Manisanin canını seveyim be500 Metre yere bile arabaya kontak acıyorum,Aman gelmeyin buralara
Manisanin canını seveyim be500 Metre yere bile arabaya kontak acıyorum,Aman gelmeyin buralara
Trafik kilitlendi, aracı bırakıp yürüme gittim işyerime.. Üsküdar'da heryer kilitlendi 10:30'a kadar sürdü...
Taşı toprağı altın denildiği için hep bunlar
Eğitimini güzel bir şekilde tamamlamış insanlar İstanbul'da daha rahat ve daha bol maaşlı iş bulma potansiyelini tartışacak değilim
İllaki artıları var ama eksileride var
Bu şehir bence artık çekilmez hal aldı
Maddi bakımdan kafam rahatladığı ilk fırsatta , İstanbul'dan uzaklaşma kararı alanlardanım.
Bugünkü trafikte cinnet geçirmeyip işlerine sağ salim gelenlerin allah yardımcısı olsun aminn
IMPOSSIBLE IS NOTHING
finlandiya başbakanımı bakanımı biri demiş geçen bir yerde okudum çok doğru harika bir analiz yapmış adam..
istanbulu türkler 1453 de aldılar ama bir türlü hala yerleşemediler.. bir laf bu kadarmı çuk diye oturur..
şu şehirde gözümü açdım doğduğumdan küçüklüğümden beri ne yol çalışması bitti ne kazıları bitti ne inşaatı bitti..
bizim zamanımızda efsane iski çukurları vardı bilenler bilir.. o çukurlara düşenler orasını burasını kıranlar o zamanki komedi programlarınada hep konu olurdu.. su borusu döşenirdi o biterdi doğalgaz borusu için çukurlar kazınırdı o biterdi giderler için çukur kazınırdı..
şimdide her yerde yeni residancelar yapılıyor hepside ne hikmetse bomboş oda ayrı mesele... şehir şantiye yeri gibi.. 1453 den beri hakkatten şu şehire yerleşemedik sanırım 562 senede yerleşemediysek bundan sonra hiç yerleşemeyiz..
elimde biraz imkan olsa bir dakka durmam şu şehirde.. boğaz boğaz diyorlar boğazıda doldurula doldurula dere oldu nerdeyse..![]()
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Biz izmirde 20-30 tane araba görünce trafik var diye üzülüyoruz yazık valla size
Gerçi ara ara belli noktalarda trafik oluyor ama olur o kadarda
Everyday I ** çapuling...
izmire yerleşme kararı aldım diorum bütün arkadaşlar deli misin gidilir mi orada para yok ne iş yapacaksın orada sıkılırsın yapacak bişey yok falan diolar. Diorum para olmasa insanlar nasıl yaşıyorlar. Para var ama insanlar az kazanıolar diolar. Ya arkadaş sen burada 10 bin kazanıosun da biriktirebiliyor musun? Hayır. Orada da insanlar 6000 kazanıo ama senin benim gibi yaşıo. Çünkü hayat daha ucuz. Giriş katımdaki daire benim evden bayağı küçük 2300 liraya kiraladı. Ben evi 2600 e kiraya versem izmirde villa da otururum. Diorum burası bitti artık gidek diye.
IN BOOST WE TRUST
izmirde son zamanlarda trafik konusunda çok kötü karşıyaka tarafından gelenler bilir her sabah konvoy soğukkuyuda başlıyor naldökeni geçene kadar adım adım 24 km uzaklıktaki işyerime araçla geldiğim zaman 1 saatte varıyorum bir süredir araç kullanmıyorum izban daha işime geliyor en azından trafik stresi yok.
doğru analiz ben bir ayağımı ufak ufak kaydırdım.. izmirde zaten yazlık var eskiden bir hafta kalırdım artık her sene süreyi uzatıyorum elimden geldiğince.. izmirin içide bitik ama trafik var sağlam ben küçükyalından tabaçcılarmı mavi şehirmi öyle bir yere gidicekdim arkadaşı evine bırakıcakdım baya sağlam istanbul trafiği gibi trafiğe girdim. dur kalklı.. orda anladım izmirde içi trafikde bitmiş..
