Geçen hafta Pazartesi ve Çarşamba günü kullandım, 5' te işten çıkıyorum Çarşamba günü 5:45 gibi Sirkeci feribot kuyruğuna girmiştim 9' da Kadıköye gidebildim. Kontak kapattım yolda. Bir daha hafta içi arabayla işe gitmem.
Printable View
Şehrin haline bak amk insanlar ancak evinden işine bir şekilde gidip gelebiliyor. Ne bir akraba ziyareti kavramı kaldı nede akşam iş çıkışı birileriyle buluşup aktivite yapabilme imkanı.
Yağmur yağdı hayat yine felç oldu, şu anda trafik yüzdesi 69. Allah kolaylık versin.
Sen daha dur bu iyi günler. 3.köprü, 3 havalimanı ve Körfez geçişinin olduğu alanları yapılaşmaya açsınlar şehir 1-2 seneye kalmaz error verecek. (Körfez geçişinin Gebze tarafında daha yolun başında herifin biri gidip otobana 50m mesafede rezidans yapmış bile...)
Kim demişti hatırlamıyorum "1453'te fethetmişsiniz ama bir türlü yerleşememişsiniz" demiş bir muhterem.
P.S: Pazar günü Kozyatağı otoban kavşağı içinde mangal yapıyorlardı; henüz akıl etmedilerse ben rica edeyim o kavşak içinde kalan yeşil alanları da imara açsınlar.
Cumartesi günü 13:00 de ki havaşa binip 15:00 da sabihadaydım.
1,20 dakika da köprü geçtik, köprüden sonra 20-25 dakika falan sürdü..
işin enteresanlığı, köprü de ne kaza ne başka bir şey - boşa trafik vardı ..
İnsanlar bir sağ şeride bir sol şeride geçmelerinden daha önce ben gidicem isteklerinden .. Saygısızlık cidden diz boyunu aşmış ülkede..
her gün gidip gelenlere Allah kolaylık versin.
Bu trafik hep sana bana var. Bakınız İzmirli bir arkadaşımız aynı saatlerde Bahçeşehir'den bindiği helikopteri ile taş çatlasa 1 saatte caddeye gelip, park yeri bulup, kaşarlı pidesini yiyebiliyor :D :D :D
Şimdi gelir yazar, İzmir'de trafik var der adam fitil eder. Yarın öbürgün İzmir'i de İstanbul gibi hafriyat kamyonlarına boğarlarsa bende o zaman aynı şekilde yazacağım; ya Çiğli'den çıktım önce Karşıyaka'ya uğradım aradaşı aldım sonra Alsancak'a geçtim hatta inanmazsın Pizza Venedik önüne park ettim; dana carpacciomu löp löp götürdüm... :D :D :D (Bak kesin ayar oldu bana :D :D )
Fırsat buldukça yemek molası öncesi 30dk yürüyüş yapıyorum pardon tozdan topraktan yapamıyorum. Geçen gün bir tanesi kafasına göre ana yolu kapatmıştı; fotoğrafını çektim o ara beni fark ettiler hemşerim aloo neyi çekiyorsun diye çıkıştılar, sanamı soracağım istediğimi çekerim dedim.
Bu kadar rahatlığı, cesareti nereden buluyorlar? Yine yeni adet türedi, kazdıkları yerleri de öyle bırakıp gidiyorlar. Lastik bir yanak yapsın faturayı aynen belediye ve kazıp cehennem olup gidene göndereceğim. Utanmaz herifler, istedikleri sokağı ansızın kapatıp beton dökebiliyorlar, hafriyat yükleyebiliyorlar.
Birde bu excavator ile kazı yapma süresi nedir bilen var mı? 3 haftadır beynimin ırzına geçtiler; ben bu kazı sesini ne kadar daha duymak zorundayım. Hastası var, yaşlısı var, çoluğu var çocuğu var, yeni doğanı var, var oğlu var.
Allah'dan o bölgede oturmuyorum kafayı yerdim herhalde. Düşün bu inşaatlar bitecek ve bu seferde iç yapı için şirketler gelecek banyo lavabo ıvır zıvır. Sonunda hepsibitecek ama dert bitmeyecek çünkü bu seferde buralara taşınacak insanların nakliye kamyonları sebebiyle tatava yaşanacak. Göztepe bölgesi 10 senede kendine gelemez.
Onlar ıvır zıvır işler, sen asıl o bina eskiden 4 katlı ve taş çatlasa 8 aile yani en fazla 8 otomobilin olduğu bir bina iken şimdi 12 katlı ve 36 hane ve her ailede 2 otomobil olduğunu ve bunların rutin olarak sokağa çıktığını hesap et. Hele Göztepe -Selamiçeşme arasında Fourwinds diye diktikleri çirkinlik abidesi kulelerdeki otomobil sayısını hesapla, 10 sene sonra kendine gelir diyorsan çok iyimsersin bence bu saatten sonra hayatta iflah olmaz. Gerçi eskiden yüzüne bile bakmadığın 250bin TL eden daireyi elin müteahhiti yıkıp yeniden yapıyor hatta daha küçüğünü yapıyor ve 1milyon 250bin TL istiyor, sen o paraya kimse gelmez diyorsun ama dolup taşıyor bakıyorum oturanlar arasında Suudi de yok, kim nereden buluyor o kadar fahiş paraları, nasıl ödüyorlar ona da ayrıca hayret ediyorum.
