User Tag List

Sayfa 8/8 İlkİlk ... 678
138 sonuçtan 134 ile 138 arası

Konu: Alkolden ehliyeti kaptırdım

neuras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim yaşadığım olayda polisin net olmaması haricinde bir hatası yok aslında. Ama evet, şu anki polislerin genelinin ne kadar vasıflı oldukları tartışmaya açık bir konu. 2016'dan sonra en az lise mezunu olacak şekilde polis alımı yapılmıştı diye hatırlıyorum. Bir sorun yaşıyorsak bundan kaynaklanıyordur. Ben bir problem olursa bağırıp kavga etmeden orta yolu nasıl bulabilirim diye düşünüyorum. Ne de olsa bunlar kolluk kuvveti. Hakları ve yetkileri kanunla belirlenmiş. Araç içi kamera şart. Henüz ceza gelmedi bu arada bana. Muhtemelen bir yanlış anlaşılma oldu.
    @EnesPolatdemir yazıp sildiğin şeyleri tahmin edebiliyorum. Sonuna kadar katılıyorum sana. Ama az da olsa aralarında pırlanta gibi insanlar olduğunu biliyorum.

Neyse, konuyu sabote etmeyelim.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

aspensilber - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2020 yilinda bende kaptirdim ehliyeti. Allah'a sukurler olsun ki jandarmalar beni yakaladi aldi. Ehliyetim alinmasa baska birine zarar verebilirdim, alkollu arac kullanmayi aliskanlik haline getirmistim.

O zamandan sonra alkollu olarak hic araba kullanmadim, evet cok egleniyordum vs vs ama baskasinin canina kast etmek en ufak zarar vermenin psikolojik olarak altindan kalkamazdim. Iyi ki verdim.

Prensip haline getirin, alkollu araba kullanmayin. Muhtemelen bircogunuzun icemeyecegi kadar icip icip geciyordum direksiyon basina, bana bisey olmaz demeyin Allah korumasaydi ben coktan ceza evine girmistim.
    >BMW E36 3.20 i Otomatik Individual Aspensilber
    >Corsa C 1.7 DTI Duman Spec Cosmo Paket
    >Astra K 1.6 Dizel Otomatik Excellence

ChuckBartowsKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alkollü araç kullanımı ile ilgili bence bir takım değişiklikler lazım örneğin 2 bira ile ehliyet kaptırılmamalı ya da vücut endeksine göre bir oran olmalı

ben 1.80 125 kiloyum.
    arkadaşım 1.78 75 kilo ikimizde 2 bira içtik ve alkol çevirmesine denk geldik ( aracı süren kişi alkolsüzdü ) rica ettik üfledik ben de sınırın altındayken onda üstünde çıktı fakat ikimiz içinde bence sorun olmamalıydı nasıl bir ayar veya düzenleme olabilir inanın bilmiyorum tekniğini.

ama örnek veriyorum 2-3 promil yani gerçekten sarhoşluk seviyesine yakın alkollü araç kullanan kişilerin bence minimum 2 yıl ehliyetine el konulmalı tekrarında ise minimum 5-10 yıl ve çok ciddi maddi cezası olmalı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İki yudum bira içip birkaç dakika içinde durdurulup üfletilmiş ve 140 promil alkol ölçülüp ehliyetini kaptıran arkadaşım var.
    Öyle bir durumda kalırsanız polise durumu anlatın, suyla ağzınızı çalkalayın. Biraz da su içip öyle üfleyin. Polisler bunu biliyor ve genelde yardımcı oluyorlar.
    Ola ki ısrar edip hemen üflettiler, zaman kaybetmeden hastanede kandan ölçüm yaptırıp belgeleyin.
    İşimi şansa bırakmayayım derseniz kontrol noktasına yaklaşırken birkaç polo delikli nane şekeri yiyip öyle üfleyin.

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ChuckBartowsKi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alkollü araç kullanımı ile ilgili bence bir takım değişiklikler lazım örneğin 2 bira ile ehliyet kaptırılmamalı ya da vücut endeksine göre bir oran olmalı

ben 1.80 125 kiloyum.
    arkadaşım 1.78 75 kilo ikimizde 2 bira içtik ve alkol çevirmesine denk geldik ( aracı süren kişi alkolsüzdü ) rica ettik üfledik ben de sınırın altındayken onda üstünde çıktı fakat ikimiz içinde bence sorun olmamalıydı nasıl bir ayar veya düzenleme olabilir inanın bilmiyorum tekniğini.

ama örnek veriyorum 2-3 promil yani gerçekten sarhoşluk seviyesine yakın alkollü araç kullanan kişilerin bence minimum 2 yıl ehliyetine el konulmalı tekrarında ise minimum 5-10 yıl ve çok ciddi maddi cezası olmalı.
    Dediğiniz şey mantıklı. Şöyle mantıklı, promil dediğimiz şey kandaki alkol miktarı. Sizin vücutta arkadaşınızdan daha çok kan vardır, birim kana düşen alkol miktarı düşer bu sebeple.

2 Bira ile normalde tam sınıra yakın kalması lazım, birinizde altında birinizde biraz üstünde çıkabilir ki öyle olmuş. Anormal bir durum yok gibi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)