'12 J kasa GTC kullanıyorum, + olarak Flexride şasi ve H&R yaylar var, bi cooper gibi gokart kadar olmasa da gayet tatmin edici...
'12 J kasa GTC kullanıyorum, + olarak Flexride şasi ve H&R yaylar var, bi cooper gibi gokart kadar olmasa da gayet tatmin edici...
Coskun ARIKAN
ailem 5. focusunu kullanıyor gerçekten yoltutuşu başarılı bir araç... iş gereği bir çok otomobil kullanıyorum c sınıfında da kullanmadığım araç neredeyse yok..En az focus kadar başarılı bir model de Mazda 3...
Benim araçta en çok dikkat ettiğim şey yol tutuştur ve yaptigim ve edindigim şeyleri tek tek sizinle paylaşıyım
Astra J flexi-Ride şaseliyse en iyi yol tutan odur ama Flexi-Ride şasesizse focus ondan daha iyidir
A3'te kullandım fakat bi Astra focus yada Golf6-7 gibi yol tutmuyor
yeni i30 gelirsek ben yol tutuşunu begenmedim atiyor kıçı
Golf7 le Ford focusun liderligi çekecegini düşünüyorum
Yeni kasa BMW 1.16 kullandım kız arkadaşımdı benzinli yol tutuşu gerçekten çok iyi fakat bi FOCUS ASTRA yada Golf gibi tutmuyor bence hiç yatma yok ama sert girdin mi götünü azıcık atıyor
Guilettanın yol tutuşuda cok iyi
Yeni KİA Ceedlerin yol tutuşuna bayıldım diyebilirim o kadar zorladım uğraşdım hiç götünü attıramadım ama Frenleri rezalettir
Bana kalirsa Sıralama
1-)Flexi-Ride şaseli Astra
2-)Golf7
3-)Focus
4-)Guiletta
5-)A180 merco
6-)1.16
7-)Yeni kasa Kia Ceed diye gider diye düşünüyorum
golf 7 de arkalar bagımsız degıl dıye bılıyorum kullandım guvenlı vırajlarda ama ben focusla daha rahat gırıyorum vırajlara
Bence bu konuda en en en iyi değil de , iyi ler demek daha sağlıklı olur. Üst postlarda söylenene de sonuna kadar katılıyorum limitte kullanılabilirlik , limit sonrası kurtarabilirlik , limit yüksekliği vs çok kriter var önemli olan.
Kişisel trafik akışındaki tecrübeler çok sağlıklı gelmiyor bana. Bir araçla sapık gibi kullanır kaya kaya girer çıkarsınız virajlara işte budur dersiniz , o kadar yol tutabilen başka bir araç alırsınız o dönem sizde değişiklik olur aynı cesaretle giresiniz gelmez kanınız o kadar kaynamaz , araca alışamazsınız uyum sağlanmaz sizin için yol tutmuyor olur o araç.
Mesela birisi der 1.16 çok iyi değil ; arkası geliyor vs diye. Diğeri der 1.16 süper çünkü şasi dengesi, ağırlık dengesi çok başarılı. Direksiyon tepkileri , geribildirimleri vs çok iyi der , size arkayı bırakıyor ya bu dedirttiği yerde başkası kontra verir sıka sıka çıkar o virajdan..
Benim fikrim bir kaç kişi aynı araçları pist ortamında zorlamadığı sürece , En iyisi şudur demek sağlıklı değil. Araçların üstünde gelen lastikleri bile önemli bir etken bu konuda.
Yoksa Focus 2 , Astra H , Astra J (özellikle flexride ile ) , C4 çok başarılı yol tutan araçlar. Neticede güzel lastik ve aracını tanıyan hakim olan sürücü ; araca aynı oranda hakim olmayan bir sürücüden iyi viraj dönebilir aslında aracı o kadar iyi olmasa bile.
-Fırat
Benımde aslında bıraz demek ıstedıgım o, yanı bahsedılen ılk 3*4 tekı araclar bırbırıne cok yakın, aralarındakı farkları gormek ıcın ya cok cok ıyı pılot olmak lazım yada bos yolda aracta tum actıonları denemek..
ama focusla golf 5 arasındakı fark ılk 500m de anlasılır mesela![]()
yenı jetta ıle focusu kıyaslarkende zorlanmıstım sonucta bu tarz yakın araclarda tarz farklılıkları ortaya cıkıyor bırı daha sert tepkı verıyor onu daha ıyı tutuyor vs vs.
mını mesela cogu kısı begenır ben begenmem, lımıtte sert tepkı veren aracı sevmem
Ingılterede auto carda vs yol tutus testlerıne bakın 10 larca farklı yerde deneyıp 10a yakın pılot tek bır aracta bulusamıyorlar mesela kolay kolay, kımı lotus dıyor kımı ferro f12 kımıde gt3 911
aradakı ınce farklar sonucu belırlıyor..
e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic
flexrıdelı astra j en ıyısı gecen hafta aracımı aldım almadan once bırcok c sınıfı arac test ettım bana sehır ıcınde en cok guven veren astra j oldu en azı ıse i30
Internette izlediğim tum vidyolarda astra ve vectralar caaaart diye her virajda kafadan kayıyor hem de nasıl kayıyor.. ağırlık dağılımını göz önüne alınca normal tabi ama burda çoğunluk listeye opelleri de koymuş çok ilginç.
Şu an hali hazırda satılmakta olan tüm C sınıfı hb, sedan ve sw'leri kullandım. Yeni 308 ve Golf VII, Focus'un çok önünde. Ama makyajla birlikte Focus'un süspansiyon ayarları da değiştirildi ve daha dinamik bir sürüşe sahip olacağı söyleniyor marka tarafından.
Volkswagen'in yeni MQB platformu yukarıda da bahsedildiği gibi birçok farklı modelde kullanılıyor. Her modelde farklı bir tepkisi var. Almanya'da bir otomobil dergisinden çıkan sonuç bu platformu kullanın modeller arasında en iyi tepkileri Seat Leon'un verdiğini söylüyor.
Ayrıca sanırım burada kullanan yok ama Volvo V40'ta yabana atılmayacak kadar iyi yol tutuyor. Ama premiumların lideri kesinlikle A-Sınıfı.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)