La askeriz izleyemiyoruz vurmayın gayri :D Burada sinema bilem yok :D
Printable View
La askeriz izleyemiyoruz vurmayın gayri :D Burada sinema bilem yok :D
yav arkadaş dwayne johndon 4-5 kst yükseklikten, bomba tesiriyle aşağıya düşüyor, bi bacak bi kol kırılıyor. hemde üstünde kadınla düşüyor. sonra hıııııı diyerek kırıyor alçılarını falan. hadi neyse öldürmeyen allah öldürmüyor.sonra çıkıyor, ambulansla köprünün üstünden, biraz önce alçılı gezen johnson, uçan takip cihazını patlatıyor. sonra arabadan inip takip cihazının dönen uçak savar silahını veya her ne ise onu alıyor yürüye yürüye helikopteri buluyor koca şehirde ve sonra taramaya başlıyor.
3 residance'ı 1 araba ile uçarak geçiyorlar. koskoca dağın yamacından önüne bir kaya çıkmadan güzelce iniyorlar. yani yorumlarda bi arkadaş yazmıştı, en soft askiyon uçaktan araçlarla atlamaları o derece.bunlar herkesin bildiği gerçekler. dün dayanamadım belki 30-40 kere izlediğim ilk filmi açtım. 1 tane bu denli aksiyon yok. yaşı ilk filmi çıktığı izleyenler enim gibi çıkkınca ne dediniz. abi herşey gerçek. şimdikinin yanında çok çok az görsel efekt eklenmiş demediniz. aile oluşlarına, bağlılıklarına hasta olmadınız mı ? zamanla sizde kendinizi onlardan hissetmediniz mi ? benim için çok büyük manevi değeri olan bir film serisidir.
şimdi beklentisi benim gibi olan kişilerin yaptğı eleştirilere neden takılıyorsunuz ? kardeşim ben bağlılık, sadakat, yarış, kısaca ilk film gibi bi devam serisi beklerdim. tabiki atraksionlar olacak eklemeler olacak. bokunu çıkarmadan olmalı ama. 3 residance uçmak ne demek ya ? sen hayrola yani. bir allah kuluda dur, noluyor aq siz kimsiniz ülke ülke gezip ortalığın orasına koyuyrrsnz demiyor. sen neden bunları bekliyorsun bu film aksion flmi falan demeyin. bu filmi aksion filmi haline getirdiler. bu film bir 007 değil, matrix yazılmış değil, jason statham filmleri gibi değil. ff gerçekti. bizdik. kimilerimizin olmak istediğiydi. ama kusura bakmasınlar ben uçurumdan arabayla atlayınca ölürüm yani :D :D
koray arkadaş direk ismini vereyim, bir filmi eleştirmek için kaç yaşında olmak lazım ve bu yaş kaç senesinde yapılmış filmleri eleştirebilme hakkını verir ? sanane kardeşim ? adam istediğini eleştirir. baban mı çekti filmide sen millete kızıyorsun. azıcık sakin olun ya. yok bana yazma falan yazmışsın. adam üslubunu bozmamış. saygısızlık etmemiş. efendice yazmış yazısını. beyni basıyorsa, eleştiri yeteneği ve kişisel bilgi birikimi varsa, istediğini eleştirir. ki yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. ayrıca adam seni değil filmi eleştiriyor ama sen adama laf söylüyorsun.
ABD aksiyon film izliyorsun abartılı buluyorsun.
Rekor hasılat yapıyor dünyada bu tarz filmler.
Gerçek dışı deniliyor maksat senin hayal gücünü mikmek zaten.
Ben bir çok filmden sahne gördüm all in one olmuş bence bu film
Gereksiz eleştiri gizli hayranliktir.