Neyse, bu kentin alt yapısı belli, alt yapıyı ve üst yapıyı nasıl yaptıkları da ortada, müteahhitlerin çoğunun bilgisi ve ufku da ortada, hadi elektrik kesintilerini kediye mediye bağlarlar mum ışığında hacet görürler, ya su kaynakları tükenirse ne olacak; o 1milyon 250bin TL veren arkadaş totosunu fayanslara sürtüp temizler artık.
Hadi bu bina yeniden yıkıldı yapıldı hesapları neyse, 3.köprü, körfez köprüsü ve 3.havalimanı etrafına konutları diksinler bak asıl error o zaman olacak. Silemeyeceksin de o arızayı hep o ışık yanık kalacak.
P.S: Depremde eli kulağında diyorlar; göreceğiz bakalım kaç tane eski konut yıkılacak, kaç tane yeni konut ayakta duracak. O moloz yığını altında kalanlara yardımı kaç saat sonra yetiştirebilecekler, yolların ne kadarı ayakta kalacak ve o yolları Japon'lar gibi 1 günde yeniden yapabilecekler mi, herkes yollara otomobiliyle dökülürse adım atacak yer kalmayınca ne halt edecekler; yandex'ten olmayan ve yaptık dedikleri yollara mı bakacaklar? Hadi bunları geçtim, deprem çadırlarını nerelere koyacaklar. Rant uğruna deprem konteynırlarını da ortadan kaldırdılar. Park bahçe yani yeşil alan da olmadığı için sağ kalanların toplanabileceği alanda yok. Anca arabayla carrefour-bauhaus otoparkına gideriz orada bekleriz. En kötüsüde, olmayan altyapıdan geçen doğalgaz borularının sızıntı yapması ve olası yangınlar, onlara nasıl müdahale edecekler. Benim kötü senaryolarım böyle, sizlerin eminim vardır, peki ya tepedekilerin var mı? (Birşey olursa 1000 küsür odalı sarayda ücretsiz konaklarız, nasılsa bizim paramızla yapıldı. Sonunu böyle bağlamak istemedim ama içimden geldi yazıverdim...)
P.S: Haklısınız abarttım. Nasılsa hepimiz Tokyo'da yaşıyoruz.
Hayret bende her zaman aynı temenniyi iyiki Avrupa yakasında oturmuyorum şeklinde yapıyorum. Bu kentte iyiki burada oturuyorum diyebileceğin bir yer malesef yok. Tapulu evim var dersin birgün bakarsın camının dibinden yol geçirmişler. (dolu örnek var) Co2 sevdalısı insanlar iyiki yol geçti diyebiliyorlar o da ayrı mevzu.
Ben ne zaman Avrupa yakasına geçsem, bir an önce And. yakasına geçmeye bakıyorum. Çocukluğum Şişli'de geçmişti, o zamanda o soğuk nevale insan tipine ayar olurdum şimdi de aynı duygulardayım hatta katmerlendi bile diyebilirim.
Hakan abi yazdıklarını her okuduğumda seni akşam yemeğe çıkarıp dertleşmek istiyorum :D
caddebostanda oturuyorum, sokağımızda geçen sene 7 tane inşaat vardı, bitti etti dedik, yenileri yıkıldı bu yaz da 5 inşaat var..
tam da saydığınız bu sebeplerle ciddi ciddi izmir'e taşınmayı düşünmeye başladım.. artık yaşanmaz bir yer oldu göztepe-erenköy-suadiye...aa ama kadıköy belediyesine hiç şikayette bulunmayın, onlar anca instagramda abidik gubidik fotolar paylaşsınlar..altına haklı yorumlar yapınca da bir kaç kere siliyorlar, sonra engelliyorlar.. çok komik insanlar :)
şakasız söylüyorum, sırf bu vizyonsuzlukları yüzünden, ilk belediye seçiminde akp'ye oy vereceğim. zaten bizim vatandaşımız öpülmeyi seviyor, öpsünler anasını satayım kadıköylüyü de, gücü kaybettiklerinde anlarlar ancak yaptıkları denyolukları.
Kat artışları daire artışları insan artışı harbiden bunu atlamışım :D Allah herkesi kısa vadede bu şehirden kurtarsın :)
İzmir turu yaptırılır: 150TL
iki sene önce bina akustiği kursu için itü de taksimde 5 gün kaldım. cuma günü akşam üzeri 6 gibi otobüse binmek için alibeyköy cep otogarina gittim. otobüse bindim. otobüs yarım saat geç gelmişti. sonra 2 saat 15 dk da anadolu yakasına geçebildik. oradan çıktıktan sonra 1 saat içinde istanbul trafiğini aşabildik. ben istanbullular neden o kadar uzun mesafelerde iş bulup oralarda çalışıyor anlayamıyorum. tanıdıklarım saat 5.30 da kalkıp yola çıkıyorlar. sebebi de trafik sadece. araba sahibi olmak işkence her yönüyle.