Hayırlı kandiller![]()
Hepimize hayırlı güzel kandiller diliyoruz![]()
Hayırlara vesile olsun inşAllah.
Hayırlı kandiller.Cümlemize mübarek olsun
powered by MRÇ garage ekotech
mapped Stage 5 Big turbo E-tuners by Stelios ALEXANDRAKIS
Arkadaşlar ufak bir bilgilendirme;
Kandil; Osmanlı tarafından yaratılmış ve gelenek haline getirilmiş bir uygulamadır. Yani islamda, islam aleminde ve müslümanlıkta kandil diye bir olay yoktur.
O yüzden kandil kutlarken tüm islam aleminin falan yazmanıza gerek yok.
İkinci olarak kandillerde edilen duaların daha çok kabul edildiğini sanıyor insanlar ama buda yanlış böyle bir olayda yok.
İslamda ne kandil vardır, ne mevlüd vardır.
23 Nisan gibi bir olaydır Türk müslümanlar için.
Bu olay öyle değil ne yazıkki yanlış biliyorsun, Araplar ve vahabiler kandilleri inkar eder, Tirmizi hadislerini araştırırsanız sahi hadislerde Şaban Aynın 15. gecesi gibi işaret edilen bu günlerin gündüzleri oruç tutun, geceleri ibadet edin şeklinde hadisler vardır, kandil olayı Osmanlı döneminde çıkmıştır doğrudur bunun sebebide o dönemde bu günler unutlup takvim hesabını kimse yapmaz diye bu günlerde kandil yakma geleneği başlatılmıştır. Kadir Gecesi, Berat gecesi ve bu günlerin hikmetini Allah katında bu günlerde insanlar için neden bu kadar önemli olduğunu diğer kaynaklardan araştırabilirsiniz, insanları yanlış yönlendirmeyin.
40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)
Hayırlı kandiller, dualarınızın kabul olması dileklerimle
İnsanları, yalan söylediklerini anlayacak kadar tanımak istemiyorum.
hayırlı kandiller herkese allah tüm dualarınızı kabul etsin![]()
•06 E 6577 - MAT BRAVO • / •06 ZOF 96 - CORSA GSİ • / •06 ZUZ 87 - 1.6 İES • / •06 JR 124 - F7R • / • 35 CSE 57 - İNTEGRA • / • 42 CNE 94 - VW Polo • / •34 ZR 3191 - Seat Cordoba •
Kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar.
Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...
Kandilimiz mübarek olsun, Rabbim nice kandillere bayramlara sevdiklerimizle ulaşmayı nasip etsin inşallah.
İyilik kolay.. kötülük gayret gerektirir.Ben tembel sanılacak kadar kolaycıyım..azimle sıçan ancak sıçmış olur, taşı matkap deler..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)