Son sahne gerçekten çok üzdü
Gece izledim, aksiyonu bol yarış kısmı az geldi. Güzel vefa örneği gösterdiler Paul Walker için
Filmdeki sahneler cok utopik sahneler hakkaten artik o kadar imkansiz ki bazen artik gulerek baktim sahnelere abartidan dolayi ama soyle bir durum var son sahnesi icin kesinlikle izlenir ozellikle ff serisiyle buyuyen bir nesil olarak kesinlikle izlenmeli gozleri dolmayan olmamistir herlde :)
Filmi gece izledim sanki Gösterim sanayideydi 12 de izleme rağmen salon doluydu ama bütün sanayi eşrafımız ordaydı :) son sahne evet güzeldi özellikle yollarının ayrıldığı sahne üzdü .. Genel olarak salonun yüzde 80 erkekdi yani anlayacağınız bu filmi bekleyen sadece bizmişiz ama azınlık değilmişiz verilen paraya bence son sahne için değer en azından son sahneyi izlemek seriyi tamamlamak için yeterli
filmi beğenen eski sahneleri ve gecmıse dair izleri için beğenmiştir o sahneleri çıkar bomboş film
son sahne için bidaha gidicem o ayrı :)
ben zıplamadım, zıplarsam burdan zıplamam zaten. kimseden gizli saklı ve yazmam ben direk yazıyorum burdan. bebe gibi sikimtrak işlerle de uğraşmam. senin şahsına eleştri yapmış mı adam ? hayır. filme yazmış, adamın yaşını öne çıkarıp adamı küçümsemişsin. fikren seninle aynı fikirde olup, düzgünce konuşup anlaştığıda olmuş. bende onun fikriyle aynı fikirdeyim bende yazıyorum, ayıktın mı ? lastik mastik film konusu don mu ki uzasın. senin böyle klavyeden yazdığın saygısızca yorumlar yüzünden uzuyor uzuyorsa. reelde rüyalar gördürtecek kişilere klavyeden, zıplama, lastik vs yazma. üzülürsün.
Vay arkadaş film bile tartışamaz hale geldik :S
tartışamayız kardeşim. hata kabul etme huyu yok TÜRK milletinin malesef. sen tut adama yaşın kaç, sen ne anlarsın film eleştirmekten de sonra birileri karşı çıkınca atarlan.
Daha Bismillah vizyona girdi Mete bile düşmüş :)
Tamam ayıktım abi özür dilerim senden.. Klavyeden atar yapma olayı varsa bunu sadece ben değil sende yapıyorsun, sana diyorum kapatalım konuşalım özelden yaz diyorum sen hala burdan cevap veriyosun senin yaptığın ne oluyor peki ?
Herneyse büyüklük bende kalsın yazmıyorum daha, verdiğim rahatsızlıktan dolayı forum ahalisinden bu konu için özür dilerim..
Film diğer seriler gibi gene güzel filmde eskiden kareler bolca mevcut çok güzel bir seri daha gelmiş abartılı sahneler bolca var genede kendini deli gibi izlettirip hafızalarda kazınamayacak gibi...
Ama bu sonun önü açık gibi sanki bir yenisi daha gelecekmiş gibi ki ben isterim bu seri bitmesin :)
Son 10 dakika için tekrar tekrar gidilir. Paul Walker' a gözlerimiz dolu şekilde veda ettik :(
son 10 dakika için hafta sonu yine gidicem :( ulan tanıdığım ölmüş gibi duygulandım gözumdne yas geldı be:S
Ulan son sahne üzdü be :)
Son sahne hala gözümün önünden gitmiyor ya baştan aşağı tüylerim diken diken oldu sarsıldım resmen.. Allah acısını yaşatmasında ailemden biri gibi hissettim.. Çok üzüldüm.. O zaman ki bunalımım başa sardı resmen.. Sırf son sahne için gidilir hatta yarın yine gidip izlicem..
şu son sahneyi anlatsanıza birazcık ya biz gidemeyenler için
anlatırsak tadı kaçar :)
ben odun bi insan olmama rağmen duygulandım. özellikle suprayla yolların ayrılma sahnesi çok güzeldi
Son sahne ile ilgili ekşisözlükten alıntı :
"son sahne hayatım boyunca beni en çok etkileyen sahne oldu. çok ince mesajlar vardı, denizi yakın çekim yaparak sadece deniz ve ufku gördük. yani sonsuzluğun sembolünü gördük. insanın kalbinde yaşayan bir insanın asla ölmeyeceğini gördük. kaybettiğimiz insanları hatırladık o sahnelerde. kalbimizde yaşattığımız insanları hatırladık. ilk filmde brian'ın kullandığı toyota supranın o beyaz modifiyesiz supra olarak tekrar karşımıza çıkışında anladık kalbimizde yaşayanların birer melek olarak kaldığını. hayatımızın bir yerinde karşımıza çıkıp, o güzel yollarda beraber yürüyüp günün birinde yol ayrımına gelip kaderin yollarımızı ayırdığını hatırladık. sevdiğimiz insanlara asla veda edemeyeceğimizi fark ettik. ve sevdiklerimizi mutlu anılarıyla hatırlayarak onları o anılarıyla ölümsüz kıldığımızı anladık.