öyle 6 binliralara bile ihtiyacın yok.. ben altımda citoren c4 bir depo yakıt ile kuşadası çeşme ara sıra izmir şirince selçuk git gel depoyu bitiremedim 2 hafta üstüne toplasan o kadar gez toz ye iç cebimden 500-600 tl gitti gitmedi yani ara sıra dışarı çıksan evinde yiyip içsen uslu uslu.. 2-3 bin tl başından aşağı döksen yeter fazla fazla onu anladım.. tabi kirayı katmıyorum..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
1-2 senedir trafikde gördüklerim.Teknoloji ile çok haşır neşir olduk.
Telefonla konuşmak yasak ama trafikde herkezin elinde akıllı telefon var.Kimisi instagramda kimisi facebook'da kimiside kitap okuyor.
Boğaz köprüsünde özellikle 1-2 kez denk geldim cabrio arabası olanlar hızını 10km düşürüp selfie çekmeye çalışması.
Işık yeşil yanıyor bekliyoruz öndeki araba gitmiyor sorun mu oldu diye bi bakıyoruz elinde telefon takılmış biryerlere.
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
Ya arkadaş And. yakasından yer altından otomobil mi fışkırıyor nedir olay, sabah, öğle, akşam sürekli bir avr. yakasına geçiş trafiği var. Kamyonlar her daim trafikte geziniyor. Otomobilden fazla hafriyat kamyonu türedi, herifler hiç trafiğe çıkış saatlerini de takmıyor hele hele istedikleri gibi sol şeritten de gidiyorlar. Özellikle 1-2 aydır etrafta trafik polisi de yok. Trafik bildiğin çiftliğe döndü.
Sokak arasındaki inşaatlar hiç bitmiyor, herifler canlarının istediği gibi sokağı trafiğe kapatabiliyor. Belediye avantasını alıyor iş bitiyor, bir daha gelip bakan yok. Bazı yerlerde belediye otopark parasını alıyor ama otopark yapılacak yer yok adamlar zaten dar olan sokağa otomobillerini park ediyor sokak hepten işlemez kıvama geliyor.
Bunlar yetmiyor gibi yıl olmuş 2015, cayır cayır işleyen sokağı kapatıp pazar kuruyorlar. Geçen gün Kayaşehir'de işim vardı; navigasyona yazdım adresi, yazık garibim nereden bilsin dön dediği yerde komple pazar kurulduğunu, dön diyor ben dönemiyorum, mecbur yolu uzattım, sağ elimle sol kulağımı tuttum öyle vardım gideceğim yere, haliyle de lanet ettim.
Yol yaptık diyorlar; ben mevcut yollar dışında alternatif herhangi yeni yapılmış bir yol ile daha karşılaşamadım, bilen varsa yaptık dedikleri yeri göstersinler bende o yolu kullanayım. Hayır, sanki kaymak asfalt var, yol mükemmel, bildiğin uçak pisti, kimsede de yok, bas basabildiğin kadar kıvamda, düşe kalka ve her daim 80km/h'ı geçemediğin yola hız koridoru ekliyorlar, onu yapacağına çukurları, tümsekleri kapat, adam gibi asfalt dök. Belediye arkasını dönüyor ama düzenli vergisini alıyor, karayolları zaten ortada yok, muhattap olacağın biri de yok, şikayet edeceksin kime edeceksin belli değil.
Sanki birde anlaşmışlar gibi, aynı anda heryerde yol çalışması yapılıyor, kaçacak delik bulamıyorsun. O bitiyor, sokağına, caddene yeni asfalt dökülüyor seviniyorsun, 1 hafta geçmiyor doğalgazcısı, elektrikçisi, telekomcusu...vs'si geliyor yolu kazıyor, yolun içine ediyor kedi tuvaletini kapar gibi üstünü toprakla kapatıp cehennem olup gidiyor, unut artık bir daha asfaltı orası kaldı öyle.
