizden daha genc ve daha cok bilgisi olan bu isin okulunu okumus mezun olan insanlar var
Bu isin egitimi varken bize yasla alakali birsey soylemek gereksiz olur,filmin mazisi 15 sene olabilir,isterse 100yillik olsun bu fark etmez.Kimin bu hayatta neler gorup,neler gormedigini gercekten bilemezsiniz :) Neyse iyi gunler size