Yandex'in amk ben :D deli gibi gezdirdi beni bi kere :mad: bende apple haritaları kullanıyorum. TR için daha çok gelişmesi lazım ama gideceğin yeri tam gösteriyo ve adam gibi götürüyor yalnız trafik olayına karışmıyo siri :D
Printable View
ağzıma s.çtı hayvan gibi trafik çekip üstündede benim gideceğim yer diye 20 km uzağında alakasız sanayide bir yere götürünce cinnete gelip ogünden beri google kullanıyorum daha santim şaşmadı yeri. ankara ve istanbulda. tek güzel yanı not yazma kısmı baya gırgır samata seyler çıkıyor :D
ayrıca #melaba #iphone um yok malesef ama o kadının aksaganı ayar ediyor beni türkçeyi yeni öğrenmiş rus gibi öylemi hala :hehe:
Yandex cidden facia, geçen gün onun yüzünden 1 saat sokak arasında trafikte kaldım.
bak abi o konuda katılıyorum. Ana yoldan saptırıp, ara sokaklara sokuyor ama orada ki trafik ışıklarını idrak edemiyor maalesef. Geçen hafta bende, Maltepe dönüşünde facia bir trafiğe yakalandım. Kozyatağının ara sokaklarına soktu, ışıklar falan derken, kendimi zar zor 2. köprü de buldum da rahatladım..
şehiriçi google maps kullanıyorum bende memnunum ancak şehirdışında doğru göstermiyor
Yandex yine İbb'den iyidir. Kozyatağı Atatürk Caddesinde otobana bağlanmadan önce tabela var o tabelada kırmızı yazdığı yer yemyeşil, yeşil yazdığı yerde kıpkırmızı oluyor ve daha bugüne kadar hiç istisna olmadı.
Ama Yandex'te bazen saçmalıyor, sarı gösterdiği yerde araç içinde oturup film izleyebiliyorsunuz :D :D
istanbul trafiğine kesin çözüm kışlık ve yazlık olmak üzere iki modumuz bulunmakda.. :))
http://cdn.ubergizmo.com/photos/2007/2/skateslider.jpg
Google Maps Amerika'da zaten elim ayağım olmuş modda, o alışkanlıkta TR'ye gelince de Google kullanmaya başlamıştım, baya memnunum gayet tutarlı zaman veriyor en azından nereye ne zaman varabileceğini biliyorsun.
Ayrıca bir Cuma akşam 7'de Güneşli'den çıkıp 11'deki Bozcaada feribotuna yetişmiştik sayesinde :D Köy yollarına falan sokmuştu biraz ama toprak ralli etabı gibiydi kiralık Transitle baya maceralı gitmiştim, o zaman da ayrıca gözüme girmişti
Yandex' e bir kere Topkapı Ticaret Merkezi yazdım beni Topkapı mezarlığına getirdi :) Arada böyle saçma sapan işler yapıyor ama genelde bende doğru tahmin ediyor :)
Sabah Aslantepe stadının orada beton mikseri devrilmişti işe şimdi yeni geldim sabat 7 den beri
3. köprü ayağına bütün kamyonları tırları trafiğe saldılar. Hafriyat kamyonlarına, mikserlere özel izin verdiler maşallah hepsi hayvan gibi gazlıyor.
Kaza benim de 2 saatimi aldı bugün, en son E5ten gelebildim temde beklesem 3-4 saat kalırdık.
Engin auf Twitter: "@MuratKazanasmaz Seyrantepe kaza yeri https://t.co/86fy9O8se7"
Trafiğin olmasının bir sebebi de biraz da bizim insanımızın bencilliğinden kaynaklanıyor. En basit örneği E5 Kozyatağı'na gidin kaynakçıları bir görün.
Ya da dönel kavşaklarda kavşak içi dolu ise, kavşak dışındaki araç hiç bir yere gidemeyeceğini ve kavşağın diğer ağzını tıkayacağını bile bile ileri dalıp kavşağı hepten kilitliyor. Bana denk gelince kavşağa girmiyorum ki kavşağın diğer ağzından gelenler en azından geçebilsin. Yoksa orası da kilitlenecek bu sefer benim önümdeki araba gidemeyecek, hepten paket olacağız. Bu kez de arkadan boyuna korna-selektör yiyorum.
Bu her alanda böyle, "önce ben bir kendimi kurtarayım da gerisi mühim değil" zihniyeti.
"Emniyet şeridine gireyim, sağ şerittekileri basıp geçeyim, emniyet şeridinde sıkışırsam sağ şerittekilerin önüne dalarım." Böylece sağ şeritteki araçlar fren yapar, bir kişi için bütün şeritteki araçlar fren yapmak zorunda kalır. Ya da şehir içi 2 şeritli bir caddede, sağ şeritte park yasağı olmasına rağmen park edilir. Sağ şeritte 200 metre aralıksız gitmek bile mümkün değildir. Ancak sol şeritteki araçların hızını beğenmeyen kişi sağ şeritten sağlama yapıp sağ şeritte önüne park edili bir araba gelince hemen sol şeritteki araçların önünü keserek sol şeride girer. Bütün sol şerit tekrar yavaşlar. Sol şeridin yavaş gitmesinin sebebi de aslında kendisinden önce aynı şeyi yapmış bir uyanıktan başkası da değildir.
Bu yüzden İstanbul trafiğinin düzeleceği konusunda pek umudum yok. Kendimce aldığım önlem ise, evim ile işimi çok yakın ve aynı boylam üzerinde tercih ettim. İşim ile evimin arası 4 kilometreydi ve E5'i sadece altından geçmek için kullanıyor, 1 trafik lambası görerek gidip 2 trafik lambası görerek geliyordum. Sonra başka sebeplerden evi daha uzağa taşımam gerekti ama aynı doğrultu üzerinde kaldı. E5 gibi "yatay" arterleri kullanmadığım için trafikle neredeyse hiç işim olmadan (Bir kaza v.b olmadıkça) evim ve işim arasında yolculuk yapabiliyorum. En kısa zamanda da bu şehirden kaçmaya niyetim var.
İstediğiniz kadar metro, metrobüs, otobüs koyun; istediğiniz kadar yol, köprü, tünel yapın bu ülkenin insanını eğitmeden trafiğe bir çözüm bulamazsınız.
Maşallah ilk mesajının İstanbul trafiği olması da muamma
Trafik bu aralar iyice daraltmaya başladı.
Sabahları Z.kuyu Bostancı arası 45dk'da geçince mutlu oluyorum.
Akşamları arabayla çıkacaksam 22'den önce karşıya geçmiyorum.
Metrobüs binilmeyecek duruma geldi. Otobüs saatleri kafasına göre.
Motor almamı engelleyen arkadaşlarımdan kurtulsam trafikteki magandalar bitmiyor. Bir türlü kafayı kırıp alamıyorum.
Motor güzel alternatif ama altındaki arabayı tuğla gibi kullanan insanlardan dolayı alınmamalı.
Nadiren de olsa motor kullanıyorum sanırım bundan dolayı bir hassasiyetim var yol veririm sağımı açarım geçsin diye.
Dün akşam dönel kavşakta sağındaki motoru kaldırıma sıkıştırdı birisi az kaldı düşüyordu.
Tarikten kurtulacağım diye canından olmaya gerek yok.