Birde bizim insamız mazoşist, oturduğu yakada çalışmaz gider 50km ötede çalışır. Kozyatağında oturur İkitelli'de çalışır. Anlamadığım, memlekette herkes ceo, patron ya da serbest çalışan mı, 06:00 trafik var, 07:00 trafik var, 08:00, 09:00, 10:00, 11:00...vs artık dur abi trafik gevşesin de çıkayım durumu da kalmadı.
Başa döneyim, sanırım kitaba el basıp yemin ettiler, gram yeşil alan bırakmayacağız her yere konut dikeceğiz. Bana kalırsa otobanlarda kavşak içlerinde kalan yeşilliklerede bina diksinler, oradan da insan ve otomobil fışkırsın, nefes alacak yerde bırakmasınlar. Sevimli gözükmek içinde duvarlara dikine bitki dikerler adı yeşil alan olur.
Daldan dala olacak ama, kusuruma bakmayın artık. Geçen gün koşuda bir aileyle koşu hakkında röportaj yapmak için çocuk mikrofon uzattı, kadının ilk dediği şey Sivas'ıma selam olsun, Sivas'ı çok seviyoruz, orayı çok özledik, çok affedersiniz de madem güzel biryer ne halt etmeye İstanbul'a geldin yerleştin, yakında orada adam kalmayacak herhalde. Hoş ekip biçen yok, ekmeyip biçmeyip parasını devletten peşin peşin aldıkları için şımarmış köylüler var, zaten ekmeye kalksada tohum tek sıkımlık yurt dışından geliyor, sarımsak bile Çin'den ithal oldu, demem şu ki, yakında Anadolu'da adam kalmayacak herkes İStanbul'a doluşacak.
Taşı toprağı shot crete betonarme İstanbul, altın kalmadı dönün geriye birader.
P.S : Adamlar dalga geçer gibi Çekmeköy-Üsküdar metrosu açılınca trafik rahatlayacak diyor, heee e-5'te metro var, trafik çok rahatladı ya kesin metro açılınca trafik düzelir. Adam anasının örekesindeki metroya gidebilmek için otomobili kullanacak bakınız Kozyatağı Carrefour otoparkı.
Metro var, metrobüs var hayat şok güzel diyeni alıp rutubetli Ünalan durağı içinde sabah akşam yürüteceksin bir daha o güzelliği soracaksın.
Maddi hasarlı kaza yapıp İstanbul'u felç edecek hale getirenlerden de sürücü başına 15-20.000 TL alacaksın, bak bakalım bir daha öküz gibi kullanıyor mu?
istanbuldaki trafiğin %50 sebebi net söylüyorum bütün şehrin şantiye alanı olmasından kaynaklı. Sabahtan akşama kadar ne harfiyat kamyonu bitiyor ne çimento arabası , Allah belasını versin bu şehri şantiye alanına çevirenlerin. Doğduğum büyüdüğüm şehirden nefret ediyorum artık.
Yazın araba aldım, allah sabır versin insan katil olur orda .
Antalya nın bile biranda trafiği mahvoldu, tabi ipini koparan gelip yerleşince ..
Ek olarak, otoban kenarına, e-5 kenarına hatta her ilçeye, mahalleye açılan avm'lerde bu trafiğin birer parçası. Utanmasalar adım başı avm açacaklar, en güzel örnek Levent'te var. Yan yana 3 tane avm var, hepsinde de aynı dükkanlar var. İçeri girmek için millet birbirini yiyor, %1 elinde alışveriş poşeti ile geziyor, geri kalanı karton bardakta satılan kahveye 15 TL verip elindeki koca ekranlı telefonla karşısındakinin yüzüne bakmadan sözde sohbet ediyor, bir grup Mc Donalds'da sözde hesaplı satılan plastik köfteyi yiyor, geri kalanda sanırım evde kışın kombi yazında klima açmasın diye sabahtan akşama kadar uydu gibi avm içinde geziniyor.
