ulan nedir bu çektiğim . tabi eşeklik bende..
böyle bi konu açmıştım sizden fikir almak için
http://www.techturkey.com/forum/gene...anmiyorum.html
ulan konuyu açtın sana tavsiyede bulundular niye dinlemezsin ki ?
dün gittim aldım malzemeleri sanayiden bi anlık düşünceyle . yaptırdım ustaya . bugün enkaya gitcektim izlemeye . yağın geri kalanını ustada unutmuşum ondan almak için akşama doğru gittim aldım yağı adam "ya ben senin yağı değiştirirken karter'in contasını unutmuşum" dedi . spor gazetesi dedim aldım contayı çıktım .( biraz geç oldu ama ) . biraz gazladım filan garaja girdim ulan sızdırmış mıdır ki dedim baktım yağa yağ eksik . park ettiğim yere baktım yağ var . yağ değiştirdikten sonra trafiğe takılmıştım arkadaşı eve bırakırken . o ara boşalmış yağ . castrol 10-40 magnet almıştım 1 litre kalmıştı onu da boşalttım içine . şimdi yağ tam görünüyo . ama akıtmaya devam ediyo . aldım 3 tane ayran içiyorum derdimden . sanayiye gitmemenin bedelini çok kötü ödeyebilirdim belki de ödüycem, inş fazla geç kalmamışımdır .
şimdi o contayı takmak için bütün yağ tekrar mi inecek ? tekrar yağ mı alıcam yoksa onu bi kaba boşaltsa tekrar koysak ne kadar sağlıklı olur ? veya contayı takarken 1-2 litreyle kurtarır mıyız ? zaten araba konusunda takıntılı bi insanım moralim çok bozuk şu anda spor gazetesi .
edit :
bu sabah kalkıp arabaya baktım yağ biraz azalmıştı altta yağ izi yoktu . sonra çalıştırdım arabanın sağ ön tarafından bi yerlerden pıt pıt atıyodu krank keçesinden şüphelendim neyse yavaş yavaş sanayiye gittim ferros garaja girdim tamamen tesadüf adını duymuştum ama hiç gitmemiştim . arabayı kaldırdık yağ filan akmıyo çalıştırdık vs bi sıkıntı filan yoktu akıtma vs . neyse karterin tıpasına baktık ordan da akıtıyo gibi değildi boşalttık yağı contayı taktık yağı tamamladık . ağrıyan dişin dişçiye gidince geçmesi gibi . bakalım para ayarlayınca bi detaylı inceleme için gitcem .