benim gibi bütün seriyi izleyip benimseyen herkes kendini o family ye ait hissediyordur eminim. o evin arka bahçesinde barbekü yapmıştır, belki ilk lokmayı aldığı için yemek duasını etmek zorunda kalmıştır, garajda charger'ı tamir etmiştir. benim gibi hisseden herkes gisele'i ve han'ı da kaybetmiştir.
çünkü 2001'den beri bu seri filmle arasında bir bağ oluşmuştur. çünkü paul walker * bizim de kardeşimiz oldu bu ailede. çünkü paul öldüğünde gerçekten sevdiğimiz bir insanı kaybettik.
ve bu filmle 14 yıldır süren bir seri noktalandı. düşünün bir şöyle... 14 yıl önce ne durumdaydınız şimdi ne durumdasınız. kimler geldi geçti hayatınızdan. bunların hepsini hatırlatır bu film. bu süre içerisinde dönem dönem hayatımıza girip çıktı bu roller. rol olmaktan çıktı ve gerçek oldular. gerçek oldukları için üzüldük paul'a, gerçek oldukları için brian'ın ayrılan yola dönüşü çok acıttı."
Filme Kayınpederim'le İntegra Type-R a Binip Gittik.. Film Çıkışında Marşa Basmamla Şahincilerin Etrafımda Gazlaması 1 Oldu.. Neye Uğradığını Şaşırdı Adamcağız, "Bu Sana Ders Olsun Hızlı Arabam Var Diye Hava Atma Bak Adam Bastı Gitti Sen Tümsekten Geçemiyon" dedi..
Çok Efkarlandım mk..
One last time...
Finalde çokça mesaj vardı, iki post üstte belirtilmiş. Mükemmeldi final, duygulanmamak elde değil.
Yarın gidicem sinemaya bende, izleyenler tr dublaj mı alt yazımı izledi hangisine alalım bilet :)
TR Dublaj'a Gittim ama Altyazıya Git Derim..
son sahnede bahsedildiği kadar etkilenmedim desem :)
aksamüstü gittim bende hatta kız arkasımı zorla götürdüm ilk 4 tanesini seyretmisti herneyse.
Vallahi polemik olsn alıntı yapıp cevap yazmaya ugrasmasın kimse ama neyini begenmediniz çözmüş değilim. abartı diyosanız olmayan birtane film yok. karakterler eskiye dönme tokyoya gitme orda hac'ı falan geri alması cokta yazmim gitmeyenler için son mavi skyline icinde heralde vurulup olcek diye bekliyordum sonuna kadar öldürmdiler bence gayet iyiydi son sahne içinse o efsane gözünün için gülen gülüşünü gosterip iki aracın yolları ayrıldı orda bir dayanamadım iki damlayı bıraktım kız arkadasımsa sinemadan arabaya gidene kadar aglamaya devam etti.
istedigi kadar fantezisi bol olsun ben şu zamana kadar yasattırdıgı seyrettiklerin sevdirdikleri için P.Walker'e saygı için gittim hatta birdahada giderim
ayrıca bu film için demiyorm genel X bir filmi adam gibi keyif alarak izlemek isteyen bir zahmet üsengec olmasında iki alt yazı okusun ve dublaj izlemesin ne efekti ne birşeyi nede zevki kalıyor. film dedigin orjinal dilinde izlenir
aynı berkanın dedıklerı ıcın gıdıcem bende, ısterse bombok olsun fılm onemı yok...
Film Başladı Hadi Canım Dedim..Bunu Gördüğümde Oha Artık Dedim.. Adamlar Abartmış Falan Ama Çok Güzel Koymuşlar Çocuğu.. Tüm Seriiden Sahneler vs Mükemmel Olmuş..
http://3.bp.blogspot.com/-PmdGzCqPoM...74-853-480.jpg