Keza, birde plazalar var. Herhalde bizim bilmediğimiz bir kanun var, Ümraniye, Levent..vs 1 plaza yetmez, 100 tane plaza yapın mı dediler ne dediler. İşin olsun, sıkıysa Ergo'nun olduğu yere git, hadi gittin sıkıysa akşam 18:00'de oradan çıkmayı dene. Aynı eşkilde, sıkıysa leventten akşam 18:00'de otomobil ile çıkmayı dene. Hadi onu geçtim, servisin içinde oturursun, hadi servisi kullanmadın, metrobüse yürüyecek halin yok taksi yada minibüs kullanayım diyorsun, o trafikte onlarda çakılıp kalıyor. Metrobüs'e varmayı başardın, artık insanlıktan çıkmışların arasında itiş kakış kendine yer bulup metrobüse girmeye çalışıyorsun. Eşim geçen hafta iş yerinden 1 saat erken çıktı yani 16:00'de çıktı. Toplantı sebebiyle Levent'e gitmişti, olduğu yerden metrobüse gidebilmek için akla karayı seçti metrobüsten metro'ya aktarmada da dünyanın yolunu yürüdü, kalabalıktan 3 tren durmayıp geçmiş. Sonunda 18:00'de kozyatağına varabildi. Ama lanet etti o ayrı.
Hafta sonu hava güzel olsun, sahil yolu kilit, mangalı eline alan sahile koşuyor. Ve kesin geldiği yerde sahile 50km uzakta bir yer, yani gıcıklık olsun diye sahili o hale getiriyor. Sen orada oturuyorsun, ben oturamıyorum al sana çöp al sana duman hesabı.
bi de şu salı pazarını koydular e5in yanına yapacaklar bir de yanyol oraya göztepeye girebilen girsin ondan sonra.
ALlahım ya rabbim ya valla oynatacam kafayı trafikte ben burda
Abi kusura bakmayın İstanbula dışardan adam geliyor İstanbul bitti diyorsunuz, İstanbuldan gelip İzmire yerleşiyor İzmiride İstanbula çeviriyorsunuz. Aynı bokun laciverti bizim için. E o zaman sizin ne farkınız kaldı?
Şu konuya yazanların kaçı gerçek İstanbullu 3 göbekten?
25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
23" Fiat 500e LaPrima
23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
Instagram Paylaşımlarım: edriver_35
Hasanpaşa tarafında metro ve metrobüs durağı nedeniyle de kendini uyanık sanan minibüs ve özel halk otobüsü şoförleri en sol şeritten gidip durağa girmeye çalışıyor haliyle sabah-öğle-akşam orada yarattıkları 15.sıra nedeniyle de trafik oluyor. Metro'nun olduğu güzergahta kaldır o minibüsü olsun bitsin. Aynı doğrultuda metro ile gitmek varken heryerde duran minibüse binmenin mantığı nedir ki. Keza Akasya tarafında köprü altında yaptıkları durakçık yüzünden de Pendik'e kadar trafik oluyor.
Anlamadığım, hiç bir işi bilen mühendise sormuyorlar, simulasyon yapmıyorlar, neden olanı daha da beter hale getirmek için uğraşıyorlar ki.
Koşuyolunda bir köprücük yaptılar, vallahi evlere şenlik kıvamda. Vallahi eski halinde orada trafik olmuyordu şimdi hep trafik var.
Valla ben 8. ced olarak istanbulluyum. Anne tarafının esası Tunus. İzmir en azından beni kurtarır diye düşünüyorum yaş olarak. 40 yaşındayım 30 sene daha yaşamam. Benden gençler düşünsün ne mok yiyeceklerini.![]()
IN BOOST WE TRUST
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)